Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν ΕΚΑΒ-Νοσοκομειακοί γιατροί-Δικαστικοί υπάλληλοι
  • [02] Κακοκαιρία και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα
  • [03] Απερρίφθη το ν/σ για το Επαγγελματικό ασυμβίβαστο
  • [04] Εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ
  • [05] Ληστεία σε τράπεζα στην Αγία Παρασκευή

  • [01] Απεργούν ΕΚΑΒ-Νοσοκομειακοί γιατροί-Δικαστικοί υπάλληλοι

    13/02/2003 13:22:09

    Εικοσιτετράωρη Πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας. Οπως έγινε γνωστό τα εφημερεύοντα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν κανονικά με προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν θα γίνουν προγραμματισμένα ιατρεία. Τα βασικά αιτήματα των γιατρών έχουν να κάνουν με την αύξηση των δαπανών για την υγεία, το νέο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, την κάλυψη των δαπανών για τις εφημερίες, τη μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία και την πρόσληψη νέων γιατρών.

    ΕΚΑΒ

    Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη απεργία καθώς και πεντάωρη στάση εργασίας την επόμενη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ,θέλουν να επανέλθει η διαχείριση των πτητικών μέσων σε δημόσιο φορέα και επιφυλάχτηκαν να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις στη γενική συνέλευσή τους την ερχόμενη Δευτέρα.

    Δικαστικοί υπάλληλοι

    Απεργούν και σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στα δικαστήρια εκδικάζονται μόνο τα αυτόφωρα και όσες υποθέσεις κινδυνεύουν με παραγραφή.

    [02] Κακοκαιρία και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

    13/02/2003 13:13:42

    Τσουχτερό κρύο επικρατεί και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα ενώ λόγω των χιονοπτώσεων παραμένουν αποκλεισμένα δεκάδες χωριά στην Πελοπόννησο την Εύβοια και τη Στερεά. Σε πολλές περιοχές του ορεινού οδικού δικτύου τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.Από τις χιονοπτώσεις η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ στους κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος επικρατεί μποτιλιάρισμα.

    Κλειστός παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Πανόραμα - Χορτιάτης διεξάγεται με αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο προς Σέρρες και στο ορεινό δίκτυο της επαρχίας Λαγκαδά.

    Οι χιονοπτώσεις είναι εντονότερες στους βόρειους δήμους και συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ στους δρόμους βρίσκονται από το πρωί συνεργεία της νομαρχίας και των δήμων που ρίχνουν αλάτι.

    Με απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη κλειστά θα παραμείνουν σήμερα αρκετά σχολεία του νομού, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του χιονιού.

    Σύμφωνα με την απόφαση τα σχολεία θα κλείνουν μετά από εκτίμηση και απόφαση των διευθυντών και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών, των δασκάλων και των γονέων.

    Στην Κεντρική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις είναι εντονότερες αλυσίδες χρειάζονται στους δρόμους που οδηγούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Πιερίας και της Ημαθίας, στα ορεινά των νομών Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας και στη βόρεια και κεντρική Χαλκιδική.

    Τα σχολεία σε όλους στους παραπάνω νομούς λειτουργούν κανονικά, εκτός από τα σχολεία των δήμων Πολυγύρου, Αρναίας, Γαλάτιστας και Μεγάλης Παναγιάς όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα και αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν για σήμερα κλειστά.

    Στη Δυτική Μακεδονία αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα αυτοκίνητα που κινούνται στο οδικό δίκτυο των επαρχιών Βοΐου και Εορδαίας του νομού Κοζάνης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας, κυρίως εξαιτίας του παγετού που σχηματίστηκε, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

    Τα σχολεία στους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας λειτούργησαν με μία ώρα καθυστέρηση, ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας λειτούργησαν κανονικά.

    Οι θερμοκρασίες που επικράτησαν σήμερα σ ολόκληρη τη Μακεδονία είναι ιδιαίτερα χαμηλές καθώς νωρίς το πρωί στην Κοζάνη το θερμόμετρο έδειχνε -5, στη Φλώρινα -4 βαθμούς, στην Καστοριά -3 και μηδέν στη Θεσσαλονίκη.Στο μεταξύ στην Κρήτη τρία άτομα κινδύνευσαν όταν τα αυτοκίνητά τους εγκλωβίστηκαν και παρασύρθηκαν από χείμαρρο. Από το μεσημέρι εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ύφεση του καιρού αναμένεται από αύριο ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα.

    [Φώτο-527010]

    [03] Απερρίφθη το ν/σ για το Επαγγελματικό ασυμβίβαστο

    13/02/2003 12:59:13

    Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της επαγγελματικής δραστηριότητας,με ψήφους 140 ναι,149 όχι και 3 «παρών.Πρόκειται για το πρώτο κυβερνητικό νομοσχέδιο που καταψηφίζεται από την Ολομέλεια.

    Σύσσωμοι οι παρόντες βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο, στάση που τήρησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Αρσένης,Νόρα Κατσέλη,Θόδωρος Κατσανέβας,Δημήτριος Κρεμαστινός, Γιώργος Παπαγεωργίου,Στέλιος Παπαθεμελής,Ελισσάβετ Παπαζώη και Γιάννης Καψής.

    Από τους ανεξάρτητους βουλευτές καταψήφισαν οι Γιώργος Ψαχαρόπουλος, Στέφανος Μάνος και Βασίλης Κεδίκογλου.

    Επίσης,«παρόντες δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θάνος Ασκητής,

    Λεωνίδας Γρηγοράκος και Δημήτρης Λιτζέρης.

    Ωστόσο,υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν και κυβερνητικοί βουλευτές

    που είχαν προσυπογράψει την αίτηση για ονομαστική ψηφοφορία,Κων.

    Διαμαντής και ο Γιώργος Χρονόπουλος.

    Τέλος,εκτιμάται ότι «απουσίες με νόημα υπήρξαν εκείνες του Ευάγγελου Γιαννόπουλου,του Παναγιώτη Κρητικού και του Σήφη Βαλυράκη βουλευτών που είχαν κατά το παρελθόν εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς

    για το νομοσχέδιο.

    Παράλληλα,σημειώνεται και η απουσία του εισηγητή της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση Γιάννη Βαρβιτσιώτη,ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

    [Φώτο-543306]

    [04] Εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ

    13/02/2003 11:38:19

    Με τη συμμετοχή δυτών του πολεμικού ναυτικού συνεχίζονται απο το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμιών του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, ενω το πρωί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού μετέφερε στον Άγιο Κήρυκο κομμάτι από το πλαϊνό τμήμα της ατράκτου του ελικοπτέρου καθώς και κομμάτι από τον έλικα.

    Οπως εκτιμούν οι ειδικοί, για τη συνέχιση των ερευνών στο βυθό χρειάζεται άμεσα και η βοήθεια βαθυσκάφους.

    Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες και τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ κοντά στην Ικαρία, διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Ο κ. Κρουσταλλάκης ζητεί με την έρευνά του να κριθεί αν υπάρχει περίπτωση ποινικής δίωξης και να αναζητηθούν στοιχεία για τους φακέλους των δύο προηγούμενων ατυχημάτων που σημειώθηκαν σε ελικόπτερα του ΕΚΑΒ, ερευνώντας αν υπάρχει ταυτότητα αιτιών.

    Τέλος, παραγγέλνει να ζητηθούν τα πρακτικά των επιτροπών προμήθειας και παραλαβής των συγκεκριμένων ελικοπτέρων.

    Ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε χθές την προσωρινή αναστολή των νυκτερινών πτήσεων των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ προσθέτοντας ότι οι διαμετακομίσεις ασθενών θα γινονται με τη συμβολή των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει και πεντάωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα.

    [Φώτο-546023]

    [05] Ληστεία σε τράπεζα στην Αγία Παρασκευή

    13/02/2003 11:37:51

    Αγνωστος με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους στις 09.40 του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Αγίου Ιωάννου 40 και αφού απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό, εξαφανίστηκε.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διέφυγε με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, που ήταν σταθμευμένη έξω απο την Τράπεζα.

    Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 February 2003 - 12:30:13 UTC