Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσ/κη και σε όλο τον κόσμο

  • [01] Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Θεσ/κη και σε όλο τον κόσμο

    15/02/2003 22:01:31

    Αντιπολεμικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα σχεδόν σε όλες τις πρωτεύουσες των ελληνικών νομών και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική, είχε παλμό, δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Το επίκεντρο των διαδηλώσεων ήταν η Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά τρεις συγκεντρώσεις, μία στην πλατεία Συντάγματος, μία στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και μία στην Παλιά Βουλή. Οι ανταποκριτές των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων εκτιμούσαν ότι στα συλλαλητήρια συμμετείχαν περίπου 100.000 πολίτες. Πρόκειται για το μαζικότερο συλλαλητήριο της τελευταίας δεκαετίας. Και τα τρία συλλαλητήρια κατέληξαν στην Αμερικανική πρεσβεία, την οποία φρουρούσαν ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ήταν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα πολεμικά σχέδια κατά του Ιράκ. Μαζικά ήταν και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στη θεσσαλονίκη, που κατέληξε στο Αμερικανικό προξενείο, στην Πάτρα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Μεμονωμένα επεισόδια δημιουργήθηκαν στις συγκεντρώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από ομάδες νεαρών ατόμων και οι αστυνομικοί «απάντησαν με δακρυγόνα προκειμένου να τους διαλύσουν, χωρις τα επεισοδια να επεκταθουν. Στην Αθηνα προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια εικοσιτέσσερα άτομα και σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τουλάχιστον οι μισοί θα κρατηθούν για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Ανάλογες εκδηλώσεις παραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 500 πόλεις του κόσμου. Εκατομμύρια άνθρωποι από τη Νέα Ζηλανδία έως τον Καναδά και από την Ιαπωνία έως τη Νότια Αφρική, πραγματοποίησαν σήμερα ογκώδεις διαδηλώσεις, βροντοφωνάζοντας ένα πραγματικό οικουμενικό όχι στα Αμερικανο-Βρετανικά σχέδια για πόλεμο στο Ιράκ. Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών έγιναν στη Νέα Υόρκη, την Ιταλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε χώρες οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ταχθεί υπέρ του πόλέμου στο Ιράκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών στο Λονδίνο πήραν μέρος στο συλλαλητήριο περίπου 750.000 άτομα, ενώ στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις εκατομμύρια κόσμου βγήκαν στους δρόμους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 February 2003 - 21:30:55 UTC