Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος υπουργών Παιδείας: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
  • [02] Ελληνική προεδρία: Ενιαίος φορέας για αντιμετώπιση λαθρομεταναστών
  • [03] Συνάντηση Παπαδόπουλου με Ντε Σότο
  • [04] Πειραιάς, Ραφήνα: Επετράπη ο απόπλους
  • [05] Χριστοδουλάκης: Τεχνικού χαρακτήρα αλλαγές στο Σύμφωνο
  • [06] Κορυδαλλός: Ποινικές διώξεις για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές
  • [07] Πρωτόπαπας για Κόκκαλη
  • [08] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Μιχαλόπουλου.
  • [09] Σύσκεψη για λακούβες.

  • [01] Σύνοδος υπουργών Παιδείας: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    19/02/2003 21:36:35

    Πανεκπαιδευτικό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο οργανώνει η ΟΛΜΕ σε συντονισμό με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στις 28 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 στην Πλατεία Συντάγματος. Στόχος της κινητοποίησης η άτυπη σύνοδος υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιείται στην Αθήνα την 1η και την 2η Μαρτίου.

    Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν τη δική τους «αντισύνοδο για να συζητηθούν τα μείζονα εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους. Στόχος των κινητοποιήσεων είναι η υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, όπως επίσης και η έκφραση της αντίθεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας στις πολιτικές της αγοράς που προωθούν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η ΟΛΜΕ αποφάσισε ακόμη, για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. Για μεν τον πρωινό κύκλο μαθημάτων από 11 π.μ. έως 2 μ.μ. και για τον απογευματινό από 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.

    [02] Ελληνική προεδρία: Ενιαίος φορέας για αντιμετώπιση λαθρομεταναστών

    19/02/2003 21:28:15

    Η σύσταση "Ενιαίου Φορέα" (COMMON UNIT) ο οποίος θα αναλάβει το βάρος της αντιμετώπισης των κυμάτων λαθρομεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ θα είναι η κεντρική ιδέα των προτάσεων της ελληνικής προεδρίας προς τις άλλες χώρες-μέλη της Ενωσης.

    Ο φορέας αυτός που θα είναι επιχειρησιακός και θα πρέπει να στελεχώνεται από αξιωματικούς των χωρών και ανάλογα με τις ευθύνες που θα επιμεριστούν, θα συντονίζει τη μεταναστατευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Την παραπάνω ιδέα και πρόταση παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος συνέδεσε τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος με τη μετανάστευση και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και το οργανωμένο έγκλημα ως μια πρόταση της ελληνικής προεδρίας.

    [Φώτο-192144]

    [03] Συνάντηση Παπαδόπουλου με Ντε Σότο

    19/02/2003 20:14:20

    Απέφυγε να καθορίσει οποιαδήποτε ημερομηνία για την πρώτη συνάντηση του προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου με τον Ραούφ Ντενκτάς, ο αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Αλβαρο Ντε Σότο, ο οποίος είχε σήμερα δύο συναντήσεις πρωί και απόγευμα με τον Τάσο Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [Φώτο-548884]

    [04] Πειραιάς, Ραφήνα: Επετράπη ο απόπλους

    19/02/2003 18:40:42

    Λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, από τις 18.00 επετράπη ο απόπλους όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [05] Χριστοδουλάκης: Τεχνικού χαρακτήρα αλλαγές στο Σύμφωνο

    19/02/2003 18:30:23

    Στο Συμβούλιο Κορυφής στο τέλος Μαρτίου θα οριστικοποιηθούν οι αλλαγές του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ευρωζώνης, οι οποίες θα προβλέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κατάστασης χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής επιβράδυνσης αλλά και αυστηρότερα κριτήρια για τη μείωση του δημόσιου χρέους στις χώρες στις οποίες υπερβαίνει το 60% (μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα).

    Αυτά προκύπτουν από τις συζητήσεις που έγιναν στα συμβούλια Ecofin και Eurogroup το προηγούμενο διήμερο, στις οποίες αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο όριο του 3% του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος που ορίζεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

    [Φώτο-460213]

    [06] Κορυδαλλός: Ποινικές διώξεις για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές

    19/02/2003 17:48:32

    Ο εισαγγελέας Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης, αφού ολοκλήρωσε την έρευνα που πραγματοποιούσε για την εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού, άσκησε σήμερα οκτώ ποινικές διώξεις, εκ των οποίων οι έξι σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον πέντε κρατουμένων (τρεις Ελληνες, και δυο αλλοδαπούς) και τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων των ανδρικών φυλακών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης άσκησε διώξεις για εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα κατ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, αγορά ναρκωτικών κατ εξακολούθηση, πώληση ναρκωτικών κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα, κατοχή ναρκωτικών κατ επάγγελμα, και παράβαση του νόμου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εναντίον των κρατουμένων Χρήστου Γκίζη, Κώστα Καραγιάννη και Γιώργου Κρίτσαλου και των Αλβανών υπηκόων Ιλίρ Χόντο και Αρτούρ Ζιλάζ. Επίσης, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον των σωφρονιστικών υπαλλήλων Νίκου Βατσινέα, Ανδρέα Βατσινέα, και Βασίλη Μάντζαρη για διευκόλυνση εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές σε βαθμό κακουργήματος και παραπλάνηση σε ψευδορκία από κοινού σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς και εναντίον του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού για ηθική αυτουργία στην παραπλάνηση σε ψευδορκία.

    Ομως η έρευνα του εισαγγελέα που έδειξε ότι οι εμπλεκόμενοι τους τελευταίους τέσσερις μήνες πραγματοποίησαν επτά συνολικά εισαγωγές ηρωΐνης στις φυλακές Κορυδαλλού, συνολικής αξίας πάνω από 100.000 ευρώ, επεκτάθηκε και στις γυναικείες φυλακές, όπου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις κρατούμενες που είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών.

    Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πειραιά, άσκησε ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών, φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων μέσα στη φυλακή κατ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος εναντίον της πρώην διευθύντριας Καίτης Σαρισάβα και της αρχιφύλακος Αθηνάς Χαραμαντά.

    Επίσης, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος στην αρχιφύλακα και στη σωφρονιστική υπάλληλο του επισκεπτηρίου Σταματία Κολύντζα καθώς και στην υποδιευθύντρια ως προς το βαθμό που αναπλήρωσε τη διευθύντρια Καίτη Σαρισάβα.

    Τέλος, ο κ. Πεπόνης έδωσε παραγγελία στον ανακριτή να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις στην πρώην διευθύντρια και την αρχιφύλακα καθώς επίσης και για όποιο άλλο άτομο προκύψει από την κύρια ανάκριση.

    [07] Πρωτόπαπας για Κόκκαλη

    19/02/2003 16:13:00

    «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να φοβηθούμε. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει σύντομα τη δουλειά της. Με αυτές τις δύο φράσεις, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση πολιτικού συντάκτη σχετικώς με ερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό με την οποία ρωτούν εάν το κράτος θα πρέπει να συναλλάσσεται με τον επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη σε βάρος του οποίου εκκρεμεί κατηγορία για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους ουδείς είναι ένοχος πριν υπάρξει δικαστική απόφαση και αυτό ισχύει και για το σύστημα κρατικών προμηθειών είπε ο κ. Πρωτόπαπας. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον οποιονδήποτε επειδή εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του'' πρόσθεσε ο υπουργός Τύπου ΜΜΕ ενώ επισήμανε το εξής: Το θέμα είναι εάν οι κρατικές προμήθειες γίνονται σωστά και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε λάβει μέτρα, ενώ γίνονται διαγωνισμοί και υπάρχει ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    «Ουδέποτε, τόνισε, έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια, πέρα από κάποιες σκιές που επιχειρεί να ρίξει η ΝΔ, ότι ένα έργο της κυβέρνησης δεν έχει γίνει βάσει διαδικασιών που οι ίδιοι έχουμε βάλει.

    Όσο για τις κατηγορίες, είπε ότι «το δικαστήριο πρέπει να κάνει γρήγορα τη δουλειά του, ιδιαίτερα εάν η κατηγορία έχει να κάνει με την οικονομική και την κοινωνική ζωή της χώρας. Ζητήσαμε και εγγράφως από τη Δικαιοσύνη να φέρει γρήγορα σε πέρας το έργο της, και να ρίξει άπλετο φως στις εκκρεμούσες υποθέσεις για να γνωρίζει η κοινωνία ποιος ευθύνεται κατέληξε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ Α. Παπαληγούρας (Κορινθίας) και Εμ. Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου) κάνουν λόγο για «μεθόδευση παραγραφής σοβαροτάτων αδικημάτων φερομένων ότι διεπράχθησαν από τον πρόεδρο του ομίλου εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΟΜ Σ. Κόκκαλη που διαχειρίζεται συστήματα ασφάλειας του κράτους και τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών και ερωτούν τον πρωθυπουργό «πώς είναι δυνατό να διαχειρίζεται ή και να πρόκειται να διαχειρισθεί το σύνολο της εθνικής ασφάλειας της Χώρας και των προσωπικών φορολογικών και δικαστικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών ο όμιλος εταιρειών του οποίου ο Πρόεδρος έχει διωχθεί για κατασκοπεία σε βάρος της Χώρας και παροχή πληροφοριών σε ξένη δύναμη.-

    [Φώτο-508048]

    [08] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Μιχαλόπουλου.

    19/02/2003 16:12:04

    Ολοκληρώθηκε στις 3 το άπόγευμα η κατάθεση του εκδότη κ. Γρηγόρη Μιχαλόπουλου ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που ερευνά την υπόθεση των εκβιασμών.

    Ο εκδότης παρέμεινε επί εξάωρο στο εισαγγελικό γραφείο και φέρεται να εξετάστηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του αναφορικά με την οικογένεια Αγγελόπουλου και τον επιχειρηματία κ. Αργύρη Σαλιαρέλλη.

    Ο κ. Μιχαλόπουλος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο.

    Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης Μιχαλόπουλου ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες να διαχωρίσει την υπόθεση σε ότι αφορά την εκδότη της ''Ελεύθερης Ωρας'' και να συνεχίσει την έρευνα στο σκέλος που αφορά άλλα καταγγελόμενα πρόσωπα.

    Σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται τις επόμενες μέρες να συντάξει πόρισμα σχετικά με την υπόθεση Μιχαλόπουλου.

    [Φώτο-549576]

    [09] Σύσκεψη για λακούβες.

    19/02/2003 15:45:55

    Σύσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γιάννη Τσακλίδη, του γγ Τ. Βασιλείου και των εκπροσώπων των τεσσάρων νομαρχιών της Αττικής παραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα των κακοτεχνιών και των λακούβων στο οδικό δίκτυο.

    Ο τηλεφωνικός αριθμός 1521 έχει στην κυριολεξία ''πάρει φωτιά'', καθώς τηλεφωνεί καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών υποδεικνύοντας σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχουν φθορές και λακούβες.

    Σήμερα για παράδειγμα από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι είχαν τηλεφωνήσει 550 πολίτες. Το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει διαθέσει κονδύλια στις νομαρχίες και τους δήμους του λεκανοπεδίου για την επισκευή των δρόμων, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου έχει ήδη σπεύσει και έχει καλύψει αρκετές λακούβες στους δρόμους που είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    Στη σύσκεψη έγινε προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ της Κεντρικής Υπηρεσίας και των νομαρχιών ούτως ώστε να μην μείνουν δρόμοι ακάλυπτοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 February 2003 - 21:30:19 UTC