Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγνωστος πυροβόλησε επιχειρηματία
  • [02] Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ανάν σε Αθήνα για Κυπριακό
  • [03] Συνέχεια ερευνών στον Αλιάκμονα για τον εντοπισμό του 3χρονου
  • [04] Συνάντηση ΓΓ ΟΗΕ Κ. Ανάν με Πρόεδρο ΝΔ Κ. Καραμανλή

  • [01] Αγνωστος πυροβόλησε επιχειρηματία

    26/02/2003 13:40:48

    Περίεργο περιστατικό με θύμα τον έμπορο επίπλων Ιάκωβο Συρίγο 30 ετών πραγματοποιηθηκε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα Αττικής οταν νεαρός ανοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του επιχειρηματία και τον πυροβόλησε δυο φορές.

    Το περιστατικό συνέβη στις 20.45 ενώ ο επιχειρηματίας εκινείτο με το αυτοκίνητό του ΖΜΖ 9800 μέσα στο οποίο επέβαινε και η μνηστή του στην οδό Πανουργιά προς την οδό Δυρραχίου.

    Ο Συρίγος σταμάτησε σε φανάρι και τότε τον επλησίασε ένας νεαρός ηλικίας περίπου 25 ετών που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, κατέβηκε απο αυτήν, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού , πυροβόλησε τον επιχειρηματία και στη συνέχεια αποπειράθηκε να πάρει μαζί του τη γυναίκα. Εκείνη άρχισε να καλεί σε βοήθεια και ο δράστης φοβούμενος το ενδεχόμενο της σύλληψής του τράπηκε σε φυγή.

    Ο επιχειρηματίας παρά τον τραυματισμό του κατόρθωσε και επικοινώνησε με το κινητό του με την Αστυνομία και στην περιοχή εσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι τραυματιοφορείς του οποίου τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες προς κάθε κατεύθυνση και φώς στην υπόθεση αναμένεται να δώσει η κατάθεση του επιχειρηματία που προς το παρόν οι γιατροί έχουν απαγορεύσει στους αστυνομικούς να τον δούν.

    Οπως διαπιστώθηκε δέχθηκε δυο πυροβολισμούς έναν στην κοιλιακή χώρα και έναν στον αριστερό βραχίονα, σύμφωνα με την κατάθεση της μνηστής του η οποία είχε οπτική επαφή με το δράστη για αρκετή ώρα.

    [02] Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ανάν σε Αθήνα για Κυπριακό

    26/02/2003 13:12:43

    Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο συναντήθηκε το πρωί ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο κυπριακό καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις.

    Νωρίτερα ο κ.Ανάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γγ του ΟΗΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος μετά από την επίσκεψή του στην Αγκυρα,και ελπίζει ότι οι αντιρρήσεις του Ντενκτάς θα παρακαμφθούν από το αποτέλεσμα του προδημοψηφίσματος το οποίο θα διεξαχθεί στα κατεχόμενα στις αρχές Μαρτίου.

    Το μεσημέρι ο κ.Ανάν αναχώρησε για την Κύπρο τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή.

    Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον. Ο κ.Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να βρεθεί κάποια λύση στο Κυπριακό εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Ο κ.Γουέστον οποίος τάχθηκε υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό τόνισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες κρίνεται το μέλλον της Κύπρου.

    Στη Λευκωσία ο γγ του ΟΗΕ θα συναντηθεί στις 3.30 με τον απερχόμενο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και στις 5 το απόγευμα με το νέο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Στις 6.30 θα συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Ενόψει τις επίσκεψης του κ.Ανάν στην Κύπρο οι κύριοι Παπαδόπουλος και Κληρίδης είχαν νέα συνάντηση το πρωί στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τους περαιτέρω χειρισμούς στο Κυπριακό. Σήμερα επίσης αναμένεται να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για μελέτη των εξελίξεων υπό το πρίσμα του αναθεωρημένου σχεδίου το οποίο θα επιδώσει προσωπικά ο κ.Ανάν στις δύο πλευρές.

    Στο μεταξύ γραπτό μήνυμα στο Ραούφ Ντενκτάς διαβίβασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αναφέροντάς του, ότι εξακολουθεί να υφίσταται η ευκαιρία για μια δίκαιη και ισοζυγισμένη λύση του Κυπριακού.

    [Φώτο-553293]

    [03] Συνέχεια ερευνών στον Αλιάκμονα για τον εντοπισμό του 3χρονου

    26/02/2003 11:45:19

    Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται και σήμερα, τέταρτη μέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 3χρονου Θανάση Σένια που αγνοείται από τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έπεσε στα νερά του ποταμού Αλιάκμονα από γέφυρα στη θέση Κλειδί.

    Οι έρευνες διεξάγονται από το σημείο του δυστυχήματος μέχρι τις εκβολές του ποταμού στο Θερμαϊκό κόλπο κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς στο συγκεκριμένο κομμάτι του ποταμού σχηματίζονται αμμόλοφοι, τα νερά είναι θολά και η βλάστηση πολύ πυκνή. Το πρωί άνοιξαν και οι στρόφιγγες του φράγματος της ΔΕΗ, που βρίσκεται στη Σφηκιά Ημαθίας, το οποίο από τη Δευτέρα συγκρατούσε τα νερά του ποταμού.

    Ήδη στην περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες η στάθμη του ποταμού έχει πέσει πολύ χαμηλά και σε πολλά σημεία το νερό έχει αποστραγγιστεί. Με το άνοιγμα του φράγματος η κοίτη του ποταμού θα γεμίσει και πάλι νερό. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να εκτιμηθεί εάν θα βοηθήσει ή όχι στις έρευνες για την ανεύρεση του άτυχου 3χρονου.

    Πάντως οι άντρες των σωστικών συνεργείων ελπίζουν η ορμή του νερού να βοηθήσει και να βρεθεί ο 3χρονος.

    Τα σωστικά συνεργεία έχουν στη διάθεσή τους τρία ερπυστριοφόρα οχήματα, φουσκωτές βάρκες, ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος, ένα πλοίο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ένα αεροπλάνο της αερολέσχης Θεσσαλονίκης.

    [04] Συνάντηση ΓΓ ΟΗΕ Κ. Ανάν με Πρόεδρο ΝΔ Κ. Καραμανλή

    26/02/2003 11:38:00

    Μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κ.Καραμανλή με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν κατά την οποία συζητήθηκε το Κυπριακό.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι η ΝΔ υποστηρίζει την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης αρκεί,όπως είπε,να είναι βιώσιμη,λειτουργική και σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε στον κ.Αναν οτι τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία ειδικά όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζει την αδιαλλαξία και τον αρνητισμό της.

    Ο κ.Καραμανλής κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ θα βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειες του κυπριακού λαού και της ηγεσίας του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΓΓ του ΟΗΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος, μετά την επίσκεψή του στην Αγκυρα,εκτιμώντας οτι η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να βρεθεί λύση.Ο κ.Αναν,κατά τις ίδιες πηγες,ελπίζει ότι οι αντιρρήσεις του Ντενκτάς θα παρακαμφθούν από το προδημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στα κατεχόμενα στις αρχές Μαρτίου,αν και υπάρχουν ζητήματα για τους όρους υπό τους οποίους θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

    Πάντως,διπλωματικές πηγές επισημαίνουν οτι τα Ηνωμένα Εθνη θεωρούν ότι όλα θα είναι ανοιχτά,αν στο προδημοψήφισμα απορριφθεί η πρόταση για την εξεύρεση λύσης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε προβληματισμό στο ΓΓ του ΟΗΕ για τη

    λειτουργικότητα του σχεδίου,αλλά ο κ.Αναν εκτίμησε ότι τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν θα ξεπεραστουν από την ευρωπαϊκή δυναμική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2003 - 12:30:20 UTC