Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρή μείωση στις τιμές των καυσίμων
  • [02] Δίκη 17Ν:Εισαγγελέας προτείνει αθώωση Α.Παπαναστασίου

  • [01] Μικρή μείωση στις τιμές των καυσίμων

    10/09/2003 13:49:34

    Σταθεροποίηση με πτωτικές τάσεις μετά από εννέα εβδομάδες αύξησης διαπιστώνεται στις τιμές των υγρών καυσίμων την εβδομάδα 1η με 8 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία η μέση τιμή στη βενζίνη έχει μειωθεί κατά πέντε χιλιοστά (1,7 δρχ) και η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 0,776 ευρώ.

    Στις περιοχές που θα επιβληθεί το πλαφόν στις τιμές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (1-8 Σεπτεμβρίου) έχει μειωθεί κατά 1,5 λεπτό το λίτρο εκτός από τις Κυκλάδες όπου η τιμή διατηρείται σε υψηλά επίπεδα (η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σε 0,835 ευρώ το λίτρο).

    [Φώτο-517528]

    [02] Δίκη 17Ν:Εισαγγελέας προτείνει αθώωση Α.Παπαναστασίου

    10/09/2003 13:49:12

    Την αθώωση του Ανέστη Παπαναστασίου πρότεινε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου, τονίζοντας οτι το πιθανότερο είναι πως ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το σχέδιο του στρατοπέδου για το οποίο έχει παραπεμφθεί να δικαστεί, στην οργάνωση ''17 Νοέμβρη''. ''Εδώ τη δουλειά έκανε ο εξάδελφός του, ο Νίκος Παπαναστασίου'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρου.

    Ο εισαγγελές ζήτησε επίσης να αναγνωριστεί απο το δικαστήριο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στους Σωτήρη Κονδύλη και Κώστα Τέλιο, μετά τον Πάτροκλο Τσελέντη.

    Ο κ.Λάμπρου ανέφερε για τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι τήρησαν από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους στάση συνεργασίας με τις αρχές, ότι επέδειξαν θάρρος και εντιμότητα και έκρινε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για την αναγνώριση ελαφρυντικού.

    Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, που, όπως είπε ο κ. Λάμπρου, παραμένουν αμετανόητοι, ''ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι βαρύς, εδώ δεν χωράει επιείκια''. Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι πλην των τριών, μετά την εμφάνιση του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, τήρησαν αρνητική θέση παραμένοντας στο χώρο της τρομοκρατίας.

    Ειδικά για το Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Λάμπρου υποστήριξε ότι πρέπει να κριθεί ιδιαίτερα αυστηρά από το δικαστήριο καθώς κατά το χρόνο που ήταν αναζητούμενος έκρυψε οπλισμό της οργάνωσης.

    ''Γιατί κύριε Κουφοντίνα; Τι έχεις στο μυαλό σου; Θέλεις να ξαναχρησιμοποιήσεις τα όργανα του διαβόλου, τα όπλα, πάλι εναντίον του ελληνικού λαού;''.

    Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ένοχος για έξι δολοφονίες ως φυσικός αυτουργός -Χρήστος Μάτης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Ουίλιαμ Νορντίν, Τσετίν Γκιοργκού, Θάνος Αξαρλιάν και Μιχάλης Βρανόπουλος- για έξι δολοφονίες ως συναυτουργός, για έξι ως συνεργός, για πέντε απόπειρες δολοφονιών ως αυτουργός και για 84 απόπειρες δολοφονιών, είτε ως συνεργός, είτε ως συναυτουργός.

    Ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος για σειρά ληστειών μεταξύ των οποίων και στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος το 1987, όπου είχε κακοποιηθεί από τους δράστες υπάλληλος.

    Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ληστεία ως διαπραχθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα, περίπτωση που σύμφωνα με το νόμο επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

    Για το Σάββα Ξηρό ο κ. Λάμπρου επεσήμανε μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του ως αυτουργού ή συνεργού σε δέκα δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο Σάββας Ξηρός ομολόγησε στον ''Ευαγγελισμό'', γιατί πίστευε ότι δεν θα ξανασυναντούσε ποτέ το Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο έλεγε ότι οπλοφορεί και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

    Ο κ. Λάμπρου διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι η αναφορά σε κατηγορούμενους και πράξεις είναι προς το παρόν ενδεικτική καθώς, όπως είπε, ''θα γίνω μονότονος αν συνεχίσω, όπως μονότονο και ρουτίνα είχε γίνει το έγκλημα για τους κυρίους κατηγορουμένους''.

    [Φώτο-628525]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 September 2003 - 11:30:12 UTC