Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαταλείπουν την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Πάσχα
  • [02] Η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ μέτρα κατά των εισαγόμενων κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών
  • [03] Ιστορική επίσκεψη του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ .Πούτιν στο Ισραήλ

  • [01] Εγκαταλείπουν την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Πάσχα

    Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν το απόγευμα της Μ.Πέμπτης η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα, ωστόσο, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η Τροχαία βρισκόταν σε κατάσταση επιφυλακής. Πάνω από 33 δρομολόγια πλοίων πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, όπου η πληρότητα έφθασε σχεδόν το 100%. Ίδια κατάσταση επικρατούσε και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί το μεσημέρι και το απόγευμα της Μ.Παρασκευής.

    Στο μεταξύ σε πλήρη ισχύ βρίσκονται τα μέτρα που έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιτήρηση των εθνικών δικτύων και για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

    Το μεγαλύτερο βάρος της αστυνόμευσης όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πέφτει στα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών όπου παρατηρείται μεγάλη συχνότητα ατυχημάτων.

    Παράλληλα σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται τα τέσσερα τμήματα τροχαίας εθνικών οδών που λειτουργούν, στο πέταλο του Μαλιακού, στα Τέμπη, στο Κιάτο Κορινθίας και στο Αίγιο.

    Τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι και την Κυριακή του Θωμά θα υλοποιούνται με τη διάθεση σε καθημερινή βάση για όλο το εθνικό δίκτυο 2626 αστυνομικών, 904 περιπολικών, 81 συμβατικών αυτοκινήτων, 270 δικύκλων και 20 γερανοφόρων οχημάτων.

    Μόνο για τον οδικό άξονα Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων διατίθενται καθημερινά 290 αστυνομικοί, 96 περιπολικά, 18 συμβατικά αυτοκίνητα, 26 δίκυκλα και 2 γερανοφόρα.

    Παράλληλα κατά τις ώρες αιχμής θα υπάρχουν σταθερά και εναλασσόμενα συνεργεία της τροχαίας σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών, τα οποία θα ελέγχουν την κυκλοφορία και θα εντοπίζουν επικίνδυνες παραβάσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

    Από το απόγευμα της Μ.Πέμπτης βρήκαν ειδικά συνεργεία εντοπισμού παραβάσεων και μέσα στην Αθήνα, που θα διενεργούν ελέγχους όλες τις ημέρες, κυρίως για τον εντοπισμό των οδηγών που παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη, τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα ή οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

    Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον δρόμο, αφού σχεδόν όλη η Ελλάδα μετακινείται αυτές τις ημέρες και επίσης τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να δείξουν μεγάλη προσοχή και στο θέμα των βεγγαλικών και κροτίδων.

    [02] Η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ μέτρα κατά των εισαγόμενων κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών

    Η Ελλάδα και η Ιταλία συνενώθηκαν με τη Γαλλία και ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναληφθεί επειγόντως δράση στην κατεύθυνση της μείωσης των ποσοτήτων εισαγομένων κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών, ανακοινώθηκε επίσημα εκ μέρους της Επιτροπής.

    Σημειώνεται ότι ζητήθηκε και από την Ισπανία δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννέα κατηγορίες των ανωτέρω ειδών.

    Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι εφόσον το Πεκίνο δεν μεταβάλει μονομερώς τη στάση του στο θέμα αυτό, τότε περίπου σε 15 μέρες οι αποστολές ανάλογων κινεζικών φορτίων θα συναντήσουν πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στα ευρωπαϊκά τελωνεία.

    Η εκπρόσωπος της Επιτροπής των Βρυξελλών, Κλοντ Βερόν-Ρεβίγ δήλωσε σήμερα ότι ζητείται εκ μέρους των κρατών μελών "επείγουσα δράση" για κατηγορίες εισαγομένων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, όμως από τις αρχές των κρατών μελών αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί μελλοντικώς δράση της Επιτροπής των Βρυξελλών και για τα κινεζικά προϊόντα και άλλων κατηγοριών.

    Εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η Επιτροπή θα ανταποκριθεί και θα διατάξει άμεση έρευνα για το θέμα, κάτι που αναμφίβολα θα οδηγήσει σε εφαρμογή των κείμενων διαδικασιών σε δραστική διαφοροποίηση της κατάστασης σε 150 μέρες από σήμερα.

    Η Επιτροπή υπενθύμισε με σημερινή ανακοίνωσή της ότι ο αρμόδιος Επίτροπος Πέτερ Μάντελσον ζήτησε και από την πλευρά του την 24η Απριλίου να γίνει άμεσα έρευνα για εννέα κατηγορίες εισαγόμενων κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

    Τα ανωτέρα προϊόντα ευθύς ως καταργήθηκαν οι ποσοστώσεις εισαγωγής τους στην ΕΕ, την πρωτοχρονιά φέτος, εισήχθησαν αθρόα σε πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [03] Ιστορική επίσκεψη του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ .Πούτιν στο Ισραήλ

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στο Ισραήλ, αποφάσισαν την Μ.Πέμπτη να θέσουν σε εφαρμογή ένα σύστημα συνεργασίας στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετέδωσε ο ισραηλινός κρατικός ραδιοσταθμός.

    Το σύστημα αυτό προβλέπει τον καταμερισμό πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα στις δυο χώρες για ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές, ανέφερε ο ραδιοσταθμός χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

    Ένας αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου χαρακτήρισε "απίστευτη" την συνομιλία μίας ώρας, της οποίας ακολούθησε γεύμα, ανάμεσα στους δυο άνδρες.

    "Έδειξε μια ιστορική πρόθεση (από την πλευρά της Ρωσίας) να αλλάξει την πολιτική της στην Μέση Ανατολή", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

    Κατά την έναρξη των συνομιλιών ο κ. Σαρόν υπενθύμισε τη συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πώς η Σοβιετική Ένωση απελευθέρωσε τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης", δήλωσε ο Σαρόν, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό.

    Πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ο κ. Πούτιν είχε συνομιλία με τον ισραηλινό πρόεδρο Μοσέ Κατσάβ.

    Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου κατά το τέλος της συνομιλίας αυτής ο Πούτιν προσπάθησε να καθησυχάσει τους ισραηλινούς ηγέτες για την πώληση από την Μόσχα πυραύλων στην Συρία και για την πυρηνική συνεργασία ανάμεσα στην Ρωσία και το Ιράν, που έχουν καταγγελθεί από το εβραϊκό κράτος.

    Επίσκεψη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος

    Ο ρώσος πρόεδρος, επισκέφθηκε την Μ.Πέμπτη το Μουσείο του Ολοκαυτώματος --"Γιάντ Βασέμ"-- στην Ιερουσαλήμ και κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των πολυάριθμων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

    Ο Πούτιν, συνοδευόμενος από τον ισραηλινό ομόλογό του Μοσέ Κατσάβ, περιηγήθηκε και στις πτέρυγες του Μουσείου που η λειτουργία τους ξεκίνησε πρόσφατα.

    "Η μνήμη ενός γεγονότος, όπως το Ολοκαύτωμα, πρέπει να συντηρείται και στις μελλοντικές γενιές", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος, που ευχαρίστησε το προσωπικό του Μουσείου του Ολοκαυτώματος για το ιστορικού χαρακτήρα έργο που συντελείται με την επιμέλειά τους.

    Διευκρινήσεις ρώσου ΥΠΕΞ για διεθνή διάσκεψη για το Μεσανατολικό

    Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ με δήλωσή του επισήμανε ότι "παρεξηγήθηκε" το περιεχόμενο της πρότασης για μία διεθνή διάσκεψη για το Μεσανατολικό φέτος το φθινόπωρο στη ρωσική πρωτεύουσα, που έγινε την Μ.Τετάρτη στο Κάιρο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Η δήλωση του Λαβρόφ έγινε περίπου ένα 24ωρο αφότου η ανωτέρω πρόταση αντιμετωπίστηκε με διαφορετικών βαθμίδων επιφυλακτικότητα από δύο από τις ενδιαφερόμενες πλευρές, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

    "Εγινε μία παρεξήγηση ως προς το περιεχόμενο", που είχε η πρόταση του προέδρου Πούτιν, δήλωσε ο κ.Λαβρόφ. Ο πρόεδρος Πούτιν εννοούσε "να συγκληθεί μία διάσκεψη εμπειρογνωμόνων για το Μεσανατολικό, φέτος το φθινόπωρο στη Μόσχα" τόνισε ο Λαβρόφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 April 2005 - 21:33:41 UTC