Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Σοσιαλιστική Διεθνής στη Σάμο

  • [01] Συνεδριάζει η Σοσιαλιστική Διεθνής στη Σάμο

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει το Σάββατο και την Κυριακή, 15 και 16 Ιουλίου, στη Σάμο, το Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η κρίση στην Μέση Ανατολή καθώς και το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

    Μετά το τέλος των εργασιών του Προεδρείου, την Κυριακή 16 Ιουλίου, το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουϊς Αγιάλα, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

    Σήμερα, η η γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας. «Συζητήσαμε όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα που τίθενται στην προοπτική της Εμπορικής Τράπεζας υπο το φως της πρόσφατης γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Αναδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί με αυταρχισμό, σκοπιμόητα και τελικά με απόλυτη προχειρότητα», δήλωσε η κα Ξενογιαννακοπούλου, μετά τη συνάντηση.

    «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση ήταν σαφώς αντισυνταγματική, κατέλυε την συλλογική αυτονομία και τις συλλογικές συμβάσεις και ερχόταν να επιβαρύνει το ΙΚΑ και το κοινωνικό σύνολο» ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι «η κυβέρηση είναι άλλη μια φορά εκτεθειμένη στα μάτια των εργαζομένων και του ελληνικού λαού».

    «Εμείς προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε ρύθμιση και εξέλιξη που μπορεί να θίξει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας,όπως και οποιαδήποτε εξέλιξη μπορεί να θίξει την θέση και τα δικαιώμτα των ταμείων που όπως γνωρίζετεσυμμετέχουν με ένα ποσοστό περίπου 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής Τράπεζας».

    «Η Εμπορική Τράπεζα έχει προοπτική, χρειάζεται μια αναπτυξιακή στρατηγική και ένα σχέδιο για το μέλλον, χρειάζεται να υπάρχει πλήρης διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και πλήρης διασφάλιση και κατοχύρωση των συμφερόντων των ασφαλιστικών ταμείων», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα είναι στο πλευρό τους.

    Από την μεριά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε ότι «τελικά δικαιωθήκαμε, σε αυτά που λέγαμε πέρσυ ότι ο νόμος είναι πρόχειρος, ανεφάρμοστος και αντισυνταγματικός».

    «Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, δεν έχουν δικαίωμα τα ασφαλιστικά ταμεία να πουλήσουν τις μετοχές που έχουν στα χέρια τους, και σαν εργαζόμενοι θα παλέψουμε ούτως ώστε να μην πουληθεί η Εμπορική Τράπεζα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 July 2006 - 10:30:16 UTC