Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκάδες ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο

  • [01] Δεκάδες ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο

    Ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ επιθυμεί την υιοθέτηση το ταχύτερο δυνατό απόφασης του ΟΗΕ που θα δείχνει τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για άμεση εκεχειρία στο Λίβανο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

    "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία η Γαλλία να εργαστεί για την υιοθέτηση το ταχύτερο δυνατό μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα δείχνει τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για μια άμεση εκεχειρία, η οποία θα στηρίζεται σε μια πολιτική συμφωνία ανάμεσα στις πλευρές και θα εφαρμοστεί με την ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης υπό την εντολή του ΟΗΕ" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Η Γαλλία, η οποία πρότεινε σχέδιο για τον Λίβανο στη διάσκεψη που διεξήχθη στη Ρώμη, ελπίζει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Ντουστ Μπλαζί.

    Υπέρ της συνέχισης των επιχειρήσεων στον Λίβανο οι Ισραηλινοί

    Η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Λίβανο και δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να είναι ακόμα πιο αποφασιστική στις ενέργειες της, αναφέρουν τα στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Η έρευνα καταδεικνύει ότι το 82% όλων των Ισραηλινών και το 92% του εβραϊκού πληθυσμού πιστεύει πως οι επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών της Χεζμπολάχ είναι δικαιολογημένες.

    Η πλειοψηφία των Ισραηλινών εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να επιστρατεύσει κι άλλες δυνάμεις για τις επιχειρήσεις της στο Λίβανο και το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τους χειρισμούς του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ ΄Ολμερτ.

    Μόλις το 10% του εβραϊκού πληθυσμού δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αρχίσει τις συνομιλίες.

    Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 513 ατόμων που εκπροσωπούν το σύνολο του Ισραηλινού πληθυσμού, ο οποίος απαρτίζεται από 80% εβραίους και 20% μη εβραίους, στους οποίους περιλαμβάνονται άραβες μουσουλμάνοι, άραβες χριστιανοί και δρούζοι.

    130 στόχους έπληκε τη νύχτα η ισραηλινή αεροπορία

    Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε τουλάχιστον 130 στόχους στο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή μαίνονται για 17η ημέρα.

    Ο ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι μεταξύ των στόχων ήταν μια βάση στα ανατολικά της κοιλάδας Μπεκάα στην οποία βρίσκονταν αποθηκευμένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς της Χεζμπολάχ.

    Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε επίσης 57 στρατηγικούς στόχους της Χεζμπολάχ μεταξύ των οποίων 6 εκτοξευτήρες και έξι διοικητικά φυλάκια, αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

    200 μαχητές της Χεζμπολάχ νεκροί ανακοινώνει το Ισραήλ

    Ο εκπρόσωπος του στρατού δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει πληροφορία σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ εξουδετέρωσε το κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στην Τύρο, που σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ αποτελεί τη βάση για τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον της Χάιφα.

    Ο ισραηλινός στρατός πιστεύει ότι τουλάχιστον 200 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί στις 17 ημέρες των συγκρούσεων στο Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτική πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μεγαλύτερες απώλειες των ανταρτών σημειώθηκαν στις συγκρούσεις γύρω από τις πόλεις Μαρούν αλ-Ρας και Μπιντ Τζμπέιλ, όπου επίσης σκοτώθηκαν 16 ισραηλινοί στρατιώτες.

    Η Βρετανία ενδέχεται να διευκολύνει την αποστολή οπλισμού στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ

    Η Βρετανία κατά πάσα πιθανότητα θα ικανοποιήσει το αμερικανικό αίτημα να χρησιμοποιήσουν ως ενδιάμεσο σταθμό τα αεροδρόμιά της δύο αεροσκάφη που θα μεταφέρουν βόμβες και πυραύλους στο Ισραήλ, εντός του ερχομένου 15ήμερου, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς, επικαλούμενη ανώνυμη κυβερνητική πηγή.

    Την Τετάρτη, η ΥΠΕΞ Μάργκαρετ Μπέκετ είχε εκφράσει δημοσίως την απαρέσκειά της για τις αποκαλύψεις του Τύπου ότι ήδη δύο αεροσκάφη με φορτία όπλων είχαν χρησιμοποιήσει ως ενδιάμεσο σταθμό αεροδρόμιο στη Γλασκώβη, στη Σκωτία. Η ίδια είχε δηλώσει πως θα διερευνούσε τις συνθήκες και θα απηύθυνε στην Ουάσιγκτον επίσημη διαμαρτυρία σε περίπτωση που επιβεβαιώνονταν τα δημοσιεύματα.

    Τα δύο αεροσκάφη που είχαν προσγειωθεί στη Γλασκώβη το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν χαρακτηρισθεί «πολιτικές πτήσεις» κι οι αμερικανικές αρχές δεν είχαν ειδοποιήσει τη Βρετανία για την επικινδυνότητα του φορτίου, προσθέτουν οι Τάιμς.

    Η διπλωματική αυτή διαφορά θίγει περισσότερο ένα θέμα διαδικασίας, παρά ένα ζήτημα αρχής, σύμφωνα με τη λονδρέζικη εφημερίδα, η οποία επικαλείται στέλεχος της κυβέρνησης, που κατά τβ άλλα βεβαιώνει την Τάιμς πως οι αμερικανικές πτήσεις μέσω Γλασκώβης «θα εγκριθούν». Ο ίδιος ο Λευκός Οίκος χθες, μέσω του εκπροσώπου του Τόνι Σνόου υποβάθμισε το γεγονός, τονίζοντας πως «απλώς πρόκειται για μία υπόθεση γραφειοκρατίας» και πως το θέμα «θα το ρυθμίσουμε».

    Μάλιστα ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ για πενθήμερη επίσκεψη, δεν πρόκειται να θίξει το θέμα στις επαφές του με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, αποκαλύπτει η εφημερίδα.

    Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

    Το Ισραήλ σχεδιάζει να ισοπεδώσει κτίρια κι άλλες κατασκευές εντός της Λωρίδος της Γάζας με σκοπό να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν παλαιστίνιοι μαχητές για να κρύβουν σήραγγες για τις επιθέσεις τους και για τη λαθραία εισαγωγή οπλισμού, μεταδίδουν σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

    Η ιστοσελίδα YNet επικαλείται για τις πληροφορίες της μη κατονομαζόμενο ανώτατο αξιωματικό του νότιου τομέα διοίκησης, ο οποίος δηλώνει πως στόχος είναι να «καθαρισθεί» μία εδαφική ζώνη πλάτους 1 χλμ..

    «Συνήθως το σκάψιμο ξεκινά από μία κατοικία, ένα θερμοκήπιο, ή από οπουδήποτε αλλού μπορεί να προσφερθεί κάλυψη στις δραστηριότητες αυτές. Συνεπώς αποφασίσαμε νβ ακολουθήσουμε μία διαφορετική πολιτική κι απλώς να ισοπεδώσουμε και να επιτεθούμε σε όποια κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιείται ως κάλυψη για μία σήραγγας. Με αυτόν τον τρόπο κάθε απόπειρα Παλαιστινίου να σκάψει μία σήραγγα θα σταματά», τόνισε ο ίδιος στρατιωτικός.

    Ασαφές είναι εάν ο ισραηλινός αξιωματικός εννοεί μόνον τον τομέα της νοτίου Γάζας, όπου έχουν ανακαλυφθεί πολλές τέτοιες σήραγγες, ή σε όλο το μήκος της. Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης και του στρατού ανέφεραν πως δεν γνωρίζουν τίποτε για το σχέδιο.

    Το Ισραήλ προ πολλού έχει εκφράσει την ανησυχία του για τις υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρονται κρυφίως όπλα από την Αίγυπτο, ή για να πραγματοποιούνται επιθέσεις κατά του ισραηλινού εδάφους.

    Δυο Ισραηλινοί νεκροί στη Γάζα

    Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά ισραηλινών στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και το πτώμα ενός στελέχους της Χαμάς βρέθηκε στην ίδια περιοχή ανακοίνωσαν νοσοκομειακοί κύκλο.

    Ο 13χρονος Ανας Ζόμλοτ δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ έφευγε από το καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλίγια. Το πτώμα του στελέχους της Χαμάς βρέθηκε πολύ κοντά στον καταυλισμό, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Συνολικά 145 Παλαιστίνιοι και ένας ισραηλινός στρατιώτης έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στην περιοχή , στις 28 Ιουνίου.

    Στο μεταξύ το Ισραήλ αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας των δυνάμεων ασφαλείας μετά από απειλές του διατύπωσε η Χεζμπολάχ ότι θα αρχίσει την εκτόξευση ρουκετών και πέραν της Χάιφας προς τα νότια της χώρας, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός του στρατού.

    Η ισραηλινή αεροπορία αποφάσισε αργά χθες να τοποθετήσει μια αμυντική συστοιχία πυραύλων Πάτριοτ και Αροου στην περιοχή Σαρόν του κεντρικού Ισραήλ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 July 2006 - 12:30:17 UTC