Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις στους αγρότες θα καταβληθούν σύντομα
  • [02] «Να παύσει αμέσως η επιδρομή του Ισραήλ»

  • [01] Οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις στους αγρότες θα καταβληθούν σύντομα

    Με θέματα αγροτικής πολιτικής ασχολήθηκε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε το πρωϊ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος για την αγροτική πολιτική και σημείωσε πως εκτός από τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις, που έχουν εξασφαλιστεί και θα καταβληθούν σύντομα, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην προώθηση και την προβολή των αγροτικών προιόντων.

    Ο κ. Μπασιάκος αναφέρθηκε στη στήριξη των καλλιεργειών βιολογικών προϊόντων με λελογισμένη χρήση λιπασμάτων, ώστε να προστατεύεται και ο καταναλωτής και το περιβάλλον.

    Τηρούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, υπογράμμισε ο κ. Μπασιάκος και πρόσθεσε ότι η εικόνα στην περιφέρεια είναι θετική.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε ακόμη στις μελέτες που γίνονται για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων και τη χρήση του νερού, σημειώνοντας ότι το βαμβάκι έχει συγκεκριμένο πλαίσιο καλλιέργειας.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει αισχροκέρδεια στα αγροτικά προϊόντα ο Υπουργός είπε πως ο κάθε αγρότης εξασφαλίζει καλές τιμές για τα προϊόντα του και πρόσθεσε ότι "το τί συμβαίνει στην αγορά είναι άλλο θέμα, η δε τιμή στο ράφι είναι άλλο θέμα".

    Πρόσθεσε ότι προωθούνται και νέες καλλιέργειες με κριτήριο την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα.

    Το απόγευμα συνεδριάζει, υπό την προεδρία του κ. Γ.Αλογοσκούφη, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Δ. Σιούφα και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδη. Αντικείμενο της συνεδρίασης η πώληση της Εμπορικής Τράπεζας.

    Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο κ.Αλογοσκούφης είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Απαντώντας σε ερώτηση για την πώληση της Εμπορικής Τραπέζης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις το βράδυ μετά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής.

    Χρυσοχοϊδης για Κυβερνητική Επιτροπή - αγροτική πολιτική

    "Ο κ. Μπασιάκος προσπαθεί να απαντήσει στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η αγροτική του πολιτική στους έλληνες παραγωγούς, θέτοντας προς συζήτηση στην Κυβερνητική Επιτροπή, το θέμα της βιολογικής παραγωγής. Το πραγματικό ζήτημα όμως για τους έλληνες αγρότες είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα κατά 5% την τελευταία διετία, όταν -σύμφωνα με μελέτη της Δ/νσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- προβλέπεται μέση αύξηση του ευρωπαϊκού αγροτικού εισοδήματος κατά 3,2% ετησίως, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π.

    Στην χώρα μας αντιθέτως, η εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π. από μεταρρυθμιστικό εγχείρημα έχει εξελιχθεί σε γραφειοκρατικό και φοροεισπρακτικό εφιάλτη των αγροτών", δήλωσε ο συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με αφορμή τη σύγκληση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την αγροτική πολιτική.

    "Η βιολογική γεωργία και κυρίως η κτηνοτροφία αποτελεί πράγματι ένα στρατηγικό στόχο ανάπτυξης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και θα πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία, με σαφείς και στοχοθετημένες πολιτικές και πλήρη αξιοποίηση των αντίστοιχων κοινοτικών προγραμμάτων. Όμως μια κυβέρνηση άδικη, ανίκανη και αναποτελεσματική, όπως είναι αυτή της Ν.Δ. το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να χρησιμοποιεί την βιολογική παραγωγή ως πρόσχημα για να υπεκφύγει οποιαδήποτε συζήτηση ουσίας, επί των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων που η ίδια έχει δημιουργήσει στους έλληνες αγρότες", πρόσθεσε ο κ.Χρυσοχοϊδης.

    [02] «Να παύσει αμέσως η επιδρομή του Ισραήλ»

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος επανέφερε το αίτημά του προς τον πρωθυπουργό για τη διεξαγωγή στη Βουλή προς ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε επίσης πως είναι μεν σημαντική η ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο, αλλά "η πιο σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια είναι να παύσει αμέσως η πολεμική επιδρομή του Ισραήλ".

    Και τούτο διότι, όπως είπε, "καταντάει τελικά κοροϊδία να καταστρέφουν οι αμερικάνοι, να συναινούν οι βρετανοί, να καταστρέφουν οι ισραηλινοί και να εξαντλείται η Διεθνής Κοινότητα μονάχα στα ζητήματα της ανθρωπιστικής συνδρομής, τα οποία έχουν βέβαια τεράστια σημασία όταν βλέπουμε τα γεγονότα στην Κάνα".

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί η ΕΕ να παγώνει όλες τις χρηματοδοτήσεις προς την κυβέρνηση της Παλαιστίνης, πολιτικά εντελώς λαθεμένα και αναιτιολόγητα, επειδή οι παλαιστίνιοι εξέλεξαν την Χαμάς και την ίδια στιγμή να μην παίρνει κανένα μέτρο σε σχέση με τις συμφωνίες του Ισραήλ με την Ένωση".

    Ο κ. Αλαβάνος συμπλήρωσε λέγοντας ότι "δυστυχώς ο «χασάπης της Κάνα»,ο κ.Πέρετς,υπουργός Εθνικής Άμυνας, που έχει τη βασική ευθύνη γι αυτές τις καταστροφές, είναι Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, το οποίο ανήκει στη Σοσιαλιστική Διεθνή και επομένως περιμένουμε από την Σοσιαλιστική Διεθνή και τον πρόεδρό της κάποια αντίδραση γι αυτό το ζήτημα».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε σήμερα με το Συνήγορο του Πολίτη Γ. Καμίνη, με αφορμή την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, την οποία και παρέλαβε. Ο κ.Αλαβάνος σημείωσε "τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν με τα διαβατήρια και τα αστυνομικά τμήματα, όπου υπάρχει μια χαοτική κατάσταση", πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί για να λύσει άμεσα αυτά τα προβλήματα και ζήτησε να ανοίξει Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη και στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας κάλεσε την κυβέρνηση "έστω και την τελευταία στιγμή, να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα και το δημόσιο συμφέρον της Εμπορικής Τράπεζας".

    Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση "να σταματήσει να παραδίδει δημόσια περιουσία σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μάλιστα αλλοδαπά, στο όνομα της ελεύθερης αγοράς. Να προχωρήσει σε πολιτικές προτάσεις, όπως αυτές που έχει υποβάλει ο ΣΥΝ, μεταξύ των οποίων είναι η ανασυγκρότηση της Εμπορικής και η συνεργασία της με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ώστε να έχει και αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο στη χώρα μας.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 August 2006 - 12:30:17 UTC