Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα Παιδείας και Πολιτισμού στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας

  • [01] Θέματα Παιδείας και Πολιτισμού στο Μέγαρο Μαξίμου

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

    Η κα Γιαννάκου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, η υπουργός ανέφερε "είμαστε συντεταγμένη πολιτεία. Και εγώ έχω διαφωνίες με αρκετά σημεία του βιβλίου, αλλά δεν είναι δυνατόν να ξεφύγουμε από τους θεσμούς και τους κανόνες που υπάρχουν. Έχω δώσει τις παρατηρήσεις στη συγγραφική ομάδα και εκείνη θα κάνει το έργο της και θα φέρει τις προτάσεις της".

    Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι'' δεν μπορεί να επέμβει τρίτος στο έργο της συγγραφικής ομάδας ''και σημείωσε ότι η ομάδα αυτή μπορεί να προσθέσει και σελίδες στο βιβλίο.

    Η υπουργός συμπλήρωσε ότι'' δεν υπάρχει πρόβλημα'' και πρόσθεσε "νομίζω ότι δεν πρέπει να ξανασυζητήσουμε γι' αυτό το θέμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες".

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το θέμα των ομολόγων και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, η υπουργός Παιδείας τόνισε "δεν είναι θέμα κλίματος αλλά ζήτημα ουσίας, καθώς τέτοια φαινόμενα μπορεί να έχουμε κατά καιρούς. Σημασία έχει τί κάνει η κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα στο σκότος, η ίδια βγάζει τα πάντα στην επιφάνεια και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με άλλες καταστάσεις".

    Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ.Καραμανλή για τον προγραμματισμό του έργου στο υπουργείο μέχρι το καλοκαίρι και τόνισε ότι στις 17 Απριλίου θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για το Εθνικό Κέντρο Χορού και Θεάτρου.

    Επίσης, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την επιστροφή και άλλων αρχαιοτήτων εντός του Απριλίου, μετά από σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει.

    Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών,το Ηρώδειο και την Επίδαυρο.

    Αύριο το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα.

    [02] Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας

    Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, αποφάσισε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, στην πρώτη συνεδρίασή της, η οποία έγινε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Τη Διυπουργική αποτελούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός.

    Οπως ανακοίνωσε ο κ.Ρουσόπουλος, μετά από την ολοκλήρωση της δίωρης αυτής συνεδρίασης, τα μέτρα είναι τα εξής:

    «Πρώτον, η κατάργηση του ισχύοντος νόμου για τους Συνδέσμους. Μετά το Πάσχα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο. Δεύτερον, η αναβάθμιση της υπηρεσίας αντιμετώπισης της βίας, η οποία λειτουργεί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Παράλληλα, θα συστηματοποιηθεί η συνεργασία της Αστυνομίας με τις ομάδες πριν από τους αγώνες, για να απαλειφθεί ο κίνδυνος επεισοδίων. Τρίτον, θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης της και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη βία».

    Ο κ.Ρουσόπουλος επισήμανε ακόμη, ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 270 Σύνδεσμοι, η πλειονότητα των οποίων αποτελούν εστίες βίας. Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε, ότι με τον ισχύοντα νόμο οι ταραξίες πηγαίνουν κατ' ευθείαν στη φυλακή, ενώ τόνισε, οτι ήδη έχουν φυλακιστεί 19 χούλιγκαν. Τέλος, ο κ.Ρουσόπουλος υπογράμμισε, ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα ισχύοσουν τα ονομαστικά - ηλεκτρονικά εισιτήρια και θα τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα.

    Συνάντηση Γ.Ορφανού με Αλ.Παπαρήγα

    Το πρωί, ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κα Παπαρήγα, πρότεινε τέσσερα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα:

    1. Τη διάλυση των ΠΑΕ και δημιουργία ερασιτεχνικού αθλητισμού, που θα στηρίζεται από την κυβέρνηση. Ο επαγγελματικός αθλητισμός δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, παρά λύνει. Αυτό δεν σημαίνει πισωγύρισμα, είναι μια λύση συζητήσιμη.

    2. Ο αθλητισμός στα σχολεία. Να διδάσκονται τα αθλήματα και οι κανόνες τους στους μαθητές.

    3. Οι κοινωνικοί φορείς να στηρίζουν τον αθλητισμό.

    4. Μια υπεύθυνη συλλογική επιστημονική μελέτη για τη συμπεριφορά των νέων στον αθλητισμό, που θα στηρίζεται από τα πανεπιστήμια.

    Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Παπαρήγα δήλωσε: «Δεν εμπιστευόμαστε τις ΠΑΕ. Πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική συνολική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της βίας.»

    Από την πλευρά του ο κ. Ορφανός τόνισε: «Ενημερώσαμε την κ. Παπαρήγα για τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της βίας. Μπήκαν στο τραπέζι προτάσεις που είναι αξιοποιήσιμες σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα».

    Ο Υφυπουργός ρωτήθηκε για την πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαίδη, που αφορά την αποχή των ελληνικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης για τα επόμενα τρία χρόνια, και είπε: «Δεν ξέρω σε τι εξυπηρετεί το μέτρο αυτό. Εγώ βλέπω ένα μέτρο, που τιμωρεί τις ομάδες. Οτιδήποτε ενταγμένο σ' ένα συνολικό νομοθετικό σχέδιο θα είναι αποδεκτό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 April 2007 - 12:30:22 UTC