Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου:"Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται"
  • [02] Τα επτά "σύγχρονα" θαύματα του κόσμου

  • [01] Γ.Παπανδρέου:"Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται"

    Στους δήμους Φυλής και Δερβενοχωρίων θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις Αχαρνές, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε δήμους της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

    Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, χθες το βράδυ, σε ομιλία του στη Σαλαμίνα, τονίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι "αν έχετε κάτι για το Χρηματιστήριο και το παρελθόν σάς προκαλούμε σε σύσταση εξεταστικής επιτροπή τώρα".

    Ο κ. Παπανδρέου με τη σύζυγός του Άντα και τις τοπικές αρχές της Β΄ Πειραιά, έφτασαν στον τόπο ομιλίας στη Σκάλα Σαλαμίνας δια θαλάσσης με συνοδεία καϊκιών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "απόφασή μας είναι να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές, να κάνουμε μια νέα αρχή, το ΠΑΣΟΚ είναι μαζί με τον κόσμο και η ΝΔ στον κόσμο της".

    Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στις περιοχές αυτές πριν από 30 χρόνια και τόνισε ότι πολλά έχουν αλλάξει χάρη στο έργο των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη αν και στο δυτικό τόξο της Αττικής όπου κατοικεί το 14% του πληθυσμού της χώρας, τα προβλήματα, όπως είπε, εξακολουθούν να υπάρχουν με πρώτο την ανεργία, την οποία η αποβιομηχάνιση της περιοχής έχει εκτινάξει στο 12% με το ποσοστό αυτό να φτάνει σε ορισμένες περιοχές και στο 20%.

    Είπε, ακόμη, ότι προεκλογικά ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για λύσεις στους εργάτες μετάλλου της ζώνης Περάματος και από τότε δεν τον ξαναείδαν ποτέ.

    "Η δημοκρατική προοδευτική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ έχει άρρηκτους δεσμούς με τους ανθρώπους της Β' Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, οι ρίζες μας και οι κοινωνικές μας αναφορές είναι εδώ", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια της ομιλίας του ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως "η ανατροπή συμβαίνει ήδη, η νέα αλλαγή έρχεται και είναι αναπότρεπτη όσο και αν προσπαθεί ο κ. Καραμανλής να κάνει παιχνίδια με το εκλογικό ημερολόγιο".

    "Αυτή η κυβέρνηση που δεν κυβερνά πια θα πέσει σύντομα, θα υποχρεωθούν να πάνε σε πρόωρες εκλογές" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "τώρα πάνω στη σύγχυσή τους και στον πανικό τους, πάνω στις φωτιές που καίνε ακόμα στην Πάρνηθα και το Πήλιο, πάνω στην τρικυμία των δικών τους σκανδάλων πάνε να κάνουν τα δικά τους αδιέξοδα, κρίση της χώρας".

    "Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν μαζί στο ναυάγιό τους και την πατρίδα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι "η κυβέρνηση παίζει τώρα το τελευταίο της χαρτί της πόλωσης, της οξύτητας, του συμψηφισμού και του μηδενισμού, το χαρτί της επιστροφής στο παρελθόν της δεξιάς. Και το σύνθημα το έδωσε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή ο κ. Καραμανλής".

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πρώτα αρνήθηκε την εξεταστική Επιτροπή που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για τα "ομόλογα" και μετά από σιωπή 130 ημερών επιτέθηκε με άσφαιρα πυρά για να πλήξει τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.

    Εκανε ακόμη λόγο για ματαιοπονία του πρωθυπουργού, των υπουργών και "όσων παραγόντων είναι πίσω από αυτούς και στηρίζουν τη ΝΔ για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα".

    "Οι λάσπες και οι συκοφαντίες δεν μας αγγίζουν και δεν με αγγίζουν. Προσωπική μου δέσμευση είναι διαφάνεια παντού για τους πάντες και τα πάντα", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει μέχρι τέλους "τον ανένδοτο αγώνα του για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι".

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, ενώ έκανε λόγο και για απροκάλυπτο γαλάζιο κομματισμό στη Δικαιοσύνη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το μόνο με το οποίο συμφωνεί με τον πρωθυπουργό είναι μια αποστροφή του δεύτερου στη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο της ΝΔ ότι "ο τόπος δεν αντέχει την πόλωση και τις ύβρεις". Και συνέχισε λέγοντας "γι'αυτό και πρέπει να φύγει η κυβέρνηση που τέσσερα χρόνια τώρα διχάζει την κοινωνία και τραυματίζει βαριά τη συνοχή της".

    "Μετά τις διαπιστώσεις κ. Καραμανλή κάνετε και το επόμενο βήμα! Παραιτηθείτε! Φύγετε και πάμε σε εκλογές εδώ και τώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε και στην ομιλία αυτή τις "πέντε μεγάλες δεσμεύσεις" που έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά του για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων, νέο μοντέλο ανάπτυξης, αλλαγές στην εκπαίδευση με εγγύηση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, νέο "συμβόλαιο με το λαό" για την εργασία, την οικογένεια, το παιδί, την υγεία, τις συντάξεις και την καταπολέμηση της φτώχειας και ένα καινούργιο ρόλο για το κράτος με επιτελική κυβέρνηση και λιγότερα υπουργεία.

    Αναφερόμενος στο δυτικό τόξο της Αττικής, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεσμεύεται προσωπικά για ένα σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής με προγράμματα στήριξης που μπορούν να περιληφθούν στο Δ' ΚΠΣ, με συνδιαμόρφωση με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα μιας καινούργιας στρατηγικής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας και για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δημιουργία ζώνης ειδικών κινήτρων για τις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές που μαστίζονται από υπανάπτυξη και ανεργία, για επέκταση και ολοκλήρωση του δικτύου μεταφορών, για διαμόρφωση ζωτικών χώρων λειτουργίας και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για προγράμματα κατάρτισης σε νέες τεχνολογίες, για προγράμματα κοινωνικής εργασίας στην πρόνοια και τον πολιτισμό, για ανάπλαση και αναδάσωση ορεινών όγκων και για συντήρηση και διαχείριση πάρκων.

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος βρίσκονται στο πλαίσιο μιας τριήμερης πορείας σε ολόκληρο το δυτικό τόξο της Αττικής για να ακούσουν την κοινωνία και να καταθέσουν στους πολίτες τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος. Και τόνισε ότι ήρθε και πάλι η ώρα του ΠΑΣΟΚ, εμείς ξεκινάμε για την τελική μάχη και τη νίκη, ενώ εκείνοι μετράνε μέρες ως την ήττα.

    [02] Τα επτά "σύγχρονα" θαύματα του κόσμου

    Το Σινικό Τείχος στην Κίνα, η Πέτρα στην Ιορδανία, το Άγαλμα του Χριστού στη Βραζιλία, είναι μεταξύ των σύγχρονων επτά θαυμάτων του κόσμου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε στο διαδίκτυο, μεταξύ 100 εκατομμυρίων χρηστών.

    Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές της ψηφοφορίας, σε μία λαμπρή τελετή στο στάδιο της Μπενφίκα, στην Πορτογαλία, τα άλλα τέσσερα θαύματα είναι η περιοχή Μάτσου Πίτσου, στο Περού, που συμβολίζει την αυτοκρατορία των Ίνκας, τα ερείπια του πολιτισμού των Μάγιας, στο Τσίτσεν Ίτζα, του Μεξικού, το Κολοσσαίο στη Ρώμη και το Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία.

    Τα "νέα" Επτά Θαύματα του Κόσμου αναδείχτηκαν από την ψηφοφορία στο Ίντερνετ, για την οποία η ηθοποιός Χίλαρι Σουάνκ δήλωσε ότι "ουδέποτε έως τώρα στην ιστορία δεν συμμετείχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στη λήψη μίας παγκόσμιας απόφασης".

    Οι διοργανωτές της ψηφοφορίας ανακοίνωσαν ότι η επιλογή των "νέων" Επτά Θαυμάτων έγινε για να αναγνωριστούν και τα επιτεύγματα πολιτισμών εκτός της Ευρώπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2007 - 6:30:17 UTC