Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ για τη Δασοπροστασία
  • [02] Χιλιάδες οι νεκροί στη Μιανμάρ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ για τη Δασοπροστασία

    Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του περιβάλλοντος παρουσίασαν σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης Αλέκος Αλαβάνος και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος Βαγγέλης Αποστόλου.

    Όπως τόνισε ο κ.Αλαβάνος,για τη διάσωση των δασών και την προστασία του περιβάλλοντος, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς επίσης να ολοκληρωθεί η σύνταξη του κτηματολογίου και του δασολογίου, να υπάρξει αύξηση των κονδυλίων για την ενίσχυση και την οργάνωση των εθνικών δρυμών και να ληφθούν μια σειρά από προωθημένα μέτρα, όπως η κατάργηση των οικοδομικών συνεταιρισμών για την προστασία των δασών.

    Ο κ.Αλαβάνος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον "πάτο του βαρελιού", σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η χώρας μας είναι η πρώτη που ονοματίστηκε από τον ΟΗΕ γιατί δεν διαθέτει το μηχανισμό για να ανταποκριθεί στην εφαρμογή της συμφωνίας του Κιότο. Είπε ακόμη ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με Έλληνα επίτροπο, η χώρα μας παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ίδιο θέμα, ενώ σημείωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην Ελλάδα για την λειτουργία χωματερών.

    Από την πλευρά του, ο Β.Αποστόλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος πάρα τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.

    Παράλληλα παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός της πολιτικής δασοπροστασίας, η εγκατάσταση συστημάτων εντοπισμού έναρξης των πυρκαγιών, η οργάνωση της έγκαιρης επέμβασης, η ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι η συστράτευση όλων όσοι εμπλέκονται στη δασοπροστασία.

    Για την αποτελεσματική λύση του προβλήματος της δασοπροστασίας είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας, η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων για τις καμένες περιοχές, η ενίσχυση και προώθηση του εθελοντισμού, η απόσυρση και κατάργηση των "δασοκτόνων" νόμων και προτάσεων και η σαφής οριοθέτηση και απόλυτη προστασία του δασικού χαρακτήρα εδαφών.

    Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε κι ο δασοπυροσβέστης Βασίλης Γαρέφαλλος, ο οποίος συμμετείχε στην κατάσβεση των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια, όπου σκοτώθηκαν πέντε συνάδελφοί του και ο ίδιος τραυματίστηκε. Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι "ο Βασίλης επέζησε με εμφανή τα σημάδια της πυρκαγιάς, ωστόσο το κράτος για την αυτοθυσία του ίδιου και των συντρόφων του δεν έλαβε κανένα μέτρο. Δεν αποζημίωσε τον ίδιο και τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά ούτε και του εξασφάλισε μια δουλειά στο δημόσιο για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένεια του".

    Για τον ΟΤΕ

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΟΤΕ, ο Α.Αλαβάνος είπε ότι "να σταματήσει, έστω την τελευταία στιγμή, αυτή η κωμική και τραγική ιστορία. Κωμική για την κυβέρνηση που πουλάει τον ΟΤΕ σε κλάσμα του αντιτίμου που έσωσε η Cosmote για να αγοράσει την "Γερμανός"".

    Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και ζητάει ο ΟΤΕ να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να καταργηθεί ο νόμος του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξε, όπως είπε, την πώληση του ΟΤΕ.

    Για το περιστατικό στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

    Σχολιάζοντας το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού λεωφορείου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ο Α. Αλαβάνος, αφού εξέφρασε τη λύπη του είπε ότι "υπάρχουν προβλήματα στοιχειώδους αποτελεσματικότητας στις δυνάμεις δημόσιας τάξης", ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να ρίξει το βάρος της αστυνομίας στην πάταξη του εγκλήματος και την προστασία των πολιτών, δεσμεύει τις δυνάμεις για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών.

    Περιοδεία Αλαβάνου στο Ηράκλειο

    Περιοδεία στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος.

    Το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στην κοινή εκδήλωση που διοργανώνoυν η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», η «Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας»,» και η «Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου (ΟΠΗ)» με θέμα: «Βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων». (Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου)

    [02] Χιλιάδες οι νεκροί στη Μιανμάρ

    Ο απολογισμός των θυμάτων του κυκλώνα Ναργκίς, που έπληξε το Σαββατοκύριακο πολλές περιοχές της Μιανμάρ (Βιρμανίας), έφτασε σχεδόν τους 4.000 νεκρούς, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση προσθέτοντας ότι χιλιάδες άλλοι άνθρωποι πιθανόν να χάθηκαν στην καταστροφή.

    "Ο επιβεβαιωμένος αριθμός είναι 3.934 νεκροί, 41 τραυματίες και 2.879 αγνοούμενοι στις περιοχές της Γιανγκόν και του Ιραουάντι", ανακοινώθηκε από τις τηλεοπτικές ειδήσεις.

    Εξάλλου αξιωματούχος του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και χωρίς πόσιμο νερό εξαιτίας του καταστροφικού κυκλώνα.

    Το γραφείο του ΟΗΕ στη Γιανγκόν ανακοίνωσε πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πλαστικά καλύμματα, ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, εξοπλισμό για μαγείρεμα, κουνουπιέρες, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα.

    Στο μεταξύ, διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεδριάζουν στην Μπανγκόκ για τον συντονισμό των ενεργειών τους ώστε να προσφέρουν όσον το δυνατόν ταχύτερα βοήθεια στους επιζήσαντες του φονικού κυκλώνα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

    Αρκετά χωριά στα παράλια καταστράφηκαν ολοσχερώς, είπε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού Μισέλ Ανεάρ. "Θα διανείμουμε προμήθειες στους άστεγους, πλαστικά καλύμματα για στέγες, ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, θα προσφέρουμε επίσης 5.000 λίτρα πόσιμου νερού, θερμάστρες, κουνουπιέρες, κουβέρτες και ένδυση σε όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη", πρόσθεσε.

    Οι μεγαλύτερες υπηρεσίες του ΟΗΕ και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις καταρτίζουν από κοινού σήμερα στη Μπανγκόκ πρόγραμμα δράσης για τη Μιανμάρ, δήλωσε ο Τέριε Σκάβνταλ, επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 May 2008 - 14:31:16 UTC