Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προτεραιότητα της κυβέρνησης η διαφάνεια"
  • [02] Έκλεισε η συμφωνία για τον ΟΤΕ

  • [01] "Προτεραιότητα της κυβέρνησης η διαφάνεια"

    Συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας, Υγείας και Απασχόλησης για θέματα Υγείας και Οικονομικών της Υγείας, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια πολιτική νοικοκυρέματος με απώτερο στόχο την οικονομία κλίμακας και την πιο αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣΥ.

    Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος σε φαινόμενα αδιαφάνειας που μας έφερε το παρελθόν και να τελειώνουμε με το κατακερματισμένο, αδιάφανο και αντιλειτουργικό σύστημα που μας κληροτοδήθηκε. Προχωρούμε αποφασιστικά μπροστά και είμαι βέβαιος ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε διαμορφώσει τις συνθήκες ενός πιο λειτουργικού, πιο αποτελεσματικού συστήματος υγείας", υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Πρόσθεσε ακόμη, ότι το έργο αυτό θέλει αντοχή σε βάθος χρόνου, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει στο παρελθόν πολλά βήματα και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συμπλήρωσε "το έργο για την κοινωνία δεν σταματάει ποτέ, οι μηχανισμοί εκσυγχρονίζονται, νέα κέντρα υγείας αστικού τύπου προχωρούν σε ολόκληρη τη χώρα και ανανεώνεται ο εξοπλισμός των ελληνικών νοσοκομείων. Επίσης ανέφερε ότι οι προσλήψεις προσωπικού προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ήδη 6.500 νοσηλευτές έχουν περάσει το κατώφλι του ΕΣΥ, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η πρόσληψη των υπόλοιπων 6.000. Προχωρούμε ανέφερε πάντα σε συνεννόηση και με τον υπουργό Οικονομίας και είμαστε σε καλό δρόμο".

    Απαντώντας σε ερώτηση, εάν ο τομέας Υγείας που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Απασχόλησης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε "τέτοιο θέμα δεν τίθεται σε αυτή τη φάση".

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι αποφασίστηκε να συσταθεί Διϋπουργική Επιτροπή που θα συντονίζει τα θέματα μεταξύ υπουργείων Οικονομίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας, γιατί όπως τόνισε, υπάρχουν πάρα πολλά οικονομικά θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση και την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία. Πρώτη προτεραιότητα είπε, είναι η διαφάνεια, η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ο καλύτερος έλεγχος των δαπανών ώστε να μην υπάρχουν σπατάλες σε βάρος του ελληνικού λαού.

    Ολοι οι φορείς και οι ασφαλιστικοί και της Υγείας θα υποβάλλουν σε αυτή τη Διϋπουργική επιτροπή έγκαιρα προϋπολογισμούς και ισολογισμούς και θα γίνεται τακτική παρακολούθηση αυτών των οικονομικών καταστάσεων και των οικονομικών εξελίξεων γιατί αυτοί οι τομείς χρηματοδοτούνται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, που είχε και κατ'ιδίαν συνεργασία με τον πρωθυπουργό μετά τη σύσκεψη που προηγήθηκε, χαρακτήρισε πολύ σημαντική προς την κατεύθυνση του συντονισμού την απόφαση για τη δημιουργία Διϋπουργικής Επιτροπής, η οποία θα ασχολείται με τα οικονομικά θέματα και θέματα διαχείρισης που αφορούν στις παροχές του κλάδου Υγείας και ασθένειας.

    Η κα Πετραλιά τόνισε ότι με την ενοποίηση των ταμείων έχουν ενοποιηθεί και 28 κλάδοι ασθένειας, οι οποίοι εποπτεύονται από το υπουργείο Απασχόλησης. Στόχος είναι ο εξορθολογισμός των ανεξέλεγκτων δαπανών που στερούν από τους πολίτες πολύτιμους πόρους -χρήματα που καταβάλλουν τα ταμεία για την υγεία- υπογράμμισε η κα Πετραλιά και σημείωσε ότι ο στόχος είναι καλύτερες και ποιοτικότερες παροχές Υγείας προς το σύνολο των ασφαλισμένων.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν "η σπατάλη τρόμαξε τον πρωθυπουργό και γι'αυτό έβαλε καπέλο τον κ. Αλογοσκούφη στα οικονομικά, η κα Πετραλιά απάντησε "δεν υπάρχει ''καπέλο'', η Διϋπουργική Επιτροπή ήταν κοινό αίτημα καθώς χρειάζεται πάντα ο συντονισμός και η συνεργασία φέρνει και το καλύτερο αποτέλεσμα. Η Διϋπουργική θα είναι υπό τον πρωθυπουργό και θα δει όλες τις διαστάσεις που σχετίζονται και με τα νοσοκομεία και με τα Ταμεία".

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλια και τον υφυπουργό κ. Γ.Βλάχο.

    Αύριο το πρωί ο κ.Καραμανλής θα απαντήσει σε ερωτήσεις στη Βουλή, στην "Ωρα του πρωθυπουργού" και στις 12.30 θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο.

    [02] Έκλεισε η συμφωνία για τον ΟΤΕ

    Η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου σε ό,τι αφορά τη σχέση του ΟΤΕ με την Deutche Telekom.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόνο μετά την ψήφισή της από τη Βουλή, όπως επίσης ότι πρέπει να εγκριθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών.

    Η συμφωνία αυτή ανοίγει νέα σελίδα για τον ΟΤΕ και συνολικά για την ελληνική οικονομία, ενώ διασφαλίζονται και τα συμφέροντα των εργαζομένων στον ελληνικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών, είπε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε:

    -Ο ΟΤΕ λειτουργεί σε πλαίσιο ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο παγκοσμιοποίησης της αγοράς η συνεργασία με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό θα ενισχύσει τον ΟΤΕ οικονομικά και τεχνολογικά.

    -Ενισχύεται συνολικά ο τομέας τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα η οποία έχει καταστεί ιδιαίτερα ελκυστική για τους ξένους επενδυτές.

    Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο της συμφωνίας, είπε ο κ . Αλογοσκούφης.

    Σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς όρους προβλέπεται ότι για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία, ο στρατηγικός σύμμαχος του ΟΤΕ πρέπει να αγοράσει το 3% των μετοχών προς 29,75 ευρώ τη μετοχή . Το ελληνικό δημόσιο από τη συναλλαγή αυτή θα εισπράξει 442,3 εκατ. ευρώ. Ο στρατηγικός σύμμαχος του ΟΤΕ δεν θα μπορεί ούτε να πωλήσει ούτε να αγοράσει μετοχές του Οργανισμού έως το 2011.

    Επίσης στη συμφωνία προβλέπεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από δέκα μέλη εκ των οποίων τα πέντε θα ορίζονται από το ελληνικό δημόσιο και τα άλλα πέντε από στρατηγικό σύμμαχο. Επίσης ότι οι υποψήφιοι για να οριστούν μέλη του ΔΣ θα πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και εμπειρίας, ενώ το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) δύο φορές για τον ορισμό μελών στο ΔΣ του ΟΤΕ.

    Επίσης η συμφωνία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, προβλέπει ότι η έγκριση των τιμολογίων συνεχίζει να τελεί υπό την αρμοδιότητα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

    Επίσης ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι ο κ . Βουρλούμης παραμένει ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού και επισήμανε ότι χωρίς την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης του ΟΤΕ, που προωθήθηκε επί κ. Βουρλούμη -, δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον των ξένων για συμμαχία.

    Ο ΟΤΕ και η Ντόιτσε Τέλεκομ είναι συμπληρωματικές εταιρίες, επισήμανε ο κ. Αλογοσκούφης και δήλωσε με έμφαση ότι ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που θα μειωνόταν το ποσοστό του δημοσίου κάτω του 25%, που δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, τότε το δημόσιο διατηρεί πολλά από τα δικαιώματα αρνησικυρίας.

    Ο κ.Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η συμφωνία προβλέπει διαβουλεύσεις για εργασιακά θέματα και ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα εφαρμόζεται η ελληνική εργατική νομοθεσία. Εξάλλου ο στρατηγικός σύμμαχος δεν μπορεί ούτε να πωλήσει ούτε να αγοράσει μετοχές έως το 2011, ενώ για τα επόμενα χρόνια απαιτείται η έγκριση του δημοσίου.

    Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη είπε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι με την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής θα αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός, θα παρέχονται υψηλού επιπέδου προϊόντα, θα ισχυροποιηθεί ο ΟΤΕ και θα μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω ενώ παράλληλα θα επέλθει διοικητικός εκσυγχρονισμός και διασφάλιση των εργαζομένων στον Οργανισμό.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκης είπε ότι η συμφωνία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον ελληνικό Οργανισμό και την ελληνική οικονομία, με τη συμφωνία ο ΟΤΕ συμμετέχει στο μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Ευρώπης και θωρακίζει τις επενδύσεις του στα Βαλκάνια.

    Παράλληλα πρόκειται για μια ισορροπημένη συμφωνία με ουσιαστική φροντίδα για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενώ αποτρέπει και κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος του ΟΤΕ.

    Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης ότι δεν αλλάζει κανένας ισχύων κανόνας σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική του ελληνικού οργανισμού διότι αυτή θα εξακολουθήσει να ελέγχεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι σε μια απελευθερωμένη αγορά, οποιαδήποτε εταιρεία αυξάνει αλόγιστα τα τιμολόγιά της υποσκάπτει τις επενδύσεις της και το μέλλον της. Σήμερα ο ΟΤΕ ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία της Ευρώπης, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

    Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο υπουργός Οικονομίας κ.Γιώργος Αλογοσκούφης είπε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να υπογραφεί η συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά επανέλαβε ότι για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών.

    Το τελευταίο στάδιο ενεργοποίησης της συμφωνίας θα είναι η μεταβίβαση 3% των μετοχών του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ έναντι του τιμήματος των 442,3 εκατ. ευρώ.

    Δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε σήμερα πως πρόκειται για συμφωνία επ' ωφελεία των πολιτών και του δημοσίου, η οποία επετεύχθη κατόπιν της τετραετούς προσπάθειας που έγινε για να ορθοποδήσει ο Οργανισμός και να μπορεί να αποτελεί σημείο έλξης, έτσι ώστε να αγοραστεί ένα ποσοστό 3% που πούλησε η ελληνική κυβέρνηση από μία μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία της Γερμανίας.

    "Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή και γιατί αποδεικνύεται περίτρανα η εμπιστοσύνη ξένων θεσμικών επενδυτών στην οικονομία μας και στα όσα έχουν διαμειφθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη σημαντική προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση για να στηρίξει την ελληνική οικονομία", τόνισε.

    Υπενθύμισε ότι υπήρξαν φωνές που κατηγορούσαν τη διοίκηση του οργανισμού, τον Παναγή Βουρλούμη και την κυβέρνηση, γιατί εξυγίαναν τον Οργανισμό.

    "Αν δεν είχαν συμβεί αυτά, δεν θα μπορούσε, σε καμία περίπτωση, σήμερα, να έχουμε συμμετοχή μιας μεγάλης ξένης εταιρείας, η οποία ενισχύει τον Οργανισμό, την εθνική οικονομία και τον έλληνα πολίτη", συνέχισε.

    Αναφερόμενος δε σε σημερινό πρωτοσέλιδο των "Νέων" για τα βέτο και τη διπλή ψήφο του μάνατζερ, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει δυνατότητα να ασκήσει βέτο σε μία σειρά από θέματα, που αφορούν τις στρατηγικές επιλογές του Οργανισμού για το μέλλον.

    "Κατά συνέπεια μιλούμε για διοίκηση, η οποία γίνεται σε συνεννόηση και με τις δύο πλευρές και πάντως, σίγουρα, κρατάει η ελληνική πλευρά αυτό το δικαίωμα να σταματήσει την οποιαδήποτε από τις μεγάλες αποφάσεις θελήσει να πάρει ο μάνατζερ του καθημερινού μάνατζμεντ", επεσήμανε.

    Μετά από άλλη ερώτηση γιατί θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος ο λαός, ο εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, πως ο ΟΤΕ, ως μέρος μεγάλης ευρωπαϊκής επιχείρησης, έχει δυνατότητα να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητές του.

    Σε άλλη παρεμφερή ερώτηση απάντησε ότι η συμφωνία προδιαγράφει με σαφήνεια τα σημεία στα οποία η ελληνική πλευρά μπορεί να προβάλει βέτο.

    "Δεν είναι άκριτη, άνευ όρων, συμφωνία. Ο ΟΤΕ ενισχύθηκε την τελευταία τετραετία και ενισχύεται και με αυτή την κίνηση", επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος και σημείωσε ότι είχε πωληθεί στην ιδιωτική αγορά 66% του ΟΤΕ και τυχόν επιθετική εξαγορά δύο ή τριών μεγάλων funds θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

    Επίσης ερωτηθείς για τους λόγους που στη συμφωνία περιλαμβάνονται τα ποσοστά 5 και 10%, ο Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποκλείει να κατέβει το ποσοστό σ' αυτά τα ποσοστά και ανέφερε πως πιστεύει ότι η όποια μελλοντική κυβέρνηση θα κινηθεί σ' αυτή τη λογική.

    Παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να συνυπολογιστεί και η ευρωπαϊκή νομολογία και τυχόν προβλήματα σε σχέση μ' αυτή.

    Σε άλλη ερώτηση αν δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι δεν θα εκχωρήσει το 5 ή το 10%, είπε ότι είναι απόλυτη η δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και σε αυτή μένει και επιμένει.

    Ερωτηθείς αν οι πολίτες θα επωφεληθούν και σ' ό,τι αφορά τα τιμολόγια του Οργανισμού, ο Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε πως είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός ωφελεί.

    ΠΑΣΟΚ

    Οι εξελίξεις στο θέμα του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom ήταν ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησης στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γ.Παπακωνσταντίνου αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν είναι στρατηγική συμμαχία, αλλά η εκχώρηση και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες. Τόνισε δε ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να υπονομεύσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και να το εμφανίσει με δύο γραμμές.

    Στη συνεδρίασή του το Πολιτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση σχετικά με το θέμα του ΟΤΕ στην οποία, μεταξύ άλλων, τονιζεται ότι οι στρατηγικής σημασίας εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα δίκτυα και τις υποδομές πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί εθνικά επιζήμια τη συμφωνία εξαγοράς του ΟΤΕ και την απώλεια ελέγχου της διοίκησης του από το ελληνικό δημόσιο και αγωνίζεται για την αποτροπή αυτής της συμφωνίας.

    Αναφέρεται επίσης ότι μετά τις εκλογές, όταν το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στην κυβέρνηση, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε το δημόσιο να ανακτήσει τον έλεγχο του Οργανισμού.

    Ακόμη τονίζεται ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα θεσμικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης της απιστίας, σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς του ΟΤΕ, την οποία ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

    Γενικά η πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται επιζήμια, καθώς εκχωρεί δημόσια περιουσία, ενώ, στην περίπτωση του ΟΤΕ, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει σύγχρονη και μακρόχρονη εθνική πολιτική τηλεπικοινωνιών, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Τονίζεται ότι από την όλη υπόθεση δεν θα προκύψει κανένα όφελος για τον έλληνα καταναλωτή και την ελληνική οικονομία. Και προστίθεται ότι καμία προηγμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχει εκποιήσει το βασικό της τηλεπικοινωνιακό οργανισμό σε ανταγωνιστή άλλης χώρας.

    ΚΚΕ

    «Το κεφάλαιο ΟΤΕ, που ξεκίνησε η ΝΔ και προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, έκλεισε τώρα από τη ΝΔ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν την ιδιωτικοποίηση και τις συνέπειες σε βάρος του λαού. Ο αγώνας συνεχίζεται για αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών».

    ΣΥΝ

    Σύμφωνα με τον ΣΥΝ πρόκειται για " ένα μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό έγκλημα με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη, για τους πολίτες, για τους εργαζόμενους και την εθνική άμυνα. Το ξεπούλημα του ΟΤΕ από την κυβέρνηση στη γερμανική Ντόιτσε Τέλεκομ, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, είναι σαν να μπαίνει γενικό πωλητήριο στο μέλλον της χώρας μας".

    ΛΑ.Ο.Σ

    Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ , Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι « τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποφασίσει να καταστήσουν την Ελλάδα επαρχία της Γερμανίας. Το μεν ένα έδωσε το αεροδρόμιό μας στους Γερμανούς, το γνωστό Γερμανικό αεροδρόμιο των Σπάτων και η άλλη κυβέρνηση, το άλλο κόμμα, έδωσε τις Επικοινωνίες. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να τα δει αυτά, να τα αξιολογήσει και να αποφασίσει δεόντως την ημέρα που πρέπει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 May 2008 - 12:30:34 UTC