Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

  • [01] Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

    Για 23η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Στον 66ο τελικό της διοργάνωσης νίκησε 2-0 τον Άρη και σε συνδυασμό με την κατάκτηση και του τίτλου της Σούπερ Λίγκας, οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν το ντάμπλ. Ο Κοβάτσεβιτς στο 33΄ με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 53΄ πάλι με κεφαλιά, αυτή την φορά του Ζεβλάκοφ οι Πειραιώτες πέτυχαν το 2-0. Στο 62΄ το σουτ του Γκαλέτι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κέλεμεν, ενώ στο 79΄ ο Αργεντινός εκτέλεσε άουτ το αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Μήτρογλου. Δοκάρι είχε και ο Άρης στο 83΄ μετά το σουτ του Παπαδόπουλου.

    Με κορυφαίο τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, από σέντρες του οποίου προήλθαν και τα δύο γκολ, ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι ποιοτικά καλός, αλλά ουσιαστικός στο παιχνίδι του, κυριάρχησε στο γήπεδο μετά το πρώτο 10λεπτο και με τον Αργεντινό να πλαγιοκοπεί έφτανε εύκολα στην εστία του Κέλεμεν. Η 7η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς σε τελικό, αυτή την φορά με τον Άρη, δεν στέφθηκε με την 5η επιτυχία για το Σερβοέλληνα προπονητή και την πρώτη για την ομάδα του μετά από 38 χρόνια. Οι Πειραιώτες έκαναν το 9 στα 11 με ομάδες της Θεσσαλονίκης σε τελικούς και δίκαια πανηγύρισε το 23ο τρόπαιο στις 34 φορές που ήταν φιναλίστ.

    Μετά το πρώτο 10λεπτο, στο οποίο ο Άρης είχε την εδαφική υπεροχή κι έδειξε να "πατάει" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και στο 16΄ είχε την πρώτη καλή φάση του τελικού, με το σουτ του Τζόρτζεβιτς έξω από την περιοχή να διώχνει δύσκολα ο Κέλεμεν κι εν συνεχεία οι αμυντικοί των "κίτρινων". Στο 26΄ από λάθος έξοδο του Κέλεμεν, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

    Με 11 παίκτες να παίζουν κάτω από τη μεσαία γραμμή, όταν βρισκόταν στην επίθεση ο αντίπαλος και με το σύστημα των αντεπιθέσεων, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο 33΄ να πάρει το προβάδισμα. Η κλάση του Γκαλέτι (έβγαλε σέντρα... συστημένη) και η εκτελεστική δεινότητα του Κοβάτσεβιτς (κεφαλιά) έφεραν το πρώτο γκολ του τελικού, για λογαριασμό του Ολυμπιακού (1-0).

    Ο Άρης προσπάθησε ν΄ απαντήσει γρήγορα, αλλά το πλασέ του Χαβίτο στο 36΄ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη. Από ένα λάθος του Ρονάλντο στη μεσαία γραμμή, ο Γκαλέτι μπήκε μέσα στην περιοχή κι έδωσε στον Κοβάτσεβιτς, ο οποίος πάτησε άτσαλα στο χορτάρι κι αστόχησε από καλή θέση, στην τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος.

    Τα κενά στο κέντρο της άμυνας του Άρη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο οι παίκτες του Ολυμπιακού. Από φάουλ του Γκαλέτι στο 53΄ ο Ζεβλάκοφ... σαν σε προπόνηση με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 2-0 κι έδωσε σαφέστατο προβάδισμα στους Πειραιώτες.

    Το δεύτερο γκολ απλοποίησε αρκετά τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο για τους παίκτες του Σεγκούρα, που στο 62΄ έφτασαν κοντά στο τρίτο τέρμα, αλλά το σουτ του Γκαλέτι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για τη μείωση του σκορ και στο 71΄ έχασαν διπλή ευκαιρία, αρχικά με την κεφαλιά του Ιβιτς που έδιωξε ο Τοροσίδης και στην εξέλιξη της φάσης ο Παπαδόπουλος καθυστέρησε να πλασάρει το Νικοπολίδη και η μεταβίβαση που επιχείρησε σε συμπαίκτη του δεν ήταν σωστή.

    Τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού έχασε στο 75΄ ο Μήτρογλου, ο οποίος απέναντι από τον Κέλεμεν πλάσαρε άσχημα και νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Άρη. Τρία λεπτά αργότερα ο Κασναφέρης είδε πέναλτι σε πέσιμο του Μήτρογλου από μαρκάρισμα του Σιστόν. Ο Γκαλέτι εκτέλεσε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

    Διαιτητής: Γ. Κασναφέρης (Αθηνών)

    Κίτρινες: Ραούλ Μπράβο, Κοβάτσεβιτς, Τζόρτζεβιτς - Σιστόν

    Κόκκινες:

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (85΄ Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς (91' Κωνσταντίνου), Μήτρογλου (81΄ Πάντος).

    ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο, Καράμπελας (61΄ Φελίπε Σανσόν), Παπαδόπουλος, Ρονάλντο (80΄ Ζεντίλ), Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Σιστόν, Ίβιτς, Χαβίτο (63΄ Κάλβο), Κόκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 May 2008 - 18:30:35 UTC