Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλοιό σκουπιδιών

  • [01] Σε κλοιό σκουπιδιών

    Οι δρόμοι της Νάπολης έχουν και πάλι πλημμυρίσει από σκουπίδια. Οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει και οι πλαστικές σακούλες γεμίζουν τους δρόμους της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου.

    Οι κάτοικοι, οργισμένοι, ξανάρχισαν να καίνε τα σκουπίδια και δεν επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων των πυροσβεστών, που προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές.

    Ο έκτακτος επίτροπος, αρμόδιος για την αντιμετώπιση της κατάστασης, Τζάνι Ντε Τζενάρο, δεν κατάφερε μέχρι τώρα να επαναφέρει την πόλη στους ομαλούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Και αυτό, παρά τη συμφωνία που έχει υπογραφεί με τη Γερμανία, για την αποστολή στη χώρα αυτή και την αποτέφρωση εκατοντάδων τόνων σκουπιδιών από τη Νάπολη.

    Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο, οι πυρκαγιές, σε σοκάκια και λεωφόρους της πόλης, ξεπέρασαν τις εκατό. Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, υπάρχει άμεση ανάμειξη της τοπικής μαφίας, της Καμόρα, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί, με τον τρόπο αυτό, την αγανάκτηση των πολιτών, και να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των παράνομων χωματερών της.

    Την Τετάρτη, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να φθάσει στη Νάπολη, όπου θα προεδρεύσει στο πρώτο, επίσημο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του. Δεδομένης της κατάστασης, αναμένεται να ανακοινώσει σειρά έκτακτων μέτρων, έστω και αν, επισήμως, το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση.

    Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο της «σκουπιδόπολης». Πέντε χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων βρίσκονται ακόμη εγκαταλειμμένοι στους δρόμους, και η πυρπόλησή τους, γεμίζει την ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες. Παρά τις πολλές εξαγγελίες και υποσχέσεις, πάνω από είκοσι δήμοι της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, δεν έχουν αρχίσει ακόμη τη «διακριτή περισυλλογή των απορριμμάτων», ανάλογα, δηλαδή, με το είδος τους και τη δυνατότητα ανακύκλωσης που προσφέρουν. Οι κάτοικοι της περιφέρειας της Καμπανίας, (που περιλαμβάνει, εκτός από τη Νάπολη, και άλλες μεγάλες πόλεις, όπως την Καζέρτα, το Σαλέρνο και το Αβελίνο), συνεχίζουν να αντιτίθενται στη δημιουργία νέων χώρων ταφής των απορριμμάτων, αλλά και στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων αποτέφρωσης. Ένας φαύλος κύκλος, που δύσκολα μπορεί να σπάσει. Η μόνη λύση, φαίνεται να είναι, ίσως, μια στενή συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης. Χαρακτηριστική, προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η δήλωση του κεντροαριστερού προέδρου της περιφέρειας της Καμπανίας, Αντόνιο Μπασολίνο. "Η Νάπολη -είπε- είναι σε οριακή κατάσταση. Αποφασίσαμε να τείνουμε χείρα συνεργασίας στην κυβέρνηση, διότι ξέρουμε καλά ότι αν ο Μπερλουσκόνι αποτύχει, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 May 2008 - 18:30:21 UTC