Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο

    Σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο θα μιλήσει αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Στις 14.30 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της ισραηλινής πόλης Γκιλμπόα Ντάνι Ατάρ.

    "Εκποιείται περιουσία του ελληνικού λαού"

    "Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον κ.Βγενόπουλο. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε. Η υπόθεση δε της αγωγής που κατέθεσε ο κ.Βγενόπουλος δεν αφορά ούτε στον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε στο ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα.

    "Εμείς ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η χώρα έχει παραδοθεί στους μεσάζοντες, που για να κερδοσκοπήσουν, αισχροκερδούν εις βάρος του οικογενειακού εισοδήματος, για να αισχροκερδήσουν νοθεύουν προϊόντα και μέσω των οποίων εκποιείται περιουσία του ελληνικού λαού και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, όπως ο ΟΤΕ", τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

    Πρόσθεσε δε ότι "αυτή είναι η Ελλάδα της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία δεν αξίζει στον ελληνικό λαό και στο μέλλον της ελληνικής νεολαίας".

    Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, διενεμήθη στους δημοσιογράφους το κείμενο της αγωγής του κ. Α. Βγενόπουλου κατά του κ. Γ. Α.Παπανδρέου.

    Για τις εσωκομματικές εκλογές

    Στη συνέντευξη Τύπου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες διεξήχθησαν στις 18 Μαΐου και από τις οποίες ανεδείχθησαν 9000 στελέχη σε τοπικό, νομαρχιακό, περιφερειακό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Νεολαίας, εκτός του κ. Ραγκούση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης Γιώργος Ανωμερίτης, ο Συντονιστής ανασυγκρότησης Γιάννης Μίχας και ο επικεφαλής του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης Τάσος Αποστολόπουλος.

    Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, με τις διαδικασίες αυτές και με τη συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί, "κλείνει ένας κύκλος που άνοιξε μετά τις εθνικές εκλογές και σημαντικοί σταθμοί του ήταν η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου 2007 και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ".

    "Οι εκλεγμένοι αντικατέστησαν τα διορισμένα όργανα των οργανωτικών επιτροπών Συνεδρίου", είπε ο κ.Ραγκούσης, τονίζοντας, ιδιαίτερα, τον αριθμό των συμμετεχόντων στις διαδικασίες που "προσεγγίζει τις 300.000".

    Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την διαδικασία "πρωτόγνωρη", ενώ τόνισε ότι εκπληρώθηκαν οι δύο κεντρικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή και ανανέωση στα όργανα.

    Ειδικά για την ανανέωση, ο κ.Ραγκούσης είπε ότι από τους 63 γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών, οι 50 είναι νέοι και πρωτοεκλεγόμενοι και το ποσοστό ανανέωσης ανέρχεται στο 79%, την ώρα που το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει ανανέωση τουλάχιστον 20%, ενώ από τα 904 μέλη των νομαρχιακών επιτροπών, οι νέοι και πρωτοεκλεγέντες ανέρχονται σε 523.

    Τόσο ο κ. Ραγκούσης, όσο και ο κ. Ανωμερίτης τόνισαν ότι τα όποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν, "δεν μπορούν να σκιάσουν την διαδικασία", με τον κ.Ανωμερίτη να προσθέτει ότι η ΕΚΑΠ θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις και θα ληφθουν τα καταστατικώς προβλεπόμενα μέτρα,της επαναλήψεως των εκλογών σε ορισμένες περιπτώσεις, μη αποκλειομένης.

    Επίσης, ο κ. Γ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε και στις εκλογές οργάνων στις οργανώσεις εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως στην διαδικασία που διήρκησε μια εβδομάδα, ψήφισαν 12000 άτομα, ενώ δεν σημειώθηκε καμμία ένσταση.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ απαντώντας σε ερώτηση για τις εισφορές που κατεβλήθησαν κατά τις εσωκομματικές εκλογές της 18ης Μαίου, είπε ότι "τα χρήματα θα μείνουν στις περιφερειακές οργανώσεις".

    "Το σύνθημα είναι δουλειά έξω από τα γραφεία και πρώτος στόχος είναι η ανάπτυξη του καταναλωτικού κινήματος", είπε ο κ.Ραγκούσης και τόνισε ότι "στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προηγείται το μητρώο του κόμματος και η προώθηση της διαδικασίας της έκδοσης κάρτας μέλους του Κινήματος".

    Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση περί "Παπανδρεϊκών" και "Βενιζελικών" στελεχών, ο κ.Ραγκούσης είπε ότι "αυτή είναι μια συζήτηση που έχει αμετάκλητα τελειώσει, όλα τα στελέχη διεκδίκησαν την ψήφο των μελών στο όνομα του προέδρου και των οργάνων του Κινήματος και δεν έχει κανένα νόημα και δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να συνεχίζεται η προσπάθεια διαχωρισμού των στελεχών του Κινήματος".

    Μ.Χρυσοχοϊδης για παραίτηση προέδρου ΕΦΕΤ

    Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ δήλωσε πως η παραίτηση αυτή "συνιστά μια κυνική ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης να χειριστεί τη μεγαλύτερη διατροφική κρίση των τελευταίων ετών και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία".

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πρόσθεσε: "Η συγκεκριμένη αλλαγή διοίκησης, αντί να καθησυχάζει, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά και ανησυχία σε όλους μας για τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της κρίσης, καθώς επί μέρες τώρα, βλέπουμε να παίζεται ένα θέατρο παραπληροφόρησης μπροστά στα μάτια μας, από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς. Οι ευθύνες, λοιπόν, για το διατροφικό Βατερλό των τελευταίων ημερών είναι πρωτίστως πολιτικές και δευτερευόντως επιχειρησιακές. Βαραίνουν την κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και αξιόπιστο εθνικό σύστημα ασφάλειας τροφίμων και διαχείρισης διατροφικών κρίσεων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 May 2008 - 18:30:21 UTC