Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η ένταση

  • [01] Συνεχίζεται η ένταση

    Συνεχίζεται η ένταση στα Πανεπιστήμια, ενώ την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν νέα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κύριο αίτημα τη μη εφαρμογή του νόμου-πλαισίου στα πανεπιστήμια.

    Στη Θεσσαλονίκη, δύο φύλακες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από αγνώστους, στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα όταν ομάδα αγνώστων, μετά από πάρτι στο χώρο του πανεπιστημίου, επιτέθηκε στο φυλάκιο εισόδου, που βρίσκεται απέναντι από την εμπορική πύλη της ΔΕΘ. Από την επίθεση προκλήθηκε συμπλοκή, με συνέπεια τον τραυματισμό δύο εκ των τριών φυλάκων, που φέρουν τραύματα στο κεφάλι, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

    Για εγκληματική ενέργεια εναντίον του πανεπιστημίου έκανε λόγο ο πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Ββ Νευρολογική κλινική του νοσοκομείου, και απηύθυνε έκκληση στην πανεπιστημιακή κοινότητα για εγρήγορση, αλλά και προς τους φορείς «να βρεθεί μία λύση, η οποία θα διαφυλάξει το άσυλο, την σωματική μας ακεραιότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία παιδείας και εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο».

    Ευρ. Στυλιανίδης: Η δημοκρατία θα κυριαρχήσει

    Τους δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους φύλαξης του ΑΠΘ, που δέχτηκαν βίαιη επίθεση από κουκουλοφόρους τα ξημερώματα και τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονται, ο υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

    Ο υπουργός συνομίλησε με τους δύο υπαλλήλους για τις συνθήκες του ξυλοδαρμού τους, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και εξέφρασε τη λύπη του για τα επεισόδια.

    «Αυτό που συνέβη και εναντίον του εκλεγμένου πρύτανη του ΑΠΘ και εναντίον των εργαζομένων οι οποίοι βγάζουν τίμια το ψωμί τους δουλεύοντας σε αυτό το πανεπιστήμιο είναι απαράδεκτο και καταδικάζεται από το σύνολο της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:

    «Ως επίσημη Πολιτεία, ως κυβέρνηση, ένα πράγμα έχω να πω: η βία θα νικηθεί. Η δημοκρατία θα κυριαρχήσει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατέψουμε και την ποιότητά τους αλλά και την ακτινοβολία τους. Δεν επιτρέπεται η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας να προσδιορίζεται από τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα. Είναι θέμα δημοκρατικής συνείδησης όλων. Και το ευχάριστο, που προκύπτει μέσα από αυτή την αναταραχή, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών αλλά και των καθηγητών, το σύνολο πιστεύω της κοινωνίας, καταδικάζει τα φαινόμενα βίας και μπαίνει μπροστά στην εφαρμογή μιας σύγχρονης μεταρρυθμιστικής πολιτικής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 May 2008 - 8:30:38 UTC