Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην 73η ΔΕΘ ο Κ.Καραμανλής

  • [01] Στην 73η ΔΕΘ ο Κ.Καραμανλής

    Με επισκέψεις στο νέο κτιριακό συγκρότημα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, αλλά και στα έργα του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί αρχικά, στις 11:30, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 12:30, θα βρεθεί στο εργοτάξιο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, του ΜΕΤΡΟ της πόλης.

    Το πρωί του Σαββάτου (09.30) θα τελεστούν τα εγκαίνια της 73ης Διεθνούς Έκθεσης και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη διοίκηση και τους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ - HELEXPO, ενώ το βράδυ (20:00) θα μιλήσει στους εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

    Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής, 7/9, με την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

    Χαιρετισμός του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του Μουσείου Γεωαστροφυσικής

    Τον υπερδιπλασιασμό των πόρων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέχρι το 2013, καθώς και νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Γεωαστροφυσικής και Γεωαστροφυσικού Περιπάτου του Ιδρύματος.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει ενθάρρυνση της αξιοκρατικής προσέλκυσης ανταγωνιστικών ερευνητικών κονδυλίων που μαζί με τη σκληρή δουλειά και τον εθελοντισμό που επέδειξαν η ηγεσία και το προσωπικό του Ιδρύματος το Αστεροσκοπείο μπορεί και πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη χώρα μας.

    Το παράδειγμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι μια ακόμη ηχηρή απόδειξη ότι η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους με ταλέντο, ικανότητες, όρεξη για δημιουργική εργασία και για την παραγωγή και την διάχυση της νέας γνώσης στην κοινωνία μας.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι σήμερα τιμάμε όλους τους πνευματικούς ανθρώπους που για περισσότερα από 160 χρόνια εργάστηκαν και μόχθησαν σε αυτό το ίδρυμα υλοποιώντας το όραμα του ευεργέτη Σίνα για την ανάπτυξη της έρευνας στη χώρα μας.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας , ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και άνθρωποι από τον χώρο της επιστήμης και της πολιτικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 September 2008 - 20:30:20 UTC