Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Κοινωνικά άδικη πολιτική''

  • [01] ''Κοινωνικά άδικη πολιτική''

    Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική τονίζοντας ότι "Έχουμε μια κυβέρνηση που τα τελευταία χρόνια, δυο χρόνια τουλάχιστον, έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο. Ξεπουλάει ό,τι βρει μπροστά της. Ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο. Ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σκληρή άδικη κοινωνικά πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους, στους χαμηλόμισθους, στους χαμηλοσυνταξιούχους εκτιμώντας ότι στόχος της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα είναι να αποφύγει μια νέα επιτήρηση, που θα σημάνει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της. Και για να επιτύχει αυτό τον στόχο ξεπουλάει ό,τι βρει μπροστά της. Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι "το επόμενο διάστημα θα είναι ένα διάστημα έντονης ρευστότητας" και πρόσθεσε ότι "η δυνατότητα να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης και να ανατραπεί αυτή η εγκληματική πολιτική έχει να κάνει κυρίως με τους κοινωνικούς αγώνες και τις κοινωνικές αντιστάσεις. Έχει να κάνει με το αν εργαζόμενοι, που θίγονται απ΄ αυτά τα μέτρα καταλάβουν ότι έχουν τη δύναμη στα χέρια τους. Και ξεκινήσουν έναν αγώνα διαρκή, έναν αγώνα που θα έχει ορίζοντα, έναν αγώνα που θα στηριχθεί απ΄ όλες τις κοινωνικές δυνάμεις προκειμένου να είναι αγώνας νικηφόρος".

    Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι "την ίδια στιγμή που διεθνώς, για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση εθνικοποιούνται τραπεζικοί οργανισμοί, την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και της Αμερικής προβληματίζονται για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, η κυβέρνηση, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ένα ακόμη έγκλημα απέναντι στον εθνικό πλούτο της χώρας.

    Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή οφείλει να σταματήσει τώρα αυτή την καταστροφική πολιτική. Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή οφείλει να σταματήσει να λεηλατεί τον εθνικό μας πλούτο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 2008 - 20:30:17 UTC