Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μέτρα για ενίσχυση των πολιτών"
  • [02] Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
  • [03] Εκρηξη με γκαζάκια

  • [01] "Μέτρα για ενίσχυση των πολιτών"

    Το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει το θέμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου, αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, ενώ ένα από τα πρώτα νομοθετήματα του ΠΑΣΟΚ όταν έρθει στην κυβέρνηση θα αφορά στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Επίσης τονίζει ότι ενώ σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των ανθρώπων και των πολιτών κατευθείαν, μόνο στην Ελλάδα τα μέτρα αυτά απευθύνονται στους τραπεζίτες.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ βγει πρώτο στις εκλογές, αλλά δεν πάρει την αυτοδυναμία, θα εξακολουθήσετε να κάνετε πρόταση συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ ή επιδιώκετε μόνο την αυτοδυναμία;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το θέμα των συνεργασιών για μας έχει μια καθαρή όψη. Συνεργασία σημαίνει πάνω από όλα συμφωνία πάνω σε προγραμματικές θέσεις. Αν ο ελληνικός λαός υποψιαστεί ότι οι συνεργασίες γίνονται για να μοιραστούν αξιώματα, όποια κόμματα συνεργαστούν θα έχουν καταρρεύσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

    Άρα από την ώρα που μιλάμε για κυβερνητική συνεργασία, μιλάμε για συνεργασία πάνω σε προγραμματικές θέσεις. Και εδώ χρειάζεται να γίνει κάτι σαφές. Κάθε κόμμα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει τη συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι τη θέλει και προτείναμε επανειλημμένα στο ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει τα θέματα που συμφωνούμε, και είναι πολλά, ή απλώς να ανιχνεύει σημεία που διαφωνούμε και να θέλει να χτίσει τις σχέσεις μας πάνω στις διαφωνίες και όχι στις συμφωνίες.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το θέμα του Βατοπεδίου η Εξεταστική Επιτροπή προχωράει, έχουμε δει τις εξελίξεις. Πώς βλέπετε αυτές τις εξελίξεις, θα επαναφέρετε την πρότασή σας για προανακριτική επιτροπή;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σβ αυτό το γιγάντιο σκάνδαλο, υπάρχει όχι απλώς η εμπλοκή , αλλά η παραγωγή του οφείλεται σε υπουργικές αποφάσεις. Το Βατοπέδι συνιστά μια αυτονόητη πολιτική ευθύνη κι ούτε καν την πολιτική ευθύνη δεν έχει αναλάβει η κυβέρνηση Καραμανλή. Δεύτερον, έχουμε διαπιστωμένο το αδίκημα της απιστίας ως προς το δημόσιο. Είναι δυνατόν να σκεφτούμε ότι δεν θα εμβαθύνουμε αυτή την ιστορία; Ότι θα δεχθεί ο ελληνικός λαός από τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων ότι σταματάμε εδώ, ότι ναι μεν υπάρχει έγκλημα αλλά το έγκλημα δεν έχει ενόχους και επομένως δεν θα έχει και τιμωρία; Θεωρώ ότι με φυσικό τρόπο η προέκταση της Εξεταστικής Επιτροπής είναι η Προανακριτική Επιτροπή.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θεσμικά μέτρα για τη συνολική διευθέτηση του θέματος της εκκλησιαστικής και μοναστικής περιουσίας;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση Νόμου στη Βουλή την οποία δεν ψήφισε η ΝΔ, για την πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου σε όλες τις εκτάσεις που διεκδικούνται από το Βατοπέδι. Αυτός ο νόμος που πριν λίγες εβδομάδες κατατέθηκε στη Βουλή, και δεν τον ψήφισε η ΝΔ, είναι δέσμευση για μας. Είναι από τους πρώτους νόμους που θα ψηφίσουμε. Επίσης πιστέυουμε ακράδαντα ότι η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να φορολογηθεί όπως ακριβώς φορολογείται η περιουσία κάθε νομικού προσώπου και κατά μείζονα λόγο όταν ένα μεγάλο κομμάτι της μοναστικής περιουσίας έχει εμπορική χρήση. Άρα η δέσμευσή μας είναι ρητή, κατηγορηματική και νομίζω ότι θα είναι από τους πρώτους νόμους που θα ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Ας έρθουμε τώρα στο τεράστιο θέμα της οικονομικής κρίσης. Πολλοί λένε ότι η κρίση θα περάσει "επιδερμικά" στη χώρα μας, από την άλλη μεριά όμως, η αγορά πλήττεται εδώ και αρκετά χρόνια από αυτήν. Πολλοί λένε ότι πρόκειται για δομική κρίση του συστήματος. Ποιά είναι η άποψή σας;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: νομίζω ότι αυτή η πλευρά είναι ισχυρή και είναι δικαιωμένοι όσοι μιλούσαν για το ότι αυτός ο καπιταλισμός-καζίνο, η αποθηρίωση της αγοράς όπως την επιδίωξαν και την επέβαλαν σε παγκόσμιο επίπεδο ο Ρήγκαν και η Θάτσερ, είναι 30 χρόνια τώρα ένας παγκόσμιος οικονομικός παραλογισμός που έσκασε με τη φούσκα των σύνθετων δομημένων προϊόντων που εξέδωσαν τα golden boys απανταχού της γης. Πρέπει να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που υποστηρίζονται από την Επιτροπή Σήγκλιτς. Χρειάζεται να μπούμε σε μια νέα περίοδο παγκοσμίως, με ρυθμιστικό πλαίσιο, με κανόνες και δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ίσως η τελευταία κυβέρνηση στον κόσμο που είναι οπαδός αυτών των θεωριών που έχουν χρεωκοπήσει.

    Χρειάζεται μια ρωμαλέα παρέμβαση , με σεβασμό μεν στην υγιεή επιχειρηματικότητα, με αντίληψη του ρόλου των τραπεζών ως αναπτυξιακό, του ρόλου των τραπεζών όχι υπέρ των τραπεζιτών αλλά υπέρ της κοινωνίας, που είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι.

    Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, έχουμε συγκεκριμένα μέτρα από τις κυβερνήσεις, ενίσχυσης των ανθρώπων κατευθείαν, των πολιτών κατευθείαν. Μόνο στην Ελλάδα τα μέτρα απευθύνονται στους τραπεζίτες, μόνο στην Ελλάδα η αντίληψη της κυβέρνησης δεν είναι αντίληψη υπέρ της κοινωνίας αλλά υπέρ των μειοψηφικών συμφερόντων που πιστά υπηρέτησε 5 χρόνια αλλά που διέλυσε την οικονομία, διέλυσε την κοινωνία, και επομένως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να χειριστεί την επερχόμενη κρίση.

    [02] Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

    Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία και αποτελεί ευκαιρία αφύπνισης για την ισότιμη συμμετοχή τους μέσα στην κοινωνία.

    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, απέστειλε υπόμνημα στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με το οποίο ζητά την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία από την κρίση.

    Αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, συναντήθηκε το πρωί στη Βουλή με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, στον οποίο παρέδωσε την ετήσια Έκθεσή της. Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ το μεσημέρι έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και ευχήθηκε να είναι η αρχή της επίλυσης των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία, καθώς όπως επισήμανε υπάρχουν πολλά άλυτα ακόμη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    "Ξέρουμε ότι, σήμερα, όπως όλοι οι Έλληνες αισθάνονται την απαξίωση των κοινωνικών υποδομών, του κοινωνικού κράτους, μιας οικονομικής πολιτικής που βάζει πολλούς στο περιθώριο, έτσι, και ακόμη περισσότερο, την αισθάνεστε εσείς, τα άτομα με αναπηρία, που βρίσκονται σε ακόμα πιο αδύναμη θέση, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο. Μέσα σε μια κρίση, θα έπρεπε να ενισχύονται οι δομές του κοινωνικού κράτους, να ενισχύονται όλες οι δυνατότητες για να βοηθήσουμε, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας των ΑμεΑ.

    Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι ως κυβέρνηση, θα ενισχύσει τις δομές του κοινωνικού κράτους, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να έχει όχι μόνο την ελπίδα, αλλά και τη σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο.

    Την αναγκαιότητα διεύρυνσης του κλίματος αλληλεγγύης κοινού και Πολιτείας προς τα Άτομα με Αναπηρία και τη διευκόλυνση ένταξής τους στον κοινωνικό ιστό, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο δημοτικό σχολείο Κωφών και Βαρυκόων Αργυρούπολης, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, αλλά και την κινητοποίηση οδηγών και συνοδηγών και τη δυσλειτουργία του σχολείου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών.

    Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι ο ΣΥΝ έχει καταθέσει σχετική επερώτηση και καταλόγισε στο υπουργείο Παιδείας «έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής για την ειδική εκπαίδευση, αφήνοντας τη ρύθμιση του προβλήματος στους κανόνες της αγοράς».

    «Η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων αποτελεί δείκτη του πολιτισμού, της ισονομίας και της δικαιοσύνης της χώρας μας. Πόσο δε μάλλον σήμερα, που φοβόμαστε ότι εξαιτίας της κρίσης θα πάμε πολύ πιο πίσω στα ζητήματα, γι' αυτό πρέπει να διευρυνθεί το κύμα αλληλεγγύης μας και οι συμπολίτες μας με αναπηρία να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα διαφορετικότητας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Athens Imperial με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου που αρίστευσαν πέρυσι στο διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα την αναπηρία, καθώς και στους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα της νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών «ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ».

    Τα αιτήματα των ΑμεΑ

    Με το υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητεί:

    «1. Πλήρη εξαίρεση από το νέο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και των γονέων και κηδεμόνων ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

    2. Αύξηση του αφορολόγητου ποσού για τα άτομα με αναπηρία από το ποσό των 2400β¬ στο ποσό των 5000β¬, συμπεριλαμβανομένων και των εισοδημάτων του 2008.

    3. Μη συνυπολογισμό των επιδομάτων των ατόμων με αναπηρία στο φορολογητέο τους εισόδημα για τη λήψη του Ε.Κ.Α.Σ.

    4. Αποσύνδεση των οικονομικών κριτηρίων από τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων.

    5. Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τα έτη 2009 και 2010, στα άτομα με αναπηρία που έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο, ίση με το 10πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    6. Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης, για τα έτη 2009-2010 στα άτομα με αναπηρία που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή έμμεσα ασφαλισμένοι και έχουν μηδενικό ατομικό εισόδημα, ίσο με το 20πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη

    7. Τριετή χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους ανέργους με αναπηρία

    8. Διπλασιασμό της επιδότησης του ενοικίου για τα άτομα με αναπηρία και τους γονείς ατόμων με αναπηρία που εντάσσονται στα σχετικά προγράμματα του Ο.Ε.Κ. για τα έτη 2009 - 2010

    9. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την 1η κατοικία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες για χρέη ανεξαρτήτως του ποσού των χρεών.

    10. Πάγωμα των δόσεων των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει τα άτομα με αναπηρία και οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία από τις τράπεζες για την αγορά 1ης κατοικίας για τα έτη 2009 και 2010 εφόσον ζητηθεί από τους ίδιους καθώς επίσης και θέσπιση μέτρων διευκόλυνσης στην καταναλωτική πίστη για τα άτομα με αναπηρία.

    11. Άμεση λήψη του επιδόματος θέρμανσης σε όλα τα άτομα με αναπηρία που το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τη βάση του αφορολόγητου εισοδήματος.

    12. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, τεχνικών βοηθημάτων, ιατρικών συσκευών και αναλωσίμων τους στα άτομα με αναπηρία.

    13. Πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια όλων των ΔΕΚΟ και έκδοση ειδικών τιμολογίων των ΔΕΚΟ για τα άτομα με αναπηρία».

    Μήνυμα Παυλόπουλου

    «Ευκαιρία για γενικευμένη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση προς την κατεύθυνση της διασφάλισης σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες και ιδίως στα Άτομα με Αναπηρία, ουσιαστικών και πραγματικά ίσων ευκαιριών για την ακώλυτη και αυτόνομη συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας», χαρακτήρισε την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

    «Στο υπουργείο Εσωτερικών, πρόσθεσε, έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας και της εξασφάλισης της αυτονομίας των Ατόμων με Αναπηρία», όπως την προσβασιμότητα στα δημόσια κτίρια, την άρση διοικητικών εμποδίων, ιδίως μέσω της αξιοποίησης των εφαρμογών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και την εξάλειψη κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού.

    Ο κ. Παυλόπουλος απαρίθμησε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τα ΑμΕΑ, όπως η εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας, μεταξύ των οποίων είναι και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία - ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, καθώς και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η διευκόλυνση όσων εργάζονται σε επιχειρήσεις ΟΤΑ, η πρόβλεψη για μειωμένο ωράριο εργασίας και με πλήρεις αποδοχές, η ολοκλήρωση του έργου «Πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», το οποίο εκτελέσθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., με προϋπολογισμό περίπου 3 εκατ. ευρώ. Ακόμη, αναφέρθηκε στην προμήθεια εξοπλισμού και απαραίτητου λογισμικού για Άτομα με Αναπηρία σε 29 δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, στην προώθηση δράσεων και συνεδρίων, με γνώμονα την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, σε ό,τι αφορά τη θέση των ΜΜΕ στην υπηρεσία των Ατόμων με Αναπηρία.

    Εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας

    "Η μόνη αναπηρία στη ζωή είναι η κακή στάση ζωής". Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ευρ. Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο υπουργείο Παιδείας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με αναπηρία.

    "Η Παιδεία, ο πολιτισμός και η Δια βίου Μάθηση" συνέχισε ο κ. Στυλιανίδης, "διαμορφώνουν και τη σωστή στάση ζωής έναντι της αναπηρίας, δηλαδή σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και σεβασμό στην ποικιλομορφία της ανθρώπης ύπαρξης. Εχοντας κατανοήσει τη βαρύνουσα συμμετοχή του το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε μία σειρά θεσμικών και οργανωτικών αλλαγών για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία που χτυπά τη σχολική διαρροή τους και τους εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και δουλειά. Η Πολιτεία έρχεται να καλύψει ενα κενό δεκαετιών, με τρόπο συστηματικό και πλήρη, θεσπίζοντας για πρώτη φορά την υποχρεωτικότητα στην ειδική αγωγή και εισάγοντας μερικές απο τις πλέον ουσιαστικές βελτιώσεις και ρυθμίσεις ιστορικά για τα ζητήματα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης."

    Ο υπουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς στα μέτρα που έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας τονίζοντας μεταξύ άλλων : "προχωρούμε γοργά με το πρόγραμμά μας για την κατασκευή 55 ειδικών σχολείων απο το 2004 εως το 2012, συνολικού προϋπολογισμού 81,4 εκατομ. ευρώ. Απο αυτά 5 έχουν ήδη παραδοθεί, 11 κατασκευάζονται, 23 μελετώνται και άλλα 16 βρίσκονται στο στάδιο του προγραμματισμού".

    Μήνυμα γγ του ΟΗΕ

    "Η φετινή Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία εορτάζεται μόλις μια εβδομάδα πριν την 60η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ο ΟΗΕ τιμά τις δύο Hμέρες έχοντας και για τις δύο το ίδιο θέμα: "Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη για όλους μας". Αυτό αναφέρει στο μήνυμά του με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν.

    Ο κ. Μπαν Γκι-Μουν στο μήνυμά του αναφέρει επίσης τα εξής:

    "Φέτος, υπάρχουν πολλά πράγματα να γιορτάσουμε . Η έναρξη ισχύος (Μάιος 2008) της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ήταν ένα καθοριστικό σημείο. Στην πρώτη Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών τον Οκτώβριο, οι συμμετέχοντες άρχισαν αμέσως να μελετούν πως η Σύμβαση μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Η εξέλιξη αυτή έγινε δυνατή χάρη στην ενεργή συμμετοχή και την ηγεσία ατόμων με αναπηρία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα άτομα αυτά έχουν πρόσβαση και συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές του έργου μας.

    Ο ΟΗΕ παραμένει προσηλωμένος σε αυτή την προσέγγιση. Με την ανακαίνιση του κεντρικού μας κτιρίου στη Νέα Υόρκη, οι εγκαταστάσεις μας θα αποκτήσουν προσβασιμότητα, σύμφωνη με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.

    Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει τονίσει ότι για να επιτύχουμε τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, πρέπει να εντάξουμε τα άτομα με αναπηρία σε όλες μας τις διαδικασίες. Το 80% των ατόμων με αναπηρία -περισσότερο από 400 εκατομύρια άνθρωποι- ζουν σε φτωχές χώρες. Οφείλουμε συνεπώς να κάνουμε πολλά περισσότερα για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της φτώχειας και της αναπηρίας.

    Το σλόγκαν της Διεθνούς Συμμαχίας για την Αναπηρία είναι: "Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς". Ένα άτομο με αναπηρία από τη Σουαζιλάνδη που έχει αγωνιστεί για την εφαρμογή πολιτικών για την αναπηρία έχει πει: " Χρειαζόμαστε την πλήρη ένταξη για να ξορκίσουμε το κακό του στιγματισμού".

    Στο ίδιο πνεύμα, παροτρύνω τις κυβερνήσεις και όλους τους εμπλεκόμενους να εξασφαλίσουν ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οργανώσεις τους αποτελούν ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα όλων των αναπτυξιακών διαδικασιών. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να προωθήσουμε την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και να χαράξουμε το δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα άτομα της κοινωνίας".

    [03] Εκρηξη με γκαζάκια

    Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελούνταν από γκαζάκια, εξερράγη στις 17:50 το απόγευμα στην είσοδο των γραφείων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην οδό Μηλιώνη 5 στο Κολωνάκι.

    Στα γραφεία, την ώρα εκείνη ήταν δύο υπάλληλοι, οι οποίοι προσπάθησαν να σβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, ενώ λίγο αργότερα έφτασε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα η φωτιά να κατασβεστεί περίπου μετά από μισή ώρα.

    Από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές κυρίως στην πρόσοψη των γραφείων του κτιρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 December 2008 - 17:30:32 UTC