Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάλεται ο ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών
  • [02] Άναψε και πάλι το δέντρο της Αθήνας
  • [03] Κακοκαιρία στην Ευρώπη
  • [04] Χανιά:Μνημείο για τη Μάχη της Κρήτης
  • [05] "Εύκολη μετάθεση ευθύνης"
  • [06] Υπερ της σύστασης Προανακριτικής
  • [07] "Ατελέσφορος η Εξεταστική"
  • [08] Επιστροφή στα καθήκοντά του
  • [09] "Η Ευρώπη με άλλαξε"
  • [10] Αύριο η μάχη του Ολυμπιακού

  • [01] Αναβάλεται ο ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών

    Αναβάλλεται η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.

    Σε ανακοίνωσή της, η ανεξάρτητη αρχή αναφέρει ότι «λόγω της γενικότερης αναταραχής των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα στο χώρο της Παιδείας, και των αντικειμενικών δυσκολιών, που έχουν ανακύψει, η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ αποφάσισε την αναβολή της διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων τριών χιλιάδων διακοσίων εξήντα (3260) θέσεων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2008».

    Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα κοινοποιηθεί από το ΑΣΕΠ στις αρχές Ιανουαρίου.

    [02] Άναψε και πάλι το δέντρο της Αθήνας

    Σε γιορτινή ατμόσφαιρα με εκατοντάδες βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό της Αθήνας ο δήμαρχος της πόλης κ. Νικήτας Κακλαμάνης άναψε για δεύτερη φορά το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Σύνταγμα εγκαινιάζοντας έτσι τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις που διεκόπησαν βίαια από το περασμένο Σάββατο με τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

    " Είμαστε εδώ όλοι εμείς που αγαπάμε αυτή την πόλη. Την ιστορία και τον πολιτισμό της. Όλοι εμείς που τασσόμαστε ενάντια στη βία", είπε ο κ. Κακλαμάνης στο σύντομο χαιρετισμό του και συμπλήρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν και οι εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλα τα σημεία της πόλης ενώ θα λειτουργήσει και το χωριό του Αη Βασίλη.

    Στόχος μας, είπε τέλος, ο δήμαρχος είναι να ζωντανέψει το εμπορικό κέντρο της πόλης και να έρθει ξανά το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών. Όση ώρα μιλούσε ο δήμαρχος, 100 περίπου μαθητές είχαν συγκεντρωθεί και τραγούδαγαν κάποια άλλα τραγούδια που ενδεχομένως άρεσαν στον 15χρονο Αλέξανδρο.

    Μετά από το άναμμα του δένδρου και τα βεγγαλικά στην πλατεία ανάμεσα στα κουκλόσπιτα άρχισαν να τραγουδούν τόσο η μπάντα του δήμου όσο και η παιδική χορωδία χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

    [03] Κακοκαιρία στην Ευρώπη

    Μετά την Ιταλία, το κύμα κακοκαιρίας "χτύπησε" τη Γαλλία και την Ισπανία.

    Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 56.700 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κυρίως στην κεντρική και τη νότια Γαλλία, μετά την μεγάλη κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου που έγινε αιτία η ένα μεγάλο τμήμα της κεντρικής Γαλλίας να σκεπαστεί από το χιόνι.

    Μία 50χρονη έχασε την ζωή της όταν το αυτοκίνητό της ξέφυγε από την πορεία του εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και έπεσε στον παγωμένο ποταμό Λουάρ κοντά στην πόλη Λαβούτ-σιρ-Λουάρ.

    Ενας 58χρονος ελβετός που έκανε σκι σε ορεινή περιοχή παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα και σκοτώθηκε, ενώ σοβαρά τραυματίσηκε η συζυγός του.

    Χθες το βράδυ 75.850 νοικοκυριά είχαν συνεχείς διακοπές ρεύματος, καθώς οι χιονοπτώσεις που κατέστρεψαν ηλεκτρικές γραμμές.

    Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Γαλλίας (EDF) έχει κινητοποιήσει 920 αντιπροσώπους της και άλλους 150 από συνεργαζόμενες εταιρίες που έσπευσαν να βοηθήσουν από γειτονικές περιοχές.

    "Ωστόσο οι συνθήκες πρόσβασης στο οδικό δίκτυο είναι πολύ δύσκολες. Το ύψος του χιονιού φθάνει τα δύο μέτρα σε ορισμένα σημεία", αναφέρεται στην ανακοίνωσή της EDF.

    Στην νοτιοανατολική Γαλλία ο Μισέλ Βοζέλ, πρόεδρος στην περιοχή Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή ανακοίνωσε τη Δευτέρα την "άμεση αποδέσμευση μιας πρώτης έκτακτης βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ η οποία θα δοθεί στις κοινότητες που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις", μετά την απότομη άνοδο της στάθμης των υδάτων.

    Ταυτόχρονα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος πλημμυρών στην νότια Γαλλία μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό France Bleu, περίπου 500 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πόλη Καβαγιόν αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών.

    Η κακοκαιρία πλήττει εξάλλου και την Ισπανία, όπου ο στρατός πραγματοποίησε τουλάχιστον 400 απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα που είχαν παγιδευτεί στο χιόνι, το οποίο στις οδικές αρτηρίες μεταξύ Λεόν και Αστούριας, στα βόρεια της χώρας, ξεπέρασε το ένα μέτρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, χρειάστηκε να περιμένουν περίπου επτά ώρες μέχρι να καταστεί δυνατόν να απεγκλωβιστούν.

    Ακόμη και στο νησί Μαγιόρκα, η οροσειρά Τραμουντάνα είχε καλυφθεί με χιόνι.

    [04] Χανιά:Μνημείο για τη Μάχη της Κρήτης

    Ένα σημαντικό βήμα για την ανέγερση του μνημειακού συγκροτήματος για τη Μάχη της Κρήτης στη θέση " Συκολιά" του δήμου Νέας Κυδωνίας έγινε σήμερα με την υπογραφή στη Νομαρχία της σύμβασης για την εκτέλεση των έργων της πρώτης φάσης του έργου.

    Η σύμβαση ύψους 1,37 εκατομμυρίων ευρώ αφορά τις υποδομές και διαμορφώσεις των χώρων ώστε στη συνέχεια,όπως ειπε ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης,να συνεχισθεί και το πρόγραμμα για την ανέγερση των κτηρίων του συγκροτήματος.

    Υπολογίζεται ότι τον Μάιο του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί η ολοκλήρωση του χώρου.

    Με βάση την σύμβαση που σήμερα υπογράφηκε θα κατασκευασθεί ο σκελετός 2000 τετραγωνικών μέτρων για το μνημειακό συγκρότημα ώστε στη συνέχεια να γίνουν οι οικοδομικές και μηχανολογικές εργασίες.

    [05] "Εύκολη μετάθεση ευθύνης"

    «Δεν δεχόμαστε αυτό που είπε ο κος Καραμανλής ότι υποτίμησε το ζήτημα. Μπορεί να είναι ειλικρινής - και κανείς Πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα λεπτομερειακά. Η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου όμως, είναι ζήτημα του γενικού πολιτικού προσανατολισμού σε σχέση με την εκκλησιαστική γη. Και γιβ αυτό, ούτε ο κος Καραμανλής, ούτε ο κος Παπανδρέου ήσαν ανύποπτοι» ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

    «Ακόμα και αν κάποιος υπουργός υπερτίμησε, ή υποτίμησε τη συμβολή κάποιου άλλου διοικητικού παράγοντα, στο σκαμνί θα πάνε πάλι υπάλληλοι. Αυτό είναι απαράδεκτο - και δεν το λέω από λαϊκισμό. Θα πρόκειται για εύκολη μετάθεση ευθύνης» σημείωσε η κα Παπαρήγα. «Εμείς δεχόμαστε ότι υπάρχουν αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες. Αυτές υπάρχουν στην ιδιωτικοποίηση της γης, στην στρατηγική, στον χαρακτήρα του συστήματος που ζούμε, στη γενική πολιτική που ακολουθείται. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ. Όμως, με το αντικειμενικό, ασχολείται η Βουλή, ή ο λαός. Όταν ανοίγει η συζήτηση για το Κτηματολόγιο, δεν βρέθηκε ένας υπουργός που να μην σκεφτεί ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο; Κανείς δεν σκέφτηκε να προτείνει την αλλαγή των νόμων; Κανείς δεν σκέφθηκε ότι δεν μπορεί η μισή Χαλκιδική να διεκδικείται από τις Μονές; Και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν λειτουργεί με βάση τους κείμενους νόμους;».

    Στο παραπάνω πλαίσιο, η κα Παπαρήγα πρότεινε να καταργηθούν, όλοι εκείνοι οι νόμοι που επιτρέπουν στην Εκκλησία και στα μοναστήρια, να κατέχουν γη, που δεν τους έχει δοθεί οικειοθελώς από ιδιώτες: «Δεν είναι δυνατόν, δάση, δασικές εκτάσεις, ελεύθεροι χώροι, παραλίες, ακτές, να ανήκουν στην Εκκλησία, σε μοναστήρια, ή σε επιχειρηματίες. Ακόμα και αν έχουν αποκτήσει νομίμως, να βρεθεί τρόπος να επιστραφούν».

    «Ιδιοκτησία τέτοιας γης, συνεπάγεται την εμπορευματοποίηση. Ακούμε και από ηγέτες της Εκκλησίας διαχρονικά, πως θέλουν να εμπορευτούν τη γη για να κάνουν γηροκομεία, ορφανοτροφεία, πτωχοκομεία κλπ. Το θεωρούμε απαράδεκτο. Αν θέλουν, ας παραχωρήσουν δωρεάν το μέρος αυτό της περιουσίας τους στο κράτος, απαιτώντας να διατεθούν αυτά προς όφελος των κατοίκων. Εδώ διεκδικούν και άλλα, εκτός των όσων κατέχουν. Πού θα πάμε;» ανέφερε μεταξύ άλλων, η γ.γ. του ΚΚΕ.

    Ανακοίνωση του ΚΚΕ

    «Η κυβέρνηση, όπως και το ΠΑΣΟΚ, έχουν να δώσουν στο λαό μόνο νέα βάσανα, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση που το ίδιο δημιούργησε» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της Ν.Δ. και ζητάει από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην δείξουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης. "Εργάτες, αγρότες, μαθητές και φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι, όλοι και όλες ένα μέτωπο πάλης εναντίον της πολιτικής του "ευρωμονόδρομου", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [06] Υπερ της σύστασης Προανακριτικής

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Ελαιώνα.την Τετάρτη στις 13:00 μ.μ στην αίθουσα 223 της Βουλής.

    Ακόμη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ανοικτή συνάντηση - συζήτηση με εκπροσώπους 15μελών Συμβουλίων Γυμνασίων και Λυκείων στις 14:00.

    Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Όπως ανέφερε ο κ Αλαβάνος, η άποψη του κόμματος του είναι ότι «θα έπρεπε δύο μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να εξεταστούν από προανακριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους σε τυχόν ποινικές ευθύνες, που δυστυχώς έχουν παραγραφεί, όπως και για 5 υπουργούς από την ΝΔ, για αυτό τασσόμαστε υπέρ της Προανακριτικής».

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι αναλαμβάνει τη πολιτική ευθύνη σημείωσε ότι το έκανε αργά και χαρακτήρισε λάθος της ΝΔ αν πιστεύει ότι μπορεί να αναληφθούν τόσο φθηνά ευθύνες όταν από το 2003 ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έθετε το ζήτημα του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου.

    «Μπορεί να έρχεται καθυστερημένος ο πρωθυπουργός να αναλαμβάνει ευθύνες, αλλά έρχεται με πέντε χρόνια καθυστέρηση. Η ευθύνη σας είναι μεγάλη γιατί ανεχθήκατε, συμμετείχατε και οργανώσατε ένα μεγάλο σκάνδαλο που ξεπλένετε μόνο με ένα τρόπο. Να φύγει η ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο αυτό, ο κ Αλαβάνος επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι η κριτική του δεν είναι αξιόπιστη.

    «Ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι καυστικό και τεκμηριωμένο στο κριτική του δεν επισημαίνει ευθύνες μόνο στη ΝΔ και δεν μιλά για τις δικές ευθύνες γιατί η ιστορία του σκανδάλου δεν ξεκινά από το 2004. Και έχετε μια ευκαιρία, με την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αναλάβετε το μερίδιο των δικών σας ευθυνών χωρίς να λέμε ότι είναι ίδιες με τη ΝΔ», σημείωσε.

    Ταυτόχρονα επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ώστε η έρευνα και προοπτική δίωξης ενάντια σε μέλη του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης τα οποία έχουν παρανομήσει, να διεξάγονται από τη δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή που οδηγεί σε κλείσιμο την υπόθεση.

    Ακόμα επανέλαβε την αντίθεση του στην παραγραφή των αδικημάτων πολιτικών προσώπων, που δημιουργούν, όπως είπε, πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ενώ επανέφερε την πρόταση του για διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας

    Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των νέων, τις οποίες χαρακτήρισε ελπιδοφόρο μήνυμα, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίες, αλλά με αφορμή την δολοφονία του νεαρού Αλέξη, ζητούν έμπρακτα μέτρα από τους πολιτικούς λέγοντας φτάνει πια, σε ένα σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής.

    «Εμείς, το κάνουμε σαφές, παρά τις πιέσεις, τις διαβολές, τις συκοφαντίες θα στηρίξουμε αλλά και ελπίζουμε, σε αυτό το μοναδικό κίνημα της νέας γενιάς» τόνισε ο κ Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι «το έκτο πόρισμα είναι το πιο σημαντικό γιατί μπορεί να είναι αποτελεσματικό».

    Δήλωση κ.Τσίπρα για ομιλία πρωθυπουργού

    "Έπειτα από τέσσερις μήνες σιωπής, ο πρωθυπουργός μίλησε επιτέλους για σκάνδαλο στο Βατοπαίδι. Απέφυγε όμως να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν να παρουσιάζει την κυβέρνησή του ως θύμα της υπόθεσης, την στιγμή που το σκάνδαλο αφορά κορυφαίους υπουργούς, στενούς του συνεργάτες και εν τέλει τον ίδιο προσωπικά".

    Τη δήλωση έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός "απέφυγε επίσης να εξηγήσει πού πήγαν οι θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός 5 χρόνια τώρα με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους, όταν αυτό διπλασιάζεται και η οικονομία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης".

    Καταλήγοντας ανέφερε πως "είναι πρόκληση να ισχυρίζεται ο κ. Καραμανλής ότι για το κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο της χώρας είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Ευθύνη έχουν όσοι κυβέρνησαν τη χώρα, έχοντας ως μοναδική έγνοια το πως θα διασφαλίσουν τα κέρδη των ισχυρών και των τραπεζιτών".

    [07] "Ατελέσφορος η Εξεταστική"

    «Ατελέσφορη» χαρακτήρισε την Εξεταστική Επιτροπή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης τονίζοντας αφενός ότι η διαδικασία έκλεισε σε χρόνο «εξπρές» με ευθύνη και των δύο μεγάλων κομμάτων, αφετέρου ότι «δεν είναι δεμένη η υπόθεση», δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν προς μία κατεύθυνση, παρά μόνον ενδείξεις.

    Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ακόμη ότι «από αυτή την διαδικασία βγήκε ωφελημένος ο Θ. Ρουσόπουλος», καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία κι έτσι «ο στόχος πλήξεως βρέθηκε ανέπαφος», «παραδίδεται άσπιλος και αμόλυντος» ενώ τώρα προσπαθούν τώρα κάποιοι να ανακαλύψουν ρόλο Ρουσόπουλου.

    Καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν στήριξε την πρόταση του ΛΑΟΣ για κλήση συγκεκριμένων μαρτύρων γιατί επιδίωκε τον δικό του συμψηφισμό με το δικό του πρόσωπο που δεν ήθελε να φτάσει μέσα στην αίθουσα.

    «Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα. Ήρθε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ανυποψίαστος. Ο καθένας μπορεί να είναι ανυποψίαστος για ένα πράγμα για πολύ καιρό, μπορεί να είναι ανυποψίαστος για πολλά πράγματα για λίγο καιρό, δεν μπορεί να είναι ανυποψίαστος για όλα τα πράγματα όλο τον καιρό» ανέφερε.

    Καταλόγισε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ότι είχε τόση ανάγκη να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες ώστε χειροκρότησε εκείνον που της πήρε.

    Ο κ. Καρατζαφέρης αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση πέφτει «από λάθος σε λάθος» διερωτήθηκε «πόσο σοφό είναι να δίνει λεφτά τώρα που δεν έχει και δεν έδινε πριν έξι μήνες» και πρόσθεσε πως με τις παροχές αυτές δίνει ένα λανθασμένο μήνυμα ότι όποιοι πιέζουν μπορεί να πάρουν. «Δεν είναι καλό μήνυμα ότι υποχωρεί υπό το κράτος πιέσεων, νομίμων ή ημινομίμων πιέσεων» είπε.

    «Αυτά κάνετε, έτσι πράττετε κι αυτοί οι οποίοι πέρισυ ήταν διαλυμένοι, τριχοτομημένοι, σήμερα είναι τιμητές και σας ραβδίζουν και σας πετσοκόβουν. Μπράβο σας που τα καταφέρατε», είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ συμπληρώνοντας ότι έτσι «δημιουργείται πρόβλημα σε κάποιους σαν εμάς που κρατάμε μια λογική επεξεργασία των πραγμάτων».

    Μίλησε ακόμη για δίλημμα που μετακυλύεται σε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού «ή θα παραμείνει μια ανίκανη κυβέρνηση ή θα έρθει κάτι χειρότερο και αναμενόμενο, θα προσφέρουμε το χαλί για να περάσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ή θα αναλάβετε τις ευθύνες σας και θα σοβαρευτείτε ή να καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να σας κουβαλάμε στην πλάτη. Μας κουράσατε», είπε.

    Αναφερόμενος στα επεισόδια είπε ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν σκότωσε κανέναν και διερωτήθηκε «γιατί παραδώσατε τη χώρα στους κουκουλοφόρους;» και πρόσθεσε «αυτό σημαίνει ότι παραδίδουμε τη χώρα στα δύο άκρα, από την μία οι κουκουλοφόροι κι από την άλλη η Χρυσή Αυγή». «Κι αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την ευταξία τότε να παραιτηθείτε» συμπλήρωσε.

    Καταληκτικά ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αν απαιτείται Εξεταστική είναι για τα ΜΜΕ, τα οποία όταν γινόταν η κηδεία «ενός εκ των μεγαλυτέρων του Ελληνισμού, του Τάσσου Παπαδόπουλου», έδειχναν την κηδεία ενός ανθρώπου της νύχτας.

    [08] Επιστροφή στα καθήκοντά του

    Επιστρέφει στα καθήκοντά του από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο της οργάνωσης Actionaid στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήλθε του νοσοκομείου χθες, μετά την επέμβαση για εμφύτευση βηματοδότη. Ο κ. Παπούλιας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη τη Δευτέρα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Αττικού Νοσοκομείου, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

    [09] "Η Ευρώπη με άλλαξε"

    «Θέλησα νβ αλλάξω την Ευρώπη, τελικά όμως με άλλαξε η Ευρώπη »

    δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αιφνιδιάζοντας και προκαλώντας το χειροκρότημα του ακροατηρίου, που σιωπηρά για μια ολόκληρη ώρα παρακολούθησε τον απολογισμό του εξάμηνου της γαλλικής προεδρίας.

    Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα τα οποία είχε να αντιμετωπίσει η Γαλλία με την ανάληψη της προεδρίας, και στους τρόπους με τους οποίους επετεύχθησαν οι λύσεις :

    - Σχετικά με την κρίση στη Γεωργία ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να εξακολουθεί να είναι η μεγάλη απούσα όπως ήταν κατά την κρίση στη Βοσνία, όπου χρειάσθηκε η επέμβαση των ΗΠΑ.

    « Η έμμονη ιδέα της Γαλλικής προεδρίας ήταν να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της, πράγμα που τελικά το κατορθώσαμε » δήλωσε ο πρόεδρος.

    -Σχετικά με την χρηματοπιστωτική κρίση υπογράμμισε πως τελικά οι επιλογές της Ευρώπης ακολουθήθηκαν και από την Αμερική.

    Η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη και την ενότητά της και τη θέλησή της για έναν καπιταλισμό με στόχο την επιχειρηματικότητα και όχι έναν καπιταλισμό με στόχο την κερδοσκοπία.

    - Σχετικά με την Ένωση για την Μεσόγειο ο Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε ότι η Ευρώπη είναι η μόνη που είναι ικανή να προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Υπογράμμισε το γεγονός ότι προεδρεύουν από κοινού της Ένωσης για τη Μεσόγειο η ΕΕ και η Αίγυπτος με πέντε Γενικούς Γραμματείς, μεταξύ των οποίων η πρωτοφανής συνύπαρξη ενός Παλαιστινίου και ενός Ισραηλινού. « Για πρώτη φορά οι Αραβικές Χώρες δέχθηκα να είναι μέλος ένας Παλαιστίνιος στο εκτελεστικό όργανο ενός οργανισμού » δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    - Σχετικά με το κλιματικό πακέτο ο κ. Σαρκοζί υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα για το θέμα και κάλεσε τους ευρωβουλευτές κατά την αυριανή προγραμματισμένη ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο, να εγκρίνουν το πακέτο.

    - Σχετικά τέλος με την Ιρλανδία και τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, έδειξε την ικανοποίησή του για το ότι η Ιρλανδική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να υποβάλει σε νέο δημοψήφισμα τη Συνθήκη ύστερα από τους «συμβιβασμούς» έγιναν στο θέμα της ουδετερότητας, της φορολογίας αλλά και σε θέματα που αφορούν την οικογένεια, προστιθέμενης και της αποδοχής ενός επιτρόπου για κάθε χώρα μέλος.

    Εξήγησε ότι οι χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη δεν θα επανέλθουν σε καινούργια διαδικασία που θα περιλαμβάνει τους εν λόγων συμβιβασμούς, αντίθετα για κάθε νέα διεύρυνση θα πρέπει να εγκρίνεται η νέα τροποποιημένη Συνθήκη.Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαρκοζί τόνισε ότι η προεδρία στην Ευρώπη του δίδαξε πολλά πράγματα.« Μου άρεσε ιδιαίτερα η δουλειά μου » είπε « καταλαβαίνω πως οι ευρωβουλευτές μπορούν να ενθουσιάζονται κατά την άσκηση του έργου τους. Όταν κατά τη διάρκεια του εξάμηνου χρειάζεται να κάνουμε προτάσεις για τους «27» συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να είμαστε πιο ανεκτικοί, με ευρύτητα πνεύματος και να κατανοούμε ότι έχουμε ανάγκη την Ευρώπη. Προσπάθησα νβ αλλάξω την Ευρώπη αλλά με άλλαξε η Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Σαρκοζί.

    [10] Αύριο η μάχη του Ολυμπιακού

    Αφήνοντας πίσω τους το ματς με τη Λάρισα και την ισοπαλία 1-1 στη θεσσαλική πόλη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του έχουν πλέον στο μυαλό τους μόνο το αυριανό ματς (21:45) με τη Χέρτα Βερολίνου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου θα κριθεί το αν οι πρωταθλητές Ελλάδας θα συνεχίσουν να πορεύονται στο Κύπελλο UEFA.

    Ο προπονητής των ερυθρολεύκων δε θα έχει στη διάθεσή του τον Λεονάρντο, καθώς αναμένεται να επανέλθει στην αγωνιστική δράση σε δυο εβδομάδες. Αντίθετα, ο Παρασκευάς Αντζας ακολούθησε μέρος του προγράμματος, ενώ συνέχισε με ατομικό στο γήπεδο. Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 19:00. Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους εκπρόσωπους του Τύπου για διάστημα 15 λεπτών. Η αποστολή της Χέρτα θα φτάσει στην Αθήνα, αύριο στις 12 μ.μ.

    Ο Σουηδός Μάρτιν Χάνσον θα είναι ο διαιτητής του καθοριστικού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Χέρτα, που θα γίνει την Πέμπτη στο γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης", για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Φρέντρικ Νίλσον και Γιοακίμ Φλινκ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Σουηδός Μάρτιν Ινγκβαρσον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 2008 - 7:30:48 UTC