Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλιάδες προσκυνητές στη Βηθλεέμ
  • [02] Μπαράκ Ομπάμα: Εκκληση αλληλεγγύης
  • [03] Τσουχτερό κρύο
  • [04] Δύο όπλα στην επίθεση κατά των ΜΑΤ
  • [05] Ημερήσια Ατζέντα: 25/12/2008

  • [01] Χιλιάδες προσκυνητές στη Βηθλεέμ

    Χιλιάδες Χριστιανοί προσκυνητές συγκεντρώθηκαν στην Βηθλεέμ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων υπό την προστασία δυνάμεων ασφαλείας πιστών στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

    Περίπου 500 άνδρες της ασφάλειας έφθασαν από πόλεις της Δυτικής Οχθης Ραμάλα και Ιεριχώ για την τήρηση της τάξης. Παρόμοια μέτρα είχαν ληφθεί και πέρυσι στην Δυτική Οχθη με αμερικανική υποστήριξη.

    "Αναμένουμε περίπου 40.000 επισκέπτες στην Βηθλεέμ αυτή την εβδομάδα", είπε η Χουλούντ Ντάϊμπες-Αμπού Ντάγια,υπουργός τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Στους υπολογισμούς περιλαμβάνονται Χριστιανοί από την Δυτική Οχθη, την Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ και τον υπόλοιπο κόσμο. Περίπου 900 άνθρωποι από την Γάζα ζήτησαν άδεια από το Ισραήλ για να μεταβούν στην τοποθεσία που όπως πιστεύουν οι Χριστιανοί γεννήθηκε ο Ιησούς, αλλά περίπου 300 την πήραν τελικά.

    Ο τουρισμός στην περιοχή κατέρρευσε με την παλαιστινιακή εξέγερση κατά της ισραηλινής κατοχής, το 2000, αλλά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την παλαιστίνια υπουργό Τουρισμού, η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι μεγάλη.

    "Η αύξηση των μέτρων ασφαλείας και η ευκολότερες μετακινήσεις συμβάλλουν ώστε να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθεί ο τουρισμός. Οι αριθμοί από μόνοι τους δεν είναι τόσο σημαντικοι όσο ο χρόνος παραμονής των τουριστών. Τα έσοδα από τον τουρισμό κυμαίνονται στα περίπου 480 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο", τόνισε προς το πρακτορείο Ρόιτερ, στην Ραμάλα, η υπουργός.

    Στην Γάζα, ο ιερέας της καθολικής εκκλησίας Μάνουελ Μουσάλαμ, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί στην υπό την διοίκηση της Χαμάς Γάζα δεν θα εορτάσουν εφέτος τα Χριστούγεννα και δεν θα γίνει η χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Σε ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

    Περίπου 4 χιλιάδες Χριστιανοί διαμένουν στην Λωρίδα της Γάζας. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πιστοί στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, αλλά μερικοί ακολουθούν την καθολική εκκλησία.

    Υπάρχει μία μικρή προοπτική για μία ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστινίων με την ευκαιρία της επίσκεψης του πάπα Βενέδικτου 16ου στην Βηθλεέμ στα μέσα Μαίου 2009.

    [02] Μπαράκ Ομπάμα: Εκκληση αλληλεγγύης

    Ο νεοεκλεγής πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του καλεί τους συμπατριώτες του να ενωθούν για «να γυρίσουν τους τροχούς της ιστορίας» και να ξεπεράσουν μαζί την οικονομική κρίση.

    «Θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να βοηθήσουμε τους άλλους, για νβ ανακαλύψουμε νέες ιδέες και νβ ανανεωθούμε και για να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στη μεγάλη μας Ιστορία», τονίζει ο Ομπάμα στο ραδιοτηλεοπτικό μήνυμά του, 27 ημέρες πριν την ορκωμοσία του.

    «Είναι το πνεύμα εκείνο που θα οδηγεί την κυβέρνησή μου», υπόσχεται ο Ομπάμα. «Εάν οι Αμερικανοί ενωθούν ο ένας δίπλα στον άλλο για να κάνουν τους τροχούς της Ιστορίας να κινηθούν, γνωρίζω πολύ καλά πως μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να ξαναβρούν την εργασία τους και να φέρουν πάλι τη χώρα να ορθοποδήσει», τονίζει.

    «Μβ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο της κρίσης και να γνωρίσουμε καλλίτερες ημέρες», προσθέτει ο Ομπάμα, ο οποίος περνά οικογενειακώς τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην γενέτειρά του Χαβάη.

    Ο Ομπάμα δεν παραλείπει στο διάγγελμά του νβ αναφερθεί στους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό, μνημονεύοντας «την αδειανή θέση στο τραπέζι του δείπνου» και το «μόνο που μπορούν να κάνουν οι άνδρες και γυναίκες οπλίτες», που είναι «να φαντάζονται το πρόσωπο των παιδιών τους νβ ανοίγουν τα δώρα τους πίσω στο σπίτι».

    Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους Αμερικανούς που έχουν πληγεί από την κρίση: «εν μέσω της ευλογίας της πίστης και της οικογένειας, γνωρίζουμε πως εκατ. Αμερικανοί δεν έχουν εργασία. Πολλοί άλλοι αγωνίζονται για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ή για να μπορέσουν να κρατήσουν τα σπίτια τους. Για τους σπουδαστές, αλλά και για τους συνταξιούχους, το μέλλον φαντάζει αβέβαιο».

    Ωστόσο, ο Ομπάμα τελειώνει το διάγγελμά του μβ έναν τόνο αισιοδοξίας, υπενθυμίζοντας πως «η εμπειρία που μας στηρίζει είναι αυτή που γιορτάζουμε κάθε Χριστούγεννα, αυτή που μας οδηγεί ακόμη και σήμερα: πως η ελπίδα παραμένει άσβεστη και πως η χαραυγή μίας νέας ειρήνης είναι πάντοτε πιθανή».

    [03] Τσουχτερό κρύο

    Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τα Χριστούγεννα. Η θερμοκρασία στην ηπειρωτική Ελλάδα θα κυμανθεί από μείον 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 2 έως 13 βαθμούς.

    Τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου στην Αττική. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από μείον 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο.

    Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

    Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, οι περιοχές στις οποίες οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές, καθώς και το ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από το οποίο θα χιονίσει είναι: η δυτική και η κεντρική Μακεδονία (ορεινά και περιοχές χαμηλού υψόμετρου), η Θεσσαλία (υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα), η 'Hπειρος (υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα), η Στερεά Ελλάδα (υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα), η Πελοπόννησος (υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα).

    Το Σάββατο 27-12-2008 θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες αλλά την Κυριακή 28-12-2008 τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σταδιακά θα σταματήσουν.

    [04] Δύο όπλα στην επίθεση κατά των ΜΑΤ

    Δύο διαφορετικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου, έξω από τον πανεπιστημιακό χώρο.

    Οπως προέκυψε από την εξέταση των επτά καλύκων στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας, τα όπλα είναι ιδίου μεν τύπου, αλλά διαφορετικά και είναι και τα δύο των 7,62 χιλιοστών.

    Οπως πιθανολογούν οι ειδικοί αξιωματικοί της αστυνομίας, είναι αυτόματα στρατιωτικού τύπου και κατά τις ενδείξεις χρησιμοποιήθηκαν από δύο διαφορετικά άτομα.

    Υπενθυμίζεται οτι η επίθεση έγινε τη Δευτέρα στις 5.50 το πρωί.

    [05] Ημερήσια Ατζέντα: 25/12/2008

    Χρόνια Πολλά!
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 December 2008 - 5:30:39 UTC