Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές
  • [02] Συνεργασίες του πρωθυπουργού
  • [03] Στο ένα ευρώ το ενιαίο εισιτήριο
  • [04] Γ.Βλάχος για λειτουργία καταστημάτων
  • [05] Δύο εγκλήματα έγιναν τη νύχτα
  • [06] ΙΚΑ-Αναστολή καταβολής εισφορών
  • [07] Η ατζέντα της ημέρας
  • [08] Λήγουν οι προθεσμίες
  • [09] Χιόνια και κρύο

  • [01] Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές

    Τουλάχιστον 345 είναι οι νεκροί και πάνω από 1600 οι τραυματίες, από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ έχει ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Χαμάς δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, ενώ το Τέλ Αβίβ έχει προωθήσει χερσαίες δυνάμεις στα σύνορα.

    Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές, κατά τη διάρκεια της αποψινής νύκτας, είχαν ως στόχο κτήρια στη Γάζα, κατά κύριο λόγο εγκαταστάσεις υπουργείων, ή των δυνάμεων ασφαλείας, τονίσθηκε από τη Χαμάς κι αυτόπτες μάρτυρες.

    Μεταξύ των στόχων των νέων νυκτερινών επιδρομών, που εστιάσθηκαν ιδιαίτερα στην πόλη της Γάζας, ήταν κι η έδρα του πρωθυπουργού, τα υπουργεία Αμύνης, Εξωτερικών, και Οικονομικών, το ήδη πληγέν Ισλαμικό Παν/μιο, κι ένας σύλλογος που σχετίζεται με την οργάνωση Φάταχ, του παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

    Την άμεση δράση των ηγετών όλου του κόσμου συμπεριλαμβανομένων και των ηγετών των αραβικών χωρών για την λήξη των βιαιοτήτων στην Γάζα, ζήτησε για άλλη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι- Μουν, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή "απαράδεκτη".

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν σήμερα εκτάκτως στο Παρίσι με αντικείμενο το συντονισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

    "Οι υπουργοί θα εξετάσουν τι μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιλύσει την τρέχουσα κρίση σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα και κυρίως με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

    Η συνάντηση θα αρχίσει στις 19.30 (ώρα Ελλάδας), με τη συμμετοχή της κ.Ντόρας Μπακογιάννη.

    Αύριο θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών χωρών.

    Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα

    Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα καταδίκασε την αιματουχία στη Γάζα.Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες προς τις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, για τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα. Η κα Μπακογιάννη συμφώνησε με τον κ. Μούσα ότι είναι αδήριτη ανάγκη ο άμεσος τερματισμός της βίας.

    Επαφές Γ.Παπανδρέου

    Σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας πρωτοβουλίας εκ μέρους της ΣΔ για τις δραματικές εξελίξεις στην Μ. Ανατολή.

    Ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, ο οποίος είχε διατελέσει ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για την Μ. Ανατολή κατά την περίοδο της ελληνικής προεδρίας, καθώς και με τους συμπροέδρους της Επιτροπής της ΣΔ για την Μ. Ανατολή, Γιόνας Γκάρ Στόρε, υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, και Πιέρο Φασίνο.

    Ο κ. Παπανδρέου και οι συνομιλητές του διερεύνησαν διεξοδικά τόσο τις δυνατότητες άμεσης παρέμβασης εκ μέρους της ΣΔ στην κρίση ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από όλες τις πλευρές και συμφωνία εκεχειρίας, όσο και τις αντίστοιχες δυνατότητες παρέμβασης προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα ειρηνικό διάλογο.

    Οι επαφές του κ. Παπανδρέου με παράγοντες της διεθνούς κοινότητας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ την Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΣΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Άμρ Μούσσα, ενόψει της έκτακτης Συνόδου του Συνδέσμου.

    Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα και συζήτησαν τις εξελίξεις στη Γάζα.

    "Τώρα είναι η ώρα,με καθαρές τοποθετήσεις και χωρίς μισόλογα,να φτάσουμε στο ανώτατο επίπεδο την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και να ζητήσουμε να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας,να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση και άμεσα να μπει στο τραπέζι η επίλυση του Παλαιστινιακού,ενός προβλήματος που εκκρεμεί 60 χρόνια, για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους,κανονικού κράτους και όχι μισοκράτους, όπως σκέφτονται οι ΗΠΑ και άλλοι, ενός κράτους που θα είναι στα εδάφη του 1967 και θα έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι "κανέναν, κανένα κράτος, κανένα γειτονικό λαό δεν απειλούν οι Παλαιστίνιοι.Αντίθετα, χρόνια τώρα, ζουν κάτω από απειλές, από φτώχεια, από αποκλεισμό,εξαιτίας της ισραηλινής κατοχής.Και είναι πραγματικά το μοναδικό κράτος που βρίσκεται υπό κατοχή και δεν έχει αναγνωριστεί ως κράτος. Ακόμα και το Ιράκ αναγνωρίζεται ότι έχει κρατική υπόσταση".

    "Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του με όλους τους τρόπους και τα μέσα. Πραγματικά,δεν μπορεί κανείς να αισθάνεται ότι γιορτάζει το πέρασμα στο 2009 και η Γάζα να δέχεται μία τέτοια φρικιαστική επίθεση", πρόσθεσε.

    [02] Συνεργασίες του πρωθυπουργού

    Ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία, στις 10.30, με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντ. Μπακογιάννη η οποία το απόγευμα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ με αντικείμενο το συντονισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

    Στη συνέχεια, ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τους Προέδρους και τους Γενικούς Γραμματείς των Ενώσεων Δικαστών & Εισαγγελέων, Δικαστών του ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστηρίων, Ελεγκτικού Συνεδρίου και Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

    Στη μία ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Ζαγορίτη.

    Συνάντηση με υπουργό Παιδείας

    Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

    Σε δηλώσεις του ο κ.Στυλιανίδης είπε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στις αρχές του έτους είπε, αρχίζει ο δημόσιος διάλογος όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός για το νέο ποιοτικό λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Ο κ.Στυλιανίδης είπε ότι ο διάλογος θα είναι εξαντλητικός, η κυβέρνηση δεν προκαταλαμβάνει τίποτα και θα είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις.

    Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν όταν δημιουργηθεί η συνθετική πρόταση.

    Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής δέχτηκε το Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Βντόβιν. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ.Βντόβιν είπε ότι υπήρξε πολύ καλό κλίμα με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα γιατί μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας στη χώρα μας επιστρέφει στη Ρωσία.

    Ο κ.Βντόβιν αναφέρθηκε στην ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας τα τελευταία χρόνια, είπε ότι έγινε μεγάλη πρόοδος σε πολλά πράγματα, ενώ τόνισε με έμφαση ότι οι κύριοι Μετβέντεφ και Πούτιν πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας αντίστοιχα, έχουν πολύ καλή χημεία με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ανέφερε ακόμη ότι πραγματοποιήθηκαν πολύ καλές συνεργασίες και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή ο ελληνικός λαός και όλα τα κόμματα υποστήριξαν αυτές τις συνεργασίες.

    Τέλος σημείωσε επίσης με ικανοποίηση ότι τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκε μεγάλη πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών.

    [03] Στο ένα ευρώ το ενιαίο εισιτήριο

    Αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, αλλά και μειώσεις στις πάσης φύσεως κάρτες απεριορίστων διαδρομών, επέρχονται από την πρώτη Ιανουαρίου του 2009. Πρόκειται για αυξήσεις, η απόφαση για τις οποίες είχε ληφθεί τον περασμένο Μάϊο.

    Συγκεκριμένα, το ενιαίο εισιτήριο το οποίο ισχύει για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έχει διάρκεια μιάμιση ώρα από 80 λεπτά που είναι σήμερα πηγαίνει στο ένα ευρώ.

    Η μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και Τράμ που σήμερα κοστίζει 17,5 ευρώ μειώνεται στα 15 ευρώ. Η μηνιαία κάρτα για τον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα κοστίζει 25 ευρώ, και για το Μετρό 30 ευρώ. Οι δύο αυτές τελευταίες κάρτες είναι νέα προϊόντα. Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα θα κοστίζει 35 ευρώ από 38 που είναι σήμερα.

    Οι ετήσιες κάρτες για λεωφορεία, τράμ και Τρόλεϊ που τώρα κοστίζουν 175 ευρώ, μειώνονται στα 150 ευρώ, ενώ η ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα θα κοστίζει πλέον 350 ευρώ από 380 που είναι σήμερα.

    Τέλος, υπάρχουν και δύο νέες ετήσιες κάρτες για τον Ηλεκτρικό που θα κοστίζει 250 ευρώ και για το μετρό που θα κοστίζει 300 ευρώ.

    Στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, είναι να γίνει πιο προσιτό το εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβραβεύοντας τους επιβάτες εκείνους που κάνουν μεγάλη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών.

    Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επιβάτες, γεγονός που θα συμβάλει τόσο στην εξυγίανση των δημόσιων συγκοινωνιών, όσο και στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας από τα αυτοκίνητα και κατ΄επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος από τη μείωση των ρύπων.

    Αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό

    Αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό θα ισχύσουν την παραμονή και ανήμερα της πρωτοχρονιάς καθώς και την ημέρα των Θεοφανίων.

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως ανακοινώθηκε από την ΑΜΕΛ, η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 5 λεπτά από τις 6:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και ανά 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες λειτουργίας.

    Η ώρα αναχώρησης των τελευταίων συρμών διαμορφώνεται ως εξής: Από Σύνταγμα προς όλους τους τερματικούς σταθμούς 23.00.

    Από Σύνταγμα προς Αεροδρόμιο στις 21:30, από Αγ. Αντώνιο προς Αγ. Δημήτριο στις 22:46, από Αγ. Δημήτριο προς Αγ. Αντώνιο στις 22:45, από Αιγάλεω προς Δουκίσσης Πλακεντίας στις 22:46, από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22:36, από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο στις 21:22 και από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω στις 22:00.

    Την Πέμπτη 1/1/2009 η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 10 λεπτά καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας και την Παρασκευή 2/1/2009 ανά 5 λεπτά από 06:30 έως 18:30 και 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες λειτουργίας. Το νυχτερινό ωράριο θα εφαρμοστεί κανονικά.

    Τέλος, την Τρίτη 6/1/2009 θα εφαρμοστεί πρόγραμμα με χρονοαποστάσεις 7 λεπτών από 09:00 έως 17:00 και 10 λεπτών τις υπόλοιπες ώρες λειτουργίας

    [04] Γ.Βλάχος για λειτουργία καταστημάτων

    Δεν υπάρχει σχεδιασμός για να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα περισσότερες από μια Κυριακές το χρόνο, επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος. Απαντώντας στη φημολογία για αναμόρφωση της νομοθεσίας ώστε να ανοίγουν τα καταστήματα περισσότερες από μια Κυριακές το χρόνο ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της Ερτ τόνισε: ''σχεδιασμός δεν υπάρχει. Η πρωτοβουλία αφορούσε μόνο την συγκεκριμένη Κυριακή. Δεν βάζουμε ζήτημα Κυριακής".

    Ακόμα, ο υφυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να εργαστούν είπε: " είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν αν θέλουν να εργαστούν, ή όχι. Δεν έγινε κανένα παρατράγουδο, όλα κύλησαν ομαλά. Η νομιμότητα τηρήθηκε ευλαβικά από όλους. Σήμερα, δεν υπάρχει καμία ενόχληση, όχι απόλυση, ούτε καν ενόχληση από κανέναν εργοδότη για εργαζόμενους που δεν δούλεψαν χθες."

    [05] Δύο εγκλήματα έγιναν τη νύχτα

    Δύο εγκλήματα με θύματα μια ιερόδουλη γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας και μια φαρμακοποιό στο Γέρακα, έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα βρέθηκε νεκρή μέσα στον οίκο ανοχής της οδού Αλκιβιάδου 16 Γ, 57χρονη Ουκρανή ιερόδουλη, η οποία έφερε τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και στο στήθος.

    Ως πιθανότερο κίνητρο θεωρείται από την αστυνομία η ληστεία, επειδή ο χώρος ήταν αναστατωμένος.

    Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση δεν αποκλείουν την εκδοχή να σχετίζεται το τραγικό συμβάν με τη δολοφονία μια άλλης ιερόδουλης, 63 ετών, που είχε γίνει πριν από 15 μέρες και πάλι ξημερώματα Τρίτης, σε οίκο ανοχής της οδού Λιοσίων.

    Το δεύτερο έγκλημα αποκαλύφθηκε λίγη ώρα νωρίτερα, στη διασταύρωση Κλεισθένους και Παπαφλέσσα στο Γέρακα.

    Μέσα στο φαρμακείο της βρέθηκε νεκρή 50χρονη φαρμακοποιός, η οποία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει ίχνη ασφυκτικού θανάτου.

    Ο χώρος και εκεί είναι αναστατωμένος, γι' αυτό η δολοφονία αποδίδεται σε ληστεία.

    [06] ΙΚΑ-Αναστολή καταβολής εισφορών

    Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι προβλέπεται η αναστολή καταβολής των εισφορών για ένα τρίμηνο, σύμφωνα με προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Η ρύθμιση αυτή αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε επιχειρήσεις διάφορων περιοχών της χώρας που υπέστησαν υλικές ζημιές, από τα πρόσφατα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008.

    Πιο συγκεκριμένα αναστέλλεται για ένα τρίμηνο:

    - Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των χρονικών περιόδων απασχόλησης μέχρι 30/11/2008 προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους Οργανισμούς, τα Ταμεία και Λογαριασμούς, των οποίων τις εισφορές συνεισπράττει, και τους λοιπούς φορείς Επικουρικής Ασφάλισης, μαζί με τα πρόσθετα τέλη που αναλογούν, τις προσαυξήσεις κ.ά. Τα πρόσθετα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις που αντιστοιχούν στις εισφορές αυτές, μειώνονται κατά 50% και κεφαλαιοποιούνται την 30/11/2008, μαζί με την κύρια εισφορά.

    - Η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των ανωτέρω επιχειρήσεων, των χρονικών περιόδων απασχόλησης, από 1/12/2008 έως 27/2/2009, συμπεριλαμβανομένου και του Δώρου Χριστουγέννων 2008, χωρίς να υπολογιστούν, κατά το χρονικό αυτό διάστημα, πρόσθετα έλη, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις.

    Μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής, οι εισφορές των περιπτώσεων που προαναφέρθηκαν ρυθμίζονται και εξοφλούνται σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    Για την υπαγωγή στην ανωτέρω ρύθμιση απαιτείται: Υποβολή σχετικής αίτησης μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τελευταίου μήνα της αναστολής. Η εμπρόθεσμη υποβολή όλων των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) που αφορούν στις περιόδους απασχόλησης για τις οποίες χωρεί αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

    Επίσης, με την ίδια διάταξη που προωθείται, προβλέπεται τρίμηνη αναστολή, δηλαδή μέχρι στις 31/3/2009, των δόσεων και των τρεχουσών εισφορών των εργοδοτών οι οποίοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 3518/06, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, και οι οποίοι είναι ενημερωμένοι με τη ρύθμιση αυτή.

    Κατά τη διάρκεια της αναστολής χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας στις πληγείσες επιχειρήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, για την υπαγωγή στην ανωτέρω ρύθμιση, είναι η προσκόμιση βεβαίωσης αρμόδιας αρχής από την οποία να προκύπτει ότι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση έχει ενταχθεί στην κατηγορία των πληγεισών επιχειρήσεων από τα πρόσφατα γεγονότα.

    [07] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Σαμίρ Αμπού Γαζάλα θα έχει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ (10:00:00, Αθήνα)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την υπουργό εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη (10:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνάντηση Μπακογιάννη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη Γάζα (11:00:00, ΥΠΕΞ)

  • Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου για τις εξελίξεις στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης ύστερα από την κατάληψη του χώρου από κατοίκους της περιοχής (11:30:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού με Προέδρους και Γενικούς Γραμματείς των Ενώσεων Δικαστών & Εισαγγελέων, Δικαστών του ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστηρίων, Ελεγκτικού Συνεδρίου και Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ κ. Λ. Ζαγορίτη (13:00)

  • Πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών (18:00:00, Αθήνα/Ακαδημία Αθηνών)

    [08] Λήγουν οι προθεσμίες

    Λήγει αύριο η προθεσμία για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ. Από την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009, όσοι αγοράσουν το σήμα τελών κυκλοφορίας θα πληρώνουν το διπλάσιο.

    Οι κάτοχοι οχημάτων μέχρι 300 κυβικά θα πληρώσουν 18 ευρώ για να παραλάβουν το σήμα. Από 301 έως 785 κυβικά το σήμα κοστίζει 46 ευρώ, από 786 έως 1357 κυβικά 112 ευρώ και από 1358 έως 1928 κυβικά 202 ευρώ

    Οι κάτοχοι οχημάτων από 1929 έως 2357 κυβικά θα πληρώσουν 446 ευρώ και για πάνω από 2.358 κυβικά το σήμα κοστίζει 580 ευρώ.

    Σχετικά με το ειδικό απογραφικό περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από το 2000 έως 2006, μαζί με αυτό, πρέπει να καταβάλλεται το 20% του συνολικού ποσού για το κλείσιμο των υποθέσεων, το δε ελάχιστο ποσό για κλείσιμο ανά χρήση, κυμαίνεται από 200 έως 600 ευρώ αναλόγως της κατηγορίας βιβλίων που τηρεί ο φορολογούμενος.

    Μέχρι αύριο πρέπει να εξοφληθεί η δόση ή κατά περίπτωση το σύνολο της οφειλής φόρου εισοδήματος προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση με τις προσαυξήσεις.

    Εκπνέει, επίσης, και η προθεσμία καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για όσους φυσικά έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο.

    Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να κλείσουν φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν από την περίοδο 2000-2006.

    Στην ίδια διαδικασία, δηλαδή της άμεσης τακτοποίησης κάθε οφειλής υπάγονται όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά και εκείνοι που εμπίπτουν στις περιπτώσεις γονικής παροχής ή δωρεάς χρημάτων.

    [09] Χιόνια και κρύο

    Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην ηπειρωτική χώρα. Ο παγετός σε ηπειρωτικά δυτικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

    Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία αύριο καθώς οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη.

    Την Πρωτοχρονιά ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα πέσουν στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη κυρίως τις πρωϊνές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά θα υπάρχει παγετός στα ηπειρωτικά.

    Απαραίτητες οι αλυσίδες

    Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν, στο όρος Βόρας, ενώ ομαλά γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο, γύρω από την Έδεσσα.

    Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι και στο νομό Κιλκίς.

    Η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου από τη Βέροια γίνεται χωρίς αλυσίδες, ενώ αντίθετα, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο δρόμο από τη Νάουσα προς το Σέλι.

    Καθαρό είναι το οδικό δίκτυο στους νομούς της Χαλκιδικής και των Σερρών, όπως επίσης και στην Κοζάνη.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.

    Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, που επικρατούν στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 2008 - 7:30:46 UTC