Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Στον αγώνα μαζί με το λαό"
  • [02] Συνετρίβη ελικόπτερο

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Στον αγώνα μαζί με το λαό"

    Την αγανάκτησή του για την πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κλέβει τον εργαζόμενο, κοροϊδεύει και λοιδορεί το εργατικό κίνημα, που παλεύει για τα βασικά δικαιώματα του Έλληνα ασφαλισμένου». Και πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες αυτού που θα δημιουργήσει, ούτε καλύτερες υπηρεσίες θα είναι, ούτε καλύτερες συντάξεις, ούτε μία πιο ποιοτική ζωή».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους τονίζοντας ότι «εμείς, είμαστε μαζί, μέρος του λαού που διαμαρτύρεται».

    Ζήτησε για μια ακόμα φορά: «την απόσυρση του νομοσχεδίου της ΝΔ για το ασφαλιστικό» και πρόσθεσε, «έχουμε καταθέσει τις δικές μας προτάσεις για το αύριο, για ένα δίκαιο, βιώσιμο, δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα».

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε ο αγώνας των εργαζομένων να είναι και καλός και ενωτικός.

    Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για την εκλογή των αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

    Στη συνεδρίαση εφαρμόσθηκαν οι ποσοστώσεις που προβλέπει το Καταστατικό για τις γυναίκες, τους νέους, τους απόδημους και τους μετανάστες, αλλά και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν από ορισμένους υποψηφίους.

    Η Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της γύρω στις επτά το απόγευμα της Δευτέρας και αμέσως επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Κινήματος στο γραφείο του στη Βουλή, όπου ο Πρόεδρός της Γρηγόρης Νιώτης, του παρέδωσε τα τελικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία εκλέγονται 153 μέλη, αντί των 150 που προβλέπει το Καταστατικό, λόγω ισοψηφιών οι οποίες προέκυψαν κατά την εφαρμογή των διατάξεων για τις ποσοστώσεις.

    Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη την Επιτροπή για τη δουλειά της όσο και για τη διαδικασία του Συνεδρίου, την οποία χαρακτήρισε άψογη. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η όλη διαδικασία απέδειξε τι μπορεί να κάνει ένα κόμμα για να διασφαλίσει το δικαίωμα του πολίτη, του συνέδρου και του στελέχους να εκφράζεται δημοκρατικά, ανοιχτά και κατοχυρωμένα.

    Ο κ. Παπανδρέου στη δήλωσή του συνεχάρη όσους εξελέγησαν, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα τονίζοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι «μέρες αγώνα» και ότι αυτό τον αγώνα θα τον δώσει μαζί με το λαό, ο οποίος περνά δύσκολες ώρες.

    Δηλώσεις Στελεχών

    Στα δείγματα αποφασιστικότητας των μελών του ΠΑΣΟΚ για μια ουσιαστική πορεία στον λαό με βάση τους άξονες της στρατηγικής που ανέπτυξε ο Γιώργος Παπανδρέου, και η ιδιαίτερα εκδηλωτική επικρότηση της πρότασής του για ριζική ανανέωση στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, από τους συνέδρους του 8ου Συνεδρίου, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

    «Όποιος από εμάς νομίζει ότι αν δεν βλέπει την φωτογραφία του σε κάποιο «κάδρο», δεν μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα στην Ελλάδα, τότε κακό του κεφαλιού μας» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν αντιδράσεις στις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου ή αν υπάρχει το ενδεχόμενο «λευκής απεργίας» στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Εξάλλου απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν στο Συνέδριο «αποτυπώθηκαν οι συσχετισμοί που υπήρχαν πριν την 11η Νοεμβρίου», είπε ότι «η ιστορία των όποιων συσχετισμών ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

    «Η ανανέωση είναι πολιτική επιταγή ενώ σίγουρα χρειάζεται και η εμπειρία. Προφανέστατα χρειάζεται το μπόλιασμα αυτών των δύο για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ και την χώρα», δήλωσε το δεύτερο σε ψήφους αιρετό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

    Επίσης ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί την επιλογή του κ. Παπανδρέου για ριζική ανανέωση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, «μονόδρομο», προσθέτοντας ότι «αυτή η πρόταση είναι πολύ θετική, αρκεί να εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα, καθώς απαιτείται ανανέωση και στις δημοτικές οργανώσεις».

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο συντονιστής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να κάνει τις επιλογές του και να πάρει τις αποφάσεις του».

    Απαντώντας σε ερώτηση «γιατί δεν επιθυμεί να είναι στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ», όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι «δεν έπιασα στασίδι στο ΠΑΣΟΚ για να πάρω καρέκλες. Δεν διεκδίκησα, ούτε πρόκειται να διεκδικήσω καμία καρέκλα. Είμαι στρατιώτης του έργου και όχι των λόγων», ενώ τόνισε με έμφαση ότι «η σχέση μου με τον κ. Παπανδρέου είναι και θα παραμείνει άριστη».

    «Αυτήν την στιγμή είμαι πρόεδρος της ΟΚΕ και θα παραμείνω πρόεδρος της ΟΚΕ» ήταν η απάντηση του κ. Πολυζωγόπουλου στην ερώτηση «αν θα αρνηθεί στην περίπτωση που του προταθεί θέση στο Κίνημα», ενώ απαντώντας στην ερώτηση «αν αυτή η απάντηση (περί ΟΚΕ) κρύβει κάποια ενόχληση» είπε «καμία ενόχληση, δραστηριοποιήθηκα στο ΠΑΣΟΚ, λόγω των εσωτερικών ζητημάτων. Τέλειωσαν αυτά, τέλειωσε το Συνέδριο και το έργο που μου είχε ανατεθεί, επανέρχομαι στα καθήκοντά μου».

    «Οι προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου ανταποκρίνονται στην ανάγκη να αναδείξουμε νέα στελέχη τα οποία μαζί με τα έμπειρα να γίνουν η αιχμή του δόρατος, ώστε να μάθει όλη η Ελλάδα τις ριζοσπαστικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και αυτό να έλθει πρώτο κόμμα και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση», είπε ο Νίκος Μαδεμλής, ο οποίος εξελέγη στην πρώτη δεκάδα των μελών του ΕΣ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο «λευκής απεργίας», ο κ. Μαδεμλής είπε ότι «όλοι εργάζονται κάτω από την ομπρέλα της μεγάλης παράταξης, δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια, η χώρα έχει μια ανίκανη κυβέρνηση και οι πολίτες είναι ξεκάθαρο τι θέλουν. Οι πολίτες καθορίζουν την στάση των στελεχών».

    Επιστολή Βενιζέλου

    Εξάλλου, συγχαρητήρια επιστολή στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται για πρώτη φορά, καθώς και στους νεώτερους συναδέλφους τους, απέστειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας πως θα «είμαι δίπλα τους γιατί η συνεχής και συνεπής ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και πρακτικές - με σεβασμό στις αξιολογήσεις της κοινωνίας - πρέπει να είναι διαχρονική αρχή για όλους μας στην πολιτική».

    Σύνθεση νέου Εθνικού Συμβουλίου

    1 ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

    2 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    3 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

    4 ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    5 ΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    7 ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    8 ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    9 ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    10 ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    11 ΘΩΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

    12 ΟΘΩΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    13 ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

    14 ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    15 ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    16 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    17 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

    18 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΒΕΡΤΟΣ

    19 ΚΙΤΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

    20 ΟΦΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    21 ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    22 ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    23 ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

    24 ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    25 ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    26 ΦΕΛΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    27 ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

    28 ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    29 ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    30 ΣΩΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

    31 ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    32 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    33 ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    34 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    35 ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    36 ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    37 ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    38 ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

    39 ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    40 ΧΑΛΒΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    41 ΖΑΡΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    42 ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    43 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

    44 ΤΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    45 ΓΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    46 ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    47 ΑΡΣΕΝΗ ΜΑΡΙΑ

    48 ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ

    49 ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    50 ΣΠΑΘΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    51 ΖΩΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    52 ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    53 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

    54 ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    55 ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

    56 ΝΟΥΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    57 ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    58 ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

    59 ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

    60 ΓΡΑΨΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

    61 ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

    62 ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    63 ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    64 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    65 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    66 ΑΛΑΜΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    67 ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    68 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    69 ΚΑΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

    70 ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    71 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    72 ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    73 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    74 ΤΖΙΟΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    75 ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

    76 ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

    77 ΣΜΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    78 ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    79 ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    80 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

    81 ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    82 ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

    83 ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    84 ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    85 ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    86 ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ

    87 ΔΑΔΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    88 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    89 ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    90 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    91 ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    92 ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΦΩΤΗΣ)

    93 ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    94 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    95 ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    96 ΛΟΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    97 ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    98 ΚΑΤΣΕΛΗ ΝΟΡΑ

    99 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    100 ΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    101 ΨΑΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    102 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    103 ΖΕΡΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

    104 ΔΑΛΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

    105 ΚΟΣΤΑΝΙΑΝ ΕΛΙΝΑ

    106 ΤΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    107 ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    108 ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    109 ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

    110 ΚΑΡΔΙΜΗ ΜΑΡΙΑ

    111 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    112 ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ

    113 ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    114 ΚΩΛΕΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    115 ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΗ ΑΓΛΑΙΑ

    116 ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    117 ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    118 ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    119 ΒΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    120 ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

    121 ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    122 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    123 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    124 ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    125 ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    126 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    127 ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    128 ΣΙΩΖΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ

    129 ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

    130 ΣΜΠΟΝΙΑ ΑΓΝΗ

    131 ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΙΤΣΑ

    132 ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

    133 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

    134 ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

    135 ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ ΜΑΙΡΗ

    136 ΛΑΖΑΡΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ

    137 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΟΤΑ

    138 ΜΠΑΦΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    139 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΘΟΥΛΗ)

    140 ΚΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΩΡΕΝ

    141 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΝΑ

    142 ΓΑΡΥΦΑΛΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    143 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    144 ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ

    145 ΛΟΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

    146 ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΛΙΛΙΚΑ

    147 ΜΠΑΛΚΑΣ ΖΗΡ

    148 ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    149 ΤΡΙΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    150 ΝΙΑΒΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    151 ΤΖΕΧΕΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

    152 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    153 ΙΒΑΝΟΒΑ ΝΤΙΑΝΑ

    [02] Συνετρίβη ελικόπτερο

    Διήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε από σήμερα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με αφορμή το θάνατο των τριών στρατιωτικών, μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου τύπου "Χιούι", το οποίο κατέπεσε στις 10:38 το πρωί στην περιοχή Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

    Οι σoροί των άτυχων στρατιωτικών μεταφέρθηκαν ήδη με ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου θα διενεργηθεί αύριο η νεκροψία από την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου.

    Τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για "τον τραγικό χαμό των τριών παιδιών μας, που έπεσαν υπηρετώντας το καθήκον", εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Συλλυπούμαι από την καρδιά μου τις οικογένειές τους και συμμερίζομαι τον πόνο τους, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στην πτώση του ελικοπτέρου δήλωσε ότι αυτή σημειώθηκε λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την οποία ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Βαγγέλης Μεϊμαράκης και έφυγε αμέσως.

    "Θέλω εκ μέρους της κυβέρνησης - το έχει κάνει, ήδη, ο κ. Μεϊμαράκης -να εκφράσω τη θλίψη μας για την απώλεια της ζωής των τριών νέων μας, οι οποίοι υπηρετούσαν το ύψιστο αγαθό της πατρίδος", τόνισε ο εκπρόσωπος.

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού, για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

    Το ελικόπτερο "UH-1H Χιούι" είχε απογειωθεί από τη βάση του, στο 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 10.10 το πρωί, για προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση με προορισμό τη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Η πτήση εξελισσόταν ομαλά, μέχρι τις 10.38, οπότε χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ.

    Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το ελικόπτερο να πετάει σε χαμηλό ύψος και να πέφτει τελικά σε αγροτική περιοχή, ανάμεσα στα χωριά Βασιλούδι και Άγιος Βασίλειος Θεσσαλονίκης, δίπλα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έσπευσε άλλο ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου «Χιούι», ένα «Σούπερ Πούμα», δυνάμεις του Στρατού, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

    Ο αντιδήμαρχος Κορώνειας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στον τόπο της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου «Χιούι» ήταν ο αντιδήμαρχος Κορώνειας, νομού Θεσσαλονίκης, Παύλος Παπαγερίδης.

    Όπως ανέφερε ο κ.Παπαγερίδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, το θέαμα ήταν «ανατριχιαστικό». Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή μεταξύ του Αγίου Βασιλείου και του χωριού Βασιλούδι, ενώ το μόνο που φαινόταν από μακριά ήταν το φτερό του ελικοπτέρου.

    «Βρισκόμουν καθβ οδόν στον Λαγκαδά, όταν είδα στην άσφαλτο κτηνοτρόφους να τραβάνε τα μαλλιά τους, φωνάζοντας πως έπεσε ένα ελικόπτερο. Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή. Η λίμνη του Αγίου Βασιλείου είχε μαυρίσει και βλέπαμε μόνο το φτερό του ελικοπτέρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγερίδης.

    Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στον τόπο της τραγωδίας έσπευσε ισχυρή αστυνομική και πυροσβεστική δύναμη. Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο, Δημήτρη Φαφούτη, η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την πτώση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 March 2008 - 15:30:19 UTC