Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογος για θέματα Δημόσιας Τάξης
  • [02] "Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Κοινή δράση"

  • [01] Διάλογος για θέματα Δημόσιας Τάξης

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ.Δ.Αβραμόπουλο θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος ανακοίνωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, με επιστολή του προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζητά να ορίσουν εκπροσώπους για σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης.

    Η κυβέρνηση, είπε, σταθερά και με συνέπεια επιδιώκει τη συνεννόηση με όλα τα κόμματα σε θέματα σημασίας και σπουδαιότητας για τη χώρα και τους πολίτες. Υπενθύμισε ανάλογη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού η οποία, όπως είπε, προσέκρουσε «κυρίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε στείρο μόνιμο "όχι"».

    Ο κ. Αντώναρος είπε πως ανάλογη επιστολή είχε στείλει ο κ. Μαρκογιαννάκης και πριν από ένα μήνα, στις 5 Μαΐου, χωρίς να πάρει απάντηση από τα κόμματα και εξέφρασε την ελπίδα, αυτή τη φορά, η στάση τους να είναι πιο εποικοδομητική. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται τη συμμετοχή του, τη συμβολή του, τις ιδέες που έχει για τη διαμόρφωση πολιτικών σε θέματα κεφαλαιώδους σημασίας. Ειδικά όταν πρόκειται για την προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης του πολίτη» επισήμανε ο κ. Αντώναρος. Τόνισε επίσης πως όσοι, αν αρνηθούν, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη του "όχι" και η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της.

    Μπορεί κάποιοι να περιορίζονται σε γενικόλογα ευχολόγια ή να παρουσιάζουν ως δήθεν δικές τους πρωτοβουλίες δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή. Η αλήθεια δεν κρύβεται», συνέχισε και σημείωσε πως χάρις στις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. «Μας ενδιαφέρουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι οι πρόσκαιρες και εκκωφαντικές τυμπανοκρουσίες στις οποίες καταφεύγουν κάποιοι ελπίζοντας ότι η φωνή τους θα ακουστεί», συμπλήρωσε.

    Ο κ. Αντώναρος είπε επίσης πως θα έχει άδικο όποιος κάνει λόγο για διάλογο εκ των υστέρων: Δεν έχει καμία βάση τέτοια μομφή γιατί η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το καθήκον της, γιατί από αρχές Μαίου υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση στα κόμματα και γιατί ο διάλογος σε συγκεκριμένα θέματα είναι διαρκής.

    Απαντώντας σε όσους λένε ότι η κυβέρνηση σύρθηκε σβαυτά τα θέματα λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είπε ότι ισχύουν όλα όσα έχει πει και ότι η κυβέρνηση δρα συνεχώς όλο αυτό το διάστημα με πρωτοβουλίες. Ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση πήρε - αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ - μέτρα όπως η κατασκευή των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών και εδώ και τρία χρόνια δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου οι δικές μας ανησυχίες να ακουστούν.

    Παράλληλα ανέφερε ότι ο υπουργός Εσωτερικών σε αντίθεση με τους προκάτοχους του επί ΠΑΣΟΚ, έχει συμμετάσχει σε όλες τις συναντήσεις των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του πρωθυπουργού για δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.

    Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είπε ότι περιμένει να κατατεθούν στον επικείμενο διάλογο και πως όλα θα μελετηθούν.

    Με αφορμή άλλη ερώτηση είπε ότι η συνεννόηση δεν προϋποθέτει συμφωνία επί όλων των θεμάτων.

    Σε ό,τι αφορά την απέλαση λαθρομεταναστών, είπε ότι δεν υπάρχει ενιαία απαγόρευση και πως η κάθε περίπτωση ελέγχεται ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι οικονομικοί μετανάστες.

    Το θέμα της λαθρομετανάστευσης συζητήθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του κ.Κ.Καραμανλή, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στην οποία θα αποτελέσει κυρίαρχο θέμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    Η Σύνοδος αυτή ήταν κι η αιτία σύγκλησης της Κυβερνητικής Επιτροπής, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, αποσυνδέοντας τη σύγκληση του οργάνου με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την επικαιρότητα.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ήδη το θέμα είχε συζητηθεί από την Πέμπτη, προ των εκλογών, στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, και είπε πως η Ελλάδα από το 2005 και μετά πρωταγωνιστεί, μαζί με άλλες χώρες, στο ζήτημα αυτό ώστε να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

    Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να πιέσει και να υποχρεώσει τις τρίτες χώρες ώστε να υπογράψουν συμφωνίες επανεισδοχής καθώς και η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει πλέον το κοινοτικό κεκτημένο.

    Στόχος είναι να μετατραπεί η "Frontex" σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και να προωθηθούν οι συμφωνίες επανεισδοχής, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί κάθε χώρα χωριστά να αντιμετωπίσει το θέμα και χρειάζεται κοινή προσπάθεια και πολιτική από την ΕΕ.

    Τόνισε, επιπλέον, ότι θα προωθηθεί η μεταφορά των γραφείων του ΟΚΑΝΑ σε χώρους που θα καθοριστούν από το υπουργείο Υγείας, πως θα δημιουργηθεί τζαμί και στο Σχιστό θα φτιαχτεί μουσουλμανικό νεκροταφείο.

    Επίσης, είπε ότι θα ιδρυθεί Συντονιστική Επιτροπή σε πολιτικό επίπεδο ώστε να προωθηθεί άμεσα η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών.

    Ο υπουργός αναπληρωτής εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους δουλέμπορους και οι ποινές από βαθμό πλημμελήματος θα γίνουν σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν οργανωμένοι χώροι υποδοχής στους οποίους θα φιλοξενούνται όλοι οι μη νόμιμοι μετανάστες που συλλαμβάνονται, για χρονικό διάστημα έως δώδεκα μήνες.

    Συνεργασία Κ.Καραμανλή με υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

    Συνεργασία με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, και συζήτησαν για την τουριστική κίνηση και την τουριστική πολιτική.

    Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι "τα απαισιόδοξα σενάρια που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς δεν υπάρχουν πια. Στα μέτρα της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής κρίσης η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και βεβαίως καθημερινά βρισκόμαστε στο μετερίζι του αγώνα, δοθέντος ότι ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν".

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τι ποσοστό δίνει για την πτώση του τουριστικού προϊόντος, ο κ Μαρκόπουλος είπε "όταν είναι κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν δεν δίνει ποσοστά. Λέει μονάχα αυτό το οποίο υπάρχει: ότι δεν υπάρχει καταστροφικό σενάριο και ότι ο καθημερινός αγώνας είναι ουσιαστικός για να φτάσουμε μετά τη σεζόν να έχουμε τους αριθμούς για τους οποίους θα συζητήσουμε".

  • ** Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τα μέλη της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Μπεχράκης, μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στη μεγάλη προσπάθεια για τη μείωση του καπνίσματος. Τόνισε ότι επικυρώνεται η πραγματική βούληση της κυβέρνησης για τη σωστή εφαρμογή των νόμων, που έχουν πλέον ψηφιστεί και από 1ης Ιουλίου θα αποτελέσουν πραγματικότητα στη ζωή του τόπου.

    «Το κάπνισμα αρχίζει να γίνεται μια διαφορετική συνήθεια απ' ότι γνωρίζαμε και αυτό αποτελεί μια τομή, που σήμερα επικυρώθηκε απο την προσωπική σφραγίδα του ίδιου του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Μπεχράκης.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τους επαγγελματίες, που ανησυχούν από τα μέτρα αυτά, ο κ. Μπεχράκης είπε ότι «υπεράνω όλων αυτών μπαίνει η δημόσια υγεία» και πρόσθεσε πως «τα μέτρα δεν είναι τόσο σκληρά, ώστε να θίγουν τους επαγγελματίες σοβαρότατα. Εάν βρεθεί κάποιος, που πιστεύει ότι η δημόσια υγεία δεν βλάπτεται από τον τρόπο, που χρησιμοποιείται το κάπνισμα, θα το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να αλλάξει, όμως, η καπνιστική συνήθεια σε αυτό τον τόπο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

    [02] "Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις"

    Η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, δήλωσε ο κ.Γ.Παπανδρέου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι».

    Υπενθύμισε τα βήματα που είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - δημιουργία συνοριοφυλάκων, ενίσχυση λιμενικού σώματος, σύναψη συμφωνιών επαναπροώθησης με την Τουρκία- και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «έχει αφήσει εντελώς ανοικτά τα σύνορά μας και δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια εφαρμογής των διμερών συμφωνιών». Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος απαιτεί σοβαρή προσπάθεια και «όχι καλλιέργεια φόβου και ρηγμάτων στην ελληνική κοινωνία».

    Σε γραπτή δήλωση-παρέμβαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τα οκτώ μέτρα για την μεταναστευτική πολιτική, που συγκροτούν το σχέδιο του κινήματος και συνοψίζονται στα ακόλουθα σημεία:

    1) Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.

    2) Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.

    3) Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.

    4) Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ.

    5) Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.

    Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.

    6) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.

    7) Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.

    8) Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει στην δήλωσή του ότι «η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό για την δημοκρατική παράταξη», αναφέρεται στα όσα έπραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα αυτό και επισημαίνει ότι σήμερα η χώρα μας μαστίζεται «από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την έλλειψη πολιτικής και την κυριαρχία της πελατειακής μικροπολιτικής που έχει φέρει το κράτος στα όρια της αποσύνθεσης.»

    «Αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται και στη βία και ανομία που ζει ο πολίτης της πόλης με έξαρση εγκληματικότητας, βίας και ένταση της κοινωνικής περιθωριοποίησης για μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας» σημειώνει ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «η έλλειψη σχεδίου και πολιτικής και η ανομία και η απουσία κράτους αφορά και στο ζήτημα της μετανάστευσης».

    «Πέντε χρόνια τώρα, είναι ανύπαρκτη η πολιτική της ΝΔ για την μετανάστευση, τον πολιτικό πρόσφυγα και την παράνομη μετανάστευση. Tην ίδια ανυπαρξία πολιτικής παρουσίασε η ΝΔ και το β90-β93, με ανάλογα τα προβλήματα ανομίας στην χώρα» σημειώνει ο Γ. Παπανδρέου.

    «Η σημερινή κυβέρνηση απουσίασε εκκωφαντικά από διεκδικήσεις στην ΕΕ για το ζήτημα της φύλαξης των συνόρων μας, των κοινών συνόρων της Ευρώπης.

    Αγνόησε και υποβάθμισε σημαντικές μας επιτυχίες, πχ. την πρακτική της επανεισδοχής λαθρομεταναστών που ακολουθήσαμε και που είχε πάρει και την μορφή επίσημης συμφωνίας με την Τουρκία. Απαξίωσε το Λιμενικό Σώμα και την συνοριοφυλακή, που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πελατειακές μεταθέσεις, και την υποβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού και των μέσων μεταφοράς, ενώ δεν εξασφάλισε και νέα σύγχρονα μέσα που χρειάζεται η χώρα για την φύλαξη των συνόρων μας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «αντί για αγροφύλακες και την αιχμαλωσία των νέων στα stage θα έπρεπε να υπήρχε σοβαρή πολιτική αξιοκρατικών προσλήψεων στο Δημόσιο, εκεί όπου πράγματι υπάρχουν ανάγκες.»

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση ότι «δεν αξιοποιεί σημαντικά κονδύλια της ΕΕ για τα θέματα μεταναστών και πολιτικών προσφύγων και δεν έχει καμία πολιτική για αυτούς που ζητούν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια γκρίζα ζώνη, από νομικής πλευράς, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που περιφέρονται στις πόλεις και στα λιμάνια μας και μπαινοβγαίνουν στα κρατητήρια και τις φυλακές και ωθούνται εκ των πραγμάτων στην εγκληματικότητα.»

    «Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική ένταξης των νομίμων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση της δεύτερης γενιάς νέων μεταναστών, που μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα» προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας την ΝΔ ότι λόγω απουσίας πολιτικής έχει «κάνει την κοινωνία ξέφραγο αμπέλι, ενώ «όλοι ζούμε την ανομία στην Ομόνοια, την Κυψέλη, την Πάτρα, από το Αγαθονήσι μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα και τόσες άλλες περιοχές της χώρας μας.»

    «Και εδώ δεν πάει άλλο. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την κυβέρνηση για «σπασμωδικές επικοινωνιακές πολιτικές που προσπαθούν να ανταποκριθούν σε ψηφοθηρικές στοχεύσεις και όχι να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα που ζει η κοινωνία, ενώ νομοτελειακά δημιουργούν πολώσεις χωρίς θετικό αποτέλεσμα και πληγές που θα πληρώσει η Ελλάδα, οι παλιννοστούντες, καθώς και ο νόμιμος μετανάστης και ο ξένος υπήκοος στην χώρα μας.»

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι το Κίνημα θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του στο θέμα αυτό σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τις ΜΚΟ και τις οργανώσεις των μεταναστών, ενώ θα ξεκινήσει διάλογο και με την Εκκλησία της Ελλάδας ώστε να αποφευχθούν άκαιρες συγκρούσεις με θρησκευτικό ή πολιτιστικό χαρακτήρα, που θα τραυματίσουν την ελληνική κοινωνία.

    «Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει σήμερα ως αντιπολίτευση την παρουσία του διεθνώς, στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στην Σοσιαλιστική Διεθνή, με θέσεις που αντιμετωπίζουν τις αιτίες, τις ρίζες του μεταναστευτικού και προσφυγικού κινήματος.

    Τη φτώχεια, τις πολεμικές συγκρούσεις, την πολιτική καταπίεση, την κατάρρευση οικοσυστημάτων» καταλήγει στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη για την ασφάλεια

    Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη για την ασφάλεια, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου κ.Μ.Καρακλιούμη.

    «Σε όλα τα θέματα δημόσιας τάξης το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και βεβαίως και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο εμείς δε λησμονήσαμε στην προεκλογική περίοδο. Έχουμε μιλήσει για γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες. Έχουμε μιλήσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα προσέλθουμε στη συνάντηση»,τόνισε.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνεδρίαση Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού (10:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο «Athens Imperial»)

  • Συνάντηση Καραμανλή - Αβραμόπουλου (11:00:00, Μέγαρο Μαξίμου)

  • Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα "Ενδοκρινολογία αναπαραγωγής- θέματα αιχμής στη γυναίκα και στον άνδρα", στο ξενοδοχείο Hyatt Regency- Θεσσαλονίκη

  • Gay parade (18:00:00, Αθήνα/Πλατεία Κλαυθμώνος)

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ-Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση - 10:00:00, Αθήνα/Μαρούσι-ΕΟΕ

  • Τζούντο-Βαλκανικό Πρωτάθλημα U20 & U17 (1η ημέρα) - 10:00:00, Λάρισα/Νεάπολη,

  • Υδατοσφαίριση-Φιλικός ανδρών: Σερβία-Ελλάδα - 12:00:00

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Λιγκ Ανδρών (Β΄ όμιλος-2η εβδομάδα, 1ος αγώνας) - 17:00:00, Καλαμάτα/Καλαμάτα (GRC), 17:00 Ελλάδα-Ρουμανία

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Λιγκ Γυναικών (Α΄ όμιλος-4η εβδομάδα, 1ος αγώνας) - 17:30:00, Γκάμπροβο /Γκάμπροβο (BGR), 17:30 Βουλγαρία-Ελλάδα

  • Αυτοκίνητο-Ράλι Ακρόπολις (2η ημέρα), 09:32 Κλένια Μυκήνες 1

    10:35 Γυμνό 1

    11:50 Κεφαλάρι 1

    14:50 Κλένια Μυκήνες 2

    15:53 Γυμνό 2

    17:08 Κεφαλάρι 2

  • Τζούντο-Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών (1η ημέρα), Ταλίν (EST)

  • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών Olympic Ribs 2009, στην παραλία Θεσσαλονίκης

  • Μπάσκετ-Ευρωμπάσκετ Γυναικών (Β' φάση - 2η ημέρα): Ελλάδα-Τσεχία, ΠΣΑΤ

  • Στίβος-Γκραν Πρι Κωνσταντινούπολης, Μετέχουν οι Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, Ειρήνη Κοκκιναρίου και Μαρία Παρδάλου στα 3.000μ στιπλ

    [04] "Κοινή δράση"

    "Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που τον οδηγούν μαζί κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Το άγριο κυνήγι των μεταναστών δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης που διαρκώς θα μεγαλώνει και θα οξύνεται με ευθύνη και της ΕΕ", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Κάνει λόγο "για χειροτέρευση της ζωής του ελληνικού λαού και αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων", για τα οποία δεν ευθύνονται οι μετανάστες "αλλά το βάθεμα της εκμετάλλευσης από τα μονοπώλια, από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν".

    Η λύση, καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα, βρίσκεται στην κοινή δράση Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών. Άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα υπάρχουν μόνο στην κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής πάλης των εργαζομένων και των λαών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 June 2009 - 4:30:25 UTC