Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το "fast track"
  • [02] "Απάτη τα μέτρα για την απασχόληση"
  • [03] Περιοδεία Δρούτσα στη Μέση Ανατολή
  • [04] Ενίσχυση των πληγέντων σε Χίο-Ικαρία
  • [05] Κατά παραγγελία... συνταγογράφηση
  • [06] "Πόλεμος" στο φακελάκι
  • [07] Στη μάχη του τσάμπιονς λιγκ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για το "fast track"

    «Σε μια πολιτεία που λειτουργεί σωστά, χωρίς τα διαρθρωτικά προβλήματα, δεν θα χρειαζόταν ένας νόμος "fast track". Επειδή όμως υπάρχουν, κάνεις ένα νόμο με τον οποίο μπορείς να επισπεύσεις τις διαδικασίες», ανέφερε, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο υπουργός Επικρατείας, Χαράλαμπος Παμπούκης, υπερασπιζόμενος το νόμο για την επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων, απέναντι στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προέβαλλαν μετβ επιτάσεως, τους κινδύνους από την παράκαμψη των κανονικών διαδικασιών έγκρισης των μεγάλων επενδύσεων, που αφορούν, τόσο το περιβάλλον, όσο και την διαφάνεια - και με την ανισότητα που δημιουργείται, να εγκυμονεί μελλοντικές πιέσεις από τους αδικούμενους για γενίκευση των ρυθμίσεων, σε όλες τις επενδύσεις.

    Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η ματαίωση του έργου κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών αποδείχθηκε αγεφύρωτη, όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.

    Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η καταρινή πλευρά αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία.

    «Υπήρχε πρόβλημα μέσα στο ίδιο το consortium, συνεπώς υπήρχε θέμα ανάμεσα στους επιχειρηματίες» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ANT1, και τόνισε: «Οι υπόλοιπες συνεργασίες τις οποίες έχουμε υπογράψει στην Αμερική για 5 δισ. ευρώ ισχύουν και φυσικά μέσα στην επιστολή υπάρχει και το ενδιαφέρον του Κατάρ, για άλλη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα. Δεν επηρεάζει καθόλου (το ναυάγιο συνεργασίας για τον Αστακό). Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμα περισσότερες επενδύσεις από το Κατάρ. Τουλάχιστον αυτό μας λένε».

    Για "πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης" κάνει λόγο η ΝΔ. Οι σημερινές εξελίξεις δικαιώνουν την θέση μας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει "στο πόδι" το ενεργειακό μέλλον της χώρας και υποβαθμίζει την επενδυτική μας αξιοπιστία» τονίζουν σε κοινή τους δήλωση, οι υπεύθυνοι Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης

    «Η πολυδιαφημισμένη επένδυση του Κατάρ στον Αστακό απέτυχε γιατί έγιναν λανθασμένες κινήσεις και πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις σε λάθος βάση. Για να είχε σοβαρές πιθανότητες το εγχείρημα αυτό, έπρεπε να πηγαίναμε διακρατικά» ανάφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84

    «Η επένδυση ματαιώνεται από την αδυναμία του Κατάρ να επενδύσει σε μια υπόθεση η οποία είναι από παντού έκθετη, μπάζει νερά από παντού, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά» σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος γιατί «εμφανίζεται να εξυπηρετεί συμφέροντα συμβούλων του, ενδεχομένως φίλων και συγγενών».

    «Αν η κυβέρνηση δεν αυξήσει την πολιτική της αποτελεσματικότητα στο τεράστιο έργο που έχει αναλάβει, θα βρισκόμαστε διαρκώς μπροστά σε νέα εμπόδια», επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, και σημείωσε πως «οι ξένοι επενδυτές, είτε οι εγχώριοι, οι υποψήφιοι επενδυτές θα ενδιαφερθούν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα πραγματικά, αν νοιώσουν ότι το οικονομικό περιβάλλον είναι τέτοιο που τους βοηθάει να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Απάτη τα μέτρα για την απασχόληση"

    Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη βουλή που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανακοίνωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Πέραμα.

    Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα επιδεινωθεί και θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και λόγω των ελαστικών μορφών εργασίας, και παράλληλα εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τα στοιχεία που δίνει η Γιούροστατ , τονίζοντας ότι οι εκθέσεις της δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε την κρυφή ανεργία, ούτε τους "απασχολήσιμους" που αυξάνονται συνεχώς.

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την ενίσχυση της απασχόλησης, τονίζοντας ότι πρόκειται "για απάτη και ψέμα μεγατόνων από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης".

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι τα χρήματα αυτά (περίπου 2,5 δισ. ευρώ) θα πάνε στον σκληρό πυρήνα των μεγάλων επιχειρηματιών και όχι στους μικρούς και τους επαγγελματίες.

    Επικρίσεις διατύπωσε και σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική για το επίδομα ανεργίας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά μετατρέπεται σε φιλανθρωπία, ενώ υποστήριξε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς.

    Για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση η κα Παπαρήγα είπε ότι το ποσοστό των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης", θα μετρήσει στο κατά πόσο μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική ή θα υπάρξει στασιμότητα.

    Επανέλαβε τη σταθερή της εκτίμηση ότι "ψήνονται μετεκλογικά σενάρια" και αναφέρθηκε στον "προξενητή Καρατζαφέρη", αλλά και στους "αριστερούτσικους" που επιδιώκουν συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας. Τα σενάρια συνεργασίας, σημείωσε η κα Παπαρήγα, προέρχονται από το γεγονός ότι δεν μπρούν να κουμαντάρουν όπως παλιά το λαό και βάζουν αναχώματα για να εμποδίσουν την ανάπτυξη του αντικαπιταλιστικού κινήματος.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Περιοδεία Δρούτσα στη Μέση Ανατολή

    Προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και η ενεργή συμβολή της στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, με στόχο την καθιέρωση της λύσης "δημιουργία δυο ανεξάρτητων κρατών"' -Ισραηλινού και Παλαιστινιακού - που οι λαοί τους θα απολαμβάνουν ασφάλεια και ειρήνη, τονίζει ο υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξη που έδωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Αχράμ και στον μόνιμο ανταποκριτή της στην Αθήνα Άμπντ Αλ Σατάρ Μπαρακάτ.

    Η διαφύλαξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, καθώς μια οριστική διακοπή μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω όξυνση και διάχυση της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, ήταν το μήνυμα που προέκυψε και από τις συναντήσεις που είχε ο κ. Δρούτσας με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Άμρ Μούσα, αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στο Κάιρο, αλλά και με την πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, σήμερα στη Βηρυττό.

    Στις επαφές του υπουργού Εξωτερικών στη Βηρυττό εξετάσθηκαν επίσης η διμερής συνεργασία (και ιδιαίτερα η οικονομική της διάσταση), αλλά και τα ιδιαιτέρου ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα (Κυπριακό και σχέσεις με ΠΓΔΜ).

    Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μ.Σλιμάν, ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον Λιβανέζο Πρόεδρο πως η χώρα η Ελλάδα «στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και ενότητα του Λιβάνου», καθώς επίσης και την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Στη συνάντηση που είχε, εξ άλλου, ο κ. Δρούτσας με τον πρωθυπουργό Σ.Χαρίρι υπογραμμίσθηκε η ανάγκη διαφύλαξης της ειρηνευτικής διαδικασίας, επισημάνθηκε, όμως, ότι καθοριστικό ρόλο έχουν επ΄αυτού, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ισραήλ.

    Τον κ.Χαρίρι (που διατηρεί άριστη σχέση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου) προσκάλεσε ο κ.Δρούτσας να επισκεφθεί την Αθήνα.

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε τέλος και με τον Λιβανέζο ομόλογό του Αλί Ελ Χαμί, με τον οποίο εξέτασαν τη διμερή συνεργασία και ιδιαίτερα υπογράμμισαν την ανάγκη αναβάθμισης της οικονομικής συνεργασίας , μέσω και της ενεργοποίησης του business forum.

    Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν επίσης μιαν ανασκόπηση των σχέσεων - από την (προ εξαμήνου) επίσκεψη του Γ. Α. Παπανδρέου στον Λίβανο - και σημείωσαν, ότι πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω το χαρακτηριστικό που έχουν οι δύο χώρες: της «γέφυρας» ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

    Ο κ. Δρούτσας ενημέρωσε επίσης τον ομόλογό του για το θέμα της ΠΓΔΜ, όπου ο Λίβανος έχει ανταποκριθεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Ενίσχυση των πληγέντων σε Χίο-Ικαρία

    Tη Σάμο και την Ικαρία, που επλήγη μαζί με τη Χίο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

    Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, τα ποσά που διατίθενται από την Πολιτεία για την επισκευή των ζημιών από τις πλημμύρες είναι τα ακόλουθα:

    -Για κατοικίες που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέες: 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 50% χορηγείται δωρεάν ως κρατική αρωγή και το υπόλοιπο 50% ως άτοκο δάνειο.

    -Για τα υπόλοιπα, εκτός κατοικιών, κτίρια που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέα τα ποσά που χορηγούνται φθάνουν μέχρι τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 1/3 δίδεται δωρεάν και τα 2/3 με την μορφή άτοκου δανείου.

    -Για κτίρια τα οποία πλημμύρισαν χωρίς όμως να υποστούν σοβαρές βλάβες χορηγείται το ποσό των 60 ευρώ ανά τ.μ. δωρεάν, για την αποκατάσταση των ελαφρών ζημιών.

    Τα ίδια μέτρα, εκτός από τη Χίο, θα ισχύουν και για τους πληγέντες στην Ικαρία.

    Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνουν τα συναρμόδια υπουργεία, όπως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις καταστροφές στις καλλιέργειες, το υπουργείο Εσωτερικών για τις καταστροφές στα έργα υποδομής, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δια του ΕΟΜΜΕΧ για τις καταστροφές στις επιχειρήσεις και το υπουργείο Υγείας για τις προνοιακές ενισχύσεις.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Κατά παραγγελία... συνταγογράφηση

    Οι γιατροί διεθνώς τείνουν να συνταγογραφούν περισσότερο τα φάρμακα που τους έχουν προωθήσει κατάλληλα οι φαρμακευτικές εταιρίες και το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία τελικά να πληρώνουν περισσότερα χρήματα, χωρίς να παίρνουν πάντα την καταλληλότερη για την περίπτωσή τους φαρμακοθεραπεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που έρχεται να αναδείξει την παγκόσμια εμβέλεια ενός προβλήματος, που είναι ταυτόχρονα δαπανηρό και εν δυνάμει επικίνδυνο για την υγεία.

    Όπως είπε ο επικεφαλής της μελέτης Τζιόφρεϊ Σπέρλινγκ, πολλοί γιατροί αρνούνται ότι επηρεάζονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες, αλλά αυτό απλώς δεν είναι σωστό. Σύμφωνα με την μελέτη, οι γιατροί, οι οποίοι δέχονται οι φαρμακευτικές εταιρίες να τους ενημερώνουν τακτικά για τα φάρμακά τους και να τους δίνουν άλλες πληροφορίες, είναι αυτοί που είναι πιθανότερο να συνταγογραφήσουν αυτά τα φάρμακα στους ασθενείς τους.

    Τα περισσότερα στοιχεία των μέχρι τώρα μελετών διεθνώς δείχνουν ότι όσο περισσότερο "εκτίθεται" ένας γιατρός στις πληροφορίες της φαρμακοβιομηχανίας, τόσο πιο συχνά γράφει συνταγές για τα φάρμακά της. Καμία μελέτη δεν διαπίστωσε ότι ένας γιατρός συνταγογραφεί ένα φάρμακο λιγότερο συχνά, εξαιτίας των διαφημιστικών φυλλαδίων της εταιρίας ή άλλου πληροφοριακού υλικού που πήρε από αυτήν.

    Η νέα μελέτη αξιολόγησης (μετά-ανάλυση) 58 προηγούμενων ερευνών σε πολλές χώρες του κόσμου (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Δανία, Γαλλία, Εσθονία, Τουρκία, Αυστραλία κ.α.) έγινε από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Τζιόφρεϊ Σπέρλινγκ του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine".

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://www.plosmedicine.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pmed.1000352

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] "Πόλεμος" στο φακελάκι

    «Πόλεμο» στη μίζα, τη διαφθορά και το φακελάκι έχει ανοίξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η οποία άρχισε να διανέμει αφίσα στην οποία αναγράφεται «Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο. Μη συμμετέχεις βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά».

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας η αφίσα μέχρι την Παρασκευή θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών της χώρας προκειμένου να αναρτηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

    «Η αφίσα αυτή αποτελεί συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών ώστε να πάψουν να συμμετέχουν σε αυτό το άθλιο παιχνίδι που προσβάλει την κοινωνία μας και αποψιλώνει το σύστημα υγείας από πόρους οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υλικοτεχνική υποδομή, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τις αποδοχές των εργαζομένων στο ΕΣΥ» επισημαίνει ο κ Βαρνάβας.

    «Σίγουρα το φακελάκι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν είναι το μόνο που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία είναι υπό διάλυση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτη και μίλησε για αποκλεισμό των πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΣΥ. «Ήδη έχει κυκλοφορήσει μια εγκύκλιος βάσει της οποίας οι πολίτες για να εξεταστούν στα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να πληρώνουν 3 ευρώ και αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και στις εφημερίες ενώ ο ΟΠΑΔ δεν πληρώνει για 200 εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες να γίνουν όταν τις έχει ανάγκη ο πολίτης. Είμαστε αντίθετοι στο φακελάκι αλλά είμαστε και αντίθετοι στον αποκλεισμό των πολιτών από στο ΕΣΥ» τόνισε ο κ Πλωμαρίτης.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Στη μάχη του τσάμπιονς λιγκ

    Επιστροφή στη μάχη του τσάμπιονς λιγκ με τα παιχνίδια της τρίτης ημέρας των ομίλων της διοργάνωσης. Το ελληνικό ενδιαφέρον, βέβαια, στρέφεται στον αγώνα του Παναθηναϊκού, στο Ολυμπιακό στάδιο κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν (21:45). Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, καθώς μόνο με νίκη θα διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

    Οι «πράσινοι», με τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους, θα επιδιώξουν να πετύχουν την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση, αφήνοντας πίσω τις κακές εμφανίσεις με Μπαρτσελόνα και Κοπεγχάγη, στις δύο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης.

    Εκτός του Νίνη, νοκ άουτ από το παιχνίδι έθηκαν τόσο ο Σεμπάστιαν Λέτο όσο και ο Σίντνεϊ Γκοβού.

    Το παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν είναι σημαντικό, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για τελικούς, τόνισε ο Νίκος Νιόπλιας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

    Ο σημερινός αγώνας είναι η πρώτη συνάντηση στην ιστορία των δυο ομάδων.

    Ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί μόνο μια φορά με ρώσικη ομάδα, ενάντια στη Λοκομοτίβ Μόσχας (Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0, στις 5/12/2007 για το Κύπελλο UEFA).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 October 2010 - 12:31:18 UTC