Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της"
  • [02] Διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης
  • [03] "Κανονικά η τρίτη δόση του δανείου"
  • [04] Αλβανία: Χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν
  • [05] "Κράτησε τις δυνάμεις του"
  • [06] Εμπλουτισμός της Wikipedia
  • [07] Σέντρα μετά την κάλπη

  • [01] "Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της"

    Η χώρα δεν θα οδηγηθεί τελικά σε πρόωρες εκλογές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι ο λαός θέλει την αλλαγή, για την οποία ψήφισε πριν από ένα χρόνο

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα «σε όσους συνειδητά απείχαν» να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα «που έχουμε μπροστά μας για να αλλάζουμε αυτά που μας έφεραν ως εδώ και που ακόμα και τώρα μας πληγώνουν.

    Απευθυνόμενος στους κοινωνικούς εταίρους, τόνισε ότι η προσπάθεια είναι εθνική και δεν χωρούν μικροκομματικές αντιλήψεις και λογικές.

    Την επόμενη Κυριακή πρέπει να επιλεγούν τα πρόσωπα που θα κάνουν πράξη τις αρχές και τις αξίες του "Καλλικράτη", σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την έγκυρη και έγκαιρη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι έχει υπευθυνότητα, δεν παρασύρθηκε από τον αντιμνημονιακό παροξυσμό της ΝΔ και με την ώριμη ψήφο του απέτρεψε την είσοδο της χώρας σε περιπέτεια αποσταθεροποίησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης

    Στο πλαίσιο της παγκόσμιας τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, τα 500 και πλέον μέλη της Ένωσης των Βρετανών δημοσιογράφων που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ ψήφισαν για το καλύτερο μουσείο στον κόσμο και πρώτη επιλογή τους ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης.

    Το σχετικό βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι η βράβευση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Ο υφυπουργός Τουρισμού εγκαινίασε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλο το ελληνικό περίπτερο στην παγκόσμια τουριστική έκθεση του Λονδίνου , στην οποία παίρνουν μέρος οι εθνικοί οργανισμοί Τουρισμού από όλες τις χώρες του κόσμου καθώς και άλλοι μεγάλοι παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] "Κανονικά η τρίτη δόση του δανείου"

    Την βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα λάβει κανονικά την τρίτη δόση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84

    "Θα την πάρουμε την τρίτη δόση, να είστε σίγουροι ότι στο τέλος του χρόνου θα είμαστε πολύ κοντά στους στόχους που έχουμε βάλει, μολονότι υπήρξαν συνεχείς αναθεωρήσεις σε σχέση με το ύψος του ελλείμματος", ανέφερε ο κ.Κουσελάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ο κ.Κουσελάς απάντησε: "Δεν νομίζω ότι μας περιμένει κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε προγραμματίσει, το τι θα έχει ο νέος κρατικός Προϋπολογισμός έχει ήδη προδιαγραφεί από τον Μάρτιο, Απρίλιο που μας πέρασε. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να συζητάμε πώς αυτά τα πράγματα θα εξειδικευτούν και θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα από τον κρατικό Προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στο τέλος του Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Αλβανία: Χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν

    Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν την κατάργηση των αδειών εισόδου στη ζώνη Σένγκεν για τους πολίτες της Αλβανίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

    Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, παρά τους φόβους της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας ότι οι δύο χώρες δεν έχουν λάβει επαρκή μέτρα για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων, που να δικαιολογούν την κατάργηση των αδειών εισόδου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] "Κράτησε τις δυνάμεις του"

    Με αντικείμενο την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη στα γραφεία του κόμματος. Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει την Τετάρτη το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

    Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, εάν λάβει κανείς υπόψη τις - όπως υποστηρίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. μέσω κύκλων του - συνθήκες πόλωσης που επικράτησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, ο ΛΑ.Ο.Σ. κράτησε τις δυνάμεις του, και σε ορισμένες περιοχές, όπως η Στερεά Ελλάδα, τις αύξησε. Στην Αττική ο ΛΑ.Ο.Σ. έχασε περίπου μια μονάδα από τα ποσοστά που συγκέντρωσε στις εθνικές εκλογές του 2009.

    Σε ότι αφορά τη στάση του κόμματος την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης είπε σε δημοσιογράφους το περασμένο Σάββατο, ότι θα μελετήσει αναλυτικά, τόσο τα αποτελέσματα όσο και τις συμπεριφορές και τα πρόσωπα και στη συνέχεια θα αποφασίσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Εμπλουτισμός της Wikipedia

    Δημόσια διαβούλευση για τον εμπλουτισμό της ελληνικής έκδοσης της ελεύθερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia ξεκινά η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia με τη συστηματική προσθήκη νέου εκπαιδευτικού περιεχομένου και την αύξηση των ελληνικών λημμάτων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητα τους. Η διαβούλευση (στη διεύθυνση http://advisory.ellak.gr) θα διαρκέσει έως τις 24 Νοεμβρίου.

    Η ελληνική Wikipedia έχει σήμερα 56.700 λήμματα, 650 ενεργούς χρήστες και 18 διαχειριστές. Στόχος είναι να εξελιχθεί, ποσοτικά και ποιοτικά, ώστε να αποτελέσει εργαλείο αναφοράς για τη σχολική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Η πρόσκληση αποσκοπεί στην κινητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων χρηστών για να φτάσει η ελληνική έκδοση τα 120.000 λήμματα και να εξασφαλιστεί η βιώσιμη και σε βάθος χρόνου ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] Σέντρα μετά την κάλπη

    Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, καθώς λόγω της διεξαγωγής του α΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποφασίστηκε οι αναμετρήσεις των ομάδων να διεξαχθούν σε δύο δόσεις, το Σάββατο και τη Δευτέρα.

    Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και θέλει την νίκη για να παραμείνει σε απόσταση βολής από τους «ερυθρόλευκους», ενώ η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη και εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Και οι δυο αγώνες ξεκίνησαν στις 19.30.

    Οι άλλοι αγώνες:

    Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-1

    Την τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε 1-0 της Καβάλας στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Ο Πάμπλο Γκαρσία σημείωσε στο 13΄ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, δίνοντας την ευκαιρία στον Μάκη Χάβο να κάνει το «3 στα 3» στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία (προσωρινά τουλάχιστον) ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης.

    Αρης-Λάρισα 1-1

    Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Αρη με τη Λάρισα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λαζαρίδη στο 54΄, ενώ ο Μακίνουα ισοφάρισε για τους "βυσσινί" στο 76΄.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 November 2010 - 17:30:24 UTC