Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ
  • [02] "Η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια"
  • [03] Διαδηλώσεις στην Ιρλανδία
  • [04] ΠΝΟ: Συνέχιση της απεργίας
  • [05] Διάλογος για την Παιδεία
  • [06] Ο Σόνι Ρόλινς στην Αθήνα

  • [01] Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ

    Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ, ενώ πριν από το τέλος του έτους θα γίνει και η επιλογή των συμβούλων για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν, σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, στη συνάντησή τους, το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, συζήτηση υπήρξε, επίσης, και για την πορεία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ΟΣΕ.

    Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συγχώνευση των επιχειρήσεων από πέντε σε δύο και τις μετατάξεις του προσωπικού. Για τα 33 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στα οποία το Δημόσιο ελέγχει το 100%, χωρίς όμως εταιρική δομή, το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπει συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων διαχείρισης επιμέρους ή ομάδων αεροδρομίων, ενώ συζητείται και η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

    Στο μεταξύ, σε πλήρη αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών προχωρά σύντομα ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο του νέου Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια"

    Στη Γερμανία «υποτιμούνται εντελώς το θάρρος και η αποφασιστικότητα που απαιτείται από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να περάσει στους πολίτες τόσο μεγάλα βάρη», εκτιμά ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόιερ. Στην Ελλάδα έχει δρομολογηθεί μία «τεράστια διαδικασία αλλαγής που συνεπάγεται μεγάλα βάρη για κάθε πολίτη της χώρας», δήλωσε ο κ. Χόιερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία «μόνο σε λίγες χώρες του κόσμου θα μπορούσε να περάσει», σημείωσε ο κ. Χόιερ και πρόσθεσε ότι «η κατανόηση και ο σεβασμός για την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι περισσότερο εμφανείς στις άλλες χώρες». Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του κ.Χόιερ στην ομιλία του ανοίγοντας το βράδυ της Παρασκευής διημερίδα των γερμανο-ελληνικών εταιριών για το κύμα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις διαφορετικές θέσεις που πρεσβεύουν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Γερμανίας στο θέμα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης και των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο, ο Γερμανός υφ.Εξ. σημείωσε ότι «ακόμη και αν υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, έχουμε ένα μεγάλο, κοινό στόχο, δηλαδή να διατηρήσουμε την ΕΕ και να την αναπτύξουμε». Αυτή, όπως είπε, «είναι η κοινή μας βάση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση». Κατά τον κ. Χόιερ ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, το κοινό νόμισμα «δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο, πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της Ευρωζώνης και μάλιστα ακριβώς με τη σύνθεση που έχουμε σήμερα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με τη λογική της σαλαμοποίησης να αποκοπεί το ένα μετά το άλλο τμήμα, αλλά από κοινού να τα καταφέρουμε».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Διαδηλώσεις στην Ιρλανδία

    Λίγες ώρες πριν την αυριανή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, με αντικείμενο το σχέδιο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ιρλανδία, χιλιάδες Ιρλανδοί διαδηλώνουν στο Δουβλίνο κατά του προγράμματος σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης, που συνοδεύει την ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

    "Οι περικοπές του προϋπολογισμού δεν είναι απαραίτητες. Σώζουμε τις τράπεζες, όχι την Ιρλανδία. Οι τράπεζες είναι που πρέπει να υποφέρουν", δήλωσε η Μάριαν Χάμιλτον, μία 57χρονη Ιρλανδή, που φοβάται την μείωση του επιδόματος που λαμβάνει ως άτομο με ειδικές ανάγκες.

    "Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση. Το εισόδημά μου έχει μειωθεί κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, δεν μπορώ άλλο", διαμαρτυρήθηκε ένας άλλος διαδηλωτής.

    Η Garda, η ιρλανδική αστυνομία, αναμένει την συγκέντρωση περισσότερων από 50.000 διαδηλωτών.

    Στο μεταξύ, το επιτόκιο για την οικονομική βοήθεια που διαπραγματεύεται η Ιρλανδία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανόν να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 7%, πολύ υψηλότερα από αυτό που αναμενόταν, μετέδωσε το ιρλανδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE.

    Οι λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης, το οποίο αναμένεται να φτάνει συνολικά τα περίπου 85 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ανακοινωθούν πριν ξανανοίξουν τα χρηματιστήρια τη Δευτέρα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] ΠΝΟ: Συνέχιση της απεργίας

    Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής έως τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Διάλογος για την Παιδεία

    Η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, υπό την υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 12:00, στο υπουργείο Παιδείας.

    Στην Διακομματική Επιτροπή θα συμμετάσχουν από το ΠΑΣΟΚ η Σοφία Γιαννακά, από τη ΝΔ η Ελίζα Βόζεμπεργκ, από το ΛΑΟΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Νίκος Τσούκαλης, και από τους Οικολόγους Πράσινους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

    Στην Επιτροπή θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρύσα Αράπογλου, ενώ δεν συμμετέχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Ο Σόνι Ρόλινς στην Αθήνα

    Ο Σόνι Ρόλινς ο ζωντανός θρύλος της Τζαζ έρχεται πρώτη φορά στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στις 28 Νοεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς.

    Γεννημένος στο κακόφημο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, ο κορυφαίος μουσικός ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε ηλικία 14 ετών. Σήμερα, στα 80 του έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Τζαζ σκηνής.

    Ο Ρόλινς έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των σύγχρονων μουσικών της Τζαζ που τον αναγνωρίζουν ως τον κορυφαίο όλων των εποχών στο τενόρο σαξόφωνο, λόγω της εφευρετικότητας με την οποία διαχειρίζεται τη μουσική του.

    Παίρνοντας στοιχεία από τους μεγάλους σαξοφωνίστες της εποχής, όπως τον Λέστερ Γιανγκ και τον Κόουλμαν Χόκινς, ο Ρόλινς ανέπτυξε τον δικό του χαρακτηριστικό και ιδιότυπο ήχο που τον καθιέρωσε.

    Ο πολύβραβευμένος καλλιτέχνης μετρά πάμπολλες εμφανίσεις σε μουσικά Φεστιβάλ και εκατοντάδες δίσκους.

    Μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του είναι το «Tenor Madness» , «Saxophone Colossus» , «WayOutWest» , «Newkβs Time» , «A Night at the Village Vanguard» , «Freedom Suite» , «Brass & Trio» , «The Bridge» , «On Impulse» καθώς και το σάουντρακ της ταινίας «Alfie».

    Η εμφάνιση του Ρόλινς θα γίνει στα πλαίσια της εκδήλωσης Τζαζ Μάστερς που διοργανώνει κάθε χρόνο το θέατρο Παλλάς.

    Μ.Παππά

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 November 2010 - 13:30:21 UTC