Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βόλτα στο Προεδρικό

  • [01] Βόλτα στο Προεδρικό

    Ανοικτός για τους πολίτες θα είναι από σήμερα και κάθε Κυριακή (εκτός από αργίες), ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κήπος του Μεγάρου θα είναι ανοικτός από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ.

    Η προσέλευση θα είναι ελεύθερη και η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 2. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας ενώ θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

    Για ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, σύλλογοι κ.λ.π.) θα προηγείται επικοινωνία στα τηλέφωνα τα τη.: 210-72 83 289 και 210-72 24 939.

    Ο κήπος απλώνεται σε μια έκταση περίπου 25 στρεμμάτων. Στα μέσα του 19ου αιώνα τον χώρο καταλάμβανε ο λαχανόκηπος των βασιλικών ανακτόρων (σημερινή Βουλή), αφού το έδαφος ήταν ιδιαίτερα εύφορο.

    Η φυτολογική σύνθεση είναι αρκετά πλούσια. Περιλαμβάνει περίπου 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων, αναρριχώμενων φυτών κ.ά. Μερικά από τα φυτά αυτά είναι σπάνια, ενώ πολλά από τα δέντρα -π.χ. αριές και κυπαρίσσια- ξεπερνούν έναν αιώνα ζωής. Ο κήπος ακολουθεί ένα σχετικά αυστηρό γεωμετρικό σχέδιο γαλλικού ρυθμού, με συμμετρικά παρτέρια χλόης και νησίδες εποχικών ανθοφόρων φυτών. Την αυστηρότητα μετριάζουν αιωνόβια πλατάνια, φιλύρες, φοίνικες και κυπαρίσσια.

    Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Μεσολογγιτών

    Η αρχή της αλληλεγγύης πρέπει να είναι σήμερα ο θεμέλιος λίθος της Ευρώπης που θέλουμε να οικοδομήσουμε, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της ηρωικής Εξόδου των Μεσολογγιτών κατά την Επανάσταση του ΄21.

    Το ευρωπαϊκό όραμα, είπε ο Πρόεδρος, αποτέλεσε την πιο σημαντική επένδυση ειρήνης, συνεργασίας και ανάπτυξης, το πιο φιλόδοξο και πρωτόγνωρο πολιτικό εγχείρημα αλληλεγγύης και ενοποίησης στην νεότερη ιστορία.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε επίσης ότι σήμερα οι λαοί της Ευρώπης ζητούν από τις πολιτικές τους ηγεσίες να υπερβούν το θεσμικό αδιέξοδο, να δημιουργήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, της σύγκλισης αλλά και του σεβασμού της διαφορετικότητας, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των εργαζομένων καθώς και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Λίγες μέρες μετά το γνωστό συμβάν με τα ακραία εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν μετά το τέλος της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του στο Μεσολόγγι έκανε αναφορά στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

    Μέρες σαν και αυτήν, είπε ο Πρόεδρος, προσφέρονται για συλλογικό προβληματισμό ως προς την ουσία του γνήσιου πατριωτισμού. Ο πατριωτισμός, είπε, δεν είναι ρητορεία, ούτε συνθηματολογία. Δεν είναι επικοινωνιακό προϊόν, ούτε πολιτικό πυροτέχνημα. Είναι, επεσήμανε, ανιδιοτελής προσφορά στην πατρίδα, χωρίς διεκδίκηση ανταλλάγματος και χωρίς προσδοκία προσωπικής ανταμοιβής. Η αγάπη για την πατρίδα είναι πράξη και συμμετοχή. Είναι υποταγή του Εγώ στο Εμείς και του μέρους στο όλον. Είναι, απλά, προσωπική δέσμευση ότι θα παραδώσουμε καλύτερο τον τόπο που παραλάβαμε. Και αίσθημα δικαίου απέναντι στους αδύναμους ή σε όσους δεν ακούγονται, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Στην ομιλία του στο επίσημο γεύμα στο Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι η έξοδος των ελεύθερων πολιορκημένων είναι μια πράξη γενναιότητας, πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα. Η ανάμνηση της παραμένει συγκλονιστική όχι μόνο για το μέγεθος του ηρωισμού και το μεγαλείο της υπέρβασης αλλά και για το εκτυφλωτικό μήνυμα που έστειλε σε όλο τον κόσμο, υπογράμμισε και εξήγησε: ότι δηλαδή ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία αποτελεί προορισμό για κάθε άνθρωπο με υπερατομική συνείδηση σε οποιαδήποτε γωνιά της γης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 March 2010 - 15:30:18 UTC