Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 27 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι νομοσχέδια θα εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] "Νίκη ή θάνατο" ορκίστηκε ο Μουάμαρ Καντάφι
  • [03] Σήμερα θα πάρει το διαβατήριό του ο Στρος- Καν
  • [04] Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Κιμ-Μεντβέντεφ
  • [05] Η Τρίπολη δεν διατρέχει κίνδυνο, δήλωσε ο Καντάφι

  • [01] Έξι νομοσχέδια θα εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο

    Έξι νομοσχέδια θα εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσεισήμερα το μεσημέρι στις 12.00 στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

    Συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

    Το νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων με εισηγητή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα εισηγηθεί ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης για τη συγχώνευση του οργανισμού "Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-Δήμητρα", και τη συγχώνευση εποπτευομένων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νομικών προσώπων. Ακόμα ο κ. Σκανδαλίδης θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο για τη διάθεση, αγορά και ορθολογική χρήση σιτοπροστατευτικών προϊόντων και γεωργικών φαρμάκων.

    Θα συζητηθούν επίσης το νομοσχέδιο για τη σύσταση και λειτουργία επικουρικής ακτοφυλακής με εισηγητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα εισηγηθεί την τροποποίηση του νόμου για να ενσωματωθεί οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απλούστευση όρων στη μεταφορά προϊόντων, για τον τομέα της Άμυνας, εντός της ΕΕ.

    [02] "Νίκη ή θάνατο" ορκίστηκε ο Μουάμαρ Καντάφι

    Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουάμαρ Καντάφι στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, τονίζοντας πως η αποχώρηση του από το αρχηγείο του στην Τρίπολη, ήταν "κίνηση τακτικής", που αποφάσισε μετά από την ισοπέδωση της πρωτεύουσας που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.

    Η δήλωση του Συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ -Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι, χθες Τετάρτη, αποδεικνύοντας την ανένδοτη στάση του απέναντι στις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και του λιβυκού λαού, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιστός, φυσικά, στο πνεύμα του Μουάμαρ Καντάφι, ορκίστηκε με τη σειρά του, να μετατρέψει τη Λιβύη σε ηφαίστειο γεμάτο λάβα, και δήλωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.

    "Ο Μουάμαρ Καντάφι πρέπει να δικαστεί στην Λιβύη, πριν παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης", δήλωσε ο Αμπντελ Χαφίζ Γόγκα, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

    Ο ίδιος τόνισε μιλώντας σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο πως ο Καντάφι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, βρίσκεται ακόμα στην Λιβύη και δεν υπάρχει πιθανότητα να διαφύγει.

    "Ο Καντάφι είναι στην Λιβύη. Αν δεν βρίσκεται στην Τρίπολη τότε θα έχει μετακινηθεί στην κεντρική ή νότια Λιβύη", επισήμανε ο Γόγκα.

    "Θέλουμε να συλλάβουμε τον Καντάφι και να τον δικάσουμε στη Λιβύη πριν προσαχθεί στο ΔΠΔ.

    Σε ερώτηση αν οι αντικαθεστωτικοί αφήσουν στον Καντάφι δρόμο διαφυγής, ο Γόγκα απάντησε: "αυτό είναι αδύνατον. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διαφύγει. Ο Καντάφι δεν έχει επιλογές".

    Στο μεταξύ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών, κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη Λιβύη στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Γιάσεμ αλ Τάνι.

    Στη σύνοδο θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα οι εξελίξεις και η κατάσταση στη Λιβύη και την Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Τύνιδα, Τυνησία 24/08/2011 06:09 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

    Τυνησία: Οι δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν και την πόλη Ατζελάτ- δυτικά της Τρίπολης

    Δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι εκτόξευσαν πυραύλους και κατά της πόλης Ατζελάτ, που βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια

    Διαβάστε επίσης:

    Η Τρίπολη δεν διατρέχει κίνδυνο, δήλωσε ο Καντάφι

    [03] Σήμερα θα πάρει το διαβατήριό του ο Στρος- Καν

    Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, θα ανακτήσει τελικά το γαλλικό διαβατήριο του σήμερα, Τετάρτη, καθώς ο σεισμός στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ προκάλεσε την Τρίτη το κλείσιμο των δικαστικών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη Τρίτη, δήλωσε ο δικηγόρος του Γουίλιαμ Τέιλορ σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο Τέιλορ είχε πει αρχικά ότι ο Στρος Καν θα ανακτούσε το διαβατήριό του χθεςμετά την οριστική άρση της ποινικής δίωξης για σεξουαλικά εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν έχει καμία πρόθεση να δώσει χρήματα στην Ναφισάτου Ντιαλό, δήλωσε ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν ένας από τους συνηγόρους του σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Aujourd'hui en France/Le Parisien.

    "Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ένα πράγμα στους Γάλλους: ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν έχει και δεν είχε ποτέ πρόθεση να δώσει χρήματα", τόνισε.

    Σύμφωνα με τον ίδιο ο πελάτης του είναι αθώος και η υπόθεση στο αστικό δικαστήριο θα καταρρεύσει όπως και στο ποινικό.

    "Αν οι δηλώσεις αυτής της γυναίκας δεν θεωρήθηκαν μια φορά αξιόπιστες, δεν θα θεωρηθούν την δεύτερη", είπε χαρακτηριστικά ο Μπράφμαν.

    Το γεγονός ότι αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν στην ποινική διαδικασία δεν σημαίνει το τέλος της δικαστικής του περιπέτειας. Οι δικηγόροι της Ντιαλό άρχισαν στις αρχές του μήνα μια διαδικασία σε αστικό δικαστήριο του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, για την επιδίκαση αποζημίωσης για την βλάβη που υπέστη η πελάτης τους από την "βίαιη και σαδιστική" σε βάρος της επίθεση.

    [04] Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Κιμ-Μεντβέντεφ

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχουν συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιανγκ και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται το πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή, αλλά πιστεύεται ότι θα γίνει αργότερα σήμερα, αφού το τρένο που μεταφέρει τον Κιμ έφτασε χθες Τρίτη στη Σιβηρία και συγκεκριμένα στο Ουλάν-Ούντε κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη.

    "Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της επανάληψης των εξαμερών συνομιλιών για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο", επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως η Ρωσία προωθεί μια ειρηνική, πολιτική και διπλωματική λύση στο πρόβλημα με στόχο "την αποκατάσταση της συνεργασίας και του διαλόγου" ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

    [05] Η Τρίπολη δεν διατρέχει κίνδυνο, δήλωσε ο Καντάφι

    Οι κάτοικοι της Τρίπολης πρέπει να \"καθαρίσουν\" την λιβυκή πρωτεύουσα από τους αντικαθεστωτικούς, δήλωσε ο Μουάμαρ Καντάφι στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι.

    \"Όλοι οι Λίβυοι πρέπει να είναι παρόντες στην Τρίπολη, νέοι άντρες, μέλη των φυλών και γυναίκες πρέπει να ερευνήσουν την Τρίπολη για να εντοπίσουν τους προδότες\", είπε χαρακτηριστικά ο Καντάφι

    Ο ίδιος τόνισε πως \"γύρισε διακριτικά την πόλη, χωρίς να τον αντιληφθούν και δεν αισθάνθηκε πως η πόλη διατρέχει κίνδυνο\".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2011 - 6:29:46 UTC