Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακό μπαράζ μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης
  • [02] Μέτρα λιτότητας στην Ιταλία ύψους 54,2 δισ. ευρώ
  • [03] Τη Σλοβενία αντιμετωπίζει η εθνική μπάσκετ
  • [04] Υπέρ της αποποινικοποίησης
  • [05] Σε κρίσιμη κατάσταση 45χρονος ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό
  • [06] Ηχητικό μήνυμα του Μουάμαρ Καντάφι μετέδωσε τηλεοπτικό δίκτυο

  • [01] Απεργιακό μπαράζ μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

    Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία απαντούν οι ιδιοκτήτες ταξί στις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, που ανακοινώθηκαν μετά τη σχετική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η απεργία άρχισε σήμερα στις 5 τα ξημερώματα και θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

    Την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο χώρο της Υγείας εξέφρασαν οι γιατροί της χώρας και δήλωσαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου. Η σημερινή και αυριανή πανιατρική απεργία είναι μόνο η αρχή και η πρόγευση για νέες πιο μαχητικές κινητοποιήσεις, προειδοποίησαν.

    Σε κλίμα έντασης επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων με αφορμή τη μη υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ενόψει του νέου οργανογράμματος των εταιριών.

    Στη διάρκεια της συνέλευσης εκτοξεύθηκαν κατηγορίες από τους εργαζόμενους για την εκπροσώπηση που έχουν από τους συνδικαλιστές, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με φραστικούς και όχι μόνο, διαπληκτισμούς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι και να διακοπεί η Συνέλευση.

    Στο διάστημα αυτό, ακούστηκαν διαμετρικά αντίθετες προτάσεις από τους εργαζόμενους που ξεκινούσαν από απεργία διαρκείας μέχρι να μην γίνει καμία κινητοποίηση.

    Η Συνέλευση αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα.

    Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία, σύμφωνα με αποφάσεις που έλαβαν οι Ομοσπονδίες τους. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για τις 22 Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των προβλημάτων στα σχολεία αλλά και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

    Τέλος, σε «λευκή απεργία» προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Φέρονται αποφασισμένοι να απέχουν από την υπερεργασία και να προχωρήσουν στην πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό, τόσο στο νέο μισθολόγιο, όσο και στη διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος.

    [02] Μέτρα λιτότητας στην Ιταλία ύψους 54,2 δισ. ευρώ

    Η ιταλική Γερουσία ενέκρινεχθες βράδυτο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, που ενισχύθηκε την τελευταία στιγμή για να καθησυχαστούν οι αγορές.

    Εκατόν εξήντα πέντε γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ και 141 κατά αυτών των μέτρων λιτότητας των οποίων το ποσό ανέρχεται πλέον σε 54.2 δισ. ευρώ έως το 2013, στο πλαίσιο μιας ψήφου εμπιστοσύνης.

    Το σχέδιο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί οριστικά τις επόμενες ημέρες από τους βουλευτές σε μια ψηφοφορία της οποίας η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα.

    Συγκρούσεις της ιταλικής αστυνομίας με ομάδα διαδηλωτών, σημειώθηκαν έξω από το μέγαρο «Παλάτσο Μαντάμα» της Ρώμης, ενώ η γερουσία ψήφιζε τα νέα έκτακτα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Έξω από το μέγαρο της γερουσίας, ομάδα μελών του αυτόνομου συνδικάτου Cobas - που πραγματοποιεί εδώ και μέρες καθιστική διαμαρτυρία - φοιτητές και εποχικοί εργαζόμενοι συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

    Οι αμφισβητίες, έφτασαν στη συνέχεια έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μέγαρο Γκρατσιόλι, φωνάζοντας το σύνθημα «δουλειά, δουλειά» (lavoro, lavoro) και Σίλβιο φύγε ( Silvio vattene). Δήλωσαν, τέλος, στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται να συνεχίσουν να διαδηλώνουν έξω από την έδρα της βουλής, από την οποία θα πρέπει να φτάσει ένα δεύτερο «πράσινο φως» στα μέτρα λιτότητας.

    [03] Τη Σλοβενία αντιμετωπίζει η εθνική μπάσκετ

    Τη Σλοβενία του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς αντιμετωπίζει η εθνικήσήμερα στις 21:00, στον πρώτο αγώνα της για τη φάση των «12» του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Αυτή είναι αναμέτρηση-«κλειδί» στην προσπάθεια πρόκρισης στα προημιτελικά, όπως θεωρεί ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Ζούρος, αφού με νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέτει ουσιαστικά τις βάσεις για παρουσία στο... κλαμπ των «8», ενώ ακολουθούν η ισχυρή Ρωσία (10/9, 21:00) και η αντιμετωπίσιμη Γεωργία (12/9, 18:00).

    Ο Ηλίας Ζούρος είχε δύο ημέρες να προετοιμάσει την ομάδα για την πρεμιέρα της β΄ φάσης, κάτι βέβαια που ισχύει και τον προπονητή που θα στέκεται όρθιος στον αντίπαλο πάγκο, τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Η τελευταία ανάμνηση της Σλοβενίας από το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ (Πολωνία 2009) -και μάλιστα δυσάρεστη- είναι η Ελλάδα! Οι δύο ομάδες «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» για το χάλκινο μετάλλιο στον «μικρό τελικό», το οποίο θα ήταν το πρώτο της Σλοβενίας στην ιστορία της, αλλά... δεν έγινε ποτέ το πρώτο της! Η Ελλάδα επικράτησε με έναν πόντο διαφορά (57-56) και ανέβηκε στο βάθρο. Η απώλεια ενός μεταλλίου είναι επώδυνη ανάμνηση και η λέξη... «εκδίκηση» δεν είναι υπερβολική στην περιγραφή των συναισθημάτων των Σλοβένων ενόψει της πρώτης «μάχης» στη β΄ φάση.

    [04] Υπέρ της αποποινικοποίησης

    Αθήνα, Ελλάδα 08/09/2011 08:01 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, αρμόδιοι φορείς και χρήστες

    Θετικά υποδέχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και η κοινότητα των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά, που παρουσίασε στις αρχές Αυγούστου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει την αποποινικοποίηση της ιδιωτικής χρήσης ναρκωτικών, τον εξορθολογισμό των ποινών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την κατοχύρωση του δικαιώματος στη θεραπεία.

    Αν και από πολλούς το νομοσχέδιο θεωρήθηκε τολμηρό -ακόμα και επαναστατικό- εκπρόσωποι των θεραπευτικών προγραμμάτων καλωσόρισαν την αποποινικοποίηση, καθώς θεωρούν ότι είναι αποτελεσματικότερο μέτρο, σε σύγκριση με τον εγκλεισμό και η ξεκάθαρη, κλιμακωτή νομική αντιμετώπιση φαίνεται να πείθει για την καλύτερη απόδοση στην μάχη κατά των ναρκωτικών.

    «Το περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό, λόγω και της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συστάθηκε. Αποτελεί μεγάλη πρόοδο και το βλέπουμε πολύ θετικά. Πλέον οι χρήστες θεωρούνται ασθενείς, ενώ η εξάρτηση είναι υποχρεωτικό ελαφρυντικό. Η θεραπεία αφορά όλα τα εγκλήματα και προβλέπεται υποχρεωτική εξέταση για εξάρτηση, πλην πολύ σοβαρών περιπτώσεων. Το δικαίωμα στην θεραπεία είναι βασικότατος πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλες τις προοδευτικές κοινωνίες», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ), Μαρίνα Τερζίδου.

    «Η αποποινικοποίηση ελαφρών ναρκωτικών έχει ήδη προβλεφθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Υπάρχει προφανώς και ένα κίνητρο οικονομικού εξορθολογισμού, αν λάβετε υπόψη ότι οι χρήστες σε θεραπεία κοστίζουν σε χρήματα, το ένα δέκατο των χρηστών στον δρόμο», συμπληρώνει η διευθύντρια του ΕΚΤΕΠΝ.

    «Ο νόμος δεν νομίζω να έχει αναδρομική ισχύ. Το σημαντικότερο πάντως είναι να ξεκαθαριστεί εάν θα προβλέπεται η εισαγωγή μεθαδόνης στις φυλακές, αυτή είναι μία κρίσιμη παράμετρος», καταλήγει η κ. Τερζίδου.

    [05] Σε κρίσιμη κατάσταση 45χρονος ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό

    Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ένας 45χρονος τουρίστας από την Αθήνα, που χτυπήθηκε από κεραυνό στον χώρο του αρχαίου θεάτρου Δωδώνης. Ο 45χρονος φωτογράφιζε με φίλους του το αρχαίο θέατρο όταν χτυπήθηκε από τον κεραυνό. Οι φίλοι του που ήταν σε κοντινή από αυτόν απόσταση δεν έπαθαν το παραμικρό, πέρα από το σοκ του κεραυνού, αλλά και στην θέα του αναίσθητου 45χρονου, Αμέσως ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολα αναστρέψιμη.

    [06] Ηχητικό μήνυμα του Μουάμαρ Καντάφι μετέδωσε τηλεοπτικό δίκτυο

    Για \"ψυχολογικό πόλεμο και ψέματα\" μίλησε ο πρώην ισχυρός Λίβυος ηγέτης, Μουάμαρ Καντάφι με ηχητικό μήνυμα, που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αράι, της Δαμασκού.

    Αφορμή για το μήνυμα του Καντάφι στάθηκε η πληροφορία που μεταδόθηκε - μία από τις δεκάδες εδώ και μέρες, καθώς ουδείς γνωρίζει ακόμη που βρίσκεται ο Συνταγματάρχης - ότι διέφυγε στο Νίγηρα.

    \"Δεν θα τους μείνει τίποτε άλλο από τον ψυχολογικό πόλεμο και τα ψέματα. Τελευταία είπαν ότι είδαν τον Καντάφι σε στρατιωτική φάλαγγα κοντά στον Νίγηρα. Λες και ήταν η πρώτη φορά που φάλαγγα διασχίζει τη χώρα προς τον Νίγηρα\" είπε με εμφανή ειρωνεία ο Καντάφι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 September 2011 - 6:29:40 UTC