Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αναδρομική ισχύ τα φορολογικά μέτρα
  • [02] «Γυναίκες του αύριο»
  • [03] Κατάληψη των δημαρχείων από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση
  • [04] Έναρξη σχολικής χρονιάς, έναρξη των ιώσεων
  • [05] «Η διεθνής κοινότητα ΄΄αρχίζει να ανταποκρίνεται΄΄ στην κρίση»
  • [06] Γυναίκα στη Σ. Αραβία καταδικάστηκε σε μαστίγωμα επειδή οδηγούσε

  • [01] Με αναδρομική ισχύ τα φορολογικά μέτρα

    Από τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν εφέτος και θα δηλωθούν στην εφορία το 2012, θα ισχύσουν αναδρομικά όλα ανεξαιρέτως τα νέα φορολογικά μέτρα, ενώ το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοσθεί από την 1η Νοεμβρίου εφέτος και οι υπουργοί αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, χωρίς να αποκλείονται οι απολύσεις.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, ότι τα μέτρα θα έχουν ψηφισθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου και θα αφορούν στα εξής:

    " Το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2011 και από αυτό θα εξαιρεθούν οι νέοι έως 30 ετών και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, με μόνο έσοδο τη σύνταξή τους, για τους οποίους το αφορολόγητο θα είναι περίπου 9.500 ευρώ. Μειώσεις για το αφορολόγητο θα γίνουν και για την ύπαρξη παιδιών και στους πολύτεκνους

    " Ανάλογες περικοπές με το αφορολόγητο, θα γίνουν σε όλες τις φοροαπαλλαγές (π.χ. τόκοι στεγαστικών δανείων, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, κ.λπ.). Το όφελος για το Δημόσιο θα είναι 0,6% του ΑΕΠ

    " Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που θα απαιτείται, θα αυξηθεί, συναρτώμενο ανάλογα με το εισόδημα που θα δηλωθεί. Οι αποδείξεις θα συγκεντρώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

    " Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εφαρμοστεί από την 15η Οκτωβρίου 2012, για την περίοδο 2012- 2013. Εφέτος θα αρχίσει η δημιουργία βάσης δεδομένων, με πληροφορίες από την κατανάλωση σε περιοχές της χώρας με ειδικές κλιματολογικές συνθήκες. Το υπουργείο Οικονομικών, με ειδική εγκύκλιο, θα ορίζει το πώς θα συγκεντρώνονται τα αναγκαία παραστατικά από τους κατοίκους αυτών των περιοχών, οι οποίοι θα πρέπει να τα "διοχετεύουν" στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω ΚΕΠ. Με βάση αυτά τα στοιχεία, θα δίδεται η επιδότηση θέρμανσης.

    " Αντικειμενικές τιμές: Με το νέο φορολογικό σύστημα, θα υπάρξει συνολικός τρόπος αντιμετώπισης των ακινήτων.

    " Με αποκλειστική ευθύνη των υπουργών, θα καταρτισθούν οι κατάλογοι για την εργασιακή εφεδρεία, μετά την απροθυμία πολλών οργανισμών και φορέων να στείλουν λίστες με το 10% ανά φορέα. Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά "στους 900.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν υπάρχει ένα 3% που πλεονάζει;". Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε δε, ότι "εάν δεν συμπληρωθεί το 10% της εργασιακής εφεδρείας, μπορεί να γίνουν και απολύσεις". Η εφεδρεία, θα γίνει υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ, με βασικά κριτήρια, την εγγύτητα προς τη σύνταξη, τις σπουδές, το αντικείμενο εργασίας, κ.λπ.

    " Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ θα εφαρμοσθεί από την 1η Νοεμβρίου και η μείωση του μισθολογικού κόστους θα ανέλθει σε 20% συνολικά. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το νέο μισθολόγιο δεν θα θίξει το 80% των υπαλλήλων, ενώ θα ευνοηθεί ένα περίπου 10% και θα υπάρξει πρόβλεψη για πριμ παραγωγικότητας.

    " Από τις ιδιωτικοποιήσεις, ζητούνται εφέτος έσοδα 4 δισ. ευρώ (έναντι αρχικού στόχου 5 δις. ευρώ). Ο υπουργός, είπε ότι το ποσό αυτό θα αναπληρωθεί από το 2012, όταν το "πακέτο" θα αφορά κυρίως σε ακίνητα, ενέργεια και τουρισμό.

    [02] «Γυναίκες του αύριο»

    Την πλειοψηφία των αγοραστικών αποφάσεων στα νοικοκυριά ελέγχουν οι γυναίκες και η επιρροή τους ολοένα και αυξάνεται, όπως προκύτπτει από τα αποτελέσματα παγκόσμιας μελέτης της Nielsen για τις «Γυναίκες του Αύριο», που έδωσε στη δημοσιότητα.

    Παράλληλα, ο ρόλος των γυναικών, παγκοσμίως, φαίνεται να αλλάζει σταδιακά και να ξεπερνάει τα παραδοσιακά στερεότυπα. Οι γυναίκες, πλέον, έχουν ενεργή συμμετοχή σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής και αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες, τόσο στις οικογένειες τους όσο στις επιχειρήσεις και την πολιτική.

    Η Nielsen διεξήγαγε έρευνα σε 6.500 γυναίκες από τις 21 μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, που αντιπροσωπεύουν το 60% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού και, ουσιαστικά, καλύπτουν όλο το φάσμα του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου.

    Αναλυτικότερα, οκτώ στις 10 γυναίκες του ανεπτυγμένου κόσμου πιστεύουν πως ο ρόλος της γυναίκας μεταβάλλεται, και από αυτές, οι εννέα στις 10 θεωρούν πως αλλάζει προς το καλύτερο, αποκτώντας περισσότερη ισότητα με τους άντρες, μεγαλύτερη ελευθερία, ευκολότερη πρόσβαση στην τεχνολογία και περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

    Η πλειοψηφία των γυναικών, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, θεωρούν πως σήμερα διαθέτουν περισσότερες ευκαιρίες από ότι οι μητέρες τους. Όμως, στον αναπτυσσόμενο κόσμο πιστεύουν πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης, με αποτέλεσμα το 77% να πιστεύει ότι η επόμενη γενιά θα έχει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, σε αντίθεση με τον ανεπτυγμένο κόσμο, όπου η πλειοψηφία των γυναικών (48%) θεωρεί πως οι κόρες τους θα έχουν περίπου τις ίδιες ευκαιρίες με αυτές.

    Η ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών φέρνει, παράλληλα, επιπλέον φόρτο εργασίας και άγχος. Έξι στις 10 γυναίκες παγκοσμίως δηλώνουν πως νιώθουν πίεση χρόνου, ενώ ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες υπάρχει μεγάλο ποσοστό γυναικών που θεωρεί πως δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί από την υπερβολική δουλειά.

    Οι γυναίκες θέλουν να έχουν την ευθύνη και να συναποφασίζουν για τα περισσότερα θέματα που αφορούν στο σπίτι και την οικογένεια, αν και για κάποια θέματα υπάρχει ακόμα διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, καθώς για τα τρόφιμα, τα καλλυντικά, τα ρούχα και τη φροντίδα του παιδιού, οι γυναίκες θεωρούν πως είναι εκείνες οι πιο κατάλληλες. Ενώ, για το αυτοκίνητο, τα ηλεκτρονικά είδη και τα προγράμματα ασφάλισης, θεωρούν ότι οι πλέον αρμόδιοι είναι οι άντρες.

    Η ηλικία των γυναικών διαμορφώνει τη σχέση τους με τα μέσα και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούν, ενώ, παράλληλα, καθορίζει και τις αγοραστικές τους συνήθειες. Οι νέες γυναίκες (μέσος όρος ηλικίας 30 ετών) ψωνίζουν πιο αυθόρμητα και είναι πιθανότερο να δοκιμάσουν νέα προϊόντα και να αναζητήσουν προσφορές και εκπτώσεις. Παράλληλα, επηρεάζονται περισσότερο από όλους τους τύπους των μέσων, ενώ είναι και οι πιο εξοικειωμένες με τις νέες τεχνολογίες. Οι γυναίκες μέσης ηλικίας (μέσος όρος ηλικίας 47 ετών) παρακολουθούν περισσότερη τηλεόραση, χρησιμοποιούν πολύ το τηλέφωνό τους και τους αρέσει να βλέπουν διαφημίσεις. Προγραμματίζουν καλύτερα τα ψώνια τους και είναι προσεκτικότερες στις αγορές τους. Οι μεγαλύτερες γυναίκες (μέσος όρος ηλικίας 67 ετών), προγραμματίζουν εξονυχιστικά τις αγορές τους, οι οποίες βασίζονται κυρίως στη συνήθεια. Είναι πιο πιστές ακροάτριες του ραδιοφώνου, αλλά προσπαθούν να προσαρμοστούν και αυτές στη νέα τεχνολογία.

    Απαραίτητο εργαλείο για τη γυναίκα του μέλλοντος έχουν γίνει τα social media. Οι γυναίκες, ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες, περνούν πολύ ώρα στο Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα, διευρύνοντας τον κύκλο επαφών τους και συζητώντας για πλήθος κοινωνικών ζητημάτων. Παράλληλα, κάθε φορά που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, επισκέπτονται συγκριτικά λιγότερες ιστοσελίδες από ότι οι άντρες και περνούν περισσότερο χρόνο σε αυτές, στοιχείο σημαντικό για τις εταιρείες που διαφημίζονται online.

    Όταν φτάνει η ώρα να αγοράσουν ένα προϊόν, οι γυναίκες των ανεπτυγμένων χωρών εμπιστεύονται σε συντριπτικό βαθμό τις συμβουλές των ανθρώπων που γνωρίζουν. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι γνώμες άλλων καταναλωτών που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, ενώ τα άρθρα γνώμης στις εφημερίδες και οι ιστοσελίδες των μαρκών αποτελούν για τις γυναίκες άλλες αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης για τα προϊόντα. Η τηλεόραση συνεχίζει να αποτελεί το μέσο για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όμως στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επικοινωνιακό πεδίο η χρήση των νέων τεχνολογιών και του word-of-mouth πρέπει να ενταχθεί με δημιουργικό τρόπο σε ολόκληρη την επικοινωνιακή στρατηγική μίας εταιρείας. Τέλος, παρά την οικονομική ύφεση, η ποιότητα αποτελεί τον πρώτο και καθοριστικότερο παράγοντα για την εμπιστοσύνη σε μία μάρκα. Σε 20 από τις 21 χώρες η ποιότητα ήταν το σημαντικότερο κριτήριο για τις γυναίκες, ενώ η "χαμηλή τιμή" δεν βρέθηκε καν στις τρεις πρώτες θέσεις.

    [03] Κατάληψη των δημαρχείων από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τις περικοπές μισθών και την εργασιακή εφεδρεία.

    Σήμερα, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν κατάληψη όλων των δημαρχείων από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, με παράλληλο αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12-12.30 μ.μ. και κάψιμο των ειδοποιητηρίων του Υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο ακινήτων.

    Για την Πέμπτη θα υπάρξει συμμετοχή στη συγκέντρωση των συνδικαλιστικών στελεχών του Δημοσίου που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ. Στο τέλος της συγκέντρωσης, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή.

    Για τη Παρασκευή θα προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ''Βοήθεια στο Σπίτι''.

    Το Σαββατοκύριακο θα γίνει αποχή των εργαζομένων από κάθε υπερωριακή εργασία, ενώ τέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ και των ΧΥΤΑ μέχρι την έναρξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου, όπου όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι για μαζική συμμετοχή.

    [04] Έναρξη σχολικής χρονιάς, έναρξη των ιώσεων

    Φθινόπωρο, σχολεία, ιώσεις. Η ακολουθία είναι σταθερή και επαναλαμβανόμενη κάθε χρόνο, κυρίως για τους μικρούς μαθητές. Η αλλαγή του καιρού, σε συνδυασμό με τη συνύπαρξη πολλών παιδιών μέσα στις κλειστές σχολικές αίθουσες, σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των ιώσεων και της γρίπης. Όπως σημειώνει ο παθολόγος Πέτρος Φλώρος «μόλις ο καιρός αρχίσει να κρυώνει θα ξεκινήσουν και οι πρώτες εξάρσεις αυτών των ιώσεων».

    Μερικά προληπτικά μέτρα, ωστόσο, μπορούν να αποβούν σωτήρια και να αποτρέψουν την ταλαιπωρία μιας ίωσης. Αρκεί οι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους πώς να προφυλάγονται. «Μόλις ο καιρός αρχίσει να κρυώνει θα ξεκινήσουν και οι πρώτες εξάρσεις των ιώσεων. Η γρίπη μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τα σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα. Τα σταγονίδια κυκλοφορούν στο περιβάλλον και μεταδίδονται με την εισπνοή. Οι καλύτεροι τρόποι για να προστατευτούμε από τις ιώσεις είναι να αποφεύγουμε στενή επαφή με όσους είναι άρρωστοι, να πλένουμε συχνά τα χέρια και το πρόσωπο μας και να έχουμε καλή προσωπική υγιεινή», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φλώρος.

    Κάτι που επίσης πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων που συνήθως γίνεται χωρίς τη γνώμη παθολόγου, με αποτέλεσμα τα μικρόβια να γίνονται πιο ανθεκτικά στα υπάρχοντα αντιβιοτικά. Όπως εξηγεί ο γιατρός «τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία θέση στην καταπολέμηση των ιώσεων και της γρίπης. Αντίθετα, η υπερβολική χρήση τους μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές. Συνηθέστερες είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του ασθενούς».

    Τα συνηθέστερα συμπτώματα της γρίπης, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν και μία εβδομάδα, είναι πυρετός, αδυναμία, πόνοι στους μυς και στις αρθρώσεις, βήχας, καταρροή. Στα παιδιά, ωστόσο, μπορεί να παρουσιαστούν και εμετός ή διάρροια.

    Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να μειώσει αισθητά τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού της γρίππης, αλλά ενδείκνυται για ευπαθείς ομάδες ανθρώπων και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Για τους μικρούς μαθητές ο εμβολιασμός ενδείκνυται μόνον όταν υπάρχουν ειδικά προβλήματα υγείας.

    Εκτός της γρίπης, οι μικροί κυρίως μαθητές έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο της ανεμοβλογιάς, η οποία συνεχίζει να κάνει θραύση σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς κάθε χρόνο μολονότι υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπισή της. Η ανεμοβλογιά είναι απο τις πιο "περίεργες" παιδικές νόσους αφού τα συμπτώματα και η έντασή τους διαφέρουν απο περίπτωση σε περίπτωση. Η εμφάνιση ενός κρούσματος στο σχολείο αφορά όλα τα παιδιά γι αυτό και πρέπει να χτυπά το καμπανάκι κινδύνου για γονείς και δασκάλους

    Ειδικότερα συνιστάται στους γονείς να ζητήσουν άμεσα τη διάγνωση του παιδιάτρου τους αμέσως μόλις διαπιστώσουν τα χαρακτηριστικά εξανθήματα στο σώμα του παιδιού. Να ενημερώσουν το σχολείο και ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού να κρατήσουν το παιδί στο σπίτι μέχρι να σταματήσουν να εμφανίζονται στο σώμα του νεα σπυράκια καθώς η νόσος έχει χρόνο επώασης από 12 έως 17 ημέρες.

    [05] «Η διεθνής κοινότητα ΄΄αρχίζει να ανταποκρίνεται΄΄ στην κρίση»

    Η διεθνής κοινότητα "αρχίζει να ανταποκρίνεται" στον επείγοντα χαρακτήρα της κρίσης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα με την ευκαιρία των γενικών συνελεύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, "απηύθυνα προειδοποίηση για την νέα επικίνδυνη φάση την οποία πλέον αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και ζήτησα τολμηρές συλλογικές ενέργειες", γράφει η Κριστίν Λαγκάρντ στο "σημειωματάριο" του ΔΝΤ στο Ιντερνετ.

    "Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων αυτών, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η διεθνής κοινότητα έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται" στις προκλήσεις αυτές, γράφει η Κριστίν Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, έχει διαμορφωθεί μία συναίνεση επί του δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν "να υιοθετήσουν μία αξιόπιστη στρατηγική εξισορρόπησης των δημοσιονομικών τους πραγμάτων σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση", αντιμετωπίζοντας παράλληλα και χωρίς καθυστέρηση το πρόβλημα του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

    Στην Ευρώπη, όλοι συμφωνούν ότι η βασική πρόκληση είναι η αντιμετώπιση των συνδεόμενων μεταξύ τους προβλημάτων του δημοσίου χρέους και των τραπεζών", γράφει.

    Ως προς τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, στόχος είναι, στο πλαίσιο της εξισορρόπησης της παγκόσμιας οικονομίας, η επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης χάρη στην αύξηση της εσωτερικής ζήτησης και όχι των εξαγωγών, γράφει.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνει ότι οι ηγέτες του πλανήτη δεσμεύθηκαν στην Ουάσινγκτον να αναλάβουν δράση για να αποφύγουν να υπονομεύσουν τόσο την πιστοληπτική ικανότητα των κρατών, όσο και την οικονομική ανάκαμψη.

    Σημειώνοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες οφείλουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να υποστηρίξουν την ανάκαμψη και ότι "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" είναι αναγκαίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας χωρίς την επιβάρυνση των ασθενέστερων, η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι όλα εξαρτώνται στο εξής από τη βούληση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

    [06] Γυναίκα στη Σ. Αραβία καταδικάστηκε σε μαστίγωμα επειδή οδηγούσε

    Μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία καταδικάστηκε από δικαστήριο της Τζέντα να μαστιγωθεί 10 φορές επειδή οδηγούσε.

    Η καταδίκη έρχεται δύο ημέρες αφότου ο βασιλιάς Αμπντάλα ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα μπορούν να γίνονται μέλη της βουλής αλλά και να είναι υποψήφιες για τις δημοτικές εκλογές του 2015.

    "Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το βασίλειο έχει δύο επίπεδα έκφρασης, ένα για το εξωτερικό και ένα τοπικό κατασταλτικό", δήλωσε ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε σήμερα ότι αυτή η καταδίκη "δείχνει την κλίμακα των διακρίσεων κατά των γυναικών στο βασίλειο".

    Το ότι καθυστερημένα επετράπη στις γυναίκες να ψηφίσουν στις εκλογές είναι καλό, αλλά αν είναι να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το μαστίγωμα επειδή προσπάθησαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία, τότε οι εξαγγελθείσες "μεταρρυθμίσεις" του βασιλιά είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγες, δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

    Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική μουσουλμανική χώρα που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 September 2011 - 6:29:38 UTC