Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση 9% των καπνιστών Video
  • [02] Ανακούφιση για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν
  • [03] Δίωξη για "μίζες" στα τρόλεϊ ο»Ώ

  • [01] Μείωση 9% των καπνιστών Video

    Επιτέλους μείωση! Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καταγράφεται σημαντική μείωση των καπνιστών στη χώρα μας, σε ποσοστό που, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, ξεπερνά το 4%, ενώ με άλλες αγγίζει και το 9%.

    Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του νόμου δεν θεωρείται επιτυχημένη, φαίνεται ότι σιγά σιγά οι καπνιστές αντιλαμβάνονται από μόνοι τους την ανάγκη να περιορίσουν και τελικώς να κόψουν το κάπνισμα, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία τριών μελετών φαίνεται σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών, αλλά και όσων ενδιαφέρονται να κόψουν το κάπνισμα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των καπνιστών που χρησιμοποιούν τα ιατρεία διακοπής του καπνίσματος, που λειτουργούν στα νοσοκομεία.

    Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία μιας άλλης μελέτης, που δείχνει ότι πάνω από το 65% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν καπνίζουν πλέον στην έξοδό τους, ενώ περίπου το 70% θεωρεί θετική εξέλιξη την ύπαρξη νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ανακούφιση για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν

    Ικανοποιημένη εμφανίζεται η διεθνής κοινότητα για τον θάνατο του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν. Το Συμβούλιο Αφαλείας του ΟΗΕ επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έκαναν λόγο για " ένα σημαντικό αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να απαλλαγεί ο κόσμος από την τρομοκρατία".

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντ. Κάμερον τόνισε πως "πρόκειται σαφώς για μία θετική εξέλιξη", ενώ θετική ήταν και η ανταπόκριση, μεταξύ άλλων χωρών, της Κίνας. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Αλ Κάιντα αποτελεί "σημαντικό γεγονός, θετική εξέλιξη στον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας".

    Ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν έδωσε μια ανέλπιστη ώθηση στη δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα καθώς το 39% των Αμερικανών δήλωσαν σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Ρόιτερς ότι η άποψή τους για τις ηγετικές ικανότητες του προέδρου έχει αλλάξει.

    Ωστόσο, οι Αφγανοί Ταλιμπάν δήλωσαν ότι δεν έχουν δει επαρκή στοιχεία ώστε να πειστούν ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, στο πρώτο σχόλιο που έκαναν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του από τις αμερικανικές Αρχές.

    "Καθώς οι Αμερικανοί δεν προσέφεραν καμία αποδεκτή ένδειξη για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους και καθώς στενοί συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τον θάνατό του, το Ισλαμικό Εμιράτο θεωρεί οποιαδήποτε ισχυρισμό πρόωρο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον Τύπο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

    Οι ΗΠΑ ενδέχεται να δώσουν αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη ρίψη της σορού του Οσάμα Μπιν Λάντεν στη θάλασσα, όμως ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση, δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Δίωξη για "μίζες" στα τρόλεϊ

    Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας, σχετικά με την υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002.

    Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Η έρευνα ξεκίνησε το 2009, μετά από αντίστοιχη διερεύνηση της γερμανικής δικαιοσύνης για "μίζες" της Man, προκειμένου να προτιμάται για ανάθεση έργων.

    "Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη απέδειξε το αυτονόητο. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση ΜΑΝ", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην υπουργός Χρ. Βερελής, ο οποίος, τον Μάιο του 2009, είχε παραιτηθεί από βουλευτής όταν δημοσίευμα ενέπλεκε το όνομά του στην υπόθεση.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 May 2011 - 18:30:17 UTC