Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλείνει πυρηνικός σταθμός στην Ιαπωνία
  • [02] Έκθεση Διεθνούς Αμνηστίας για αραβικές χώρες ο»Ώ

  • [01] Κλείνει πυρηνικός σταθμός στην Ιαπωνία

    Το δυστύχημα στη Φουκουσίμα, πριν από δυο μήνες, το χειρότερο μετά από εκείνο του Τσερνόμπιλ, το 1986 στην Ουκρανία, παρακίνησε τις αρχές να ελέγξουν το σύνολο των ιαπωνικών εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας, οι οποίες έχουν 54 αντιδραστήρες.

    Μετά τον έλεγχο αυτό, ο πρωθυπουργός Ναότο Καν ζήτησε τη διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Χαμαόκα, στο κέντρο της χώρας.

    Επίσης, η κεντροαριστερή κυβερνητική ομάδα του πρωθυπουργού Ναότο Καν παρουσίασε έναν μηχανισμό οικονομικής στήριξης της Tokyo Electric Power (Tepco), της εταιρείας που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, για να εξασφαλίσει την καταβολή αποζημιώσεων στους περισσότερους από 85.000 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και στις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία διαταράχθηκε από τις ακτινοβολίες.

    Βαριά χρεωμένη, η εταιρεία, η μετοχή της οποίας έχασε πάνω από 80% στο Χρηματιστήριο του Τόκιο μετά το δυστύχημα, δυσκολεύεται να συγκεντρώσει κεφάλαια, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Καθώς από τις 11 Μαρτίου έχει σταματήσει η λειτουργία ένδεκα αντιδραστήρων της Tepco, η εταιρεία πρέπει να αγοράσει περισσότερους υδρογονάνθρακες για να αυξήσει την παραγωγή των θερμοηλεκτρικών σταθμών της ώστε να εξυπηρετήσει το Τόκιο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Έκθεση Διεθνούς Αμνηστίας για αραβικές χώρες

    Τα αιτήματα για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη που σαρώνουν τον Αραβικό κόσμο εδώ και λίγους μήνες και τα οποία τροφοδοτούνται από τη δύναμη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, έχουν αναδείξει μία άνευ προηγουμένου ευκαιρία για κατακτήσεις στον τομέα των ανθρωπίνων διακαιωμάτων, όπως εκτίμησε την Παρασκευή η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.

    Αλλά η κατάσταση παραμένει να ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού, όπως αναφέρει η οργάνωση στην ετήσια έκθεσή της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, καθώς οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα μέσα καταστολής για να επανακτήσουν τον έλεγχο.

    "Ποτέ ξανά από την εποχή του τέλους του Ψυχρού Πολέμου, δεν υπήρξε τόσο μεγάλος αριθμός καταπιεστικών καθεστώτων, που να αντιμετωπίζουν την ίδια περίοδο τόση μεγάλη αμφισβήτηση της δύναμης της εξουσίας τους ", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, αλλά επισημαίνεται η σκληρότητα με την οποία υπεραμύνονται της θέσης τους οι απολυταρχικές κυβερνήσεις.

    Το ποια πλευρά κερδίζει εξαρτάται τόσο από την αποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης καταστολής από τα καθεστώτα, όσο και από τη στήριξη από τον υπόλοιπο κόσμο της προσπάθειας των αντικαθεστωτικών, τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο Σαλίλ Σχετί, Γ.Γ. του Οργανισμού και συμπλήρωσε ότι "κάθε περίπτωση έχει και διαφορετική τύχη. Η Λιβύη ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και η Συρία επίσης".

    Αντίθετα, οι λαϊκές εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή αυτό το έτος, οδήγησαν τον Τυνήσιο πρόεδρο Μπεν Αλί και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Χόσνι Μουμπάρακ, στην απαγγίστρωση από την εξουσία μετά από δεκαετίες παραμονής σε αυτήν.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 May 2011 - 8:30:16 UTC