Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάληψη στην είσοδο του υπ. Οικονομικών, από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
  • [02] Παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΔΝΤ ο Στρος-Καν
  • [03] Παιδί και διαζύγιο ο»Ώ

  • [01] Κατάληψη στην είσοδο του υπ. Οικονομικών, από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    Σε αποκλεισμό των εισόδων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης καθώς και το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι για να πουληθεί η ΔΕΗ θα πρέπει πρώτα το κράτος να αποδώσει στην επιχείρηση 1,4 δις. ευρώ ως αποζημίωση για τις «ανενεργές επενδύσεις», ποσά τα οποία κατά την Ομοσπονδία δεν πρέπει να προέλθουν από αύξηση των τιμολογίων. Ζητά επίσης να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου από λογαριασμούς ρεύματος ποτ φθάνουν σε 135 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ, 46,6 εκατ. είναι οι οφειλές του υπουργείου Υποδομών (από τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών) και άλλα 2,3 εκατ. από την ΥΠΑ, 9,4 εκατ. από το ΓΕΣ, 1,5 εκατ. από το ΓΕΝ, 7,1 εκατ. από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική), 14,5 εκατ. το υπουργείο Εσωτερικών και τα υπόλοιπα είναι χρέη των Περιφερειών. Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η οφειλή για την ηλεκτροδότηση των σεισμόπληκτων, από το 2001.

    Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι «Η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ που κάποιοι θέλουν να συνοδευτεί με εκχώρηση του μάνατζμεντ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της» αν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί «το κράτος θα έχει απολέσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης και οι ιδιώτες ανενόχλητοι θα κάνουν ότι θέλουν με την τιμή του ρεύματος».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΔΝΤ ο Στρος-Καν

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 18 Μαΐου, το ΔΝΤ.

    Η ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρει τα εξής:

    Ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, με άμεση ισχύ. Ο κ. Στρος-Καν έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη επιστολή παραίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο:

    "Με απέραντη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να υποβάλω στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.

    Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.

    Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

    Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου.

    Θέλω να προστατεύσω αυτόν το θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως, θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο να αποδείξω την αθωότητά μου".

    Μια νέα ακρόαση της αίτησης καταβολής εγγύησης για την υπόθεση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, όπως ενημέρωσε αξιωματούχος του Δικαστηρίου.

    Το αίτημα κατάθεσης εγγύησης 1.000.000 δολαρίων απορρίφθηκε τη Δευτέρα και ο Στρος - Καν προφυλακίστηκε στις διαβόητες φυλακές της Νήσου Ράικερς.

    Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης πάνω από 25 χρόνια αν καταδικαστεί.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Παιδί και διαζύγιο

    Το διαζύγιο είναι μία τραυματική εμπειρία για τα παιδιά και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον ψυχολογικό κόσμο τους, αφήνοντας αρνητικά κατάλοιπα για όλη τους τη ζωή. Στις ανεπτυγμένες χώρες υπολογίζεται ότι ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο αν και δεν αποτελεί πλέον κοινωνικό στίγμα, δεν παύει να είναι από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες στη ζωή ενός ατόμου.

    Ωστόσο, ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι αυτό δεν πρέπει να αποτρέπει τους γονείς να προχωρούν στη διάλυση του γάμου τους και τη σύναψη μίας νέας σχέσης και τούτο γιατί, όπως σημειώνουν, τα παιδιά μπορούν να αισθανθούν άνετα, αλλά και εξίσου ευτυχισμένα με το νέο σύντροφο του γονιού τους.

    Όπως, τονίζει ο παιδοψυχολόγος, Γιάννης Ξηντάρας πρέπει «οι ίδιοι οι γονείς να πιστέψουν ότι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία και να μην αισθάνονται ενοχές» και διευκρινίζει ο κ. Ξηντάρας ότι «στην Ελλάδα που η κοινωνία είναι πιο παραδοσιακή επικρατεί ακόμη ως ταμπού. Συνηθίζουν να κρύβουν από τα παιδιά οι διαζευγμένοι γονείς το νέο σύντροφο, γιατί πιστεύουν ότι θα τα πληγώσουν».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 May 2011 - 6:30:19 UTC