Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναγκαία η εθνική συστράτευση"
  • [02] Τρεις κακουργηματικές κατηγορίες στους ενόχους
  • [03] Επεισόδιο με δουλεμπόρους στον Έβρο
  • [04] Βελτιώνονται τα έσοδα, δηλώνει ο Γ.Καπελέρης
  • [05] Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν τα ελληνικά ομόλογα
  • [06] Επιχορηγήσεις για ανέργους
  • [07] Συνεχίζουν οι διαδηλωτές ο»Ώ

  • [01] "Αναγκαία η εθνική συστράτευση"

    Μήνυμα εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Μιλώντας σε σύσκεψη των τοπικών φορέων της Αργολίδας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στην καθολική απαίτηση της κοινωνίας για να σώσουμε τη χώρα πρέπει να συμβάλει όχι μόνον η αντιπολίτευση, αλλά και η αυτοδιοίκηση, η υγιής επιχειρηματικότητα, ο κάθε πολίτης.

    "Η επιτυχία ειναι μπροστά μας. Μπορούμε μαζί να καταφέρουμε πάρα πολλά", είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

    Σημειώνεται πως στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

    Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατβ ιδίαν συναντήσεις, προκειμένου να τους ενημερώσει, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι "αυτός είναι ο μέχρι τώρα σχεδιασμός".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους και απέρριψε την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για συγκρότηση υπερκομματικής κυβέρνησης και με τεχνοκράτες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τρεις κακουργηματικές κατηγορίες στους ενόχους

    Τρεις κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο Αφγανών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας.

    Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Ποινική Δίωξη της εισαγγελίας, εντός δε της ημέρας αναμένεται να μεταφερθούν στα δικαστήρια και οι δύο κατηγορούμενοι.

    Ο εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος τους τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία, απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστείας από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου κατά συναυτουργία, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

    Οι δύο Αφγανοί, με ένα τρίτο πρόσωπο που καταζητείται, κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον άτυχο 44χρονο στις 10 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε.

    Ο Μ. Καντάρης, κάτοικος της περιοχής, είχε κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.

    Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση της συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, την Τετάρτη το βράδυ, στη περιοχή της Πεύκης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου.

    Η Αστυνομία έδωσε σήμερα τα στοιχεία του 21χρονου, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς, ενώ τραυματίστηκε και ο ίδιος και έκτοτε νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

    Πρόκειται για τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την Οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επεισόδιο με δουλεμπόρους στον Έβρο

    Πυρ εναντίον τριών Ελλήνων αστυνομικών και δύο ανδρών της Frontex, γερμανικής υπηκοότητας, άνοιξαν, τις πρωινές ώρες, Τούρκοι δουλέμποροι, που επέβαιναν σε βάρκα, στον ποταμό Έβρο.

    Το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτυλίχθηκε κοντά στη συνοριογραμμή του Έβρου ποταμού και συγκεκριμένα στη νησίδα Αντάς, που βρίσκεται στην περιοχή του Τυχερού.

    Ειδικότερα, στις 23:15 χθες, αεροπλάνο της Frontex, που πραγματοποιούσε περιπολία, εντόπισε, με τεχνικά μέσα, ομάδα περίπου 50 μη νόμιμων μεταναστών, που βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Αντάς και κατά μήκος της τουρκικής όχθης, περιμένοντας προφανώς να περάσει στην Ελλάδα. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η δίωξη λαθρομετανάστευσης και εστάλησαν στο σημείο τρεις Έλληνες αστυνομικοί και δύο Γερμανοί της Frontex, που ακροβολίστηκαν στο νότιο και στο βόρειο τμήμα της νησίδας, η οποία από την ελληνική πλευρά είναι προσβάσιμη με τα πόδια.

    Τις επόμενες ώρες και στη θέα των αστυνομικών, οι Τούρκοι διακινητές δεν προέβησαν σε καμιά προσπάθεια να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο. Ωστόσο, περίπου στις 10:30 το πρωί σήμερα, φουσκωτή λέμβος, με δύο διακινητές, κατευθύνθηκε προς τη νησίδα Αντάς και όταν έφτασε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, άνοιξε πυρ κατά των δυο αστυνομικών, που περιπολούσαν στο βόρειο τμήμα. Στη συνέχεια, η λέμβος με τους δύο ένοπλους διακινητές, επέστρεψε στην τουρκική όχθη.

    Οι Έλληνες αστυνομικοί ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης για το συμβάν, η οποία ήρθε σε άμεση επαφή με τις τουρκικές αστυνομικές αρχές του Εντίρνε (Αδριανούπολη). Παράλληλα, δόθηκαν και οι συντεταγμένες της τοποθεσίας, όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο για να επέμβουν οι τουρκικές αρχές.

    Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επαφές των ελληνικών αρχών με τις τουρκικές, μία δεύτερη λέμβος κατευθύνθηκε προς το νότιο τμήμα της νησίδας Αντάς και άνοιξε νέο πυρ κατά των δύο Γερμανών της Frontex και του Έλληνα, που περιπολούσαν στην περιοχή. Αμέσως μετά, και η δεύτερη λέμβος έκανε αναστροφή και επέστρεψε στην τουρκική όχθη.

    Μετά το περιστατικό αυτό, το μεικτό ελληνο-γερμανικό κλιμάκιο, που είχε στήσει ενέδρα στη νησίδα Αντάς, πήρε εντολή να απομακρυνθούν από το σημείο.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν από λίγο συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές 99 μη νόμιμοι μετανάστες, που βρισκόταν στην τουρκική όχθη, απέναντι από το σημείο, όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, ενώ διερευνάται εάν κάποιος/οι από τους συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα των διακινητών.

    Το τελευταίο δίμηνο και μετά την ενίσχυση των δυνάμεων στο βόρειο Έβρο (περιοχή Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου) από κλιμάκια της Frontex, οι διακινητές έχουν ρίξει το βάρος στο νότιο τμήμα του νομού και συγκεκριμένα στις περιοχές Σουφλίου, Τυχερού και Φερών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Βελτιώνονται τα έσοδα, δηλώνει ο Γ.Καπελέρης

    Βελτίωση θα παρουσιάσει η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού και τον Μάιο, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη.

    «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια που θα έχει και αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Καπελέρης, στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ενώ σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής και τις ενέργειες του ΣΔΟΕ και των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο στόχος που έχει τεθεί για βεβαίωση και είσπραξη 7,5 δισ. ευρώ, το 2011, «έχει επαληθευτεί μέχρι στιγμής από το ελεγκτικό έργο της υπηρεσίας».

    «Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, εφόσον υφίστανται οι προϋποθέσεις, προχωρούμε σε δεσμεύσεις ή κατασχέσεις», σημείωσε.

    Αναφερόμενος στις δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν φέτος στο TaxisNet, σημείωσε ότι το γεγονός ότι ξεκίνησε η διαδικασία για ηλεκτρονική υποβολή του συνόλου των δηλώσεων είναι θετικό και εκτίμησε ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν τα ελληνικά ομόλογα

    Σημαντική διεύρυνση εμφανίζει σήμερα το περιθώριο (spread) των ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων, στον απόηχο των σεναρίων αναδιάρθωσης του Δημόσιου Χρέους.

    Πριν από λίγο, το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά κυμαινόταν στο 13,03%, με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να έχει φθάσει το 16,12%.

    Αύξηση εμφανίζει επίσης και το ασφάλιστρο κινδύνου χρεωκοπίας (CDS) το οποίο έχει φθάσει το 13,44%. Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινούνται τέλος και οι αποδόσεις των βραχυχρόνιων ομολόγων, με αυτή του διετούς ομολόγου να έχει αγγίξει το 23,67%.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Επιχορηγήσεις για ανέργους

    Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η υλοποίηση, από τον ΟΑΕΔ, προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών), για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55-64 ετών.

    Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Τσιαούση, για τα προγράμματα απασχόλησης. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για την απορρόφηση ανθρώπινου δυναμικού και την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας ενημερώνει τη βουλευτή ότι άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί η υλοποίηση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών, για την απασχόληση και κατάρτιση των δικαιούχων "επιταγής επανένταξης" στην αγορά εργασίας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Συνεχίζουν οι διαδηλωτές

    Νεαροί διαδηλωτές που ζητούν τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία δήλωσαν ότι θα αγνοήσουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι οποίες, στη διάρκεια της νύχτας, κηρύχτηκαν παράνομες από την εθνική εκλογική επιτροπή.

    Οι επονομαζόμενοι από τον ισπανικό Τύπο "Αγανακτισμένοι", που διαμαρτύρονται για την ανεργία και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, διαδηλώνουν επί πέντε μέρες σε κεντρικές πλατείες πολλών ισπανικών πόλεων.

    Η εκλογική επιτροπή, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διοργάνωση των τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής, ανακοίνωσε ότι είναι παράνομες οι πολιτικές συγκεντρώσεις το Σάββατο, παραμονή των εκλογών, καθώς είναι μία "ημέρα στοχασμού".

    Ορισμένοι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μετακινηθούν από την Πουέρτα ντελ Σολ στην κεντρική Μαδρίτη, όπου χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν σε σκηνές ή στο ύπαιθρο.

    Άλλοι εκπρόσωποι των διαδηλωτών είπαν ότι το κίνημά τους θα λάβει αργότερα σήμερα απόφαση για το τι θα πράξει.

    Οι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν να αγνοήσουν την απαγόρευση και στη Βαρκελώνη, τη Σαραγόσα, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα και άλλες πόλεις όπου στη διάρκεια της νύχτας κατέλαβαν κεντρικές πλατείες.

    Το κίνημα έχει γίνει γνωστό ως M-15, σε μία αναφορά στις 15 Μαϊου, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε περισσότερες από 50 ισπανικές πόλεις.

    Το κίνημα κάνει έκκληση για μία ριζική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της χώρας, που οι διαδηλωτές περιγράφουν ως διεφθαρμένο καθώς ευνοεί μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα και υπακούει στο συμφέρον των τραπεζών και του κεφαλαίου.

    Το κίνημα εμφανίστηκε στο Ίντερνετ πριν από μερικούς μήνες, ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης στη χώρα, που εκτόξευσε το ποσοστό της ανεργίας στο 20%.

    Την Κυριακή οι Ισπανοί θα εκλέξουν 8.116 τοπικά συμβούλια και 13 από τις 17 περιφερειακές κυβερνήσεις. Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2012.

    Οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο αναμένεται να υποστούν βαριά ήττα από τους αντιπολιτευόμενους συντηρητικούς κατά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 May 2011 - 12:30:23 UTC