Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται"
  • [02] "Επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων"
  • [03] Ολοκληρώνεται την Τρίτη η απογραφή
  • [04] "Η δική μας κόκκινη γραμμή"
  • [05] "Κόκκινη κάρτα" σε ΟΦΗ και Τρίκαλα
  • [06] "Κόκκινα βέλη" στο Φάληρο
  • [07] Φονική κατολίσθηση ο»Ώ

  • [01] "Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται"

    Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα ξεκινήσει άμεσα, επιπρόσθετες παρεμβάσεις ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ για το 2011, καθώς και εξασφάλιση άλλων 22 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

    Στόχος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, είναι το έλλειμμα να περιοριστεί στο 1% το 2015 και να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% που θα βοηθήσουν στη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ.

    Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είπε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα δημιουργηθεί Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια για την κινητή και ακίνητη περιουσία και ανάμεσα στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις που ανέφερε ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΠΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, κ.ά.

    Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση.

    Από την Τετάρτη, αρχίζουν νέες διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της "τρόικας".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων"

    Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης ζήτησε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

    "Αυτά επείγουν", είπε ο κ. Ρεν, μιλώντας σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που έγινε στη Βιέννη.

    Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Ρεν δήλωσε: "Εκτιμούμε εύλογα ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει έσοδα 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ της, από τις ιδιωτικοποιήσεις τα επόμενα χρόνια".

    Ο κοινοτικός επίτροπος δήλωσε, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί περιόρισαν τον κίνδυνο χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης, αλλά αυτός δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη.

    Ο Όλι Ρεν χαρακτήρισε απαραίτητη τη διάσωση της Ελλάδας, "προκειμένου να αποφευχθεί μια χρηματοπιστωτική κατάρρευση", θεωρώντας ότι θα ήταν πολύ πιο ριψοκίνδυνο να μη βοηθηθεί η χώρα και πως δεν μπορούν να λυθούν χωριστά κρίσεις κρατών και τραπεζών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ολοκληρώνεται την Τρίτη η απογραφή

    Ολοκληρώνεται την Τρίτη η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2011. Οι 55.000 απογραφείς υπό την καθοδήγηση των 13.000 τομεαρχών, βρέθηκαν, αρκετές φορές, μπροστά σε «περίεργες» καταστάσεις, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απογραφής.

    «Πολλά νοικοκυριά μας υποδέχονταν σαν φιλικούς επισκέπτες. Μας πρότειναν για κέρασμα δεκάδες γλυκά, καφέδες, αναψυκτικά και σε κάποιες περιπτώσεις, μας "έστρωσαν" και το τραπέζι για φαγητό», διηγούνται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κάλια, η Στέλλα και η Μύριαμ, τρεις νεαρές απογραφείς.

    «Πολλοί ηλικιωμένοι, για να σπάσουν τη μοναξιά τους και για να "γεμίσουν" το χρόνο τους, μας εξιστορούσαν περιστατικά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και από την κατοχή. Μέχρι και ιστορίες από την καταστροφή της Σμύρνης ακούσαμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας», αναφέρουν χαμογελώντας και συμπληρώνουν: «μας εκμυστηρεύτηκαν επίσης, δεκάδες κουτσομπολιά, προσωπικές και οικογενειακές ιστορίες, που μας έφεραν αρχικά σε δύσκολη θέση, αλλά εκ των υστέρων συνειδητοποιήσαμε ότι όλα αυτά τελικά έχουν αρκετή πλάκα. Τα διηγούμαστε στις παρέες μας και γελάμε πολύ».

    Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ηλικιωμένης, από το Παγκράτι, πολύ καθώς πρέπει και ευγενής, απαντώντας στην ερώτηση για την οικογενειακή της κατάστασή είπε χαιρέκακα: «Έχω δύο παιδιά, αλλά τα έχω αποκληρώσει εδώ και καιρό. Μην τους το πείτε πριν πεθάνω, για να με προσέχουν», αφήνοντας άφωνη την Κάλια.

    Δεν ήταν λίγοι και οι μετανάστες, οι οποίοι ήλπιζαν ότι μετά το πέρας της απογραφής, θα μπορούσαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Ένας μάλιστα, μετά το τέλος της διαδικασίας, ρώτησε: «Τώρα θα μπορώ να ψηφίζω;».

    Η απογραφή ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την επικράτεια και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Η δική μας κόκκινη γραμμή"

    Η δική μας "κόκκινη γραμμή" είναι η σωτηρία της Ελλάδας των εργαζομένων, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου, αντιπαραθέτοντας τη θέση του κόμματός της με την "κόκκινη γραμμή" που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός με την οποία "μας χωρίζει χάος", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία του λαού, στον οποίο τίθεται το δίλημμα "ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών" και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ψεύδος γιατί τα χρήματα των εργαζομένων διατίθενται για την εξασφάλιση των πιστωτών και όχι για τους εργαζόμενους.

    Τώρα πρέπει το εργατικό κίνημα να χαράξει κόκκινη γραμμή, γιατί αν οι εργαζόμενοι δεν τους σταματήσουν τώρα θα έρθουν και άλλες επιθέσεις και άλλα Μνημόνια, είπε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι ήδη το Μνημόνιο πέτυχε αφού στόχος ήταν η αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων.

    Για την άρνησή της να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα φόβο μήπως του πουν ότι συναινεί, και πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.

    Για την κυβέρνηση και τη ΝΔ η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι ουσιαστικά συναινούν αφού έχουν την ίδια πολιτική, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Κόκκινη κάρτα" σε ΟΦΗ και Τρίκαλα

    Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε τον φάκελο που είχε καταθέσει η ΠΑΕ ΟΦΗ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ηρακλείου να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κατάταξης (πλέι οφ) της Football League, διεκδικώντας την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα.

    Η Επιτροπή απέρριψε και το φάκελο των Τρικάλων, που επίσης δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την άνοδό τους στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία.

    Αντίθετα, με ΟΦΗ και Τρίκαλα, άδεια συμμετοχής εξασφάλισαν οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Πανθρακικός, που μαζί με τον Λεβαδειακό και τη Βέροια θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ της Β΄ Εθνικής.

    Στο μεταξύ, εάν δεν υπάρξουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου, τονίστηκε στη σύσκεψη για το καίριο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, που έγινε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Πατρίκ Κομνηνός και Γιώργος Μποροβήλος εκ μέρους της Σούπερ Λίγκας, οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιάννης Οικονομίδης εκ μέρους της ΕΠΟ και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Κόκκινα βέλη" στο Φάληρο

    Οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου και οι τυχεροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το σμήνος επιδείξεων της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας.

    Τα «Red Arrows» που στελεχώνουν οι επίλεκτοι πιλότοι της RAF παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον φαληρικό όρμο

    Το ακροβατικό σμήνος της RAF παρουσιασε τον νέο σχηματισμό του με την ονομασία «Ανεμοστρόβιλος». Η επίδειξη των εννέα αεροσκαφών, που πετούσαν με ταχύτητες από 600 έως 700 χιλιόμετρα κρατησε 25 λεπτα και καθήλωσε όλους όσους την παρακολούθησαν.

    Τα Κόκκινα Βέλη είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας.Δημιουργήθηκε το 1964 από τη συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. εως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει επιδείξεις σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου, ενώ οι πιλότοι τους θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και επιδέξιοι μαζί με τους «Blue Angels» (Γαλάζιοι Αγγελοι).

    Είναι η τρίτη φορά που τα Red Arrows πετούν πάνω από τον αττικό ουρανό Η επίδειξη εγινε σε συνεργασία με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία για τα 100 χρόνια από την σύστασή της.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Φονική κατολίσθηση

    Ένας Αμερικανός τουρίστας έχασε τη ζωή του από κατολίσθηση που σημειώθηκε στη Σαντορίνη.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την ώρα που οι τουρίστες έκαναν βόλτα με μουλάρια από την Οία προς το λιμανάκι στο Αρμένι, έγινε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα πέτρες και ένας μεγάλος βράχος να παρασύρουν τον Αμερικανό, ηλικίας 52 ετών, μαζί με το μουλάρι στο οποίο επέβαινε, μέχρι το λιμανάκι, 200 μέτρα πιο κάτω.

    Ελαφρά τραυματίστηκαν η σύζυγος του Αμερικανού, 49 ετών, η κόρη του, 22 ετών, καθώς και δύο 20χρονες μεξικάνες τουρίστριες οι οποίες διακομίσθηκαν στο κέντρο Υγείας Θήρας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 May 2011 - 16:30:24 UTC