Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις
  • [02] Αρχίζει το συνέδριο της ΔΗΣΥ
  • [03] Δεκαπέντε παραπομπές για τα δομημένα
  • [04] Στο ΣτΕ για το πλαφόν
  • [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [06] Ερευνα του ΚΕΠΕ για εργασία
  • [07] Λίστα οφειλετών
  • [08] Ανασκαφές στην Αντίπαρο
  • [09] Εποχιακές αλλεργίες

  • [01] Επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις

    Επιταχύνονται οι κινήσεις της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom, για την εκκίνηση της διαδικασίας σχετικά με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ.

    Σημειώνεται ότι, βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ.

    Πληροφορίες αναφέρουν, παράλληλα, ότι μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις άλλες επιχειρήσεις, τις οποίες επιθυμεί να αποκρατικοποιήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους (ΤΤ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ κ.λπ.).

    Αναφορικά με το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας Δημοσίου), αυτό θα είναι ουσιαστικά ένα "νομικό κέλυφος", χωρίς λειτουργικό χαρακτήρα, στο οποίο θα δίδεται και κάποιας μορφής τεχνική βοήθεια από την τρόικα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Αρχίζει το συνέδριο της ΔΗΣΥ

    Με στόχο να εκφράσει "τους πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της κοινής λογικής, που απορρίπτουν τα παραδοσιακά κόμματα που κυριάρχησαν τα τελευταία 30 χρόνια και που υποστηρίζουν ότι η κρίση καθιστά πια επιτακτικές μία σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις", η Δημοκρατική Συμμαχία πραγματοποιεί από σήμερα το τριήμερο ιδρυτικό της συνέδριο, έξι μήνες μετά την ίδρυσή της, στις 21 Νοεμβρίου 2010, στο θέατρο Μπάντμιντον.

    Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ήδη πέντε βουλευτές, οι οποίοι είτε διεγράφησαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς από τη Ν.Δ. Πέραν της προέδρου του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, είναι οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Χανίων), Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλείας), Λευτέρης Αυγενάκης (Ηρακλείου) και Κώστας Κιλτίδης (Κιλκίς). Η Δημοκρατική Συμμαχία εκπροσωπείται και στο ευρωκοινοβούλιο από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος προσχώρησε στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ.

    Το ιδρυτικό συνέδριο έχει κεντρικό σύνθημα το «Ανατροπή στην Πράξη» και οι εργασίες του θα ανοίξουν με χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων, ξένων αντιπροσωπειών και της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες παρών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν είχε παραβρεθεί στη ίδρυση του κόμματος τον περασμένο Νοέμβρη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Δεκαπέντε παραπομπές για τα δομημένα

    Την παραπομπή σε δίκη για βαρύτατες πράξεις 15 προσώπων που είχαν εμπλακεί στο λεγόμενο "σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου", ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αντ. Λιόγας.

    Με την άνω των 250 σελίδων πρότασή του ο εισαγγελέας, που είχε διενεργήσει το 2007 προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ζητά να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρίας "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", οι εκπρόσωποι της JP MORGAN, οι τότε υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ, ο πρώην γγ του υπουργείου Απασχόλησης και άλλοι.

    Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση καταλογίζει ο κ. Λιόγας για την υπόθεση της ζημιογόνας αγοραπωλησίας του δομημένου ομολόγου, αφορούν τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, άμεσης συνέργειας σε απάτη, απιστία στην υπηρεσία, ηθική αυτουργία στην απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εγκληματική οργάνωση που βαρύνει τους 11 από τους 15 κατηγορούμενους, υπόθαλψη εγκληματία που έχει καταχραστεί το Δημόσιο, φοροδιαφυγή και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Στο ΣτΕ για το πλαφόν

    Ως αντισυνταγματικές και παράνομες να ακυρωθούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις για την επιβολή ανωτάτου πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και 14 πρατηριούχοι υγρών καυσίμων (βενζινοπώλες) από διάφορες περιοχές της επικράτειας (Κέρκυρα, Άνδρο, Κεφαλληνία και Παξούς).

    Στην αίτηση οι βενζινοπώλες υποστηρίζουν ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στη σχετική γνωμοδότησή της (η οποία υποχρεωτικά προηγείται της έκδοσης απόφασης για την επιβολή ανώτατης τιμής χονδρικής της αμόλυβδης βενζίνης) «δεν έχει πλήρως πεισθεί περί της αναγκαιότητας επιβολής» πλαφόν στην αμόλυβδη. Έτσι όμως, συνεχίζουν οι βενζινοπώλες, είναι παράνομη η επιβολή πλαφόν «πειραματικής φύσεως», χωρίς τη βεβαιότητα ότι αυτό πρέπει να επιβληθεί. Επιπρόσθετα, η επιβολή πλαφόν είναι αντίθετη στην αρχή της ανάπτυξης του ελεύθερου ανταγωνισμού και στο άρθρο 5 του Συντάγματος, που προστατεύει την οικονομική ελευθερία, υπογραμμίζουν οι πρατηριούχοι καυσίμων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Σε κατάληψη της εισόδου του μεγάρου του ΟΤΕ έχουν προχωρήσει από το πρωί συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει το επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΤΕ, που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο. Την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη Δευτέρα 30 Μαΐου ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ. Επίσης ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΟΤΟΕ θα συμμετάσχουν στο πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

    Σε πανελλαδικές στάσεις εργασίας κατέρχονται οι δικαστικοί υπάλληλοι, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Τρίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη στα κτίρια των διοικήσεων, πραγματοποίησαν το πρωί υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

    Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει και για την Τρίτη 31/5/2011, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Επίσης, στις 4/6/2011 θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Ερευνα του ΚΕΠΕ για εργασία

    Χαμηλότερα από τις κατώτατες αμοιβές αμείβεται το 6,2% των εργαζομένων στην Ελλάδα με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, το 25% παίρνει τις ελάχιστες αμοιβές, ενώ με κατώτερες από τις χαμηλότερες αμείβονται εργαζόμενοι που εργάζονται σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας, κυρίως μετανάστες, νόμιμοι και παράνομοι. Υπάρχουν, επίσης, σημαντικά κενά στη νομοθεσία για την προστασία των ανέργων και όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

    Στην έρευνα διαπιστώνεται ότι η ελληνική αγορά εργασίας παρουσιάζει χαμηλή συμμετοχή και απασχόληση του πληθυσμού των παραγωγικών ηλικιών. Η ανεργία, ιδιαίτερα η μακροχρόνια, των νέων και των γυναικών παρά τη διάθεση αρκετών χρηματικών πόρων μέσω τριών διαδοχικών Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης για την ενίσχυση της απασχόλησης, παραμένει συστηματικά υψηλή έχοντας αποκτήσει ενδημικό χαρακτήρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Λίστα οφειλετών

    Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ, για περισσότερο από ένα χρόνο, ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

    Εν όψει της εφαρμογής του μέτρου που προβλέπεται από τον τελευταίο φορολογικό νόμο, ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς απέστειλε εγκύκλιο στις εφορίες με την οποία ζητά να προχωρήσουν το αργότερο έως τις 31 Μαΐου 2011, στην οριστικοποίηση των καταλόγων με τους οφειλέτες αυτούς, αφού λάβουν υπόψη όσους έχουν προβεί σε τακτοποίηση των οφειλών τους βάσει της τελευταίας ρύθμισης τμηματικής καταβολής.

    Ο κατάλογοι θα αποσταλούν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] Ανασκαφές στην Αντίπαρο

    Σημαντικά στοιχεία, τόσο για την αρχαία ιστορία και την τοπογραφία της Αντιπάρου κατά τους προϊστορικούς και τους ιστορικούς χρόνους, όσο και για την κυκλαδική αρχαιoλογία γενικότερα, έφεραν στο φως οι ανασκαφικές έρευνες, που πραγματοποιεί η ΚΑ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Η Αντίπαρος αποτελεί ένα από τα λιγότερο ερευνημένα αρχαιολογικά νησιά των Κυκλάδων. Όλες οι πληροφορίες, εκτός από τις έρευνες στο περίφημο σπήλαιο, προέρχονται από τις λαθρανασκαφές του Τh. Bent τον 19ο αι. π.Χ., καθώς και από περιορισμένες επιφανειακές έρευνες ξένων κυρίως ερευνητών. Η μόνη αρχαιολογική ανασκαφή είχε γίνει από τον Χρ. Τσούντα, ο οποίος, στα τέλη του 19ου αι. π.Χ., ανέσκαψε πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο στη θέση Κρασάδες, στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] Εποχιακές αλλεργίες

    Παρβ ότι η άνοιξη έχει τελειώσει κι έχουμε μπει στο καλοκαίρι οι εποχιακές αλλεργίες δεν λένε να υποχωρήσουν, αντιθέτως, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα, εμφανίζουν αύξηση και τα κρούσματα ολοένα και γίνονται περισσότερα.

    Αλλεργιολόγοι, επισημαίνουν ότι κληρονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι αυτοί που εντείνουν τα αλλεργικά συμπτώματα, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες επιπλοκές της νόσου.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ), οι βασικές αναπνευστικές αλλεργίες που πλήττουν σήμερα τον ελληνικό πληθυσμό είναι η αλλεργική ρινίτιδα και η αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Η αλλεργική ρινίτιδα έχει ως κύρια συμπτώματα το μπούκωμα των ρινικών κοιλοτήτων, την καταρροή, το φτέρνισμα καθώς και τον κνησμό της μύτης. Τα κύρια συμπτώματα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας είναι η ερυθρότητα, το οίδημα, ο κνησμός, το «αίσθημα ξένου σώματος», η δακρύρροια, καθώς και η φωτοφοβία. Οι παθήσεις αυτές μπορούν σταδιακά να οδηγήσουν στην δημιουργία αλλεργικού άσθματος που καταλήγει συνήθως σε ξηρό βήχα, δύσπνοια, συριγμό και σφίξιμο του στήθους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 May 2011 - 6:43:59 UTC