Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της''
  • [02] "Θα συνεχιστεί η εκταμίευση του δανείου"
  • [03] Ισλαμιστές της Αλ Κάιντα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πόλη στην Υεμένη

  • [01] ''Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της''

    Με την υπογραφή συμφωνίας για την κινητικότητα μεταξύ των νέων Ελλάδας και Καναδά, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Καναδό ομολόγο του Στίβεν Χάρπερ, ενώ σήμερα Κυριακή, οι δύο ηγέτες θα μεταβούν στα Καλάβρυτα, όπου θα αποτίσουν φόρο τιμής στην μαρτυρική αυτή περιοχή.

    Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της υπογραφής της συμφωνίας στις ελληνοκαναδικές σχέσεις και στον σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, που ζει στον Καναδά. Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, καθώς ο Καναδός πρωθυπουργός προερχόταν απο τη Σύνοδο της ομάδας G-8, στις εξελίξεις στην ευρωζώνη αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας.

    Το τελευταίο αυτό θέμα τέθηκε στους κ.κ. Παπανδρέου και Χάρπερ απο ερωτήσεις και Καναδών δημοσιογράφων, οι οποίοι ρώτησαν τον Καναδό πρωθυπουργό αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της, ύστερα και απο την χθεσινή αποτυχία των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα εξόδου απο την κρίση.

    Ο Καναδός πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα και εξερχόμενη απο την κρίση θα δημιουργήσει μία ακμάζουσα οικονομία.

    Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου τον ενημέρωσε και για τα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση και για όσα σχεδιάζει να πάρει και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αποφασιστικότητα την οποία δείχνει ο κ. Παπανδρέου, στην εφαρμογή του προγράμματος για την έξοδο απο την κρίση.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] "Θα συνεχιστεί η εκταμίευση του δανείου"

    «H Ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και είναι προφανές ότι εφόσον τα κάνουμε - που θα τα κάνουμε - θα συνεχιστεί η εκταμίευση του δανείου. Είναι προφανές ότι δεν κινδυνεύει τίποτα" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

    Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πάρει όλες τις προβλέψεις που χρειάζεται, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Κι εγώ ακούω ανησυχίες, για διάφορα πράγματα. Και σε όσους με ρωτάνε τους λέω, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

    «Πάντα βρίσκεται η λύση. Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ακούτε ακραίες φωνές, όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης, συγκλίνουν αυτές οι φωνές και βρίσκεται η λύση. Αλλά για να βρεθεί αυτή η λύση, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η χώρα κάνει αυτό που πρέπει. Κι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε τις πληροφορίες ότι στην έκθεσή του που πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα διαπιστώνεται πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους της, μεταδίδει το Reuters..

    "Οι πρόσφατες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης είναι αναληθείς", ανέφερε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

    "Οι συνομιλίες μας με τις αρχές συνεχίζονται, γίνεται καλή πρόοδος και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα", πρόσθεσε.

    Το περιοδικό Σπίγκελ ανέφερε το Σάββατο ότι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βεβαιώνουν στην έκθεσή τους ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν από τους στόχους της.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Ισλαμιστές της Αλ Κάιντα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πόλη στην Υεμένη

    Ένοπλοι ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ζιντζιμπάρ, στη νότια Υεμένη, μετά από σφοδρές μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι, έγινε γνωστό σήμερα από κατοίκους και αξιωματούχους της περιοχής.

    Οι ένοπλοι "ελέγχουν την πόλη αφού κατέλαβαν όλα τα διοικητικά κτήρια" της Ζιντζιμπάρ, της μεγαλύτερης πόλης της επαρχίας Αμπιάν, είπε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Πρόσθεσε ότι είναι ένας από τους τελευταίους αξιωματούχους που έφυγαν από την πόλη αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο στο Άντεν.

    Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι εντόπισαν τις σορούς δέκα στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που έγιναν μέσα στην πόλη την Παρασκευή και το Σάββατο. Τις προηγούμενες ημέρες στις μάχες είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι οκτώ άνθρωποι.

    Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ότι "παρέδωσε την πόλη σε ένοπλες οργανώσεις" για να επικαλεστεί "το φόβητρο της Αλ Κάιντα" και να συνεχίσει να απολαμβάνει την υποστήριξη της Δύσης. Σε ανακοίνωσή του το Κοινό Φόρουμ, ο συνασπισμός της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλει τις "εγκληματικές σκευωρίες" του προέδρου και ζητά και πάλι "την άμεση αποχώρησή του".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 May 2011 - 8:34:16 UTC