Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα"
  • [02] Ήττα του Μπερλουσκόνι

  • [01] "Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα"

    Συνεχίστηκαν και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών και μπαίνουν, πλέον, στην "τελική ευθεία", οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις παρεμβάσεις για το 2011 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι διαπραγματεύσεις αυτές εξελίσσονται ικανοποιητικά και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς τις επόμενες ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προσέγγιση των δύο πλευρών σχετικά με τις απαιτούμενες πρόσθετες παρεμβάσεις εφέτος και το φορολογικό σκέλος τους (π.χ. μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ 13% στον συντελεστή 23%). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να αποσαφηνισθεί πλήρως η νομική μορφή του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας - το οποίο θα διαχειρίζεται τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας -, και του τρόπου "εμπλοκής" σε αυτό στελεχών της τρόικας (π.χ. παροχή τεχνογνωσίας και τεχνικής βοήθειας, όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση).

    Παράλληλα, κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα υπάρξει συνάντηση με τα στελέχη της Deutsche Telekom για την άμεση προώθηση της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της επιστολής που απέστειλε στη γερμανική εταιρία ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Ήττα του Μπερλουσκόνι

    Η ιταλική κεντροαριστερά εξασφαλίζει άνετη νίκη, στις δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Εκλέγει δήμαρχο στο Μιλάνο, στη Νάπολη, στην Τεργέστη και στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

    Στο Μιλάνο, ο κεντροαριστερός Τζουλιάνο Πιζαπία συγκεντρώνει το 55,1%των ψήφων, έναντι του 44,9% της κεντροδεξιάς απερχόμενης δημάρχου Λετίτσια Μοράτι. Οι υποστηρικτές του Πιζαπία έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο, όπου και πανηγυρίζουν, περιμένοντας τον καινούριο δήμαρχο.

    Στην Νάπολη ο προοδευτικός πρώην εισαγγελέας Λουίτζι Ντε Ματζίστρις καταφέρνει να πετύχει αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται "ιστορικό": συγκεντρώνει 65,2% των ψήφων, ενώ ο κεντροδεξιός Τζάνι Λετιέρι, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 34,8%.

    "Η Νάπολη απελευθερώθηκε. Τώρα είναι η ώρα της γιορτής, έξω από το δημοτικό μέγαρο. Από αύριο θα ξεκινήσουμε την δουλειά", δήλωσε ο Ντε Ματζίστρις.

    Στην Τεργέστη, η κεντροαριστερά καταφέρνει επίσης να υπερισχύσει με ποσοστό 57,5%, όπως και στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, με 59,3%.

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στην Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη, δεν θέλησε, μέχρι αυτή την στιγμή, να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

    "Μια χιονοστιβάδα κατά της κεντροδεξιάς, μόνον έτσι μπορούν να χαρακτηρισθούν οι εκλογές αυτές. Πρόκειται για μια κοινωνική και ηθική επανάσταση", δήλωσε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 May 2011 - 18:30:19 UTC