Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 1 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας
  • [02] Θύματα βιασμού και οι άνδρες

  • [01] Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας

    Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, που τοπικά στο Αιγαίο έφτασαν και τα 10 μποφόρ, γεγονός που προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Από τα ξημερώματα όμως, οι άνεμοι κόπασαν και έτσι

    πραγματοποιούνται κανονικά προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

    Στην Τήνο, ο κυματισμός ήταν τόσο έντονος, ώστε η θάλασσα βγήκε στη στεριά και μετακίνησε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα σε παραλιακό δρόμο του νησιού. Κάτι ανάλογο σημειώθηκε και στην περιοχή της Πάτρας, όπου τα νερά της θάλασσας σκέπασαν παραλιακούς δρόμους και η τροχαία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά. Στην ίδια περιοχή παρασύθηκαν ιστιοπλοϊκά σκάφη και αλιευτικά. Στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για την απομάκρυνση δένδρων τα οποία ξεριζώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

    [02] Θύματα βιασμού και οι άνδρες

    Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ διεύρυναν χθες τον ορισμό του βιασμού για τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνονται στη χώρα, ώστε να περιλαμβάνει για πρώτη φορά τις επιθέσεις σε άνδρες και σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι η απόφαση αυτή θα "αποδώσει δικαιοσύνη σε αυτούς που είδαν τη ζωή τους να συντρίβεται από τη σεξουαλική βία" και θα επιτρέψει εξάλλου "την κατανόηση με μεγαλύτερη ακρίβεια του μεγέθους και του όγκου αυτών των εγκλημάτων".

    Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχει συλλέξει η αρμόδια υπηρεσία του FBI, η οποία στηρίζεται στα στοιχεία της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, δείχνουν ότι ο αριθμός των βιασμών το 2009 ανερχόταν σε 88.097, είχε δηλαδή μειωθεί κατά 2,6% σε ένα έτος.

    Η έκδοση των στοιχείων αυτών στηριζόταν σε ορισμό του βιασμού που υπήρχε από το 1927. Σύμφωνα με αυτόν, βιασμός είναι "η σαρκική επαφή με μία γυναίκα δια της βίας και ενάντια στη θέλησή της".

    Η Σούζαν Κάρμπον, διευθύντρια του Γραφείου του υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιο για τη Βία κατά των Γυναικών, χαρακτήρισε "ξεπερασμένο και περιορισμένο" τον ορισμό αυτόν.

    Τώρα "για πρώτη φορά, ο νέος ορισμός αναφέρεται και στα δύο φύλα όσον αφορά το θύμα ή τον επιτιθέμενο, δεν αφορά πλέον μόνον τις γυναίκες που βιάζονται από άνδρες", υπογράμμισε χθες η Κάρμπον στο μπλογκ του υπουργείου (blogs.usdoj.gov).

    Ο νέος ορισμός "περιλαμβάνει επίσης τις συνθήκες κατά τις οποίες το θύμα δεν είναι σε θέση να δώσει τη συγκατάβασή του επειδή δεν του το επιτρέπει η διανοητική ή η φυσική του κατάσταση να το κάνει, προσωρινά ή μόνιμα", πρόσθεσε η ίδια.

    Η διεύρυνση αυτή του ορισμού θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των στατιστικών στοιχείων που αφορούν τους βιασμούς, σύμφωνα με την ίδια. "Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυξήθηκαν οι βιασμοί, αλλά ότι τα στοιχεία που δίδονται είναι πιο ακριβή", κατέληξε.

    Η αλλαγή αυτή του ορισμού του βιασμού δεν αφορά τη νομοθεσία των ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό ή πολιτειακό επίπεδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 January 2012 - 11:29:17 UTC