Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup
  • [02] Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου οικονομικού προγράμματος
  • [03] Σήμερα οι αποφάσεις για τις περικοπές των συντάξεων
  • [04] Αναταραχή στα Πανεπιστήμια
  • [05] Περί ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή αλλιώς spam...
  • [06] Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
  • [07] Αεροπλάνο made in ... Φλώρινα
  • [08] 19 εκατ. οι άποροι ευρωπαίοι
  • [09] Παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας
  • [10] Εκρηξη σε κεντρικό αγωγό αργού πετρελαίου που τροφοδοτεί τη Χομς
  • [11] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο

  • [01] Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup

    Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικώς η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποίαθα εξετάσειτις τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της νέας δόσης προς την Ελλάδα.

    Στη συνεδρίαση αναμένεται να δοθούν και οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, πιθανόν με επιστολή, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, μετά την υιοθέτηση του μνημονίου από την ελληνική βουλή.

    Σήμερα, το Eurogroup θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με φυσική παρουσία, λόγω «τεχνικών» ζητημάτων που εκκρεμούν, όπως ανακοίνωσε οΖαν Κλοντ Γιουνκέρ από το Λουξεμβούργο.

    Εν τω μεταξύ, σε συμφωνία με την τρόικα για την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ μέσω μειώσεων στις συντάξεις ήρθε το υπουργείο Οικονομικών.

    Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή αριστερά επικρίνει τη λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής των σοσιαλιστών βουλευτών, Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα συνέκρινε τα μέλη της τρόικας με αρπακτικές "ακρίδες" που ασκούν εκβιασμό για να χορηγήσουν την βοήθειά τους στην Ελλάδα.

    Από την πλευρά του, ο Όλι Ρεν χαρακτήρισε καταστροφικές τις συνέπειες από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν υπογράμμισε τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα είχε για ολόκληρη την Ευρώπη και επίσης για την Αυστρία, μια αποπομπή ή ένας εξαναγκασμός σε έξοδο, της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

    [02] Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου οικονομικού προγράμματος

    Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εφαρμογή των συμφωνιών που σχετίζονται με το νέο οικονομικό πρόγραμμα ήταν το ένα από τα δύο μείζονα θέματα που απασχόλησαν τηχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή θα σχηματισθεί κατάλογος δράσεων ανά υπουργείο ώστε το πρώτο "πακέτο" των προαπαιτούμενων να έχει υλοποιηθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και συνεδριάζει η γερμανική Βουλή προκειμένου να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση.

    Απώτατη καταληκτική ημερομηνία για την υλοποίηση του δεύτερου "πακέτου" προαπαιτούμενων δράσεων είναι η 15η Μαρτίου, οπότε και λήγει η έγκριση της δανειακής σύμβασης από διάφορα κοινοβούλια της Ε.Ε.

    Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, στο υπουργικό Συμβούλιο τέθηκε το θέμα της εξειδίκευσης των τρόπων άντλησης των 300 εκ. ευρώ από τις συντάξεις, με το υπουργικό Συμβούλιο να καταλήγει ότι τα 100 εκ. θα αντληθούν από τις κύριες συντάξεις και τα 200 εκ. από τις επικουρικές.

    Στην κυβέρνηση διατυπώνονται σκέψεις τα ειδικά μισθολόγια να έρθουν νωρίτερα, αλλά παρά ταύτα το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    [03] Σήμερα οι αποφάσεις για τις περικοπές των συντάξεων

    Το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν για τα μέτρα που που χρειάζεται να ληφθούν προκειμένου να εξευρεθεί από το ασφαλιστικό σύστημα το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Κατέληξαν σε περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων - ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών - από ένα ποσό και πάνω το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ. Από τις περικοπές αυτές, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).

    Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200, ή 300 ευρώ.

    Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι και πάντως πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup.

    Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, στο υπουργικό Συμβούλιο τέθηκε το θέμα της εξειδίκευσης των τρόπων άντλησης των 300 εκ. ευρώ από τις συντάξεις, με το υπουργικό Συμβούλιο να καταλήγει ότι τα 100 εκ. θα αντληθούν από τις κύριες συντάξεις και τα 200 εκ. από τις επικουρικές.

    [04] Αναταραχή στα Πανεπιστήμια

    Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών, εξαιτίας της συγκέντρωσης φοιτητών και μελών ΔΕΠ έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής, προκειμένου να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

    Εξάλλου, χθες το βράδυ, φοιτητές πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της Νομικής, διαμαρτυρόμενοι για τη διεξαγωγή των εκλογών.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ καλεί τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων "να σταθούν στο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούν και επιβάλλουν και να πράξουν ό,τι είναι ακαδημαϊκά σωστό ώστε να περιφρουρήσουν τις διαδικασίες και να επιτρέψουν σε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν αβίαστα τα πιστεύω τους. Αν κρίνουν ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τίποτα σε αυτή την πορεία, η γενικότερη συγκυρία της χώρας επιβάλλει να σκεφτούν άμεσα άλλες επιλογές με βάση τις αρχές της ακαδημαϊκότητας και της αυτονόητης εντιμότητας, που διακρίνει όλους μας.

    Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλεί καθηγητές και φοιτητές να ματαιώσουν τις εκλογές στα Πανεπιστήμια όπου αυτές επρόκειτο να διεξαχθούν. Μάλιστα έχει καταρτισθεί ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο για να ματαιωθούν οι εκλογές με δυνάμεις "κρούσης" από καθηγητές και φοιτητές.

    Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση, ωστόσο, η οργανωτική επιτροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ματαίωσε τις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ματαιώνονται και στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι εκλογές ματαιώνονται λόγω του κλίματος έντασης που ήδη είχε αρχίσει να προκαλείται στο Πανεπιστήμιο και με στόχο να εξασφαλισθεί η ομαλότητα του ιδρύματος.

    [05] Περί ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή αλλιώς spam...

    «Συγχαρητήρια! Κερδίσατε χρηματικό έπαθλο?». «Το email σας κέρδισε Β£1,000,000.00». «Στείλτε το σε 20 φίλους σας αλλιώς θα έχετε κακοτυχία για 12 χρόνια»? Σώστε τον βασιλιά, κερδίστε 500 δολάρια με δουλειά από το σπίτι σας, προωθήστε αυτό το μήνυμα για να σώσετε τον εαυτό σας.

    Είναι τα καθημερινά μηνύματα που εισβάλλουν σε προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Μηνύματα που καλούν τους χρήστες να συμμετάσχουν σε έρευνες και να κερδίσουν χρήματα. Ακολουθώντας το link οδηγούνται σε μια σελίδα που περιέχει μια έρευνα ικανοποίησης πελατών. Υποβάλλοντας την έρευνα, κατευθύνονται σε μία άλλη φόρμα που ζητά να συμπληρώσουν τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, ώστε να γίνει η πληρωμή που τους έχουν υποσχεθεί. Αποτέλεσμα; Να χαθούν λεφτά από τους λογαριασμούς τους.

    «Τα στοιχεία παγκοσμίως είναι εντυπωσιακά», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτης Πατσός, διευθυντής υπηρεσιών στην εταιρεία Adacom, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας. «Το 90% των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διακινούνται παγκοσμίως σήμερα είναι spam (ανεπιθύμητη αλληλογραφία). Και γι' αυτά υπεύθυνοι δεν είναι πάνω από 500 άτομα σε όλο τον πλανήτη».

    Τα ανεπιθύμητα mail χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στα spam, στα scam και το phishing.

    «Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και η εμπειρία μας δείχνει ότι δεν υπάρχει κόσμος που ξεγελιέται». Οι τράπεζες έχουν συστήματα ασφαλείας και οι πελάτες είναι υποψιασμένοι. Παρόλα αυτά, στις 27 Οκτωβρίου 2006 στην Ελλάδα συνέβη μία συντονισμένη επίθεση στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι επιτήδειοι scammers εκμεταλλευόμενοι την τριήμερη αργία, απέστειλαν μαζικά μηνύματα σε χρήστες web-banking, ζητώντας στοιχεία εισόδου στο λογαριασμό τους. «Κατεβάζουν λογισμικά από το διαδίκτυο και με λίγο προγραμματισμό μπορούν να στήσουν ένα site ψεύτικο που να μοιάζει με αυτό της τράπεζας», λέει ο Δημήτρης Χουστουλάκης, πωλητής στην εταιρεία Adacom.

    Πρωταθλητές σε αυτή την κατηγορία είναι η Ουκρανία, υπεύθυνη για το 70% του phishing attack σε όλο τον κόσμο.

    [06] Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

    Η σημερινή μέρα ανήκει στα παιδιά που μάχονται σε κάποιο νοσοκομείο για τη ζωή τους. Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

    Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

    Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα θεραπεύονται.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.

    [07] Αεροπλάνο made in ... Φλώρινα

    Αμερικανικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εμπορική αξιοποίηση αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα! Σχεδιαστής και κατασκευαστής δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αεροναυπηγός, άλλα ο πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος, δημιουργός δύο αεροσκαφών.

    Ο κ. Ηλιόπουλος ήταν αστυνομικός και "τα λεφτά δεν περίσσευαν". Όταν επισκέφθηκε ειδικά καταστήματα στον Καναδά, κάποιος τού έδωσε την ιδέα να κατασκευάσει αεροπλάνο με υλικά που μπορούσε να βρει.

    Έτσι, κατασκεύασε το πρώτο του ξύλινο αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας παλιά έπιπλα και ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τοποθέτησε κινητήρα αυτοκίνητου.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του, άλλα και το φόβο μην καταντήσει το εγχείρημα του μια φαιδρή ιστορία για έναν τρελό που προσπάθησε να φτιάξει αεροπλάνο.

    Όταν ολοκληρώθηκε ο "Λυγκιστής", όπως ονομάστηκε το πρώτο αεροσκάφος, θεώρησε ότι εκπλήρωσε το όνειρό του και ότι δεν θα επιχειρούσε και πάλι κάτι ανάλογο, ακόμα και να του έδιναν 1 εκ. ευρώ.

    Ωστόσο, η "ψώρα" δεν τον άφησε να ησυχάσει και κατασκεύασε το δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6. Όταν πέταξε, κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή, όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο "Αρχων" έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες.

    Πρόκειται για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος που μοιάζει με μαχητικό. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ηλιόπουλος, έχει δεχτεί πολλά e-mail από αμερικάνικες εταιρείες για την εμπορική του αξιοποίηση.

    [08] 19 εκατ. οι άποροι ευρωπαίοι

    Σε μία συζήτηση για τη συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τα εκατομμύρια των απόρων πολιτών της ΕΕ ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι 19.000.000 άνθρωποι πεινάνε στην Ευρώπη και περιμένουν από αυτήν βοήθεια για να ζήσουν, ενώ πάνω από σαράντα εκατομμύρια νεόπτωχοι κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.

    Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι οι άνθρωποι που προσφεύγουν για βοήθεια στα προγράμματα βοήθειας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην Ευρώπη, αποδεχόμενος την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους ευρωπαίους απόρους.

    Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα κληθεί να ψηφίσεισήμερα υπέρ της χορήγησης αυτού του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους απόρους, που θα διαρκέσει μέχρι και το 2013 και θα έχει ανώτατο ετήσιο προϋπολογισμό τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

    Στηνχθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ωστόσο, οι ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι το ζητούμενο είναι να μην καταργηθεί αυτό το πρόγραμμα μετά το τέλος του 2013 και να συνεχισθεί και για τα επόμενα χρόνια, αφού όπως υπογράμμισαν όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των απόρων και των ανθρώπων που θα στερούνται την τροφή στο μέλλον θα αυξάνεται.

    [09] Παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας

    Συνέχιση της αποχής έως 29 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε ηχθεσινή Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Ειδικότερα, στο γήπεδο του Πανελληνίου, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση των Αθηναίων δικηγόρων, αποφασίστηκε η απεργία που έληγε αύριο, 15 Φεβρουαρίου 2012, να παραταθεί για 14 μέρες. Δηλαδή, έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

    Σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις. Η πρώτη για πενθήμερη παράταση της αποχής και η δεύτερη για παράταση έως το τέλος του μήνα, πρόταση η οποία επικράτησε.

    Προηγουμένως, είχε απορριφθεί η πρόταση του προεδρείου του ΔΣΑ για αποχή των δικηγόρων από τις υποθέσεις του Δημοσίου, των Τραπεζών κ.λπ.

    [10] Εκρηξη σε κεντρικό αγωγό αργού πετρελαίου που τροφοδοτεί τη Χομς

    Χομς, Συρία 15/02/2012 08:21 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ρόιτερς )

    Συρία: Εκρηξη σε κεντρικό αγωγό αργού πετρελαίου που τροφοδοτεί την πόλη Χομς

    Έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό πετρελαίου που τροφοδοτεί διυλιστήριο στην πόλη Χομς, κοντά σε σουνιτική περιοχή που βομβαρδίζεται από τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

    Πυκνός καπνός υψώνεται πάνω από τον αγωγό που περνά από αγροτική περιοχή κοντά στο Μπάμπα Αμρο, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

    [11] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο

    Την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, εξασφαλίζει στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας, του ντόπινγκ και των προσυνεννοημένων αγώνων.

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ανακοίνωσε την απόσυρση των δύο επίμαχων άρθρων 21 και 22, με τα οποία διευρύνονταν οι αρμοδιότητες των αθλητικών ομοσπονδιών.

    Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Σάββα Εμινίδη, το νομοσχέδιο αποτυπώνει τη βούληση της Πολιτείας να επιβάλλει αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα, όπως η δυνατότητα του υπουργού να απαγορεύσει την πώληση εισιτηρίων, ή ν' αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής ενός αγώνα για λόγους αποφυγής επεισοδίων, η μη αναστολή της ποινής σε σοβαρές καταδίκες κατηγορούμενων για εγκλήματα αθλητικής βίας, η υποχρέωση των ομάδων να αναθέτουν την φύλαξη των γηπέδων σε πιστοποιημένες εταιρείες φύλαξης, η απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών σε περίπτωση επεισοδίων, η αιτιολογημένη απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, οπαδών με ροπή προς τη βία, η αναβάθμιση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας σε επίσημο όργανο εισήγησης πολιτικών και παρακολούθησης της εφαρμογής των αποτελεσμάτων τους, κ.ά.

    Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής - εξέφρασε ωστόσο την έντονη δυσφορία του για την ελλιπή χρηματοδότηση του αθλητισμού, «τις παγωμένες πισίνες των κολυμβητηρίων λόγω μη καταβολής των κοινόχρηστων δαπανών, την υφαρπαγή του ΟΠΑΠ, την συρρίκνωση της χρηματοδότησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το 0,2% του Προϋπολογισμού».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 February 2012 - 7:28:53 UTC