Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Γκ. Ιβάνοφ στον Κ. Παπούλια ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
  • [02] Πανελλαδική απεργία δικηγόρων έως το τέλος Φεβρουαρίου
  • [03] Αερογέφυρα σωτηρίας για τη μεταφορά βρέφους στο Λονδίνο
  • [04] Βρέθηκε ζωντανός μέσα σε αυτοκίνητο θαμμένο στο χιόνι για δύο μήνες!

  • [01] Επιστολή Γκ. Ιβάνοφ στον Κ. Παπούλια ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

    Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο που θα διεξαχθεί τον Μάιο, ζητώντας την υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

    Ο κ.Ιβάνοφ αναφέρει στον κ.Παπούλια ότι αποστέλλει την επιστολή αυτή υπό το φως των νέων δεδομένων σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ, που έχουν προκύψει από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στις 5 Δεκεμβρίου του 2011.

    «Η απόφαση της Χάγης, που από τη φύση της είναι δεσμευτική, παρέχει μια νέα, νομική διάσταση για την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ και απαιτεί μια νέα προσέγγιση από όλες τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ. Παρά την ομόφωνη διαπίστωση όλων των χωρών-μελών ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας πληροί όλα τα κριτήρια ένταξης, η Σύνοδος στο Βουκουρέστι, λόγω των αντιρρήσεων της Ελλάδας, κατέληξε σε ένα συμπέρασμα με τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε. Αναμένουμε από κάθε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, και κυρίως από τη δική σας χώρα η οποία είναι και γείτονας μας, να σεβαστούν την απόφαση του ΔΔΧ, την Ενδιάμεση Συμφωνία και το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε θετική και εποικοδομητική προσέγγιση από τη χώρα σας και ευελπιστούμε ότι στο Σικάγο θα επανεξεταστεί η απόφαση του Βουκουρεστίου» σημειώνει ο κ. Ιβάνοφ, στην επιστολή του προς τον κ. Παπούλια, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.

    [02] Πανελλαδική απεργία δικηγόρων έως το τέλος Φεβρουαρίου

    Στην απεργία των δικηγόρων της Αθήνας, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου 2012 και λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012, εντάχθηκαν πανελλαδικά όλοι οι δικηγόροι της χώρας.

    Oι δικηγόροι αποφάσισαν να απέχουν από τακαθήκοντα τους έως το τέλος του μήνα,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα σε βάρος του δικηγορικού κλάδου που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

    [03] Αερογέφυρα σωτηρίας για τη μεταφορά βρέφους στο Λονδίνο

    Για το Λονδίνο, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση λεπτού εντέρου, αναχώρησε στις 11.30 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το βρέφος ηλικίας τεσσάρων μηνών, που νοσηλευόταν επί 2,5 μήνες στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος της αναγκαίας επέμβασης για την αποκατάσταση της υγείας του.

    Η επέμβαση δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει επαρκής εξειδίκευση. Θα γίνει στο ιατρικό κέντρο παίδων «Great Ormond Street Hospital for Children». Υπολογίζεται ότι το κόστος της επέμβασης θα φτάσει τα 400.000 ευρώ. Ωστόσο, το ασφαλιστικό ταμείο των γονέων του βρέφους δεν μπορούσε να καλύψει εξ ολοκλήρου την αναγκαία δαπάνη και ενέκρινε μόνο το ποσόν των 150.000 ευρώ, ανεπαρκές για να γίνει η μεταμόσχευση στην Αγγλία.

    Τελικά, το θέμα λύθηκε με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον, αφού μεταξύ άλλων βρέθηκαν τρεις μεγάλοι χορηγοί για να καλύψουν το υπολειπόμενο κόστος μεταφοράς και επέμβασης.

    [04] Βρέθηκε ζωντανός μέσα σε αυτοκίνητο θαμμένο στο χιόνι για δύο μήνες!

    Ως εκ θαύματος επέζησε ένας Σουηδός, πουβρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν θαμμένο στο χιόνι για δύο μήνες!

    Ο άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Vasterbotten Courier καιεπέζησε χάρη σε έναν υπνόσακο, που υπήρχε στο όχημα.

    Εντοπίστηκε σε δρόμο σε απομακρυσμένη δασώδη περιοχή, κοντά στην Ουμέα, όταν ειδοποίησαν τις αρχές κάποιοι που περνούσαν από εκεί με μηχανάκια για το χιόνι.

    Οι θερμοκρασίες στα βόρεια της χώρας κυμαίνονται στους μείον 30 τις τελευταίες εβδομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 February 2012 - 15:30:24 UTC