Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα
  • [02] "Φονικός" ο καπνός από τις πυρκαγιές

  • [01] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

    Συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα από τις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας εκ νέου την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, ώστε να αγωνιστούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "για το Σύνταγμα, τους Δημοκρατικούς και Εργατικούς θεσμούς".

    "Οι πολίτες της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία δεν θα επιτρέψουν σε καμία τρόικα, να θέτει τα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα υπό αμφισβήτηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

    Ακόμη η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι οι πραγματικές στοχεύσεις της τρόικας είναι οι παρεμπόδιση της λειτουργίας των ίδιων των συνδικάτων.

    "Είμαστε όλοι Έλληνες" φώναξαν χθες χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο

    Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε χθες έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές πόλεις τους κόσμου, με κοινό σύνθημα « Είμαστε όλοι Έλληνες!».

    Περισσότερα από χίλια άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα. Όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία.

    Στη Μασσαλία, τη δεύτερη πόλη της Γαλλίας 250 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, απάντησαν στο κάλεσμα συμπαράστασης. Ηταν διπλάσια, σύμφωνα με πληροφορίες των οργανωτών, που όπως και στο Παρίσι ανήκουν σε κινήματα της αριστεράς. Πορεία έγινε και στην πόλη Λιόν, με συνάντηση των διαδηλωτών έξω από το ελληνικό Προξενείο. Επίσης, γύρω στα 200 άτομα διαδήλωσαν και στην πόλη Ναντ με συνθήματα: «Η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματικό εργαστήριο λιτότητας της Ευρώπης. Αντίσταση παντού, όχι στη θυσία ενός λαού στο βωμό της χρηματαγοράς».

    Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στο Βερολίνο, όπου δεκάδες Ελλήνων, αλλά και Γερμανών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να διακηρύξουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως "Διεθνής Αλληλεγγύη", ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης.

    Επίσης, το συμβολικό "παρών" της στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έδωσε σήμερα η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία. «Είμαστε όλοι Έλληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόϊκας κατά της Ελλάδας.

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκε και στο Μανχάταν χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Περισσότεροι από τριακόσιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο "Λίμπερτι Πλάζα" (Ζουκότι Παρκ), στην περιοχή της Γουόλ Στριτ. Η ενθουσιώδης εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας -ελληνικής καταγωγής και μη- οργανώθηκε από μια μικρή ομάδα Ελλήνων πανεπιστημιακών, φοιτητών και νέων επαγγελματιών, μέσα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης: Είμαστε όλοι Έλληνες".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, "σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να καταγγείλει την πολιτική λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με τη μη εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση επιβάλλουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης".

    Στη γεμάτη παλμό συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητές, ομογενείς, Αμερικανοί υποστηρικτές του κινήματος "Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ", καταγγέλλοντας τα μέτρα τα οποία "τόσο βίαια και με τη μορφή του κατεπείγοντος επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία", όπως σημειώνεται, "και τα μέτρα δεν έχουν στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση, την πρόοδο ή την ανάπτυξη".

    [02] "Φονικός" ο καπνός από τις πυρκαγιές

    Ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές, από τις φωτιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και από τις ελεγχόμενες φωτιές σε γεωργικές εκτάσεις προκάλεσε κατά μέσον όρο το θάνατο 339.000 ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο από το 1997 ως το 2006, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες και είναι η πρώτη που προβαίνει σε έναν υπολογισμό του αριθμού των θανάτων από αυτή την αιτία.

    Η υποσαχάρεια Αφρική και η νοτιοανατολική Ασία πλήττονται περισσότερο από όλες τις άλλες περιοχές, με κατ' εκτίμηση 157.000 θανάτους --σχεδόν τους μισούς-- και 110.000 αντίστοιχα.

    Η έρευνα αυτή δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Health Perspectives και παρουσιάστηκε στην ετήσια σύνοδο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης στο Βανκούβερ του Καναδά.

    «Είναι καιρός να ανησυχήσουμε για τις συνέπειες της αποψίλωσης των δασών σε αυτές τις πυρκαγιές, που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία», είπε σε συνέντευξη Τύπου η Φέι Τζόνστον του πανεπιστημίου της Τασμανίας, κυριότερη συντάκτρια της μελέτης.

    «Με εξέπληξε το ότι η εκτίμηση είναι τόσο υψηλή, αν σκεφτείτε ότι η έκθεση στον καπνό από πυρκαγιές δεν είναι συχνή για τους περισσότερους ανθρώπους».

    «Ακόμα και στη νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική [οι φωτιές] είναι εποχικό φαινόμενο. Δεν σημειώνονται όλο το χρόνο», είπε η Τζόνστον.

    «Η έκλυση σωματιδίων από τις φωτιές στη φύση αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα σε ό,τι αφορά την θνησιμότητα παγκοσμίως», τονίζεται στην έρευνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 February 2012 - 9:30:26 UTC