Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Καρατζαφέρης: Δεν φοβάμαι τη χρεοκοπία, αλλά την κοινωνική έκρηξη
  • [02] «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πριμικύριος
  • [03] Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τον θάνατο των δυο Αμερικανών
  • [04] Υπέρ της παραμονής του Λ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία η Α. Διαμαντοπούλου
  • [05] Συμπλοκή, με σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στη Ρόδο
  • [06] Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών
  • [07] Η κρίση χρέους στο τραπέζι της G20
  • [08] Μόντι: Επιστρέφω στο πανεπιστήμιο του χρόνου
  • [09] Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στην Τυνησία
  • [10] Συνελήφθησαν δυο βρετανοί δημοσιογράφοι στη Λιβύη
  • [11] Δεν θα δικαστεί ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Μιλς λόγω παραγραφής
  • [12] Βόλεϊ-Α1: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0

  • [01] Γ. Καρατζαφέρης: Δεν φοβάμαι τη χρεοκοπία, αλλά την κοινωνική έκρηξη

    Δεν φοβάμαι τη χρεοκοπία, αλλά την κοινωνική έκρηξη, δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης στο Έθνος της Κυριακής, ενώ τάσσεται κατά των εκλογών λέγοντας ότι "αν γίνουν τώρα θα είναι για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια κάποιων".

    Χαρακτηρίζει άκομψο το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε μέσα σε λίγες ημέρες από τη διαγραφή τους την προσχώρηση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη.

    Αναφέρεται στο παρελθόν του κ. Βορίδη, λέει ότι όταν εντάχθηκε στο ΛΑΟΣ έγιναν τα "προπλυσίματα" και προσθέτει "τα πλυσίματα δεν ξέρω αν έγιναν και η τελευταία πράξη και κάποια στιγμή άρχισε να μεταμορφώνεται από πατριώτη σε νεοφιλελεύθερο. Με αποτέλεσμα να μην αντέξει στην κόπωση και στην κούραση του πατριωτικού αγώνα και να προστρέξει στα σαλόνια του Κεφαλαίου".

    [02] «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πριμικύριος

    Η δημοσιογραφική οικογένεια πενθεί για το χαμό ενός αγαπητού δημοσιογράφου, του Δημήτρη Πριμικύριου, ο οποίος έφυγε χτες από τη ζωή στη Στυλίδα, σε ηλικία 73 ετών, κατά τη διάρκεια της αγαπημένης του συνήθειας, του κυνηγιού.

    Ο Δημήτρης Πριμικύριος υπηρέτησε το χώρο της δημοσιογραφίας για περισσότερα από 50 χρόνια. Εκτός από βετεράνος της δημοσιογραφίας, ήταν δεινός κυνηγός και υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών.

    Γεννήθηκε το 1939 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με καταγωγή από τα μικρασιατικά παράλια και την περιοχή Πριμικύρι. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα από την εφημερίδα >>Έθνος<< ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια δούλεψε σε πολλές εφημερίδες και από το 1975 άρχισε να εργάζεται στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων και στα >>ΝΕΑ<< από το 1980 ως συντάκτης ύλης.

    Συνταξιοδοτήθηκε το 2010.

    Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στις 4.30 το απόγευμα, από το Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

    [03] Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τον θάνατο των δυο Αμερικανών

    Οι αφγανοί ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τον θάνατο των δυο Αμερικανών, ενός συνταγματάρχη και ενός ταγματάρχη του αμερικανικού στρατού, σήμερα, στο αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι ταλιμπάν τόνισαν ότι σκότωσαν τους δυο Αμερικανούς σε αντίποινα για τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου σε νατοϊκή βάση του Αφγανιστάν, ενέργεια που πυροδότησε αντιαμερικανικές διαδηλώσεις τις τελευταίες πέντε ημέρες.

    Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε νωρίτερα ότι ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον των δυο αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων μέσα στο κτίριο του υπουργείου.

    [04] Υπέρ της παραμονής του Λ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία η Α. Διαμαντοπούλου

    Υπέρ της παραμονής του Λ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, εφόσον μετά τις εκλογές προκύψει ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας, τάσσεται η Άννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στη Real News.

    "Εφόσον προκύψει συνεργασία κομμάτων, δεν θεωρώ ότι προσφέρει η αλλαγή πρωθυπουργού", λέει η κ. Διαμαντοπούλου. Υπογραμμίζει ότι τυχόν συγκυβέρνηση θα πρέπει να γίνει στη "βάση προγραμματικής σύγκλισης και όχι deal εξουσίας".

    Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι ως κυβέρνηση και ως κόμμα υπήρξε θύμα της συγκυρίας της κρίσης. Σημειώνει πάντως για τη διαδοχή, ότι "δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τη διαδοχή και μάλιστα με υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών, που βρίσκεται στο διεθνές επίκεντρο των διαπραγματεύσεων και με τεράστιο και κατεπείγον έργο στα χέρια του".

    [05] Συμπλοκή, με σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στη Ρόδο

    Άγρια συμπλοκή, μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών (Πακιστανών και Αφγανών), με μαχαιρώματα και σοβαρούς τραυματισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στο δημοτικό διαμέρισμα Παραδεισίου, στο νησί της Ρόδου.

    Από την συμπλοκή που έγινε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο Αφγανοί μαχαιρωμένοι στην κοιλιά και στην πλάτη ενώ ο ένας από τους Ροδίτες δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο, πιθανότητα με μεγάλο μαχαίρι ή μπαλτά.

    Οι αστυνομικοί εξετάζουν με πολύ προσοχή το κίνητρο της άγριας αυτής συμπλοκής και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από τις καταθέσεις που θα δώσουν μέσα στις επόμενες μέρες οι εμπλεκόμενοι.

    Στα χέρια των αστυνομικών αρχών πάντως, βρίσκονται και κρατούνται με εντολή του Εισαγγελέα Ρόδου οι 4 από τους 5 Έλληνες που συμμετείχαν στην συμπλοκή αυτή.

    Ο πέμπτος που φαίνεται ότι τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στους αλλοδαπούς ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους στο Παραδείσι, διαφεύγει της σύλληψης.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου ο οποίος αναμένεται να ασκήσει κατηγορίες σε βάρος τους.

    [06] Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η οικονομία της χώρας θα είχε περισσότερες πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

    "Δεν μιλώ για αποκλεισμό της Ελλάδας" από την ευρωζώνη, διαβεβαίωσε ο Φρίντριχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel, "αλλά να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα αποχώρησης τα οποία δεν θα μπορούσε να τα αρνηθεί", εξήγησε.

    "Εκτός της νομισματικής ένωσης οι πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι σίγουρα μεγαλύτερες απότο αν μείνει στην Ευρωζώνη", συνέχισε ο Γερμανός υπουργός ο οποίος πρόσκειται στη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), τη βαυαρέζικη πτέρυγα του κόμματος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

    [07] Η κρίση χρέους στο τραπέζι της G20

    Η Ευρώπη, η επισφαλής οικονομική κατάστασή της και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών της G20, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν απόψε στο Μεξικό.

    Οι εκπρόσωποι των είκοσι πλούσιων και αναδυόμενων χωρών θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα του Μεξικού για να συζητήσουν την οικονομική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από την ένταση στις αγορές και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Η σύνοδος θα αρχίσει στις 16:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, ώρα Ελλάδας).

    Το θέμα του ελληνικού χρέους και οι ενέργειες της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτιμάται ότι θα απασχολήσουν τους υπουργούς και τους Κεντρικούς Τραπεζίτες.

    "Κανείς δεν θέλει να παρατείνεται επ' άπειρον η κρίση", δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς. "Είναι βασικό οι ευρωπαϊκές αρχές να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή μέτρα οικονομικής πολιτικής που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη. Έτσι θα δωθεί μια θετική ώθηση καθώς οι επιχειρήσεις θα ενδιαφέρονται να επενδύσουν, τα νοικοκυριά θα αυξήσουν τις δαπάνες τους και οι επενδυτές θα ξαναβρούν το ενδιαφέρον τους για το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος", πρόσθεσε.

    Οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τριών χωρών της ευρωζώνης που μετέχουν στην G20 (Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία) αναμένεται ότι θα διαβεβαιώσουν τους εταίρους τους πως θα ενισχύσουν την "άμυνά" τους απέναντι στην επέκταση της κρίσης.

    Οι υπουργοί όλων των χωρών κάνουν λόγο για ένα "τείχος ασφαλείας". Όμως, από αυτήν την άποψη, το χρονικό διάστημα στο οποίο πραγματοποιείται αυτή η σύνοδος της G20 δεν είναι το ιδανικότερο: θα ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 1 και 2 Μαρτίου, η οποία θα πρέπει να καθορίσει το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) που θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο. Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, ο Μεξικανός Άνχελ Γκουρία, εξέφρασε τη λύπη του για την καθυστέρηση αυτή. "Λένε ότι το τείχος ασφαλείας θα έχει τελειώσει τον Μάρτιο. Όμως απέχουμε μόλις λίγες ημέρες από τον Μάρτιο. Καθημερινά, το κόστος της ανασφάλειας και της αναποφασιστικότητας είναι τεράστιο", είπε σήμερα.

    Το κείμενο των αποφάσεων που θα ληφθούν στη σύνοδο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Κυριακή στις 16:30, τοπική ώρα (00:30 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας).

    [08] Μόντι: Επιστρέφω στο πανεπιστήμιο του χρόνου

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε σήμερα ότι περιμένει να επιστρέψει στη θέση του προέδρου του πανεπιστημίου του Μιλάνου τον επόμενο χρόνο, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που τον θέλουν να μενει στην πολιτική μετά το 2013 οπότε λήγει η θητεία της κυβέρνησής του.

    "Η προσωρινή κυβερνητική εντολή θα λήξει σύντομα και σίγουρα θα επιστρέψω έγκαιρα για να ολοκληρώσω την τετραετή θητεία μου ως προέδρου του πανεπιστημίου αυτού", τόνισε ο Μόντι σε τελετή στο πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου.

    Ο Μόντι, διακεκριμένος οικονομολόγος, είναι πρόεδρος του πανεπιστημίου Μποκόνι, ενός από τα πιο φημισμένα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Ιταλίας, πάνω από μια δεκαετία. Παραιτήθηκε από την προεδρία του πανεπιστημίου όταν έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας, αλλά η θητεία του λήγει επίσημα το 2014.

    [09] Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στην Τυνησία

    Πάνω από 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την έδρα της Γενικής Συνομοσπονδίας Τυνήσιων Εργαζομένων (UGTT) στην Τύνιδα για να ζητήσουν την αποπομπή της κυβέρνησης και για να καταγγείλουν πολλές επιθέσεις στα γραφεία της UGTT αυτήν την εβδομάδα, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    "Ο λαός θέλει την πτώση της κυβέρνησης", "Διαδηλώσεις και συγκρούσεις ως την πτώση της κυβέρνησης", "Μην αγγίζετε την UGTT", "Ζήτω η UGTT", φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του μεγαλύτερου συνδικάτου της Τυνησίας.

    Στη συγκέντρωση αυτή πήραν μέρος πολλά πολιτικά κόμματα.

    Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν πολλές ενέργειες εναντίον γραφείων της UGTT, την ευθύνη για τις οποίες επιρρίπτουν σε μέλη του ισλαμικού κινήματος Ενάχντα.

    [10] Συνελήφθησαν δυο βρετανοί δημοσιογράφοι στη Λιβύη

    Λίβυοι πολιτοφύλακες συνέλαβαν δυο Βρετανούς δημοσιογράφους που εργάζονται για τον τηλεοπτικό σταθμό Iran Press TV, τους οποίους κρατούν στην Τρίπολη, δήλωσαν αξιωματούχοι και πηγές του τηλεοπτικού σταθμού.

    Ο Press TV αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης συνελήφθησαν στη Μισράτα μαζί με δυο κατοίκους της περιοχής, από ταξιαρχία η οποία συμμετείχε πέρυσι στον πόλεμο στη Λιβύη στο πλευρό των εξεγερμένων.

    Ο σταθμός τόνισε ότι δε έχει έλθει σε επαφή με τους τέσσερις, από την Τρίτη. Οι δυο Βρετανοί είναι οι Νίκολας Ντέιβις και Γκάρεθ Μοντγκόμερι-Τζόνσον.

    Πηγή του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις κρατούνται από ταξιαρχία της Μισράτα, ενώ η σύλληψη των δυο Βρετανών επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο λόγος της σύλληψης των τεσσάρων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

    [11] Δεν θα δικαστεί ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Μιλς λόγω παραγραφής

    Το δικαστήριο του Μιλάνου αποφάσισε ότι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν μπορεί να κριθεί για την υπόθεση χρηματισμού του Βρετανού δικηγόρου Ντέϊβιντ Μίλς, λόγω παραγραφής του αδικήματος.

    Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την καταδίκη του "Καβαλιέρε" σε πέντε χρόνια φυλάκισης ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισής του Νικόλο Γκεντίνι και Πιέτρο Λόγκο, επέμεναν ότι ο πελάτης τους έπρεπε να αθωωθεί διότι δεν διέπραξε το αδίκημα για το οποίο είχε κατηγορηθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην μεγιστάνας πρωθυπουργός, φερόταν να χρημάτισε τον Ντέϊβιντ Μίλς, ώστε να τον ωθήσει να μην αποκαλύψει τα όσα γνώριζε σε σχέση με ύπαρξη παράκτιων εταιριών που είχε χρησιμοποιήσει ο "μίστερ τιβί".

    "Πρόκειται για μια από τις τόσες δίκες που στήθηκαν σε βάρος μου χωρίς καμία απόδειξη. Συνολικά, μιλάμε για πάνω από εκατό δικαστικές υποθέσεις και εννιακόσιους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με το πρόσωπό μου", τόνισε σε ανακοινωθέν του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    [12] Βόλεϊ-Α1: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0

    Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ολυμπιακός νίκησε στο «Μελίνα Μερκούρη» τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ (25-10, 25-16, 25-23) στο ντέρμπι των «αιωνίων» για τη 19η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών και τον έσπρωξε πιο κοντά στον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία. Οι «πράσινοι», που έχασαν στην προθέρμανση τον Κόλεφ (πρόβλημα στη μέση) και υποχρεώθηκαν να παίξουν με ακραίο τον πασαδόρο Αγγελόπουλο, έπεσαν «αμαχητί» στο πρώτο σετ (25-10) και ακολούθησαν από μια σχετική απόσταση ως τα μισά του δεύτερου (14-10), πριν το χάσουν κι αυτό με 25-16.

    Στο 3ο και πιο ενδιαφέρον σετ οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Κανέλλο, Σωτηρίου και Ιωάννου στο βασικό σχήμα, όμως η υπερβολική χαλάρωσή τους και τα πολλά λάθη έφεραν τον Παναθηναϊκό προηγούμενο 11-8. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, ξέφυγαν με 3 πόντους (18-15 και 20-17), αλλά το «μπλακ άουτ» που υπέστησαν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό, με ένα σερί 6-0 (!), να προηγηθεί 23-20 και να απειλήσει με κατάκτηση του σετ. Όμως, η επίθεση του Πετρέα και το μπλοκ του ίδιου στον Πανταλέοντα, οι δύο συνεχείς άσοι του Κοκκινάκη και η επίθεση του Φιγκερόα επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να «απαντήσει» με ένα 5-0 και να τελειώσει τον αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 February 2012 - 17:30:29 UTC