Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν περισσότερο την Μέρκελ
  • [02] Αμφίβολη η συμμετοχή του Έισι Λο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ
  • [03] "Ένας καλλιτέχνης, μία ιδιοφυΐα", μεγάλη έκθεση Σαλβαδόρ Νταλί στη Ρώμη
  • [04] Η διάσωση της βιοποικιλότητας "κοστίζει" 300 δισ. δολάρια ετησίως
  • [05] Περίπου 1.000 γυναίκες πεθαίνουν καθημερινά στη διάρκεια του τοκετού
  • [06] Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει προβοκάτσια εις βάρος του, ενόψει της επίσκεψης Σαμαρά στη Μεσσηνία
  • [07] Την επιτυχή έκβαση του PSI χαιρετίζει και Μ. Σουλτς
  • [08] Το Βερολίνο χαιρετίζει τη συμφωνία για το PSI
  • [09] Γκάιτνερ και Λαγκάρντ αισιοδοξούν για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας
  • [10] Ο Γιόζεφ 'Ακερμαν χαιρετίζει την επιτυχή έκβαση της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων
  • [11] Φ. Μπαρουέν: "Καλή είδηση" η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων
  • [12] Σεισμός 7,1 βαθμών στο νότιο Ειρηνικό

  • [01] Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν περισσότερο την Μέρκελ

    Μεταξύ των ηγετών των πέντε κύριων ευρωπαϊκών χωρών, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι αυτή που εκτιμούν περισότερο οι ευρωπαίοι πολίτες, ενώ ο λιγότερο δημοφιλής είναι ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

    Μολονότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγγελα Μέρκελ είναι εξίσου αναγνωρίσιμοι σ' αυτές τις πέντε χώρες (93% για τον πρώτο, 92% για τη δεύτερη), αντίθετα ο γάλλος πρόεδρος δεν συγκεντρώνει παρά 33% θετικές γνώμες και 58% αρνητικές, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος έχει 50% θετικές γνώμες και 41% αρνητικές.

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο βρετανός πρωθυπουργός, είναι γνωστός στο 88% των ερωτηθέντων και συγκεντρώνει εξίσου θετικές και αρνητικές γνώμες, 44%.

    [02] Αμφίβολη η συμμετοχή του Έισι Λο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ

    Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Έισι Λο στον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, δεν συμμετείχε στηχθεσινήπροπόνηση αφού εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.

    Την προπόνηση παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σε μια προσπάθεια της «ερυθρόλευκης» διοίκηση για ψυχολογική τόνωση ενόψει του αγώνα που θα κρίνει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

    [03] "Ένας καλλιτέχνης, μία ιδιοφυΐα", μεγάλη έκθεση Σαλβαδόρ Νταλί στη Ρώμη

    Στο σύμπλεγμα του Βιτοριάνο, κοντά στη Ρωμαϊκή Αγορά (Φόρο Ρομάνο) θα φιλοξενηθεί απόσήμερα, Παρασκευή, η μεγάλη έκθεση που είναι αφιερωμένη στον ασύγκριτο Ισπανό ζωγράφο Σαλβαδόρ Νταλί, με τίτλο «Ένας καλλιτέχνης, μία ιδιοφυΐα», η οποία περιλαμβάνει σχέδια, πίνακες, φωτογραφίες, ταινίες, επιστολές και αντικείμενα, που ξεδιπλώνουν όλο το πολύπλευρο ταλέντο και έργο του.

    Η έκθεση στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης αποβλέπει στο να ιχνηλατήσει τη συνολική προσωπική και καλλιτεχνική πορεία του εκκεντρικού υπερρεαλιστή ?δασκάλου? (που γεννήθηκε το 1904 και πέθανε το 1989), στην οποία το καλλιτεχνικό στοιχείο και η προσωπικότητα αποτελούν αναπόσπαστα οργανικά στοιχεία του Είναι του.

    Ως προοίμιο, η έκθεση παρουσιάζει τον άνθρωπο Νταλί μέσα από τις φωτογραφίες του Αμερικανο-Ρώσου Φίλιπ Χάλσμαν, αλλά και μέσα από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του και βίντεο με τις πολυάριθμες καλλιτεχνικές του περφόρμανς.

    Ένα άλλο τμήμα της έκθεσης εστιάζεται στις σχέσεις του Καταλανού καλλιτέχνη με την Ιταλική Αναγέννηση. «Ίσως κάποια μέρα να με θεωρούν τον Ραφαήλο του 20ου αιώνα», αυτοεπαιρόταν ο γνωστός Νάρκισσος καλλιτέχνης. Για του λόγου το αληθές, στο τμήμα αυτό εκτίθεται το γνωστό του έργο «Αυτοπροσωπογραφία με ραφαηλικό λαιμό» (1920-21).

    [04] Η διάσωση της βιοποικιλότητας "κοστίζει" 300 δισ. δολάρια ετησίως

    Θα κοστίσει ακριβά η διάσωση της βιοποικιλότητας, της αχανούς ποικιλίας της ζωικής και φυτικής ζωής στον πλανήτη, δηλαδή, περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια, το χρόνο, για τα επόμενα οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα του ΟΗΕ.

    Θα κοστίσει, όμως, απείρως ακριβότερα, η αδράνεια. Διεθνής μελέτη, που υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αποτιμά το κόστος της μη ανάληψης δράσης σε 2 έως 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, κατ' έτος.

    «Η βιοποικιλότητα είναι η βάση των όσων κάνουμε στη γεωργία, των όσων κάνουμε στην υγεία» τόνισε στο Ρόιτερς ο Βραζιλιάνος Μπραούλιο Φερέιρα ντε Σούζα Ντίας και προειδοποίησε: «Κατά συνέπεια, τα καινούργια εμβόλια, η ανάπτυξη των νέων καλλιεργήσιμων φυτικών ποικιλιών βασίζεται στη βιολογική ποικιλότητα, στους γενετικούς πόρους. Αν χάσουμε τη βιολογική ποικιλότητα, χάνουμε τις επιλογές για μελλοντική ανάπτυξη σ' αυτούς τους τομείς».

    [05] Περίπου 1.000 γυναίκες πεθαίνουν καθημερινά στη διάρκεια του τοκετού

    Περίπου 1.000 γυναίκες πεθαίνουν καθημερινά στη διάρκεια του τοκετού ή εξαιτίας επιπλοκών που συνδέονται με την εγκυμοσύνη, την ώρα που αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν, όπως και εκείνοι των νεογνών, αναφέρειη οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF).

    Σε έκθεσή της με τον τίτλο "Μητρική θνησιμότητα: μία κρίση που μπορεί να αποφευχθεί", η οργάνωση αναφέρει πώς η παροχή έκτακτων μαιευτικών υπηρεσιών σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων μπορεί να σώσει ζωές.

    Σύμφωνα με τους MSF η λύση περνά απο την εφαρμογή επαρκών προγραμμάτων κυρίως για τις περιπτώσεις επιπλοκών στη γέννα, την εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού, την πρόσβαση σε ιατρικό εξοπλισμό και το κατάλληλο ιατρικό υλικό.

    [06] Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει προβοκάτσια εις βάρος του, ενόψει της επίσκεψης Σαμαρά στη Μεσσηνία

    Την καταγγελία ότι προετοιμάζεται ''προβοκατόρικο σκηνικό έντασης από διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Σαμαρά αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Καλαμάτας'' κάνει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της που διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου στην Αθήνα.

    Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ιστοσελίδες επικαλούνται πηγές της ΝΔ και της αστυνομίας και τονίζει ότι ''οι προβοκατόρικες αυτές πληροφορίες, που θέλουν να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε 'επεισόδια' αποτελούν μέρος ένας νοσηρού σχεδίου που θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες του παρακράτους'' και προσθέτει: ''η ΝΔ, μπροστά στην ογκούμενη αντίδραση του λαού, απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, την οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, προσπαθεί να στοχοποιήσει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να συσπειρώσει τις δυνάμεις της που φυλλοροούν''.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει επίσης ότι ''εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με αυτά τα δημοσιεύματα και ζητάμε την άμεση διερεύνησή τους από τις αρμόδιες αρχές, ενώ καλούμε τα ίδια τα ΜΜΕ, εάν έχουν στοιχεία, να τα αποκαλύψουν'', ενώ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για επικίνδυνες πρακτικές ''που θέλουν ένα προεκλογικό σκηνικό που δεν ταιριάζει ούτε στη δημοκρατική παράδοση, ούτε στην κουλτούρα του λαού μας''.

    [07] Την επιτυχή έκβαση του PSI χαιρετίζει και Μ. Σουλτς

    Την εθελούσια συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, χαιρετίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί τεράστιο βήμα προς τη διαμόρφωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμο επίπεδο και προς την αποκατάσταση της σταθερότητας στην ευρωζώνη. Υπενθυμίζει, δε, ότι η επιτυχής έκβαση του PSI αποτελεί προϋπόθεση για την τελική έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ.

    Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που «θα δώσουν ελπίδα στους πολίτες που έχουν χάσει την εργασία τους και έχουν βυθιστεί στη φτώχεια», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς.

    [08] Το Βερολίνο χαιρετίζει τη συμφωνία για το PSI

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που επιτεύχθηκε με τον ιδιωτικό τομέα κάνοντας λόγο για ένα "μεγάλο βήμα στην οδό της σταθεροποίησης" της Ελλάδας.

    "Η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία", υπογράμμισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

    [09] Γκάιτνερ και Λαγκάρντ αισιοδοξούν για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

    Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε σήμερα πως η Ευρώπη, χάρη στα μέτρα που έλαβε για να περιορίσει την κρίση του χρέους στους κόλπους της, δεν δημιουργεί πλέον "σημαντικούς" κινδύνους για την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.

    Και η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη "προς το παρόν αποφεύχθηκε".

    "Πιστεύω ότι ο πραγματικός κίνδυνος μιας κρίσης, μιας σοβαρής κρίσης, προς το παρόν αποφεύχθηκε", πρόσθεσε η Λαγκάρντ. "Λέω προς το παρόν επειδή οι Ευρωπαίοι έχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνουν. Εξακολουθούν να μην έχουν ανεγείρει αυτό το τείχος προστασίας που πολλοί τους ζητούν".

    Η Λαγκάρντ εξέφρασε ωστόσο την πεποίθησή της πως η Ευρώπη θα συμφωνήσει στο μέγεθος της ασπίδας της κατά της κρίσης του χρέους, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για να ενισχύσει ο υπόλοιπος κόσμος τους πόρους του ΔΝΤ.

    "Δεν είμαι απαισιόδοξη", δήλωσε. "Μύρισε άνοιξη".

    [10] Ο Γιόζεφ 'Ακερμαν χαιρετίζει την επιτυχή έκβαση της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων

    Ο Γιόζεφ Ακερμαν, του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) που εκπροσωπεί τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, χαιρέτισε την υψηλή συμμετοχή στην επιχείρηση ανταλλαγής ομολόγων και δήλωσε ότι νέες ευκαιρίες ανοίγονται τώρα για την Ελλάδα.

    "Το πολύ ισχυρό και θετικό αποτέλεσμα δίνει τώρα μία σημαντική ευκαιρία στην Ελλάδα να προωθήσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, ενώ ενισχύει την ικανότητα της ευρωζώνης να δημιουργήσει ένα οικονομικό περιβάλλον σταθερότητας και ανάπτυξης" δήλωσε ο Γιόζεφ Ακερμαν, πρόεδρος του συμβουλίου των κυβερνητών του IIF.

    [11] Φ. Μπαρουέν: "Καλή είδηση" η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων που διαπραγματεύθηκε η Ελλάδα είναι καλή είδηση και πως αποφεύχθηκε μια στάση πληρωμών της χώρας.

    "Είναι καλή είδηση, είναι μια καλή επιτυχία", δήλωσε ο Μπαρουέν προς το ραδιοσταθμό RTL. "Είναι κάτι που μας επιτρέπει να παραμείνουμε σε εθελοντική βάση αποφεύγοντας τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών" πρόσθεσε.

    [12] Σεισμός 7,1 βαθμών στο νότιο Ειρηνικό

    Σίδνεϊ, Αυστραλία 09/03/2012 10:41 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Ρόιτερς)

    Αυστραλία: Σεισμός 7,1 βαθμών ανοικτά του Βανουάτου και των νησιών Λουαγιοτέ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο νότιο Ειρηνικό, ανοικτά του νησιού Βανουάτου και των νησιών Λουαγιοτέ της Νέας Καληδονίας, χωρίς να σημάνει συναγερμός για τσουνάμι, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

    Το υπόκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 36,8 χλμ., 206 χλμ. νοτιοανατολικά του Πορτ Βίλα, της πρωτεύουσας του Βανουάτου, 324 χλμ. από την πόλη Ταντίν (νησιά Λόγιαλτι), και 1.800 χλμ. ανατολικά των ακτών της Αυστραλίας, πρόσθεσε το USGS.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 March 2012 - 9:30:29 UTC