Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 27 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένοπλοι εισέβαλλαν σε βάση της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν
  • [02] 60 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στη Λ.Δ. του Κονγκό όταν το φρεάτιο στο οποίο εργάζονταν κατέρρευσε
  • [03] Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους της Συρίας
  • [04] Ο Μπραχίμι δεν θέλει να συνεχίσει την ίδια "αποτυχημένη προσέγγιση" του Ανάν στο θέμα της Συρίας

  • [01] Ένοπλοι εισέβαλλαν σε βάση της πολεμικής αεροπορίας του Πακιστάν

    Ένας αξιωματούχος της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε ότι ένοπλοι εισέβαλλαν και επιτέθηκαν σε μια βάση της πολεμικής αεροπορίας σε κεντρική περιοχή του Πακιστάν, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, ο αξιωματούχος χαρακτήρισε τους ενόπλους ως "τρομοκράτες".

    Οι φρουροί ασφαλείας αντάλλαζαν πυρά με τους ενόπλους επί τρεις ώρες, αφότου ξεκίνησε η επίθεση στη βάση της πολεμικής αεροπορίας, ανέφερε ο αξιωματούχος.

    "Τρομοκράτες" είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι πακιστανικές αρχές προκειμένου να περιγράψουν τις ομάδες μαχητών, όπως είναι οι Ταλιμπάν.

    [02] 60 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στη Λ.Δ. του Κονγκό όταν το φρεάτιο στο οποίο εργάζονταν κατέρρευσε

    Περίπου 60 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όταν ένα φρεάτιο στο οποίο εργάζονταν κατέρρευσε, αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς.

    Οι μεταλλωρύχοι βρίσκονταν 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους όταν συνέβη το ατύχημα σε μια απομακρυσμένη περιοχή βορειοανατολικά του κράτους.

    Χιλιάδες άνθρωποι στο ανατολικό Κονγκό εργάζονται τα μεταλλωρυχεία, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι μηδενικά και τα ατυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο.

    [03] Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους της Συρίας

    Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) ανέστειλε την Πέμπτη την ιδιότητα του μέλους της Συρίας, μετά από σύνοδο που πραγματοποίησαν οι Μουσουλμάνοι ηγέτες στη Μέκκα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πρακτική της βίαιης καταστολής των εξεγέρσεων που ακολουθεί το καθεστώς αλ-Άσαντ στη χώρα της Μέσης Ανατολής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    "Το συμβούλιο αποφασίζει να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας από τον OIC και όλα τα δευτερεύοντα όργανά της, εξειδικευμένα και θυγατρικά ιδρύματα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Η κίνηση αυτή εγκρίθηκε τη Δευτέρα σε ένα προκαταρκτικό συμβούλιο που πραγματοποίησαν οι υπουργοί εξωτερικών των του OIC, παρά τις αντιδράσεις του Ιράν.

    [04] Ο Μπραχίμι δεν θέλει να συνεχίσει την ίδια "αποτυχημένη προσέγγιση" του Ανάν στο θέμα της Συρίας

    Ο αντικαταστάτης του Κόφι Ανάν στη θέση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη Συρία, Λακντάρ Μπραχίμι, δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει με την ίδια "αποτυχημένη προσέγγιση", όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής, μεταδίδει το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Ρόιτερς.

    Τα Ηνωμένα Έθνη και η Ένωση των Αραβικών Κρατών ζήτησαν από τον Μπραχίμι να αντικαταστήσει τον Ανάν στα τέλη του μήνα, αλλά διπλωμάτες εκτιμούν ότι κρατά επιφυλακτική στάση ως προς την απόφασή του.

    Ο Γάλλος πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών, Ζεράρ Αρό, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Αύγουστο, τόνισε σε δηλώσεις του ότι "είναι μια? απίθανη αποστολή, οπότε καταλαβαίνω γιατί είναι διστακτικός στο να πάρει την απόφασή του".

    Σύμφωνα με πηγή του Ρόιτερς, "πολλοί είναι αυτοί που θέλουν τον Μπραχίμι στη θέση του Ανάν, ώστε είτε να συνεχίσει με την ίδια αποτυχημένη προσέγγιση είτε να επινοήσει μια νέα απίθανη στρατηγική". Συνέχισε λέγοντας ότι "παρά τις πιέσεις που του ασκούνται από όλες τις πλευρές να δεχτεί τη θέση, δεν έχει ακόμα αποφασίσει αφού εκκρεμούν ορισμένοι βασικοί όροι".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2012 - 0:30:34 UTC