Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Χαλκιδικής
  • [02] Προηγείται το κεντροδεξιό GERB στις εκλογές στη Βουλγαρία
  • [03] Σενάρια για πιθανή επιστροφή ή συνεργασία του Γ. Καρατζαφέρη με τη ΝΔ.
  • [04] Σώοι οι 54 επιβαίνοντες του λεωφορείου που τυλίχτηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό
  • [05] Ο Φέργκιουσον αποχαιρέτησε το "Ολντ Τράφορντ"
  • [06] Η ΤΣΣΚΑ νικήτρια του "μικρού τελικού" της Ευρωλίγκας

  • [01] Οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Χαλκιδικής

    Συνολικά εννέα άτομα,οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Χαλκιδική.

    Τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από σκάγια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη θέση Καρατζά μεταφέρθηκαν το απόγευμα στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Οι τρεις εκ αυτών πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο ένας που έφερε βαρύτερα τραύματα, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη.

    Νωρίτερα το μεσημέρι παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πολυγύρου σε τρεις αστυνομικούς και σε μία διαδηλώτρια που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις Σκουριές και στη θέση Καρατζά της Χαλκιδικής όπου από το πρωί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες. Ενώ ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά λίγο αργότερα στη θέση Καρατζά.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός". Σύμφωνα με τον ίδιο η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με τους τραυματισμούς αστυνομικών στη Χαλκιδική:

    «Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους δίκαιο κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ. Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα».

    [02] Προηγείται το κεντροδεξιό GERB στις εκλογές στη Βουλγαρία

    Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, το κεντροδεξιό κόμμα GERB προηγείται στις σημερινές εκλογές στη Βουλγαρία.

    To GERB συγκεντρώνει περίπου 31% και 97 από τις 240 έδρες του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των εταιριών Alpha Research και Sova Harris.

    Οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν 25 ως 27% και 85 έδρες.

    [03] Σενάρια για πιθανή επιστροφή ή συνεργασία του Γ. Καρατζαφέρη με τη ΝΔ.

    Δεν υπάρχει κάτι απτό στα σενάρια που αναφέρονται σε πιθανή επιστροφή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία.

    Το Μέγαρο Μαξίμου δεν σχολιάζει το θέμα και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν σχολιάζονται ποτέ οι δηλώσεις στελεχών άλλων κομμάτων και γενικώς στελεχών «που δεν ανήκουν στη ΝΔ». Το ίδιο στέλεχος είπε ότι για θέματα που αφορούν το κόμμα, λόγο έχουν και τα θεσμικά του όργανα.

    Από την πλευρά του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε παντελή άγνοια για το θέμα πιθανής επανένταξης ή συνεργασίας του κ.Καρατζαφέρη με τη ΝΔ.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σύμφωνα με στενή συνεργάτιδά του η οποία συνομίλησε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει δώσει εντολή να μην γίνει καμία κουβέντα πέραν της λακωνικής δήλωσης που έκανε ο ίδιος νωρίτερα.

    «Πρέπει όλοι σε αυτόν τον τόπο να σκεφτόμαστε με γνώμονα όχι το συμφέρον των κομμάτων, αλλά το τι υπηρετεί το Έθνος. Ο ΛΑ.Ο.Σ. μένει σταθερός στο δόγμα : "εν οίδα, την πατρίδα''» ήταν η λιτή δήλωση του κ.Καρατζαφέρη.

    Την ίδια στιγμή, βουλευτές της ΝΔ με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και θεωρούνται συνομιλητές του πρώην προέδρου του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, απέφυγαν να πάρουν θέση δηλώνοντας άγνοια, δεν θέλησαν να σχολιάσουν τα σενάρια, αλλά παρέπεμψαν στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στις δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς -σύμφωνα με τους ίδιους- κατά του κ.Καραμανλή από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

    [04] Σώοι οι 54 επιβαίνοντες του λεωφορείου που τυλίχτηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό

    Στις φλόγες τυλίχθηκε τουριστικό λεωφορείο με πολωνικές πινακίδες στις 6 το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Παραμυθιάς, και συγκεκριμένα στη σήραγγα Μεσοβουνίου. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας ήταν άμεση, και οι 54 επιβαίνοντες του λεωφορείου βγήκαν αμέσως από το λεωφορείο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών η φωτιά πρέπει να προήλθε από βλάβη στον κινητήρα του οχήματος. Στο σημείο σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων ενός χιλιομέτρου.

    [05] Ο Φέργκιουσον αποχαιρέτησε το "Ολντ Τράφορντ"

    Ιστορικές στιγμές διαδραματίστηκαν σήμερα στο Μάντσεστερ, καθώς ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον πάτησε για τελευταία φορά το χορτάρι του "Ολντ Τράφορντ" ως προπονητής της Γιουνάιτεντ, για τον αγώνα με τη Σουόνσι.

    Περίπου 70.000 φίλοι των πρωταθλητών Αγγλίας αποχαιρέτησαν τον προπονητή-θρύλο που ανέλαβε την ηγεσία των "κόκκινων διαβόλων" το Νοέμβριο του 1986 και φεύγει έχοντας εμπλουτίσει την τροπαιοθήκη του συλλόγου με 38 κύπελλα! Εμφανώς συγκινημένος, ο 71χρονος Σκοτσέζος δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα και να ανταποδίδει το παρατεταμένο χειροκρότημα που δονούσε το "Θέατρο των Ονείρων" για πολύ ώρα, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φέργκιουσον θα καθήσει για τελευταία φορά στον πάγκο της Γιουνάιτεντ την επόμενη Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, στο εκτός έδας ματς με τη Γουέστ Μπρομ και θα συμπληρώσει "στρογγυλά" 1.500 παιχνίδια ως τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας.

    Ο σημερινός αγώνας δεν είχε βαθμολογική σημασία και ολοκληρώθηκε 2-1 με τον Ρίο Φέρντιναντ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 87΄. Το σκορ είχε ανοίξει ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες για τους γηπεδούχους και ισοφάρισε ο παίκτης-αποκάλυψη της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ, ο Ισπανός Μίτσου.

    [06] Η ΤΣΣΚΑ νικήτρια του "μικρού τελικού" της Ευρωλίγκας

    Την τρίτη θέση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας κατέλαβε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία στον τελικό της... παρηγοριάς επικράτησε 74-73 της Μπαρτσελόνα στην «Ο2 Αρίνα» του Λονδίνου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 May 2013 - 18:30:24 UTC