Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε οικονομικό φόρουμ του ΕΛΚ θα μιλήσει σήμερα ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Βόμβα στο ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού
  • [03] Απεργούν σήμερα όλοι οι γιατροί
  • [04] Επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία
  • [05] «Μπρα ντε φερ» με την Άγκελα Μέρκελ θέλει ο Μπερλουσκόνι
  • [06] Κλειστός το Σαββατοκύριακο ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος»
  • [07] Συνεχίζεται η αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά
  • [08] Ποιότητα καυσίμων και ΑΠΕ στο μικροσκόπιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
  • [09] Εγκαινιάζεται σήμερα στο Πασαλιμάνι η 3η Πειραϊκή Αμφικτυονία
  • [10] Η αυστραλιανή κυβέρνηση εγκαταλείπει τον Ασάνζ
  • [11] Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

  • [01] Σε οικονομικό φόρουμ του ΕΛΚ θα μιλήσει σήμερα ο Αντ. Σαμαράς

    Στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη», θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Οπρωθυπουργός θα αναφερθεί στην ανάγκη το δημοσιονομικό πρόγραμμα να συμπληρωθεί με αναπτυξιακές πολιτικές, για να βγει από την κρίση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαική Ένωση.

    [02] Βόμβα στο ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

    Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα στο ΙΧ αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Διομήδου 3 και Αγ. Βαρβάρας, στη Δάφνη.

    Στις 4.15 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα "ΖΟΥΓΚΛΑ" και προειδοποίησε για την έκρηξη δίνοντας χρονικό περιθώριο 20 λεπτών.

    Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

    Η έκρηξη ήταν ισχυρή και διέλυσε το αυτοκίνητο κάτω από το οποίο είχε τοποηθετηθεί ο μηχανισμός ενώ έσπασαν τα τζάμια πολυκατοικιών και προκλήθηκαν ζημιές σε παρακέιμενα αυτοκίνητα.

    Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό ενώ ακόμα βρίσκονται στο σημείο πυροτεχνουργοί και άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διευρενά την υπόθεση, οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία.

    [03] Απεργούν σήμερα όλοι οι γιατροί

    Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για «οικτρή πραγματικότητα που εξευτελίζει τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους».

    Γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συγκροτούν κοινό μέτωπο και πραγματοποιούν σήμερα24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας τη διάλυσή του.

    Η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την οποία στηρίζει και ο ΠΙΣ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11.00, στην οποία θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Λήμνου και την Ικαρίας.

    [04] Επίδειξη ισχύος από τον Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα επίδειξη ισχύος κατά την επιστροφή του στην Τουρκία απαιτώντας, ενώπιον χιλιάδων οπαδών του, τον "άμεσο" τερματισμό των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και οκτώ ημέρες με αίτημα την παραίτησή του.

    Ενώ οι οπαδοί του τον υποδέχθηκαν τη νύκτα σαν ήρωα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στο τέλος μιας τριήμερης περιοδείας του στο Μαγρέμπ, ο πρωθυπουργός κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τους "αναρχικούς" και τους "εξτρεμιστές" που διαδηλώνουν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας αψηφώντας την εξουσία του και ζήτησε να τερματισθεί το κίνημά τους.

    "Ζητώ να τερματισθούν αμέσως οι διαδηλώσεις, οι οποίες έχασαν το δημοκρατικό χαρακτήρα τους και στράφηκαν στο βανδαλισμό", δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος που κρατούσε τουρκικές σημαίες και φώναζε "είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για σένα, Ταγίπ" ή "εμπρός, ας τους συντρίψουμε όλους".

    Οι ΗΠΑ κατήγγειλαν αυτή την "άχρηστη ρητορεία" που , όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι, "δεν συμβάλλει στον κατευνασμό".

    Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σημείωσε πτώση 4,70% στο κλείσιμο, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν.

    [05] «Μπρα ντε φερ» με την Άγκελα Μέρκελ θέλει ο Μπερλουσκόνι

    Στην ανάγκη να ξεκινήσει, η κυβέρνηση της Ρώμης, σε «μπρα ντε φερ με την 'Αγκελα Μέρκελ» αναφέρθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Φόλιο» που δημοσιεύεται σήμερα.

    Σε απόσπασμα της συνέντευξης που προδημοσιεύεται από ηλεκτρονικές πύλες των μεγάλων ιταλικών εφημερίδων, ο «Καβαλιέρε» αναφέρει:

    «η κυβέρνηση Λέττα πρέπει να καταφέρει, με αξιοπιστία, να ξεκινήσει ένα μπρα ντε φερ - χωρίς φωνασκίες αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα- ώστε να πείσει τις χώρες της Ευρώπης που λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη, και ειδικότερα την Γερμανία της 'Αγκελα Μέρκελ, ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ξερή εναλλακτική: η ξαναρχίζει να γυρίζει με τρόπο δυναμικό η μηχανή της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματιστικού τομέα του ενιαίου νομίσματος, βγαίνοντας από την παράλυση που έχει προκαλέσει η υπερβολική έμφαση που δόθηκε στο δημόσιο χρέος, ή, διαφορετικά, τα στρατηγικά σημεία της αλληλεγγύης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος- από την τραπεζική ένωση μέχρι και όλα τα υπόλοιπα- θα εξαντληθούν και θα εξασθενήσουν, και στο τέλος, η σημερινή ισορροπία θα σπάσει».

    [06] Κλειστός το Σαββατοκύριακο ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος»

    Εκτός λειτουργίας θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο (8-9 Ιουνίου) ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος» λόγω τεχνικών εργασιών στο τμήμα επέκτασης προς τον σταθμό «Ελληνικό».

    Αυτές τις ημέρες οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δάφνη».

    Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή «Στ. Δάφνης - Στ. Άγιος Δημήτριος».

    Το Σάββατο η λεωφορειακή γραμμή θα λειτουργεί έως τις 02:00 (πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής). Η αφετηρία και το τέρμα της ορίζονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού «Δάφνη» και συγκεκριμένα στη στάση «Στ. Δάφνης (ΑΦΕΤ. 201)». Η γραμμή θα πραγματοποιεί τις υπάρχουσες στη διαδρομή στάσεις.

    [07] Συνεχίζεται η αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά

    Με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super ferry» απο το λιμάνι της Ραφήνας, θα προωθηθούν οι επιβάτες του πλοίου «Πηνελόπη» καθώς 11 μέλη από το πλήρωμά του, προχώρησαν το πρωί σε επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων.

    Το «Πηνελόπη» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 7:30 το πρωί για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ το super ferry θα φύγει στις 8:30 για τους ίδιους προορισμούς.

    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι στο συγκεκριμένο πλοίο υπήρξε το πρωί συνδικαλιστική παρέμβαση απο μέλη του ναυτεργατικού του σωματείου και ότι η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίζει τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα. Στο σημείο βρίσκεται ο κεντρικός λιμενάρχης Ραφήνας και εισαγγελέας.

    Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, μέλη του σωματείου του, έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο Λαύριο και να προχωρήσουν σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία Aqua Maria που αναχωρεί στις 12 το μεσημέρι για Ψαρά, Μεστά και στο πλοίο «Ταξιάρχης» που αναχωρεί στις 10 το βράδυ για Αγ.Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα.

    Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε χθές την προσωρινή αναστολή των συνδικαλιστών παρεμβάσεων σε πλοία εταιρειών που χρωστούν δεδουλευμένα σε ναυτικούς και να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία Πειραιά.

    [08] Ποιότητα καυσίμων και ΑΠΕ στο μικροσκόπιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

    Η πρόταση για την τροποποίηση των Οδηγιών περί ποιότητας καυσίμων και της χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ), θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕσήμερα στο Λουξεμβούργο και στο οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.

    Το Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 22 Μαΐου 2013 σε σχέση με την ενίσχυση και ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ενέργειας, ενώ θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν στην τεχνολογία και την καινοτομία στον ενεργειακό τομέα.

    [09] Εγκαινιάζεται σήμερα στο Πασαλιμάνι η 3η Πειραϊκή Αμφικτυονία

    Τα εγκαίνια της 3ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας, που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

    Κατά τη διάρκεια της 3ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας, θα λειτουργήσουν περίπτερα όπου θα αναδεικνύονται η παράδοση, ο πολιτισμός και η γεύση των τόπων καταγωγής από διάφορους συλλόγους, γόνοι των οποίων έχουν... ριζώσει και έχουν κάνει δεύτερη πατρίδα τους τον Πειραιά.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε καιτην επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2013.

    [10] Η αυστραλιανή κυβέρνηση εγκαταλείπει τον Ασάνζ

    H αυστραλιανή κυβέρνηση,διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μπομπ Καρ,«νίπτει τας χείρας της» όσον αφορά στην υπόθεση που εκδικάζεται στις ΗΠΑ σχετικά με την κατηγορία που βαρύνει τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ.

    Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Ασάνζ συνωμότησε με τον στρατιώτη Μάνινγκ για την υποκλοπή απόρρητων πληροφοριών, διαφωτίζοντάς τον κυρίως, πως να ερευνά ανώνυμα το SIPRNET (μία κλειστή πηγή πληροφοριών). Ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται η αυστραλιανή κυβέρνηση να ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας».Ευθέως, τόνισε, ότι «δεν πρόκειται να δαπανηθούν άλλα χρήματα για τον κ. Ασάνζ. Έχουν ήδη δαπανηθεί αρκετά για τα ενδιαφέροντα του συγκεκριμένου προσώπου. Μέχρι δω».

    Εν τω μεταξύ, ο τραπεζικός οργανισμός Bank of America απέρριψε την κατάθεση ύψους 25.000 δολαρίων, «Βραβείο Θάρρους» (Courage Award) της Γιαπωνέζας μουσικού Γιόκο Όνο, στον Ασάνζ -βραβείο που απονέμει κάθε χρόνο σε άτομα που, κατά τη γνώμη της, διακρίθηκαν για τη γενναιότητά τους. Στον Ασάνζ, το απένειμε, είπε, για «το γενναίο βήμα που έκανε να επιστρέψει στο κοινό αυτό που του ανήκε».

    [11] Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

    Όσες γυναίκες χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των ωοθηκών αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λόρα Χαβριλέσκι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο γυναικολογικό περιοδικό "Obstetrics & Gynecology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αξιολόγησαν στοιχεία από 24 δημοσιευμένες μελέτες πάνω στο ζήτημα (η λεγόμενη «μετα-ανάλυση») και βρήκαν ότι όσες γυναίκες παίρνουν το χάπι, έχουν κατά μέσο όρο 27% μικρότερο κίνδυνο να διαγνωστούν με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Μάλιστα η λήψη του χαπιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, φαίνεται να μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο.

    Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου, μία γυναίκα στις 72 θα εμφανίσει καρκίνο των ωοθηκών στη ζωή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 June 2013 - 6:30:23 UTC