Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Shah Deniz επιβεβαιώνει την επιλογή του TAP
  • [02] Κ. Χατζηδάκης: Αποφασισμένη να πετύχει είναι η κυβέρνηση
  • [03] Στο Νο 15 των ντραφτ του ΝΒΑ και στους Μπακς ο Αντετοκούνμπο
  • [04] Δακρυγόνα, συλλήψεις και συνέχεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Άγκυρα
  • [05] Στα σκαριά το πρώτο διαπλανητικό νόμισμα
  • [06] Μαραθώνια συνάντηση Κέρι με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

  • [01] Η Shah Deniz επιβεβαιώνει την επιλογή του TAP

    Η κοινοπραξία Shah Deniz επέλεξε το σχέδιο του αγωγού TAP για την αποστολή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, επιβεβαίωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής της βρετανικής ΒΡ Γκόρντον Μπιρέλ.

    Η κοινοπραξία, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BP, Statoil (Νορβηγία), Total (Γαλλία) και Socar (Αζερμπαϊτζάν) προτίμησε το σχέδιο TAP, που παρακάμπτει τη Ρωσία, από το ανταγωνιστικό σχέδιο του αγωγού Nabucco West.

    "Βρεθήκαμε ενώπιον δύο ισχυρών, ανταγωνιστικών μεταξύ τους σχεδίων. Τελικά, επιλέξαμε το ισχυρότερο", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκόρντον Μπιρέλ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά η κοινοπραξία Nabucco West αναφέρει ότι θα επιδιώξει "την ανάπτυξη προοπτικών που θα βασίζονται σε εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου".

    Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Α. Παπαγεωργίου, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή. «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη διότι θα ανακοινωθεί, αν δεν έχει ήδη ανακοινωθεί, στο Μπακού η επιλογή του αγωγού ΤΑP. Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως όταν λειτουργούμε συστηματικά και οργανωμένα μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα για τη χώρα» δήλωσε ο υφυπουργός.

    Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε αναγνωρίσει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε υποστηρίξει την υπόθεση ενώ και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την επιλογή του ΤΑP η οποία πιστώνεται στο υπουργείο και στον παριστάμενο υφυπουργό.

    [02] Κ. Χατζηδάκης: Αποφασισμένη να πετύχει είναι η κυβέρνηση

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πετύχει στη μάχη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αγνοώντας το πολιτικό κόστος, αλλά και την ανάγκη οι Ευρωπαίοι εταίροι να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτή την προσπάθεια, ανέδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την διάρκεια ομιλίας του, χθες το βράδυ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιδρυμα "Konrad Adenauer" στο Βερολίνο. Στην ίδια εκδήλωση, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ παραδέχθηκε ότι η γερμανική κοινωνία δεν θα ανεχόταν μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και ζήτησε να εγκαταλειφθούν τα σενάρια καταστροφής και να δοθεί στην Αθήνα η ευκαιρία που της αξίζει.

    «Στην Ευρώπη γκρεμίσαμε τα τείχη που χώριζαν την ανατολή από τη δύση. Θα ήταν μεγάλο λάθος να υψώσουμε οριζόντια τείχη μεταξύ βορρά και νότου" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι η απάντηση στην κρίση δεν είναι η "λιγότερη", αλλά η "περισσότερη" Ευρώπη. «Καμμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντεπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις», συνέχισε και τάχθηκε υπέρ μιας πραγματικής πολιτικής Ένωσης, στο πλαίσιο της οποίας θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλα τα μέλη, ενώ ταυτόχρονα θα εφαρμόζεται η αλληλεγγύη.

    Ερωτηθείς σχετικώς με τον αγωγό ΤΑΡ και τη σημασία του για την Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για οικονομικό όφελος, καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και για πολιτικό κέρδος, λόγω της αύξησης των πηγών προμήθειας. Πρόσθεσε ακόμη την συμβολική σημασία του αγωγού, ως σήμα επανεκκίνησης για την ελληνική οικονομία. Δεσμεύθηκε μάλιστα για "ακόμη περισσότερες καλές ειδήσεις" από την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

    [03] Στο Νο 15 των ντραφτ του ΝΒΑ και στους Μπακς ο Αντετοκούνμπο

    Οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν στο Νο 15 των ντραφτ του ΝΒΑ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

    Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας παίκτης φθάνει τόσο ψηλά στη διαδικασία των νέων ταλέντων για το ΝΒΑ.

    Ο 18χρονος φόργουορντ ξεπεράσε τους Κώστα Κουφό και Ευθύμη Ρεντζιά που είχαν επιλεγεί στο νούμερο 23 των ντραφτ. Ο Αντετοκούνμπο θα ταξιδέψει αύριο για το Μιλγουόκι, όπου θα ενσωματωθεί με την ομάδα, αφού φαίνεται πως τον υπολογίζουν κανονικά για την προσεχή σεζόν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι τριετές, με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν το 1 εκατ. δολάρια και να φτάνει κλιμακωτά πάνω από 1,6 εκατ. δολάρια.

    [04] Δακρυγόνα, συλλήψεις και συνέχεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Άγκυρα

    Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού αργά χθες στο κέντρο της 'Αγκυρας για να διαλύσει εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ενώ προέβη σε τέσσερις συλλήψεις, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και από τα ΜΜΕ.Η επέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκε στη συνοικία Ντικμέν, θέατρο συγκρούσεων εδώ και πολλές εβδομάδες ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης.

    Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα σε μια οδική αρτηρία εμποδίζοντας την κυκλοφορία και προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Από την έναρξη των διαδηλώσεων τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 8.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα το συνδικάτο των τούρκων γιατρών. Το κίνημα αμφισβήτησης έχει υποχωρήσει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στην πρωτεύουσα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Στα σκαριά το πρώτο διαπλανητικό νόμισμα

    Οι αστρονόμοι και οι οικονομολόγοι προχωρούν σε μια μάλλον ασυνήθιστη συμμαχία προκειμένου να δημιουργήσουν το πρώτο διαστημικό νόμισμα, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμών για συναλλαγές από αστροναύτες και τουρίστες στο διάστημα.

    Η πρωτοβουλία,με την ονομασία PayPal Galactic, προέρχεται από το Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες online συναλλαγών, την PayPal, που διαχειρίζεται το ομώνυμο σύστημα στο διαδίκτυο.

    Βλέποντας μακριά στο μέλλον, η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μια διαπλανητική κοινωνία, χωρίς συναλλαγές με μετρητά, αλλά μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η προοπτική έναρξης ιδιωτικών εμπορικών και τουριστικών διαστημικών ταξιδιών γεννά και την ανάγκη για ένα σύστημα χρηματικών συναλλαγών πέρα από τα σύνορα της Γης.

    [06] Μαραθώνια συνάντηση Κέρι με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ

    Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχαν μαραθώνια συνάντηση χθες βράδυ στην Ιερουσαλήμ στην οποία συζήτησαν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, την επανάληψη της οποίας επιδιώκει πεισματικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

    Ο Νετανιάχου και ο Τζον Κέρι συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών επί σχεδόν τέσσερις ώρες, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης ήταν κατ' ιδίαν στη διάρκεια "δείπνου εργασίας" σε μεγάλο ξενοδοχείο της Δυτικής Ιερουσαλήμ.

    Ο Κέρι πραγματοποιεί την πέμπτη επίσκεψή του στην περιοχή μετά την ανάληψη των καθηκόντων τον Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια να φέρει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν παγώσει από τον Σεπτέμβριο του 2010.

    Επιμέλεια: Α.Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 June 2013 - 8:30:21 UTC